Uzmanlar, artan kira fiyatları sebebiyle "paylaşımlı ev modeli"ne geçişte artış beklendiğini ve modern yetişkin yurtlarının artabileceğini öngördüklerini açıkladılar. Siz bu modele geçer misiniz?

Uzmanlar, artan kira fiyatları sebebiyle "paylaşımlı ev modeli"ne geçişte artış beklendiğini ve modern yetişkin yurtlarının artabileceğini öngördüklerini açıkladılar. Siz bu modele geçer misiniz?
Hayır istemem. Ünivden çok yakın arkadaşım veya dostum olmadıkça evime kimseyi ne kiracı olarak nede misafir olarak almam. Benim kendi düzenim var. Kız arkadaşım bile gitsin kendi evinde kalsın. Kusura bakmasın. Ben kendimle, kendi düzenimle mutluyum paylaşamam.
Ben 2 odami kiralamak istiyordum uskudar ve kadikoye yurume mesafesi 15dk olan konumdayim ama bir arkadasim evini kiraladi ve arkadasim evde yokken esyalari calmislar zarar vermisler polislik oldu dava falan ugrasicak bu yuzdem vaz gectim para istemezdim dostluklari yeterdi :)
Cevap
85Cevap
Dinimizin kadınla erkeğin nikah dışında aynı evde kalmasını istemez. Hem cinsle olursa sorun olmaz. Ama onun dışında erkekle kadının aynı evi paylaşması haramdır. İnsanlar hiç ölmeyecek gibi yaşamaya çok alıştı. Kimse ahireti düşünmüyor.
Kişiye göre değişir ama kullanabilirim
Evet, öyle bir tek kişilik modern yurt görmüştüm ev gibi yapmışlar ama aslında bütün bina aynı yani yurt şeklinde ve aslında güzel özellikle ders çalışmak için çok iyi bence tabii bi yandan insanları yalnızlaştıran bir şey olabilir. Onun dışında, paylaşımlı ev fikri zaten eskiden beri var olan bir şey aslında. Yani öğrenciler veya atanan öğretmenler vs. genelde birkaç kişi birlikte bir ev tutuyorlar ve herkesin odası oluyor. Kirayı ve faturaları da bölüşüyorlar. Zaten bu devirde tek başına evi bir memur bile zor tutar, öğrenci nasıl tutsun ki
Asya’da özellikle Çin’de buna benzer bir uygulama vardı sanırsam; Çinli bir arkadaşım o şekilde yaşıyordu. Anne babasından ayrı olarak şehirde yaşadığı evde çeşitli yaş ve cinsiyete kişiler yaşıyordu. Çin’de bununla ilgili yasal bir durum vardı sanırsam. Kişilerin tek başına yaşananları yasak mıydı, sınırı mı vardı tam hatırlamıyorum ama ona benzer bir şeydi
Uzmanlar demeden aklıma geldi bu zorunluluk hale gelecek. Geniş aile yaygınlaşacak. Evimiz var şükür akrabalarla belki ya da yıllardır tanıdığım temiz bir aile varsa belki. Başka şehire gidersem bu seçenek çok cazip mesela. Çok titizim ama katlanacağız. Zaten öğrencilerle falan yapan var bunu.
Bu durum bazı cinsel sorunları da beraberinde getirecek rahatça yapamayacaksın ama zamanla alışacaksın bu duruma hatta ipün ucunu kaçabilir en... vari şeyler de dönebilir zamanla.
Yanliz ve tek başıma yaşamaktan çok memnunum direniyorum ama galiba pes edeceğim ve yanıma istemeye istemeye birini alacağım umarım onu öldürmem 😅 Ssg olsunlar yabancılara sattılar evleri düşürdüler paranın değerini ettiler hayatımızın içine evlenemiyoruzda anasini satam
Asla geçmem. Hangi saatte gelip gidecegim belli olmaz. evde sortla gezip istediğim zaman hesap vermeden arkadaslarimi davet etmem lazim. yas 29 oldu 8 yıldır yanliz yasıyorum. yani dolabimda ne eksik, camasir temizlik duzenim belli. nerde neyim var nerde ne yok bilirim. Gece kalkip flm de izlerim muzik te dinlerim. kiz arkadasim gelir kalir vs vs yani ev arkadaşı olmak ya da yanina almak hata bence. ozgurlugun elden gidiyor ve palanli sacma sapan yasamak zorunda kalıyorsun. Yanliz lik iyidir 😴
Selamlar,
Bu biraz riskli bir durum bana göre. Çok iyi tanıdığını düşündüğün arkadaşın ile bile aynı eve girince işin rengi değişebiliyor çünkü. Fakat bir mecburiyet varsa ortada, o zaman yapacak bir şey yok.
