İstanbul Valisi, ormanlık alanlara 5-31 Temmuz arasında girişlerin yasaklandığını açıklandı.
Spor, yürüyüş vb. faaliyetler serbest ancak mangal yakma, tüp kullanma, nargile yakma ya da her türlü ateş içeren faaliyet yasak.

İstanbul Valisi, ormanlık alanlara 5-31 Temmuz arasında girişlerin yasaklandığını açıklandı.
Spor, yürüyüş vb. faaliyetler serbest ancak mangal yakma, tüp kullanma, nargile yakma ya da her türlü ateş içeren faaliyet yasak.

ya arkadaş bu insanlar bayramda tatilde napcak. memlekete tatile gidelim desen yakıt olmuş anasının nikahı şehir içi gezelim dese adım başı para tuzağı. belki gidip bi piknik yapcak bi ağaç gölgesinde bi temiz havada nefes alacak yıllardır iyice köleye döndük zaten
böyle bir karar alınarak ormanı korumuyor orman severleri cezalandırıyorlar.
Ormanı seven ormanı yakmaz ama ne yazık ki o bilinçte olmayan bir toplum ve bunu fırsat bilerek orman yakan kiralık hainler var otel yapılacak yerlere.
Ormanlara giriş çıkışlar bence süresiz yasaklanmalı , bizim milletimizin orman kültürü yoktur. Nerede bir yeşillik varsa orada mangal yapıp, çöp atmayı düstur edinmiş bir halkız.
Cevap
65Cevap
Sürekli yasak olmalı
Ormanlara girişi yasaklayacaklarına düzgün tedbirler alıp doğayı korusalar insanların 3 adet gördüğü yeşillikten de mahrum kalmaları engellenir. Üçüncü dünya ülkesi gibi beceremedikleri her haltta yasak getiriyorlar
Sanirim bu beklenen sıcak hava dalgasıyla alakalı bi karar
Sonucta İstanbul'da bilinçli bi yangına izin vermezler olursa bilinçsiz bi yangın olur oda böyle mangal vs yüzünden olur.
Haklı bu tr insanlarında akıl mı var. Yediğini yere atar hayvandan beterler. Bir şey yakmasalar bile o çöpler yüzünden ufak bir ateş tutuşuyor
Yerinde bir karar hatta hiç girilmesin doğa kendi kendine bırakılsın
İnsanlar girdi yeri b. k ediyor
Hayvandan beter insanların olduğu ülkede doğru karar...
Gayet yerinde bir karar piknik yapmaya vs gidip yaktıkları ateşi söndürmeden gidecekler ve çoğu kişinin bayramını zehir edecekler
Süre kısıtlaması dahada uzun süreli olmalı idi maalesef ki içimizdeki hainler boş durmuyor yakıyorlar canım ormanlarımızı
İsabet olmuş. Sahillerde mangal yasaklanınca herkes ormanlara akın etti. Aydos ormanı tıklım tıklımdı. Çok iyi bir karar..
Giriş yasaklanmamış demek ki. Kendi haberini kendin yalanlıyorsun. Yangınları engellemek amacı ile mangal sınırı getirildi.
Millet (!) ormanları yakmasın da otel yapmaya mecbur kalmayalım diye düşünmüş devlet haklılar..
Karar doğrumu yanlışmı bilemem lakin muhakkak başka sebebi vardır. Ümraniye ormanlarını talan etmek için 1 aylık zaman tanımışlardır kendilerine
Ülkemizde yaşanan ve önü alınamayan (!) orman yangınlarının ardından bence alınmış en doğru kararlardan birisi.
İnsanlar cahil olmasa bu karar yersiz olabilirdi. Yerinde karar.
Kesinlikle, bitmeye oynuyoruz.
☺️🙏
Gereksiz bence. Çünkü oraları sıradan vatandaş yakmıyor zaten. Yakan eller belli
Doğru bir karar.
Ormanlar yok olurken önlem almak şart. Termoslara doldurup öyle gidilebilir..
Bizim insanımız gerçekten kendi cennetine sahip çıkmasını bilmiyor.
Gayet yerinde bir karar. Mümkünse hiç bir sebeple girilmesin yazın sonuna kadar.
ülkenin her yeri yasaklanmalı. tüm yaz boyunca. yetersiz bir karar
Yerinde karar elini ayağını skktiğim insan ırkı ormanda yaşamasını bilmiyor
Yerinde bi karar evet. Zaten ormanda ateş yakışmaz.
Yakılmaz
Genel olarak devam etmeli, ormanda mangal yakmak doğaya zarar vermektir...
Ne alaka şimdi ormanı bilerek yakıyorlar. Temiz tuttuktan sonra mangalın ne zararı olacak.
Güzel bir karar hatta mangal yemesinler hiç bir zaman ormanda
Başkalarının yaktığı yok, kendileri daha rahat yakabilsin ve ortalıkta şahit kalmasın diyedir.
iyi olmuş bıktık orman yangınlarından tüm ormanı olan illerde uygulanmalı
Arkol ve sigara içmeyi de yasaklasınlar ülkede bence kışa kadar.
Bence yerinde bir karar. Çünki ormanlarımız insanların dikkatsizliği yüzünden bitiyor.
İyi olmuş bence biraz da ormanlar nefes alsın
Gidilmez bu hava da ya yanıyor sokaklar iki adım da fenalık geliyor bana.
O zaman mangal alanları yapsın devlet millet oralara gidip yapsın yesin
Zaten az orman kaldı talan edildi her yer yanlışlıkla bir yangın çıkmaması adına alınmış doğru bir karar bana göre
Çok yerinde bir karar gidip mahvediyorlar herşeyi bırakıp geliyorlar doğaya saygı yok
Tamamen yasaklanmalı. İnsanlar akıllanmadıkça da devam etmeli.
Aynen iyi olmuş. Girmesin kimse.
Spor için bile girilmemesi lazım
Sene 2022 hala yasaklar var
Bi akıllansak
Çok yerinde bir karar
Keşke eylüle kadar olsa
Kamp keyfimizin içine s...
Çok yerinde bir karar
e millet sevişmeye nereye gidecek şimdi
Çok yerinde karar geç bile kalındı
Tüm turkiyede böyle olmali
Doğru bir karar bence
bu nasıl giriş yasağıdır spor yürüyüş serbest 🤣
elbetet yerinde bir karar
Ağustosda gider millet
Korona yükselmiş yine
O yüzden olmasın?
Ben orada yaşamayı düşünüyodum, kötü oldu bu.
Geçici bir çözüm.
Ormanda mangal yapılmamalı zaten
Zaten ormanda mangal yapanı...
Güzel bir haber olmuş
Yetmez, ormanda mangal yapanı assınlar.
Yani, bi nevi tedbir ancak tek başına çözüm değil
Yaz sonuna kadar bile olabilir aptal dolu çünkü
Evet yerinde bir karar denilebilir
Yürüyüş serbestse sorun yok benim için.
Yakarlar buraları ülkede ağaç sabotajcı çetesi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?