+1 yılGüzel bakıyorum! Çok uygun ülke şartlarında :) Yine yandaşlar için yapılan bir yasa.
Yoklama kaçakları ve bakayalar için ek bedel talep ediliyor. Günümüz şartlarında 10 yıldır vb. kaçak olanlar var. Onlar için kısa bir hesap yaparsak 220.000TL civarı tutuyor :)
Müjde vermişlerdi artık ülkede çok değişik müjdeler oluyor :))
80.000TL para verilmez verilmemesi gerekiyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmerika da zorunluluk yok profesyonel ordu anlayisi var. Ustune yedek asker olarak para da kazanip sosyal hayatina devam edebiliyorsun. Turkiye de ise egosunu genclerin hayatlarindan ustun tutan bir ayagi cukurda kokmus siyasetcilerin olusturdugu duzende onlarin rahati bozulmaması icin ya kafana kursun yiyeceksin ya da 80k₺ ödeyeceksin secenekleri var. Vicdani retci olmanizda bir anlam ifade etmiyor bu toplumda. Hatta kodese atıladabilirsiniz. Sonra beyin göçü neden oluyor diyorlar. 2017 yilinda aileme Türkiye boyle devam ederse nitelikli insanları 5-10 yilda kaybedecek benim bir an önce gitmem lazım buradan demistim. Gercekten oldu. Sanırlar pandemi. Turkiye den gidenlerin bir kismi moron, onlari görmüyorum bile. Bu tipler hic bir yerde yapamaz fakat azımsanmayacak kısmı, hukuk, can guvenligi, refah ve adil çalısma ifade özgürlüğü için gidiyor. Vatandaşlığı reddedene bile hak vermemek elde degil.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bedelli düşünmedim askere gittim. Hayatının hatasını yapmışım! Daha ilk günden ceske 40000 veripte bedelli yapsaydım dedim. O kadar kötü şartlarda yaşadık ki anlatamam.
Belki inanmazsınız ama acemi birliğinde benim koğuş 20 kişilikti hepsi sıkıntılı tiplerdi. Kimi uyuşturucu bağımlısı, kimi ballici, kimi hırsızlıktan hüküm yemiş hapishaneden direk askere gelmiş. Kimi geceleri sınır krizi geçiriyor kafasını dolaplara vuruyor. Kimi ise cinliydi nöbet geçiriyordu. 21 gün acemilik yaptim 5 yıl yaşlandım.
Sonra usta birliğine gectim 1 koğuşta 60 kişi kaldık! Çorap kokusundan öldüm! Tam 5 ay nefes alamadım. Sivile geldim burnuma sadece çorap kokusu geliyor başka koku alamıyorum. 3 ay kökü problemi çektim. 6 ayda anca psikolojim yerine gelmişti...
17 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
Cevap sahibi+1 yıl@Krank en iyi yanı bitince nizamiyeden çıkış anım 😍 toprağı öpsem mi diye düşündüm ama her yer çakıl taşıydı o yuzden öpemedim. Üzerimde 5 ton yük kalkmıştı...
Cevap sahibi+1 yıl@Krank Ankara mamakta yaptim. Resmen bir simülasyonda gibiydim. 112 tane devrem vardı 39 tanesi çürük aldı. Birde bizim mamak sürgün yeri olduğu için dağıtım yapmadı. Hafta sonu çarşı izni de yoktu kafayı siyirmama az kalmıştı. Kafa dengi birtek bölük astsubayları ve uzmanlar vardı onlarla takılırdim. Gerisi mal ve ya özürlü. Herkes çürük almaya çalışırdı. Mantıklı davranan koca bölükte toplasam 5 yane er ya vardı ya da yoktu. Mantıklı davrananların hepsi de içine kapamıştı bende dahil...
