İsmim Killo dedi, Avroları götürdü! Dolandırıcılara inanıyor musunuz?

İstanbul Beyoğlu'nda akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık vakası yaşandı. Habere göre, asansör firmasında çalışan kırk yaşındaki vatandaşımıza, geçtiğimiz ay sosyal medya platformu Facebook'ta vakit geçirirken hesabına bir mesaj geldi. Mesajı, kendisini Killo olarak tanıtan Kamerunlu bir iş adamı gönderdi. Ben Killo diyerek selam veren Kamerunlu adamla yazışmaya başlayan vatandaş ile Killo arasında çok yakın bir ilişki başladı. Türkiye'den 4 bin 191 kilometre uzaklıkta olan Kamerun'da yaşayan, kendisine Killo ismini veren kişi mesajla önce selam verip fotoğrafını attı. Killo, İstanbul'da milyon dolarlık bir yatırım yapacağını söyleyerek ortalık teklif etti. Akılalmaz bir şekilde bu duruma inanan vatandaş gündüz "günaydın", gece "iyi geceler" mesajları attığı Kamerunlu Killo ile inanılmaz bir yakınlık kurdu. İkili birbirleriyle mesajlaşmaya doyamadı. Killo'ya "canım efendim" diye hitap etmeye başlayan vatandaş bankadan kredi çekerek tam 35 bin Euro aldı ve Killo'ya ortaklık parası olarak verdi. Parayı Killo'ya vermeden önce "Sana güvenebilir miyim?" diye soru sorduğunda "Sana sonsuza kadar dürüst olacağım. Bana Güven, korkma, kendini bana teslim et, kendini strese sokma artık hep beraber olacağız" yanıtını alınca ferahlayan vatandaş tüm parasını Killo'ya verdi. Daha sonra dolandırıldığnı anladığındaysa suç duyurusunda bulundu. "Kamerunlu Killo tarafından dolandırıldım" diyen kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Polis Kamerunlu Killo'yu arayor.

https://www.mynet.com/son-dakika-boyle-dolandiricilik-gorulmedi-her-sey-bir-telefonla-basladi-sonsuza-kadar-super-zenginiz-kamerunlu-killo-dunyasini-bas-110106985603