kız erkek farketmez. Okuyan, bilgi sahibi olan herkesi bekliyorum. Jitem-pkk-gaffar okkan-cem ersever-mahmut yıldırım özellikle bu konularda bilgisi olanlar var mı? 😶
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
M. ö öncesine kadar bilgim var ama uzun detayları var
Ya benim de yaşım küçük, daha yeni baya merak saldım bu konulara. Kitaplar sipariş verdim hep 32. gün falan izledim. Siz neler biliyorsunuz yazsanız üşenir misiniz acaba :(
14-15 yaşımdan beri hep tarihe ve felsefeye meraklı oldum, Jitem, Kemâlizmi örnek alan bir topluluktur kurucusu Albay Arif Doğandır gözdeleri Ahmet Cem Ersever ve Mahmut Yıldırımdır (Kod Yeşil) Ahmet Cem Ersever devlet tarafından öldürülmüştür kod yeşilin yaptığı tahmin edilir bu topluluk 2012 senesinde Arif Doğanın dediğine göre hala vardı şimdi varmıdır bilemeyiz üzerinden 9 yıl geçmiş bu sadece Jitem ile alakalıydı daha fazla sorun varsa sorarsın
Off olmaz mı.. Tutumunuzu beğendim sağ olun. Altta valilikde çalışan biri çok kurcalama yazmıştı biraz tırsmıştım, ama kurcalamadan merak etmeden de bişiler nasıl öğrenicem ki? :/ neyse, evet cem ersever neval boz diye bi kadınla sevgiliymiş sanırım.. Acaba tam olarak onu kim öldürdü çözemedim, g. doğuda pis işler dönüyor demiş, acaba ölmese neleri itiraf edecekti? Ve jitemi bazıları suçsuz insanları öldürüyordu falan diyor ama galiba iftira gibi geldi anlamadım. Arif doğan da diyor zaten benim olduğum jitem kimseyi öldürmedi o bizden sonraki jitemdir falan diye.. Ve yeşil öcalana suikast düzenlemiş ama hep yırtmış keşke öleymiş ya :/
Erseveri, büyük ihtimal yeşil öldürdü ve yeşil mezarında bulunamadı büyük ihtimalle adamı kaçırdı devlet, devletin sırlarını itiraf edecekti ve büyük ihtimalde devlet yeşile öldürmesi için emir verdi çoğunlukla Kürt öldürülmüştür ve o toplumdaki herkes kendine Türk diye hitap eder çünkü Kemalistdirler ama masum insanların öldürüldgüne çok inanmıyorum
Bana da öyle geldi.. Hele youtube da ersever in gangsta paradise videoları var izleyip izleyip adama aşık oluyorum vsnsvsbsdv ses kayıtları da var diyorlar inşallah yalan değildir onları da dinlemek istiyorum
Kod yeşilin var Erseverin yok
Hadi ya :/ bi de ergenekon davası var çok duydum ama arif doğanı ya da ne bileyim sedat peker i falan tam olarak neyden yargıladılar? Terörden mi, uyuşturucudan mı? Anlamadım o kısmı.. Ve öcalan hakkında bilgin var mı onun hakkında araştırma yaptınız mı hiç
Sedat Peker, şuanda devletin aleyhine oynamaktan başka hiçbir şey yapmıyor, Arif Doğanı boş yere yargiladilar, Ergenekon davasına hiç girmeyelim çok üzücü olaylar yaşandı her defasında Ergenekon davasında subaylara yapılanları hatırladığım da gözlerimden yaşlar dökülür o adamlar sırf kemalist olduklari için hapise girdiler
Hadi ya.. İlk kez duydum biri fetöcülerin oyunu yazdı cidden öyle miydi neler yaşadı askerler hiç bilgim yok ne yazsam öğrenebilirim :/ 🙏🏼
Erbakan'ın indirilmesinden araştırmaya başla ondan sonra Ergenekonu araştırmaya başlarsın çevik bir hala hapiste İsmail Hakkı Karadayı vefat etti diğer amiraller, generallerinde bir çoğu hapiste
Tamamdır, çok sağ olun vaktinizi bana bu konular hakkında konuşmak adına ayırdığınız için...🙏🏼
O olayların çoğunu yaşadım o yıllarda güney doğuda bolge valiliginde çalışıyordum
İnanmıyorum ciddi misiniz? 😶 çok şaşkınım şu an.. Diyarbakırda mıydınız acaba? Gaffar okkan ı canlı gördünüz mü nasıl biriydi? Jitem mi daha tehlikeliydi sizce pkk mı? Ve acaba çok sordum ama meraklı bir türk genci olarak beni mazur görün lütfen.. Acaba çoğu operasyonun hakkariye düzenlenmesinin sebebi neydi sizce hocam? Sınıra en yakın o diye yorumladım ben şahsen ama daha toyum bu konularda, emin olamadım :/