- +1 yıl
@Peder93 dediği gibi sürgün yeriyse ucuz atlatmış. Bi arkadaşım anlattı. Koridorda zıcandan tut bileklerini kesene , komutanı dövene kadar çok şey var. Genelde kafası kırık ya da sicili kalabalık kişiler toplanır. Arada düzgün asker çok azmış orada vgdvds
+1 yılÇok zengin için çerez parası, normal zenginin köşede birikimi vardır hali hazırda bedelli ağırlıklı olarak bunlar arasından çıkar, orta hallininde arabası var ise satar öyle gider, arabası yoksa kredi çeker. Dar gelirli ise tıpış tıpış askere gider şansı yaver giderse iyi bir yere düşerse askercilik oynar. Düşmezse hegemonya davasına ne şehit olur ne gazi poke, u poke, una niyazi
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Gündem konusunda 962 cevap paylaştı.
u +1 yılParası olan için her şey güzel bugünkü sistemde
10 Yorumla - Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılİsteyen yapabilir
10 Yorumla
+1 yılben bedelli askerlige karsıyım durumu olan ailevi sorunlari olmayan gidebilen askerlige gitmesi lazim her sene gitmiyosun ömründe 1 kere gidiyosun 6 ay o da degisik duygulan onu yaşamak lazim benim. zamanimda 15bin di sanırim gene de gitmistim askere iyi ki de gitmisim farkli ortam oluyor insanı olgunlastiriyor
10 Yorumla
+1 yılBizim milletin tek bakış açısıyla düşünüp yorumlamasına hayranım ya. 80 bin evet pahalı ama bunu karşılayabilecek düzeyde insanlar niye işlerinden olup 6 ayını boşa harcasın ki? Herkesin kendi özgür iradesiyle böyle bir hak verilmişse kullanabilir. Bedelli ücreti 500 tl gibi komik bir ücret olsaydı kaç kişi başvururdu acaba cidden merak ediyorum. :D
10 Yorumla
+1 yılBence komple kaldırılmalı bedelli askerlik zengin çocukları keyif yapsın fukaralar doğuda canlarını versin vatan uğruna hiç adil değil bu vatanda yasayan her fert aynı bedeli ödemeli
14 Yorumla- +1 yıl
Cok hak veriyorum sana Fakat şöyle bir durum da var, devletin kasası bomboş ve bu bedelli durumu bir kaynak. Zaten vatandaş vergi yükü altında eziliyor. Saray saltanatına devam etsin diye hem malımızı, hem canımızı feda ediyoruz, gene yetmiyor.
- +1 yıl
Daha dur aldığımız nefese vergi vermiyoruz bi o kaldı
- +1 yıl
En fazla vergi veren ülkeler listesinde zirvelerdeyiz. Yazık günah bu millete
- +1 yıl
Aynen öyle daha ne kadar yükselebiliriz bilmiyorum iyi bisey de birinci olduğumuzu görebilsek keşke
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAskere gitmenin tek bi faydasi var. Oraya her cesit insan gelmek zorunda. Kendi cevremizde olusturdugumuz mahalle cevre okul hepsi seçilmis alanlar. Oraya gitmeden ulkede ne kadar fazla madde bagimlisi pisikopat hasta ruhlu berbat insanin oldugunu asla tahmin bile edemiyordum onceden. İkdidara verilen oylara sasirmiyorum o yuzden. ulke gercekten bitik durumda buna emin olun.
10 Yorumla
+1 yılOrdumuz hiç bukadar paraya dayalı ve suni olmamıştı🙄🙄🙄
14 Yorumla- +1 yıl
Alınan vergiler yetmiyor, kasayı boşalttılar. Böyle ek gelir kaynaklarına yükleniyorlar işte
- +1 yıl
İlerde neler yaşayacağız... bekleyip göreceğiz başak... Başak dimi😊
- +1 yıl
Iyi günler bizi beklemiyor ne yazık ki
- +1 yıl
Farkındayım 😔😔😔
Askerliğini güneydoğuda yapmış bir vatandaş olarak, savaşan askerlerin profesyonelleşmiş olması, erlerin aktif çatışmalarda görevlendirilmemesi ve askerlik süresinin 6 ay olmasından sebep, artık bir adaletsizli olmadığını düşünüyorum.
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. 
