Din kardeşlerimiz mi dersiniz çaresiz mülteciler mi dersiniz bilmem ama benim gözümde hepsi bu vatana maddi ve manevi olarak zarar şimdi onlar için özel okul da açıldı memnun musunuz gidişatı beğeniyor musunuz?
Kesin bursla okuyorlardir.. Turk halkinin vergileri Okul, yol, kopru olarak geri geliyor.. Valla sasirmadim desem.. Cok normal paralari var Ve devlet arkalarinda
Zengin her ülkenin vatandaşı bu ülkede okuyabilir bu konuda sıkıntım yok ama fakir suriyeliler için özel okullar açılmaya başlarsa işte o zaman sıkıntı
Binlerce İngiliz bu ülkeye okumaya gelse ekonomik olarak faydalı olur ya da binlerce Katarlı bu ülkede Arap okulunda okusa yine ekonomiye faydalı olur benim derdim Arap, İngiliz değil ekonomik olarak faydalı mı olur zararlı mı olur ben ona bakarım Suriyeliler şu an ülkeye ekonomik zarar veriyor onları göndermek yerine okullar açarsak ekonomik olarak zarar ederiz
Sorun olmuyor çünkü o okullar genelde türkiyenin en prestijli okullarından. Ben robert mezunuyum. Ben dahil arkadaşlarımın çoğu yurtdışında üni okudu. O okullar yurtdışına yönelik program yapılıyor. Çoğu kişi böyle okulları normal okul gibi sadece fark olarak dil olarak gözükebilir ama hepsi yurt dışı ve kariyer odaklı. Eğer türkiyede kalacaksan ona göre hazırlık yaptırıyor eğer amerika ya da başka ülkeyse o ülkenin kabul koşullarına göre diploman değişiyor. Ve o okullar sınırlı ve çok büyük paralar ödeyerek girildiği için çok fazla sorun çıkartmıyor. Suriyelilier için bir şey de demiyorum yakında türkiye suriye olacak gibime geliyor…
En İyi Cevaplar