Alman gazetesi wesfalene göre gaz fiyatlari sene sonuna kadar 4 kat artabilir
Alman Finans ve ekonomi bakani lindnerde gecen ekonomik krizden kurtulmak icin calisma saatlerinin arttirilmasini önermiti

Alman gazetesi wesfalene göre gaz fiyatlari sene sonuna kadar 4 kat artabilir
Alman Finans ve ekonomi bakani lindnerde gecen ekonomik krizden kurtulmak icin calisma saatlerinin arttirilmasini önermiti
Gazeteler abartıyor. Almanya' da gaz fiyat artış oranı Türkiye' den daha az. En çok Hollanda' da enerji fiyatları arttı. Orada da fosil yakıtlar terk edilmeye, yeşil enerji kullanımı arttırılmaya çalışılıyor. Büyüksehirlerde bisikletle birçok yere ulaşılabiliyor. Norveç' de aynı şekilde, bütçe fazlaları olmasına rağmen halkı alıştırmak için enerji fiyatlarını yükseltiyor. Çünkü fosil yakıtlar orada da bırakılacak ve diğer enerjilere geçilecek. Romanya mesela enerji fiyatlarını sübvanse etti ve Avrupada enerji fiyatları artışı en az olan ülke oldu. Hollanda, Norveç' den daha da mı zengin de enerji fiyatlarını sübvanse ediyor? Hayır. Nedeni halkının bu yükü kaldıramayacak olması. Almanya' ya gelirsek nasıl benzini 2,50' den 1,94' e düşürdüyse gaz fiyatlarındaki artışı da sübvanse eder. Gaz fiyatı %100 artarsa halkına 400 €' luk yardım fişi verir, olur biter. Türkiye ise Almanya' daki 4 kat fiyat artış ihtimalinin yarattığı sıkıntıları kaldıramaz. Çünkü halkına pandemide en fazla 1.000 TL yardım verebildi, bazısına yardım veremedi. Bir de üstüne halkından 10 TL IBAN yardımı istedi. Türkiye' de ailelerin en az %50' si 1.000 TL' lik aylık hibeyi alamadı. Halkın en az %20' sine 3.000 TL - 5.000 TL - 15.000 TL krediyi aylık %0,49 - %0,59 faizle verdi.
almanyada bir bakan gecen dedi herkes 1500 euro hazirlasin ek ödeme icin verecekleri 400 euroda kurtarmaz
Lindner abartıyor, o yasa geçmez. En büyük oyu Sosyal Demokratlar aldı. Sosyal Demokratlar buna izin vermez.
Cevap
2Cevap
Reis onu da bildi ne oldu pasinyan...
Hahahhaaa zavallılar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?