. Her şey vadaaaaaaaağa🙂
10 Yorumla
+1 yılBunun meali şu parası olmayan vefat edecek parası olan ise ölmekten kurtulacak çünkü zengin basmıs 80 lirayı durumlar böyle maalesef öleceksek beraber ölmeliydik
10 YorumlaGündem konusunda 578 cevap paylaştı. bence 80 bin lira aldıktan sonra bu insanları buralara kadar yorup masraf etmeye hiç değmez bu insanlarin elbisesi botu yemesi içmesi git geli o kadar masrafa hiç gerek yok
10 Yorumla
+1 yılAskerlikten muafım vatandaşlık sayesinde ama muaf olmasaydım da parayı verirdim 5k euro falan yapar sorun yok verilir ya da vermeyiz en kötü bizi nasıl yakalıcaklar Almanya'da DSKHGJASJGHFGASKK
10 Yorumla- Gündem konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılOh iyi oldu. Ya herkes faydalansın şartsız şurtsuz ya kimse faydalanmasın. Her üni okuyan vatan millet aşkıyla çalışıp insanlığa faydalı olacakmış gibi ya da her yurt dışında yaşayan ülkeyi yüceltiyormuş gibi saçma bi ayrıcalık.
10 Yorumla
+1 yılaskerliğimi 15 ay yaptım gittim ben
ancak şartlarım uygun olsaydı bir işim düzenim olsaydı bedelli yapardım kanımca fiyat yüksek gibi duruyor ama askerde iken kayıplarla kıyaslamak lazım
10 Yorumla
+1 yılBence askerlik hee erkek ve gerekirse e çok az da olsa kadın tarafından yapılmalı vana göre akşam takdirde herhangi bir savaşa girmemiz durumunda bizi kin koruyacak?
10 Yorumla
+1 yılBedelli askerlik normal askerliğin acemilik kısmı yaptırılıyor onda da yemin törenine hazırlıktan başka bir şey değil. Bir anlamı var mı yok devlete gelir kapısından başka bir şey değil.
10 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. 12 ay askerlik yapsa, ayda 6500 tl kazansa bu parayı çıkarır. Askerde geçen zamandansa bence her türlü mantıklı.
20 YorumlaBedelli askerlik gereksiz bence parayla askerlik nedir
20 Yorumla
+1 yıl6 ay boyunca askere gidince maddi açıdan büyük zarara giriyorum. Hiç gerek yok. Bedelini veririm, biter.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl15 lirayı verdim 18 gün gittim geldim ben daha düşünmuyom gidecekler düşünsün, kantinde masada yazı vardı gerçek oldu ama parasal. olarak
Bizde bedelliydik sizin gibi
Sizide s.. kler bizim gibi
Aynısı olmuş parasal öpmüşler 😅10 YorumlaVallahi beni alsalar bir an düşünmem uzaklaşmak ne iyi olurdu üstüne para da verirlerdi yemede yanında yat misali
12 Yorumla- +1 yıl
Hı hı asker psikolojini bir gör neler yapıyorlar. Komutanlar
Gündem konusunda 665 cevap paylaştı. Zamanında gittim şu an şansım olsaydı bedelli yapardım vatan sevgisi millet sevgisi ile gittim ama pişman oldum
10 Yorumla
+1 yılBence daha fazla olmalı vatan borcu bu kadar ucuz olmamalı bari para için yaptılar zenginin cebinden çok para alacaksın 80 bin koymaz zengine
10 YorumlaÇok pahalı yapmışlar gitmek istemeyen artık kaçacak firar edecek o parayı verene akıllı demezler
10 Yorumla
+1 yılGerek yok o kadar paraya 6 ay gidin görevinizi yerine getirin
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılaslında bedelli askerliği askerlik olarak görmüyorum zaten 6 aya düşmüş canım 6 ay neki
23 Yorumla- +1 yıl
@Kağannnn1 benim babam ve amcalarım 20 ay yaptı dayım 18 ay yaptı abim 15 kardeşim 12 ay yaptı dedem 4 sene yapmış 2 dünya savaşı sıraları
Gizli Üye(30-35)+1 yıl26 yaşındayım euro ile maaş alıyorum ancak hayatta o parayı vermem 😂
Maltada vinç operatörü olarak çalışıyorum mesai hariç 2600€ maaş alıyorum. O 80000tl ise aşağı yukarı 4600€ yapıyor. Ben bu devlete 1 kuruş para YE-DİR-MEM!
Ben üniversite okurken babam %25 engelliydi emekli maaşı dışında gelirimiz yokken bana kredi vermişti. Felaket zoruma gitti. 24500tl faiz hariç KYK kredi borcum var onu bile Ö-DE-ME-YE-CE-ĞİM!