Zaman geçtikçe bazı konulsr ülkemizde hep abartilir hep buyutulur ve carpitilir rahmetlinin vurulduğu akşam bende ordaydim yani olaydan 5 dakija sonra gittim şehitlik te idi
Evet cok yakın girdum birlikte cok maç izledik ofiste cok dolaştık bi tek onla değil o devirde turkiyenin karanlık yüzü hep duyarbakirda idi yeşil catli kirci
Evet hocam, aslı var mı siz daha iyi bilirsiniz size de sormak istiyorum. İzlediğim bir videoda gaffar okkan'ın Hizbullahın tehditlerine rağmen korkmadan zırhlı araca falan binmediği halkla çok iç içe olduğu, hatta diyarbakırspor için çok emek verdiği söyleniyordu. Hatta doğru mu allah bilir ama, sokaktaki bir boyacıda bile telefon numarası varmış diye duydum doğrudur belki adam cidden cesurmuş.. O kadar tehdide rağmen bu cesaret hayran olunacak türden :/ evet hocam yeşil öcalan a suikast falan düzenlemiş diyorlar ama sağ kurtulmuş.. Ersever i yeşil öldürdü diyorlar doğru mudur acaba
Oyle acik acik konusulacak konular değil sanada tavsiyem fazla kurcalama yeşil hic bir zaman devlet adamlarina ya da devlet icin çalışan hic bir kimseye zarar vermedi vermezde
Erseveri yeşil oldurmedi avcı sırf kitabı satılsın diye bi senaryo yazdı o tarihte yeşil Ankara'da değildi ispatı var
Evet ama insan cidden merak ediyor acaba yeşilin öcalana düzenlediği suikastlerden öcalan nasıl kurtuldu diye.. Neyse allah bilir
Sen geçen soru soran kız mısın
Hangi soru? Bilmem ki olabilir de neden
Jitem ahmet kaya vs diyordun
Ha evet büyük ihtimal benimdir 🥲 neden sordunuz sizin de mi ilginiz vardı bu konulara
Evet göruş yapmıştım 18 yaşındayım demiştin galiba
Evet bendim 🙋♀️ siyasete ilgim var diyordu bir bayan belki o siz olabilirsiniz ya da başkasıydı tam hatırlayamadım 🥲 nereden bilgiler alıyorsunuz acaba youtubedaki kanallar üzerinden mi kitaplar üzerinden mi? Eğer bu konularda önerdiğiniz kanal ya da kitaplar varsa yazarsanız çok iyi olur :))
Bendim ben çocuklukluğum bunlarla gecti okumayı ögrendiğim günden beri hic abartmıyorum yani ilkokuldan beri tarih ve siyaset araştırarak geçti zamanım öneririm ama dijital ortamlarda bu konulari konuşmayı doğru bulmuyorum
Mesaj falan atsam yine yazmaz mısınız yani kaynak falan? Merak ettim (sapık değilim bu arada) :/
Cevap vermeyecek misin abla 🥺
Bir insan neden ilkokuldayken siyaset düşünür garibime gitti doğrusu
Yok neden sapık olasın at ama mesaj kutum kapalı takip at ben yazarım sana
Sorgulayan bir çocuktum tarih seviyorum
Ha anladım.. Ben daha 18imde yeni öğrendim anam babam hiç yönlendirmediler tam tersi ne sorsam hep geçiştirdiler istek attım asiye diye inşallah hemen yazarsın çok merak ettiğim şeyler var
Yazayım 😂
Tekrar yazmıştım müsait misiniz acaba
Bakıyorum yemek falan yemedim bir şeyler atıstirayım çok girmiyorum siteye 2 dk girip çıkıyorum
Sevdiğim ve hakim olduğum konular
Bunları buradan anlatmak çok uzun olur
Öyle tabi abi ama zaten yaşım da o kadar büyük değil daha yeni yeni bu konulara merak saldım necdet pekmezci'nin jitem kitabına başladım. 32. gün falan izliyordum hep.. Valla sen buradan ne kadar üşenmeden yazarsan çok faydalanırdım ne diyeyim..😐
Ben o kitabı okudum bitirdim
Evet cem erseverin kürtler pkk ve öcalan kitabı ve soner yalçın ın binbaşı erseverin itirafları da var inşallah onlarda elime ulaşacak
Valla abi atarım da güvenemiyorum ya sapık falan olup ayıp şeyler atarsan napıcam :(
Hepsini iyi biliyorum
Yok be saçmalama öyle işlerle işim olmuyor
Veli küçük kim bilir misin. ?
