Mültecileri göndermekle sürekli gündemde olan ümit özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi. Twitterdan yaptığı paylaşım ise; Hatay valisi anayasal suç işliyorsun. Hatay’da her türlü etkinliği engelleyebilirsin. Ancak Hatay’a girişi engelleyemezsin. Hatay’a girişimizi engellemen Anayasa ihlali. Bugünün yarını var. “İçişleri Bakanı öyle emretti” açıklaması seni mahkemede kurtarmaz.
Gidişat onu gösteriyor ama alamaz çünkü Hatay bizim. 1918 Hatay İşgal edildi. 2 Eylül 1938 Hatay Devleti kuruldu ve Tayfur Sökmen Hatay Meclisi olarak seçildi. 29 Haziran 1939 dan beri Hatay bizim topraklarımızın içindedir. Yani demem şu ki Suriye'liler veya herhangi birisi Hatay'ı ele alamaz. Hatay Türk toprağıdır. Almaya çalışana gereken muamele yapılır. Maalesef şimdi yapılmıyor pek ama yapılacak
Hatay bizim şahsi meselemizdir. Biz orayı kanımızla kazandık, bu vatanın her yerinde dedelerimizin kanları, nenelerimizin kanları emekleri var. Kimseye, hele hele korkup kaçan iki üç korkağa peşkeş çekilemez. Türk milletvekili, türk vatandasi olarak ümit Özdağ'ın girişi neden ve nasıl engellenebilir? Bu kimin hakkı ve haddine? Bugün sesimizi cikarmazsak, bugün görüşümüz ne olursa olsun Özdağ'ın yanında olmazsak gelecek günlerde vatanımızda hak talep edecekler ve ediyorlar. türk milleti yeterince uyudu, artık yeter. Bu adam iktidar olamasa bile oyum artık ona. En azından tarafımız belli. Ben bu vatanı kimseye peşkeş çektirmem, çekene de oy vermem. Ne suriyeliye, ne pkk'liya vatan toprağında hak veren, hak vermek isteyen kim varsa haindir.
Abi sıkıntı da o zaten Türk milleti olarak bunu herkes söyler de izin verilmiyor ki. Emin ol polis asker daha çok istiyor gitmelerini ama el mahkum onlar emir kulu ne emredilirse onu yapıyorlar
Kardeşim bunun jandarmayla ya da polisle bir ilgisi yok ki. Emin ol senden benden daha çok istiyorlar sığınmacıları yollamayı ama onlar ne emredilirse onu yapıyor. Aç izle bak jandarma komutanının yüzündeki pişmanlığı özdağı içeriye almıyor ama yüzü her şeyi ifade ediyor
Gitmeleri konusunda hem fikiriz. Ama şunu unutma hiç bir asker polis özellikle mültecileri kolundan tutup atamaz Hükümet emri olmadan. Yoksa görevi biter
Düşüncene saygı duyarım orası ayrı bir konu. Askerliğini yapmış biri olarak komutanın emrettiği yerdeki sigarayı almasan bile başına gelmeyen kalmaz. Silsile diye bir şey var. Buna uymazsan sıkıntı yaşarsın.
Korkmuyoruz da, alıştırıyorlar, bıktırıyorlar. İnsanı insan ile kırdırıyorlar. Çevrede bu işleri savunan geri zkalılar oldukça insanın bir şey yapası gelmiyor
Umit ozdag adam hakli konusuyor. Adalet kime neye gore bu vatan kanla kuruldu. Göcmenlere verilen taviz ve imtiyazlar yikilan osmanlinin son donemlerindeki lale devrine benzerlik gostermekte...
Aynen öyle abi. Kesinlikle partiyle alakası yok ben Hatay’da askerliğini yapmış biri olarak bu durum o kadar zoruma gidiyor ki. Az önce bir video izledim. Girişi engelleyen komutanın çaresizliğini görmen lazımdı
Vatana hizmetten liyakata donusulen sistemde maalesef bizler izleyiciyiz. Kimseye bir laf vs sokmuyorum ama bu vatanda yatan canini vermislerin kemikleri sızliyordur... sadece yazıklar olsun gorüp susan korler bilip konuşmayan dilsiz seytandan baska birsey degildir.