00 YorumlaBedelli askerliğe uzak biriyim her er kişi askerliğini 12 Ay ise 12 ay yapsın örnek
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu kişilerin askeriyede öf pöf demeleri yerine para vermeleri mantıklı.
10 Yorumla Bu şafaktan sonra ben mi düşüneyim, ne istiyorlarsa yapsınlar. İnşallah 1 milyon TL olur. 😃
10 Yorumla
+1 yılAskerliğin bedeli kan, ter, sabır veya can ile ödenir. Bedelli yapana saygı duyamıyorum.
10 Yorumla
+1 yıl80 bin veren normal değildir. O kadar para vereceğine git askerliğini yap gel.
10 Yorumla
+1 yılParası olan yapsın bence aylarca askerlik yapmaktansa iyidirr
10 YorumlaEli silah tutamayan erkeğim diye dolanmasın ortalıkta
10 Yorumla
+1 yılbedelli yapana askerlik değil tatil yapmış gözüyle bakıyorum. devlet para kazanıyor işte
10 YorumlaAdam gibi askerlik yapmak varken, bedelli ye karşıyım.
10 Yorumla
+1 yılbaştan beri askerliğin bedelli olmasına karşıyım..
bazı şeylerin hayatta bedeli olmamalı..20 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Parası olan yaşayacak olmayan şehitlik söylemleri ile Askere gidecek tıpış tıpış.. :(
10 YorumlaYapalı 7 yıldı oldu yaşımda gittim gitmeyen düşünsün ama çok pahalı 6 ay dişlerini sıksınlar
10 YorumlaÇok tartışılır bir konu
İki cümleye sığmaz
Keşke dünya aydınlanma yaşa savaşlar tamamen bitse10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence gidilmeli abime bile diyorum git diye birinci olarak bunu görev olarak görüyorum ikincisi de bu kadar para verilmez bence git daha iyi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParasi olan versin de 6 ay askere gitmemek için 80 bini gözden çikarmak akıl kârı değil. Bunu bilir bunu söylerim.
20 Yorumlabeni ilgilendiren bi durum yok da cidden saçma bir fiyat
10 YorumlaParası olan versin zaten herkesin uzun dönem askere gitmesini gerektirecek kadar insan sayısına ihtiyaç yokmuş
10 YorumlaBen her türk erkeğinin askere gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bedelli tamamen kalkmalı. Zengin cocuğu gitmezken fakirin çoçuğu neden gidiyor neden bu eşitsizlik.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle olması gereken bir şey. Ama öte taraftan bizdede gerçekten çok yüksek bir ücret.
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. 6 ay yaptık geldik. Ne gerek var 35 bin 55 bin 86 bin vermeye.
10 Yorumla- Gündem konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılBen 15 ay yapmıştım, iyi ya da kötü bir şey diyemiyorum. Parası olan yine bedelli yapabilir.
10 Yorumla
+1 yılçok iyi bedelli olması biz gittik normal yaptıkda vatanımı koruduk
11 Yorumla- +1 yıl
yaban domuzlarından mı korudun vatanı
- Gündem konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılkilolu bir birey olduğum için gitmiyorum sıkıntı yok istiyorsa milyon olsun dfgdf
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılYapacakları 6 ay zaten gidip yapsalar daha mantıklı
10 Yorumlaİnşallah 500 bin olur iyi oldu vatanın bir bedeli olamaz varsa da ölümdür. ya ölürsün ya askerliğini aslan gibi yapar gelirsin
10 Yorumla
+1 yılaskerliğin profesyonel olarak icraat edilmesi gerektiğini düşünüyorum domuzlara karşı hududumuzu savunmak hoş değil
10 YorumlaValla 6 ay gider yapar gelirdim asla vermem o parayı yazık
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSözde en namuslu şerefli ülke biziz amerikaya kafir düşman diyip el sıkışır dostuz fotosu atarlar döneklikte üstümüze yok
10 Yorumla
+1 yılAskerliğin profesyonele geçilmesi gerekiyor artık
20 Yorumla
+1 yılUmarım 250 bin olur
10 Yorumla
+1 yılHemen askere gidem sjsjs vermem o parayı
10 YorumlaZenginimiz bedel verir askerimiz fakirrendir
10 Yorumla
+1 yılseni ilgilendiren ne tam olarak :D
10 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!