Güncellemeler
+1 yıl
Çin Halk Cumhuriyeti' hakkında huzursuz vs. şeyler diyorsunuz da kusura bakmayın ama kesin bilgi ve delile dayanmadan yazıyorsunuz. Çin'in sahip olduğu bazı şeyler:
-Tiangong uzay istasyonu ( ISS'e karşı),
- Tüm dünya ticarette Çin'e bağlı.
-Dünya'nın en çok tıbbi malzeme araç ve gereç üretimi çin'de yapılıyor.
- En çok ilaç üreten ülke Çin,
- Çin Devlet Kontrollü medyalar Çin'in devasa alternatif enerjilerini aylardır yayınlıyor
- Ülkede teröririzm yok. Çin'deki terör olaylarını araştırın yani.
-Tiangong uzay istasyonu ( ISS'e karşı),
- Tüm dünya ticarette Çin'e bağlı.
-Dünya'nın en çok tıbbi malzeme araç ve gereç üretimi çin'de yapılıyor.
- En çok ilaç üreten ülke Çin,
- Çin Devlet Kontrollü medyalar Çin'in devasa alternatif enerjilerini aylardır yayınlıyor
- Ülkede teröririzm yok. Çin'deki terör olaylarını araştırın yani.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Zaten öyle
Hayır, bırak tek parti sistemini tek adam rejiminde ülke bu hâle geldi, öbür türlü düşünmek bile istemiyorum.
Tek parti ; padişahlıktır , yobazlıktır , diktatörlüktür.
Zaten şu an tek partili bir dönemdeyiz saçma bir yaklaşım
Tabi canım çindekiler zaten aşırı huzurlu. Hatta salça satan osmanoğlu gelsin padişahımız olsun.
Zaten tek parti sisteminde değil miydik
Nasıl ya nasıl ya 🤣🤣
çinde millet huzurlu muymuş?
huzurlu
@erkekmerkek71 tabi halk fakir bütün küresel kitle iletişim platformları yasak bu yönden baktığında kuzey kore de huzurlu
adamların bizim kullandığımız iletişim araçlarını kullanmama sebebi abd ye para kazandirmamak. google da youtube da instagram da aradığın yazdığın her kelimeden para kazanıyor abd. çin bunu istemiyor. adamların zaten kendi googleları youtubeları instagramları var. bu hizmetlerden halkını mahrum etmiyor hükumet. kuzey korede ise direkt internet yok, internet bilgisayar yasak. ayrıca vpn kullanarak google youtube kullanıyorlar zaten. ayrıca çindr asgari ücret 382 dolar. sen o kadar maaş alamıyorsun. çin inşaat işçisine 825 dolar, avukatına 2500 dolar maaş veriyor, sen verebiliyor musun. açlık sınırının 6000 lira olduğu ülkede 5500 lira maaş alıyorsun, ülkenin %42'si asgari ücretli gelmiş çine fakir diyorsun. vallahi komiksin.
@erkekmerkek71 ben sana kendi hükümetimizi savunmuyorum ki niye onla karşılaştırıyosun
soruyu soran arkadaş hep devletten örnek vermiş uzay istasyonu bi halkın refahını arttırmaz ama hava kirliliği azaltır sen şu bile hükümet politikalarını eleştirebiliyosun sıkıyosa git Çinde internete girip oradaki hükümeti eleştir bir daha güneş yüzü görebiliyo musun burdan konuşmak kolay çok istiyosanız gidin orada yaşayın hem asgari ücret daha yüksekmiş
Lütfen yapmayın gerçekten iki tarafı da (Çin'i de Çin karşıtı olan başta Batı ve Tayvan'ı) yeterince araştırdığınızdan şüpheliyim. Çin'de demokrasi yok evet. Zaten ne Çin ne ÇKP ne de Çin halkı demokrasiyi istemiyor. Tıpkı Vietnam gibi Çin halkı da Komünizm'in onlara istediği şeyleri verdiğine ve vereceğine inanıyor. Çin Halk Cumhuriyeti, tipik Kommünist bir rejim. Çin devletti diyor ki "senin topraklar üzerinde özel mülkiyet hakkın yok, ben sizin ne yapacağınızı biliyorum. Hepsi ülkeye ait ben sana kullanman için veririm. Ama ülkeye ait. Kimseye tek karış toprağımı satamazsın, kiralayamazsın" diyor. Bunun karşılığında devlet vatandaşına ihtiyacı olan herşeyi veriyor. Tarımla mı uğraşacak desteği hemen hazır. Hayvancılık mı yapacak desteği hemen hazır. Barınmak mı istiyor "buyur otur ama benim kanunuma uyacaksın." şartıyla. Devlet vatandaşının ihtiyacını karşılıyor. Ama nankörlüğe tahammülü yok. Şimdi dışarıdan özellikle sosyal medya üzerinden yıllardır Çin'i bölmeye ve karıştırmaya çalışıyorlar. Devlet ne yapsın? Mecbur önlemini alacak. Siz Çin'deki terör olaylarından haberiniz var mı? Xinjiang yani sizin Sincan dediğiniz bölge de boşuna mı Çin asker gönderdi de orayı düzene soktu?
evet Çin tek partili döneme geçinde 10 milyon vatandaşını komünizmi desteklemiyor diye idam ettirdi kaç katını hapse attı Çin halkından yaşayanlar demokrasi iste (ye) miyor çünkü isteyen olursa kellesi gidiyor sırf orası da değil daha yeni Küba devleti sırf yürüyüş yaptılar diye insanları hapse attı
aa bi yerden tanıdık geldi bu bizde de 20 yıllık hükümet tek parti olmaya özenmiş herhalde
sizin halk huzuru anlayışınız insanları öldürmekse hapse atmaksa (gerçek bir suç işlenmemesine rağmen) bi psikiyatriste falan gidin
ben sizin araştırdığınızdan daha da şüpheliyim Xinjian bölgesinde terörizm olduğunu da bir tek devletin medya kurumu söylüyor aynı yerden yola çıkarsak ahaberin "avrupa bizi kıskanıyor" kadar güvenilir olabilir
Zaten öyle ya :D
HAİL HİTLER!
La bi s g gece gece kahkaha attım :D