Sorum Biraz Tuhaf Gelebilir Arkadaşlar Ama Çernobil Haberini Okuyanlar Bu Soruyu neden Sorduklarımı Anlamıştır Kısaca Özet Geçecek Olursam 26 Nisan 1986 Yılında Gece Saat 01:23 de Çernobil 4 Numaralı No 4 Reaktör de Teknik Sorun Arıza Oluştu Sonradan Kazara Büyük Patlama Yaşandı Patlamanın Etkisiyle Reaktör içinde Bulunanlar Yanarak Yüksek Doz da Radyasyona Maruz Kalarak Feci Can Verdiler Patlamayı Yakınında Bulunan Şehir Pripyat İnsanları Gördüler ama Bu kadar büyük Felaket olacağını kimse Bilmiyor du Sıradan Yangın olarak biliniyor du ama Avrupa nin İçine Yayılacakti Radyasyon Kirliliği Zehri Aradan Bi kaç gün geçti 3 4 Mayıs 1986 de Çernobil Radyasyon Rusya'ya Beyaz Saraya Hatta En kötüsü Türkiye ye Gelmişti Marmara Ve Karadeniz bölgesine Çaylar da Radyasyon bulaşmışti o dönem Tabi Yine Saçmalık olacak ülkemizde hep olduğu gibi Cahit aral çıktı Dalga geçerek içti çayı ama ilerleyen yıllarda Yaşamını yitirdi Benim Sorum Şu Arkadaşlar O Yıllar Türkiye ye Gelen Çernobil Radyasyon şu an Günümüzde Halen devam ediyor mu Türkiye de Radyasyon Varlığı en çok nerede etkisini sürdürüyor Türkiye bölgesinde Pripyat zaten biliyoruz Orası felaket durumda hâlen
Türkiye'de Çernobil radyasyon tehlikesi bitti mi? Etkileri hala devam ediyor mu?
Çekirdeğin radyasyon salımı 30 yıl devam edecek demişlerdi. O süre 2016'da bitti. Reaktörün gömülme işlemi de başlamıştı 2016'da.
Ruslar sanırım savaş zamanı bunu durdurdular. Şu an ne durumda bilmiyorum ama insanları yıllarca patlama oldu diye kandırdılar. Gerçekte patlama olmadı. Olsaydı o zaman tüm avrupa radyasyon zehirlenmesine maruz kalmış olurdu
Hemen Söndü mu Ama Okuduğum haber de 10 gün devam etmiş Üstelik Soruyorum Aradan 36 Yıl Geçmesine rağmen Pripyat neden hala boş yaşamak yasak O Radyasyon yüksekliği yalan haber mi
Bak Kendinde söylüyor sun Patlama olmuş ki bu risk oluşmuş Yoksa nasıl olacak bu felâket nasıl ortaya çıktı bildiklerini detaylı anlatirsan hak verebilirim
Hmm Detaylı bilgi için Teşekkür Ederim peki şu an da durumu nasıl Reaktörun Birde Buhar Dağıtımı Koridorun da Fil Ayağı Formunda bi madde bulunuyor Yanına yaklaşan 5 dakika içinde yaşamını yitiriyor Bencem de paylaştım istersen bakabilirsin Çernobil Gizemli Madde Fil Ayağı Formunda ki Madde Nedir Başlıklı
Çernobili kaç yıldır betonlayıp gömüyorlardı. Ruslar orayı işgal edince engel oldular. Reaktörün yakınına gidilemiyor ama Çernobil kasabasına giriş çıkış var
Aynen Birde Rusya Ukrayna Savaşı Çıkmıştır Belası Ruslar Ne alıp veremedikleri varsa saldırı açıyorlar tabi Bazı rus askerler Zehirlenmiş Çernobil den iyi olmuş öyle olduğu gibi giderlerse
Ben de Kesin Bilmiyorum Öyle Olduğu Söyleniyor Heryerde Doğrudur Sence Tahmini Etkileri halen sürüyor mu Türkiye de Hiç Çernobil Radyasyon Bölgesine veya kapalı olduğundan gökyüzünden bi Değişiklik gördün mü Radyasyon Gözle Görülmez ama gökyüzünde Anlaşılır Bence Keşke bizlere devlet ölçüm cihazı verse gittiğimiz yerler güvenli mi onu bile bilmiyoruz
bir şeyi açıklığa kavuşturmakta yarar var ki, çernobil o gün olup bitmemiştir. yan etkileri o günden beri hala devam ediyor. o gün toprağa düşen radyasyon, bugün bile hala yarılanmış değil aynı tarım toprağında yıllardır ekim yapılmakta, yurdum insanı düzenli olarak hala çernobil radyasyonundan etkileniyor zaten. özellikle fındık ve tütün bitkilerinin yapısını düşünürsek uzunca bir dönem daha etkilemeye devam edecek.
Ama Benim Anlamadığım şu Çaylara da Radyasyon zehiri bulaşmıştı içeni Öldürüyor veya kanser edip bi kaç yıl içinde elinde sonunda ölen Oluyor du Allah'a çok şükür ben de Karadeniz bölgesinde Yaşıyorum Amasya merkez de Maşallah Hiç kanser risk almadım Etkisini burada yitiriyor kaybediyor mu acaba Pripyat maalesef Radyasyon Kurbani da
Çay konusunu hiç açma k zaman ki kenan evren çay için diye aptalca reklam yapıyordu çernobil öldürmezse sakat bırakır hastalık bırakır şu an Türkiye’de ne kadar çok kanser hastası var biliyor musun hepsi bu çernobil faciası ve ardından yapılan yanlış siyasetten kaynaklı
Bilmez miyim Kanser Vakaları Halen devam etmek de ben başta normal bir hastalık dan mi oluyor zannediyordum bilmiyorum ya Çernobil Felaketini Bu Felaketi de Aslında oyundan öğrendim Ben Call Of Duty 4 Modern Warfare All Ghillied Up Keskin Nişancı Bölümü Harita Pripyat Çernobil de geçiyor oyunda bile gerçekle olanla birebir tasarlanmış sonra araştırma yaptım bu Pripyat gerçekten var mı diye öğrenince üzüldüm vay Anasını dedim insanlık nasıl felaket açıyor diye düşündüm çalışan işçilerin suçu dikkatsiz teste başlanır mı hiç orada güç artışı gösteriyor dijital sistem reaktör kapatın yani Test test diyerek hem kendi canlarından hem de dünyanın içine ettiler Vebali boyunlarına
Çernobil'den kimseye bir şey olmadı. Sadece reaktördeki yangını söndüren 200 itfaiyeciye oldu olan. Kimsede radyasyon etkisi olmadı.
Kazım Koyuncu da Testis kanserinden öldü. Radyasyona bağlı değil.
Türkiye'de şu an sorun Termik Santraller. Kanser yapıcı yapılar bunlar. Filtreler takılmalı tanesi 10 milyon dolarlık ama ne devlet taktırabiliyor ne de şirketler takıyor
@Nükleerteori O zaman senin Dediğine göre Pripyat Şehri de güvenli hiçbir sorun insanlar keyfi gelmiyorlar bu mu yani Kimseye bir şey olmadı diyorsun mutasyona uğrayan insanlar hayvanlar ne o zaman