Çoğunlukla hayır denmiş cevaplara bakarsak ama sanırım bir yerden sonra mecbur olacağız gibi gözüküyor hatta uygulama başlarsa çoğu kişi kullanmaya başlar
Mantıken güzel ama türkiye gibi her yerinde leş ve bok dolu insanların varlığı bunu tehlikeli kılıyor. odamı kiraya vereceğim ama tecavüzvü bacım çocuğunun birinin kaldığını ve bana zarar vermeyeceğini nereden bilelim mesela?
ben yaklaşık 3 aydır hiç tanımadığım birinin evinde kalıyorum
@dldöddfvv çok sohbetimiz yok odamda takılıyorum alkol yok sigara yok temiz bir insan
Sanmıyorum çok zor herkesle anlaşamam, bir kere çok temiz olmalı hijyene, temizliğe ve önem vermeli temiz tertipli biri olmalı dağınık, pasaklı biriyle yapamam, düzgün, temiz bir kadınla paylaşabilirim olabilir.
@Croyz1n26 yok erkek olmaz sıkıntılı hijyene pek özen göstermiyor her erkek kadınında özen göstermeyeni var ama erkek kadar değil erkek kadın olmadımı hayvanlaşıyor, medeniyetten uzaklaşıyor ama kadınlar öyle değil
Çok samimi olduğum iyi tanıdığım eskiden beri tanıdığım bir arkadaşım olmalı eğer erkekse
@Croyz1n26 aynen, sorduktan sonra düşündümde yok ya bana göre değil ben kimseyle yapamam yalnız iyi boş ver ara sıra misafir gelebilir ama yok daimi yapamam ben :D
bir de işin maddi boyutu var buzdolabına katkıda bulunmayıp homini gırrtlak tıkınırsa ifrit olurum
@Croyz1n26 aynen bir de 32 çeşit ses çıkarıyor bataklıkta yürür gibi yemek yiyorsa eyvah😅
@Croyz1n26 bu ne ki neler var, öğrenciyken bir eve gitmiştim bir hafta kadar kaldım kafayı yicektim biraz daha kalsam buzdobalını bir açtım bir koku yayıldı sanırsın buzdobalı değil belediyenin atık toplama istasyonu gibi kokuyordu. Yiyecekler başkalaşım geçirmişti birinin içinden dinozor çıktı
Burnumu kapattım dolaptan kolayı aldım salona geçtim. Fen edebiyatta okuyan bir kız vardı arkadan baktım ayak parmaklarının arasına işaret parmağını sokmuş tırnağı ile bir şeyler çıkarıyordu o eliyle böldü ekmek verdi saol dedim ben ekmek tüketmiyorum hatta sadece şu konserveden alayım çok aç değilim dedim. Ev bildiğin hindistan gibiydi
@Croyz1n26 aynen
Kesinlikle hayır istemem gerekirse tek oda biyerde kalırım ya da kayinvalidemle annemle kalırım ama bir başkasıyla asla çok saçma şartlar ne olursa olsun asla olmaz.
- Evet, geçerim: Yalnızlık bana göre değil, aile evimden taşınırsam ev arkadaşım olur.
- Evet, paylaşırım: Başka milletlerden birileriyle paylaşırım.
Benlik değil bu iş. Dağınıklığa pisliğe gelemem benden sonra o kişi o evi dağıtırsa benzin döker yakarım o evi, ikimize de yar etmem 😄
Sigara kullanmayan, temiz, tertipli, aklı başında olan bir dişi kediyle olabilirdi. 🤣
Ama buna da sevgilim kızar. Neyse bari düzgün bir erkek olsun bari 🥳
Benim sevgilim yok ben paylaşabilirim😆
@sofistikepalyaço_- İlgilisine duyurulur. ,👍🙃
Hayır tabii ki de elalemin evimde ne işi var mslaşaşaşck
2 1 evim var yanlız yaşıyorum düşünüyorum aslında yanıma bir ya da 2 kız arkadaş almayı ama kedim var ve kimseye güvenemiyorum kedime kötü davranırlar ya da ben evde yokken kapıyı açıp bırakırlar falan. Bunu sağlama almanın yolu var mı?
Ne oldu ki?
Benim gecem gündüzü olmayan adamdin. Paso mesai yapardım eve pek ugramazdim. Ne zaman eve gelmek tezgahta bulaşık görürdüm, yerler silinmemiş temizlik sıfır.
Ben bir gün izin yapınca tüm gün temizliğe gidiyor. Kendi evim mi yoksa hizmetcimiyim. Ayrıca ben alkol kullanmam ama eve alkol getiriyorlardı son aşama kovdum. Yalnızlık ve huzur paha bicilemez
Ev işlerini iki tarafta aynı ölçüde yapması gerekiyor bence. Geçmiş olsun tatsız olmuş
Aklın varsa evine birini alma. Misafir olarak gelsinler ama kalıcı asla...
