Marmaris ormanlarını yakan kişi, arazi husumeti dolayısı ile ormanı yaktığını itiraf etmiş.
Peki kaza ile değil de bilerek ormanı yakana nasıl ceza vermeli?

Marmaris ormanlarını yakan kişi, arazi husumeti dolayısı ile ormanı yaktığını itiraf etmiş.
Peki kaza ile değil de bilerek ormanı yakana nasıl ceza vermeli?

Yüksek Para cezası ve çok ağır hapis cezasına çarptırılmali hatta abartmadan söylüyorum idama bile gidilmeli çünkü kaç canlının canına kıymıs olunuyor orman da bir sürü hayvanlar var onlar can değil mi? Kendi zevki için o kadar canı katlediliyor bu büyük Şeref (sizlik
Bir anlık öfke ile cinayet işleyenler var. Bir anlık öfke ile yangın çıkaran da. Buna uygun cezalar da verilmeli. Tecavüzcülerin ve hatta son dönemde Pınar Gültekin'nin indirim almasıyla cezaların yeterli olmadığı aşikar.
Tum malvarligi ile bir ormanlık oluşturacak kadar fidan alması ve tek başına fidan dikmesi ve güvenlik ile alakalı işlerden men edilmesi.
Teşekkür ederim.
Ben de teşekkür ederim
Hapıi cezası + para cezası + ormanı yeşertme tekrar ağaç dikme cezası hepsi olsun 😡
Cevap
23Cevap
Bir kaç yıl hapis ve para cezası
20 yıl ceza verilsin, bir daha kimse cesaret edemesin. Bu ceza çok diyenler de falakaya yatırılsın.
Ömür boyu müebbet hapis ve malına mülküne el koyma cezası..
Aynen, ne kadar bencil ve boş insanlar var. Bunların yapmaya hakkı yok.
Yaşamaya*
Kimler ne yasiyor bilemeyiz. Ama şunu biliyorum yaşadıkları şeyler onları madum yapmaz. Kendimden biliyorum. Zor setler yaşadım ama yinede kötü olmadım. Bu bir seçim.
Evwt elimizin parmakların hepsi bir değil. İnsanların dirençleridw aynı değil ama artık bunları bahane olarak kabul etmiyorum. Kusura bakma mal mülk hırsı ve zevkleri yüzünden hata yapan can yakan insanlari affetmiyor ve hoş karşılaşıyorum.
Karşilamıyorum*
Affet veya hoş karsila demiyorum. Elbette her suçun bir bedeli olmali. Ama trafikteki kazalar gibi de kusur oranlarina bakilmali. Bir toplumda suç orani yüksekse, kimse ben masumum diyemez.
Sokakta binlerce insan işsiz, güçsüz, kime patlayacagi belli olmayan şekilde serseri mayın gibi gezerken, bizde ayni hükümet defalarca seçim kazandı.
Ukrayna halkı bugün yaşadığı felaketi, kendi seçtiği yöneticilerin yaptıkları yüzünden yaşıyor.
Buna göre elime silah alıp önüme geleni indirmem gerekiyor. Canımı sıkan kim varsa hükumeti suçlayıp bahanelere sığınıp baş tetiğe yok öyle bir dünya.
Anladım anladım ama sende beni anla dostum.
Bencede👍
O yangını yakan destek veren ve o yangını söndürmek yerine hamaset yapanlarla aynı ceza verilmelidir.
Ömür boyu ormanda çöp toplamalılar
Ceza Kanununda affedilmeyen tek suç orman yakma suçudur. Katiller genel aftan faydalanabilir ancak orman yakanlar yararlanamaz.
Bu bir nevi soykırım, vicdansızlık, duyarsızlık bu derece nirvanaya taşımış birisine toplumda yer verilmemesi gerekli onun için müebbet hapis
Hatta doğanın armağanlarını bile tattırmayacaksın yeme içme gibi
Müebbet verilmeli kasten yakana... Kaza ile yakana kurallara uymadıysa para cezasına çarptırılmalı ağır şekilde...
Yanan alanı ağaçlandırmak için 2 yıl boyunca günde 12 saat, haftada bir gün izinle köle gibi çalıştırılmalı, boğaz tokluğuna.
Ömür boyu ormanda ağaçlar ve o hayvanlar için çalışmak olmalı. ya da indirimsiz 20 yıl.
yanan ağacın 10 katı tekrar ağaç dikme cezası ve para cezası
Orman hakkındaki suçlar affa uğramayan tek suç çeşididir
Yaktığı ormanın önünde üzerine benzin döküp onuda orada yakmak. Bu işin cellatlığını seve seve yaparım.
Farketmez. Bende cezalar yapana göre değil yapılan eyleme göre belirleniyor.
Pozitif ayrımcılık olarak benzini biraz fazla dökerim erken ölür.
100.000 TL para cezası olmalı + oraya tekrar ağaç dikmeli
Yakılarak öldürmek. Tabii ki yanan yerleri imara açanları da yakmak gerekiyor.
Onlar da rant için imara açanlarla aynı zihniyete sahipler.
10 yil hapis ve yuklu bir miktar para cezasi istenmeli, Fransada mesela 200.000€ para cezasi ve 10 yil hapis isteniliyor
Bir kaç yıl ağaç dikiminde çalıştîrîlmalî
adam öldürmek ile eşdeğer olmalı..
Adam öldürmekle eş tutulmalı.
İdam edilsin kasten çıkarıyorlar
Diri diri yakılmak
Kurşuna dizelim bu iti
Zikerek öldürülmeli
O adam da yakılmalı
İdam
g. meşale sokulmalı
Yanan ormana atmak.
Ömür boyu müebbet