Örnek verdiğin kesim en az 30 yaşında İnsanlardan oluşuyor. Bu insanlar zaten en az 7-8 yıldır çalışma hayatının içinde olan alin teri döken insanlar. Bunun karşısında senede bir ya da iki defa bayramda memleketine veya denize gitmesinde abes bir durum yok. Sen 5500 lira asgari ücret ile çalışma hayatına atılmış anneden babadan evi arabası olmayan bir gence sor bakıyım. Ev alabilme ya da araba alabilme hayali kurabiliyor mu onu da geçtim tek başına kiralık bir eve çıkıp yasayabilme fikri var mı? Asgari ücreti de geç 10 bin lira maaş da alsa yine tek başına gecinemez. İstanbul'da en kıytırık evin kirası 5 bin lira. Kalan 5 bin lira ile karinini mi doyursun fatura mı ödesin sen söyle.
Bu fotoğraf ekonomik sorun olmadığının ispatıymış neden biliyomusunuz çünkü insanlar memleketinden dönüyor. Eğer ekonomik sorun olsaydı duvar falan kemirirdik bunlar utanmadan memleketten dönüyor birde arabayla ekonomik sorun olaydı tabanvayla dönerdik. Ekonomik sorun var diyorlar kurban da kesiyorlar mesela nasil bir zitlık dimi? Birde ekonomik sorun var deyip sabah kahvaltı ayri aksam yemeği falan da yiyo bu insanlar arada çay kahve kola falan içiyorlar su neyine yetmiyor hani ekonomik sorun vardi? Nasil bir çelişki bu ya
Tatilede mi gitmeyelim? Elin yabancı turistleri geliyor ülkemizde tatilini yapıyor. Bu ülkede çocukluğundan beri tatil yüzü görmemiş insanlar var hatta deniz görmemiş insanlar var. Size gelince sadece işinize geldiğinizi görüyorsunuz 👏
Paramız pul oldu ekonomik problemler var diyenlere diyorsunuz hala yazık...
ya size laf anlatmak abes ama 25 milyonluk şehrin bir iki milyonu bile aktif olsa - ki bunların bir kısmı krediyle tatil yapar, bir kısmı köyüne memleketine döner - tıklım tıklım olmasın da ne olsun. az kullanın şu matematik dehanızı.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saydın mi toplam kaç kişi cidden biyle saf olmanıza inanmıyorum ukkede beş milyin araç yollarda olsa ne olur ülke 85 milyon sığınmacılar vs tuz milyin neredeyse bu kadar kişi gir nce iyi mi oluyor bunu diyenler hayatında bir yere gidemez gidenlere övünür
Her arabayla gideni tatile eğlenmeye gidiyor sanmayın. Şu an Ankaradayım. Yaşlı anne babamın kurban kesimine -taşımasına yardım etmek içın arabamla Ankara'ya gittim. Gitmezsem güceneceklerdi. Annem sòyledi. Benzin 50 lirada olsa gitmek zorundaydım. Önyargıyı bırakalım. Ekonomi kòtüyse bunun sebebi vatandaş değil. Birbirimizi sıkıştırarak deģil neden 25 lira benzin diye sorgulayarak önümüze bakmalıyız.
O fotoğraf da ki insanların kaçı asgari ücretli öncelikle onu soralım AKP yalaması olanların ve atadan zengin olanların durumu iyi onun haricinde emekli ve memur kötü durumda.
Araştır bakalım bu sene 5 yıldızlı hatta 3 yıldızlı otel de asgari ücret alıp tatile giden var mı? Onlar asgari ücretli olsalar bile köylerine gitmiştir köye de gitmesin diyorsan adamlar bırak ölsün.
Avrupanın hurdaya çıkardığı arabalara yani toros, broadway gibi arabalara 10-12 asgari ücret ödeyip alıyoruz Avrupa vatandaşı adam 12 asgari ücretle sıfır araba alıyor sen ne diyon abla
Alabiliyor ama 1 yıl sonunda arabası yarı fiyatına düşüyor bizde arabam sürekli değer kazanıyor yani paranı değerlendirmiş oluyorsun aslında almanya bu yüzden bizi kıskanıyor paran erimiyor sürekli artıyor
ekonomik problem yok ekonmik facia var. ben şahsen gidemedim tatile falan ama yıl boyu eşşek gibi çalışan insanların bir haftalık tatilini çok gören zihniyet bizi bu hale getirdi. önce kafanı değiştir sen.