Artık bu tercih değil mecburiyet haline geldi insanlar için ne yazık ki
Kaçıncı sınıf yaşam modeli oldu bu? Düşe düşe ne hale geldik. Hani en dibindeydik, daha kötüsü olamazdı? 😑
Evimde yabancı istemem. Fazlasıyla eski kafalıyım, bu tarz yenilikler bana göre değil.🙂
Zaten paylaşıyorum. 4 kardeş 2 ebeveyn ile. He zor olmuyor mu? Oluyor ama hayat malum
Kolay kolay güvenmem. O yüzden aynı evi paylaşamam.
Gül gibi ülkede neleri düşünür olduk? Rahatça bir evde yaşamak hayal oldu.
Çok yakın ve tanıdığım bir arkadaşım olması gerekiyor. Bu devirde tanımadığım biriyle ev paylaşmam
Aslaaaaa ve kesinlikle...
Bu boku bir kez yedim
Mecburiyetten
Bir daha da yemem...
Nasıl güvenicen ki şimdi aslında fena fikir değil ev arkadaşı gibi olucak zaten evlenmiyoruzda
Kimseyi çekemem.
Oğlum işi gereği İstanbula taşınacak.
Bulduğu daireler 8.000 TL den başlıyor.
Yinede tek oturacak.
Tek kalıyorum zaten, çok iyi anlaşabileceğim bir partnerim olursa olur, onun dışında gerek yok
Paylaşmam ya evimde rahat olmak isterim, baktım kiralar daha da yükselmeye devam eder gider bi ev alırım napayım
Ev arkadaşlığının evlilikten farkı yok, üniversitedeyken 6 ev değiştirmiş adamım 🙂 şimdi atandım yalnız yaşıyorum mis gibi
Arkadasim veya sevdigim vs olursa yani tanidigim biri onla eve cikardim yoksa hic tanimadigimla paylasmazdim anlasamam
Hayır tabiki de.. tek başımıza evimizi çevirebiliyoruz çok şükür. neyi idüğü bilinmez insanların evimde işi yok.
İstanbul’da doğdum büyüdüm ailemle yaşıyorum çok şükür 10 sene önce evimizi satın aldık ama kira olsaydı bilmiyorum çok zor
Ben biizm evdekilere anlaşamıyom elin yabancisini nasıl cekecem 🙄
Hayır paylaşmam evimi rahat edemem başkası varken.
Prefabrik evleri tercih ederdim böyle bir durum yerine.
Ev 3 artı 2 sayılır. Üni zamani düşünebilirim bir iki öğrenci 😄
Özel alanımı paylaşmayı fazla sevmem ama arkadaş ortamıyla olabilir neden olmasın 😇
Ben yalnız yaşadığım evime bayan ev arkadaşı arıyorum. Att yim
Hayır. Benlik değil o olay .
Zorda kalan arkadaşlarıma kapımı her zaman açarım o ayrı olay
Sanırım Paylaşmam Kendi Evim Kendi Rahatlığım
Valla ben geçtim bile normalde yalnız yaşıyordum bi öğrenci arkadaşı aldım
Çok şükür evimi aldım. Allah olmayanlara da nasip etsin.
1+1 2+1 daracık evlerde olmaz bu. Türkiye'de bu sistem olmaz.
Kimin ne olduğu belli değil ki huyunu suyunu bilmediğim insanı evime alamam valla
Yok abi geçmem evde yabancı biriyle olamam ben 😂😂
Bende bir kız arkadaşın yanına geçip kölesi olmak istiyorum
Maalesef duygusal sebeplerle olabilir fakat daha az m2'ye sahip bireysel konut tercih ederim.
Benim özel hayatıma saygı duyacaksa (tabii ben de ona duyarım), ev işlerini paylaşımlı bir şekilde yapacaksak neden olmasın?
Hayat bizi buna itiyor zaten. Çekirdek aileler yerine eskisi gibi kalabalık aileler olmaya başladı artık.
Bence çok saçma tanımadığım biriyle evimi paylaşmak
normalde yapmıyordum fakat bu aydan sonra birini alacağım
Jennie fanları için tiktokta kullanıcı isimleri önerir misiniz aşklar?🧚🏻♀️🦋
düşünebilirim. zaten bazen evden ayrılmak aklımdan geçmiyo değil
Kafa dengi ve sıkıntı çıkarmayacak biri olursa neden olmasın
Ben tek başıma zor yaşıyorum başkasıyla hayatta yaşayamam
erkek bayan farketmez paylasirim
Bende arıyorum paylaşırmsın
Aile evinde kalan ben
Olabilir zaten bu gidişle öyle görünüyor
Hayır... Özgürlük alanımda kimseye tahammülüm yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?