O kadar sinir oldum ki hemşireye 2 kez vuruyor allahın çirkin haysiyetsizi! Yeter artık saygısız köpeklerin hastaneye girişleri engellenmeli kesinlikle.
Hemşireye şiddet: "Ne yapacağım, vuruyorum"
— Odatv (@odatv) July 13, 2022
O kadar sinir oldum ki hemşireye 2 kez vuruyor allahın çirkin haysiyetsizi! Yeter artık saygısız köpeklerin hastaneye girişleri engellenmeli kesinlikle.
Hemşireye şiddet: "Ne yapacağım, vuruyorum"
— Odatv (@odatv) July 13, 2022
Diyaliz hastaları maalesef biraz Agresif olabiliyor. Hemşire ile pazarlık yapan çok diyaliz hastası gördüm.
Diyaliz ünitesine belirli bir miktar giriyorlar hastanın diyalizden önce ve sonrası kilosuna göre ve bu süreçte hasta hep fazla olsun çok yiyip içeyim istiyor hemşire de az olsun istiyor sağlığını ve dolaşımı düşünerek. Anlaşmazlık çok oluyor, başından anladığım kadarıyla cihaz için böyle bir tartışma olmuş.
Adamda gelişim geriliği var, belli ki mental anlamda da sağlıklı değil.
Her zaman olan şeyler bunlar, ben bir sağlıkçı olarak artık normal karşılıyorum.
Neticede öldürmemiş ya, ne olmuş 2 defa vurduysa. (!)
Olmaz bu kadardan bir şey.
Sağlıkta şiddet direkt kamu davası olmalı ve devlet hasta kişiye dava açmalı ve yaptırımları ağır olmalı ki önüne geçilsin. Yoksa bu böyle devam eder.
Geçen hafta daha bir hekim öldürüldü, bu kadar basit olmamalı insan hayatı. Bir uzman hekim kolay yetişmiyor. Herkesin ailesi var.. yaşama hakkı var.
Saçma sapan bi sağlık sistemi yani ne diyebilirim ki?
Sağlık çalışanlarının yaptığı hataya göreve hapis cezası meslekten men edilmeye kadar gidilmelidir yoksa önüne geçilmez kısır döngü devam edebilir
Bence aşırı tepki veriyorsun. Olayın ne olduğunu dahi anlamadan. Belki de adam haklı. Kaldı ki adama şe ref siz deme hakkın yok. Videoyu keserek koyan erkek düşmanı , beyinsiz, kuş beyinli, etik ve insan onuruna yakışır habercilikten uzak oda tv adlı çöplük medya sitesi zaten ayrı bir vaka.
Cevabım şu. Adamın ne ceza alacağını tartışmak, kuş beyinli insanların yaptığı gibi sloganlarla düşünmek yerine olayı tam anlamıyla bir kavramak gerekiyor.
Başlık bile tam bir zırvalık. Hemşireye şiddet deniyor. Adam sinirlenmiş ve kolunu itiyor sadece. Kaldı ki olayı bilmyoruz. 10 sn lik video ile neyi yorumluycan?
Bu insanlara ne oldu da böyle sağlık çalışanlarına karşı bu kadar öfkeli oldular anlayamıyorum. Babamın rahatsızlığı dolayısıyla memleketimin pek çok devlet hastanesi ile içli dışlıyım son iki aydır. Bir tane hemşire ya da doktorun olumsuz tavrı ile karşılaşmadık. Siz meramınızı en azından asgari nezaket kuralları çerçevesinde anlatırsınız, o insanlar da uzmanlıkları sayesinde aynı şekilde size yardımcı olurlar hepsi bu. Nedendir bunca kavga gürültü bu vahşilik anlayabilmek gerçekten olanaksız.
İnsanlar iyice çığrından çıktı ya bu ne hal yaa kimse kimseye bağıramaz vuramaz. Ayrıca sağlık çalışanları tatil kar kış demeden sürekli koşturup yardımcı olurken bu kadar terbiyesizlik neden eskiden saygı vardı o da kalmamış utanmadan vuruyorum diyor
Cevap
71Cevap
Tipe bak allahım yarabbim sövsem yarısı da boşa gidecek!