Abi vallahi yalan olmasın, kitap da adını baya geçti hatırlıyorum ama hiç de araştırmadım kim diye.. Ama erseveri kim öldürdü bunu çözemedim, ve neval boz ile sevgiliymiş galiba çok şaşırdım şimdi öğrendim bunu da
Veli küçük işte jitemi kuranlardan
JİTEM doğuda pkknın yaptığı eylemler artmıştı özellikle okullara ve öğretmenlere yapılan eylemler öldürülen öğretmenlerden sonra PKK’ya dur demek için kurulan bir teşkilat
Ha evet evet, arif doğan vardı izledim onu jitemi ben kurdum diyordu. Ersever pis işler dönüyor falan demişti. Abi o değil altta bi vali çok kurcalama yazmış tırstım şu an.. Kurcalamasam nasıl öğrenicem ama ya :/
Bir şey olmaz kardeşim yaşanılan olaylar zaten araştır öğren tarihi öğrenmen iyidir
JİTEM kitabını biran önce bitir güzel bir kitap
Bitirecem abi az kaldı inşallah.. Sonra da cem erseveri okuyacam çok ilgimi çekti adam hoşuma gitti. Kimisi suçsuz insanları falan öldürdü diyor ama bilmiyorum inanasım gelmiyor heralde pkknın öldürdüklerini pkk insanlar jitemden soğusun diye iftira falan attı gibime geldi anlamadım tam
O dönemlerde PKK askeri kıyafet girip köylere baskın yapıp sivilleri katletdi askeri ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kötü göstermek için
Abi kafama bir şey takıldı, şimdi kitapda gördüm de, arif doğan'a ergenekon davasından 47 yıl hapis verilmiş ama rahatsızlığı yüzünden tahliye edilmiş sonra da zaten öldü. Bu ergenekon davasını da çok duydum ama tam olarak ne oluyor acaba bu dava? Sedat peker falan da çıkmıştı sanırım bu davaya ama terör mü uyuşturucu mu neyden yargıladır bilgin var mı
Ergenekon davası gerçek vatan sever paşalara düzenlenen bir oyundu fetöcüler bu adamları içeri alıp yerlerine kendi adamlarını yerleştirdiler
Vay be çok kötüymüş :( ilk kez şimdi öğrendim bu detayı.. Neler yaşadılar oradakiler öğrenmem lazım çok merak ettim.. Ve erseverin her yerde olmayan üçgendeki tezgah kitabı varmış siz bulabildiniz mi onu? Okudunuz neleri anlatıyordu acaba bulsam hemen alacağım ama az basılmış sanırım
Sağ olasın abi bu arada zamanını ayırıp yazdığın bilgiler için 🙏🏼
Görevde olduğum İçin çok yazamıyorum
Ha anladım abi allah kolaylık versin, sağ olun 🙏🏼
Az çok bilgi sahibiyimdir
Cem ersever, çatlı bildiğim çok şey var
Çatlıyı dahaca hiç araştırmadım. Ondan ziyade jitem ersever pkk ilgimi çekiyor.. Siz nereden biliyorsunuz ki
Ülkü ocakları eski ülkücüler felan çok tanırım siyasetle çok uğraştım
Ha anladım.. Abi yoksa üniversitede siyaset falan mı okudunuz sorması ayıp? Ersever'in kürtler pkk ve öcalan diye kitabı var onu sipariş ettim, bir de soner yalçın ın ersever'in itirafları diye kitabı var onuda okuyacam inşallah.. Peki abi bi türk genci olarak sence bu konuları hiç öğrenmemem sorgulamamam mı daha iyi yoksa merak edip araştırmam mı :/
Okumadım ben ama çok siyaset ile uğraştım ülkü ocaklarına çok takıldım
Pkk, asker kılığına girip halka ateş açıyordu