Yahu sağlıkçıya ne sebeple olursa olsun fiziksel müdahale edenin herhangi bir hastaneden derhaall men edilmesi lazım. Sadece, eğer çok isterse özeller alabilir olsun. Aile hekimi sisteminden ve devlet hastanesi sisteminden derhal çıkartılmalılar!
Hastanelerde insanlar güvenle hizmet görmeli. Bu edepsiz pislikten sonra o kadın bütün gün hastalara hizmet vermeye devam etti örneğin. Kimin ne hakkı var onu nefretle doldurmaya? İğrenç mahluklar.
Bu hemşirenin beceriksizliği sonucu oluşan birsey ise lütfen bu işi bırak senin yuzunden hasta açı çekmek zorunda değil.
Yapma bu mesleği başkaları yapsın. Adam belli ki acı çekmiş zor durumda kalmış böyle bir tepki göstermiş. Ama şiddeti elbette asla tavsiye etmiyoruz o bir hasta ve yatağında acı çekmiş belli ki birde sesini yükseltiyor hastaya Öncelikle hastalara ses yuksetilmez o keyfi böyle tepki göstermiyor çektiği acı sebebi ile böyle davrandi.. adama laf diyen sürü psikolojisi hareket eden yarım beyin degilmidir? Degilmidir ,?
Ülkede büyük bir problem var, doktorlar, hemşireler melek gibi lanse ediliyor sadece halk suçlu. İki tarafı da savunmuyorum ama hiçbir hastanede halka insan muamelesi yapılmıyor bu net bir şey. Paran yoksa sana b*ktan farksız davranıyorlar. Kim bilir o adamı nasıl delirttiler olayı bilmeden yorum yapmak istemiyorum. Hastane personeli denetlenmeli, insani ve etik davranışları yok hiçbirinin. Azıcık psikolojik bilgileri olsa hasta bir insanı sözlü veya fiziksel kışkırtmazlar.
Genel olarak yorum yapmanızı doğru bulmadım. Her alanda çürük yumurtalar çıkabiliyor maalesef.
Ama bunu bütüne yansıtmanız bence doğru değil.
@Abysse Şikayet edince bir şey olduğunu düşünmüyorum, en büyük problem geniş açılardan bakamayan dar açılı insanlar ve ülkedeki denetlemenin 0 oluşu. Alışmışıssınız hovarda yaşamaya insanlara saldırmaya. Benim fikrim bu kardeşim, ben hastaneye gidince doktorların o aşağılayıcı bakışlarını sevmiyorum aynı zamanda da o bakışları yüzünden kimseye kızmıyorum şiddet uygulamıyorum. Uygulayanı da savunmuyorum. Okuduğunu anlayamıyorsan yorum yapma1
Evet burada haklısın, çünkü özellerde personel hatasına yaptırım uygulanıyor.
Devlette maalesef bu pek yok benim gördüğüm kadarıyla.
Ama siz yine de özel olsun devlet olsun herkese aynı kefeye koymayın bence.
Okuduğunu anlamada sıkıntı yaşan sensin."Kim bilir o adamı nasıl delirttiler olayı bilmeden yorum yapmak istemiyorum". Suçlu, suçsuz, katil, terörist. Hiçbirine şiddet uygulayamazsın. Hecelememe ihtiyaç duyuyorsan orası ayrı. Belki aşağılık duygusundan kurtulursan bakışlara anlam yüklemeyi kesersin.
Hemde daha çok alıyorlar.😊
İşte burada da konu insanın kendi kişiliğine geliyor.
İşini para için yapanlar ve insana fayda sağlamak için yapanlar...
@Abysse işte orada betimlemek istediğim şeyi şimdi sen heceliyorsun. Belki adama bir şey yaptılar da çıldırttılar veya hiçbir şey olmadan çıldırdı. Medyada gördüğünüz her şey bir yanıltmaca olabilir. Şiddeti savunmuyorum, o adamın durup dururken şiddet uygulayacağını düşünmüyorum altında yatan sebeplere bakmak lazım diyorum. Bu sebepten yola çıkarak personelin suçu var mı yok mu onun da ceza alması taraftarıyım sadece.
İşini doğru yapmayan kim varsa en ağır cezayı almalı. Ki doktorlara dava açarak para kazanan binlerce avukat var ciddi yaptırımları olan nadir devlet mesleklerinden. Bu ülkede mülteciler ve yanlış politikalar iyice belirginleşene kadar en sağlam yapı sağlık sistemiydi. 5 kuruş ödemeden ameliyat olabiliyordun. Polisler askerler gibi tarikatçılarla dolmamıştı işini özveriyle yapan doktorlar sayesinde pandemi atlatıldı. Ama buraya kadar. Haklı olduğunuz nokta melek gibi gösterilmeleri. Değiliz. Kimseye, komşumuza, yoldan geçene, milletvekilinin oğluna karşılıksız şifa dağıtmak zorunda değiliz. Asgari ücretle aç kalan adam milletvekiline "yakışır" diyip doktorun aldığı bekçi maaşına göz dikiyorsa istediği kadar mağdur olsun, kimsenin sorunu değil.
Şiddetin hiçbir türlüsü hiçbir konuda haklı çıkartılamaz.
Söz dalaşı vs kabul edilir ama her ne olursa olsun fiziksel şiddet uygulayan cezasını çekmeli.
Olay öncesini bilemiyoruz ama eğer sağlık personelinin hatası kabalığı varsa bile şikayet yoluna başvurulur, şiddete değil.
Hemşire yine iyi niyetliymiş. Ben olsam komutan Logar'a bağlamıştım!
- Kimsin seeeen?
- Adam bildiğin bızdık yaaa...
Çık dışarı çııık!!! Arkadaşım sinirliyim diyorum, psikopatım diyorum.
Finalde ;
- Komutan Logar, beni başhekim yapacak mısınız?
- Yapıcam hepinizi yapıcam.
- Sinirlidir oooo!!!
Şiddeti bırak sözlü olarak saygısızlık yapıp haddi aşanlar bile sağlık hizmetinden faydalanmayı hak etmiyor. Buna bir çözüm bulunsun artık öyle elini kolunu sallayan hastanelere girerse böyle olur umarım en ağır cezayı alır
Ben bankada çalışıyorum her gelene biz alttan alıyoruz bu adam sakın bile sayılır bizim müşterilerimizin yaninda bu gelen ler üstelik sizin bizim ana babamız yaşlılar laf söz dinlemiyor bizim sıkıntı sizden fazla sağlıkçılara çıkan yasa asıl banka ve PTT çalışanlarına çikmasi lazım
Adam belliki kabadayliktan degil orada tedavi süreci ya da başka bir sebebi den sinir krizi geçirmiş biraz profesyonel yaklaşırsan sakinler ama hemşire de hastaya yükselmiş karşılıklı olmuş sanki
Ciddi yaptirimlar olmali yoksa ülkede yakında çalışacak ne doktor kalacak ne hemsire bu ne saygısızlık anlamadım nereden bunu kendilerine hak görüyorlar deli oluyorum
AKP iktidarı, vasatın, cahilin şımartılmasıdır. Halkın geriliğini ortadan kaldırmak yerşne, o gerilikten beslenir Türk sağı. AKPden önce de böyleydi bu. AKP bunun sadece tepe noktasıdır
Sağlık personellerine saldırıda bulunan, şiddet uygulayan herkesin ileride bir hastahane de tedavi olması yasaklanmalıdır. Hasta olup kendi köşelerinde ölseler zerre umrumda olmaz.
Onun yerine besliyoruz bunları
Bu hemşirenin beceriksizliği sonucu oluşan birsey ise lütfen bu işi bırak senin yuzunden hasta açık çekmek zorunda değil. Yapma bu mesleği başkaları yapsın. Adam belli ki acı çekmiş zor durumda kalmış böyle bir tepki göstermiş. Öncelikle hastalara ses yuksetilmez o keyfi böyle tepki göstermiyor çektiği acı sebebi ile böyle davrandi.. adama laf diyen sürü psikolojisi hareket eden yarım beyin degilmidir? Degilmidir ,?
Bence öyle insanların 5-6-10 artık kaç sene olursa devlet hastanelerine girişi engellenmeli. Gidip özele bin lira bayılınca anlarlar durumu. Zaten serbest kalırım diye istediklerini yapıyorlar
Bu hemşirenin beceriksizliği sonucu oluşan birsey ise lütfen bu işi bırak senin yuzunden hasta açı çekmek zorunda değil.
Yapma bu mesleği başkaları yapsın. Adam belli ki acı çekmiş zor durumda kalmış böyle bir tepki göstermiş. Ama şiddeti elbette asla tavsiye etmiyoruz o bir hasta ve yatağında acı çekmiş belli ki birde sesini yükseltiyor hastaya Öncelikle hastalara ses yuksetilmez o keyfi böyle tepki göstermiyor çektiği acı sebebi ile böyle davrandi.. adama laf diyen sürü psikolojisi hareket eden yarım beyin degilmidir? Degilmidir ,?
Bu işin en kötü ve arsızca kısmı, napıyorsun diye kızılıyor , verdiği karşılığa bak, "napacam, vuruyorum". Yüzsüzlüğe pisliğe bir bakar mısınz
Yazik ya valla Rabbim sabir ve metanet versin saglik calisanlarimiza gercekten zor bu insanlari da bir daha hastaneye almican agir cezai islem baslatcan haklarinda
Ben iki kez hastam tarafından taciz edildim ve Bir çok kez hakarete uğradım böyle insanlara bi dur denmeli artık cidden yeter
Bence burada psikolojik şiddetle fiziksel şiddet uygulayan herkesi denetlemek ve yargılamak gerekiyor bakalım o zaman bu olaylar oluyor mu
Buna 1 gün geceden sabaha kadar temiz dayak atacaklar içerde.. Sonra salıcaklar.. O dayak ömür boyu yeter ona.
bunların hastane hakkı olmamalı nerede tedavi oluyorlarsa olsunlar kimsenin kimse üzerinde şiddet hakkı yok.
Ömür boyu devlet hastanelerinden faydalanmama cezası verilmeli. Gitsin özel hastanelerde versin parayı aklı başına gelsin...
İnsanların kimliklerine işlenmeli , işe alınırken falan bunlar işveren tarafından görülmeli... amerikada var bu sistem
Ben de Paramedik okudum stajımda bile bir arkadaş yumruk yemişti. Biz attığımızda cezası çok daha fazla o yüzden karşılık vermememiz gerek.
Yani hemşire vursa daha büyük ceza ona mı geliyor?
Evet
Çekip vursaymış acaba ne diyeceklerdi şu bile şiddet oldu adamın durumu ortada hemşirede normal değil zaten ortada bir durum var
Her gün böyle tiplerle muhatap oluyoruz. Hemşire hanım sabırlıymış gerçekten başkası olasa iki tane çakardı şerefsize
İki çakımlık canı var zaten 😬😬
@ProstatYadaDeğil o da biliyor ki sağlıkçı karşılık vermez bu yüzden atarlanıyor sokağa çıksa kuzu kesilir
Sağlıkçıların mutlaka psikojik yardım alması lazım.. İnsanlarla uğraşmak kolay değil.. İşleri zor
Alninda mi yaziyor ne oldukları. yaptigi yanlış madem uyuz oldun kız arkadaşın pataklasin kadını sende karşılarına geç otur izle kadın kadına şiddet olsun seyretmesi de keyifli olur du valla 😂😂
Giderlere gitsinler diyen kişiye oy verirlerse, bu köpekler daha çok saldırırlar
Bunun sağlıkçı olmakla bir alakası yok. Şiddet şiddettir. Hiç kimseye şiddet uygulanamaz. Sağlıkçıların diğer şiddet gören meslek gruplarından farkı yok.
Alacak bunu bir meydan dayağı ama olmuyor işte yalandan ceza
5 yıl ceza ve ömür boyu sağlık hizmetlerinden men edilmeli.
Hastaneye girişi yasaklansın hastalıktan gebersin
Sağlık hakları güvenceleri elinden alınsın. Boklarında boğulsunlar
Falaka olmalı
60 sopa her gün
1 ay boyunca
Çünkü bunlar, ancak bundan anlar
Allah bildiği gibi yapsın şiddette karşıyız.
Hemşireye Vurmak kabul edilir bişey değil
Sağlık görevlilerine şiddet gosterme hakkı icin oy verdiler.
Haklarını kullanıyorlar
Şiddetli bir tartışma bu, ama öyle abartilicak, mevzu edilecek bir şiddet değil.
Sensinşerefsiz mahkeme kurup hüküm vermek sanamı kaldı.
Hastanın bu şekilde kayda alınması da pek akıl alır gibi değil.
Atanmaktan korkuyorum gerçekten böyle insanlar yüzünden
Ülke de çok böyle insan malukatı ne anlayış ne bişey
o şırıngayı bi tarafına monte etmek lazım bunun gibilerinin
Hadi ya nerde olmuş.. iyice psikoloji bozuldu millette
🤷 ne yapabilirsin ki buna üstüne basmayın yeter
Kendini üstün, hemşireyi küçük gören varlıklar..
Hapis sadece hapis
Biz ne dayaklar yiyoruz bunlar tv ye yansıyanlar daha
Çok kolay 1 sene SGK sağlık ödemelerini kessin bidaha hemşire ya da bir saglikciyla konusurken acaba ağzımdan kötü söz cikarmi diye 10 kere düşünür
Koskoca camide birileri konuşuyor o kadar cemaat sessizce dinliyor, kalkıp biride ne oluyor diyemiyor, Böyle toplum var.
Hemşire de ağzına bir tane patlatmalıydı. Cüce zaten bir tane ptlatsan yere yığılır
onu da dövmeli..
tamam şiddete karşıyız falan filan ama bunların anlayacağı dil bu..
Bu tiplere hapis cezası vermelisin abi ceza 1 aydan başlamalı
bende sağlıķçiyim gelen her vatandaşa gayet kibar davranıyorum ama kabadayılık eden olursa ağzının ortasına kafayı yer ne kendimi nede başka sağlıkçi arkadaşımı ezdirmem
kimsenin kabadayılık etme hakkı yok sağlıkçı kabadayılık yaparsa sikayet hakkın var şikayet edersin
Ne bu hemsire allah falan mi.
Peki sorun nedirde due hemsireye neden vueuyor acaba?
Saglik personellerini luzumsuz pozitif ayrimcilik nedendir, sebebini anlayamiyorum.
yani video neden sadece orayi göstermiş neden daha öncesi yok mesela? orayida görmek lazım
Hemsireye vurduğu için değil bi insana vurduğu için ceza almalı olay hemşire olmasında değil yani
Kesinlikle
Ne yapmak lazım aynı şekilde onun kemiklerini kırmak lazım
Allah sabir versin iyi niyetli imsanlara gercekten iyiler icin cehennem bu dunya
Ben o kızın yerinde olsam bayıltırdım onu
Şuanki yasalarımızda sağlık görevlisi dayak yese bile karşılık verme hakkına sahip değil ceza alır.
Almamali hemsire musluman bile degil saci acik adam gorevini yapmis allah razi olsun adamdan iyi etmis 🐏🐏🐏💡💡💡
Her saçı açık kafir olmuyor ak koyun hanım.
Site o kadar trol dolu ki ben artık herkesi ciddiye alıyorum 😃
@severance Dogrulari soylemem zorunuza gitmesin allah malum kisiyi basimizdan eksik etmesin o bir peygamberdir 🐏🐏🐏💡💡💡 ona tapiyoruz la illahe illalah
Her saci olan kafir oluyor onlat musluman bile degil ve musluman olmayan herkes bir gun olecek yasasin islam yasasin malum kisi 🐏🐏🐏💡💡💡 akkoyunu iltifat olarak kabul ediyorum
@Severance bak ben dedim 😂 hoş hala şaka yapıyor gibi yanlış anlama görüş sahibi öyle bir diyorsun ki ak koyun musun trol mü geçiyorsun ben karar veremedim 🙄
Ak koyunum gercekten trol sizlersiniz
Bu arada Allah'tan başka kişiye tapan dinden çıkar, sen şu an şaka dahi yapsan imanın gitti. Muhtemelen ateistsin ki dalga geçmekte rahat davrandın.
Sağlık personeline saldiranin SGKsı iptal edilmeli
Insan olabilse keşke herkes birazcik
Çirkin hemşire görevden alınmalı.
En ağır cezayı almalı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?