https://www.gazetevatan.com/ekonomi/o-ilimizde-yeni-petrol-kesfedildi-yakinda-ilan-edecegiz-dedi-mujdeyi-verdi-2045734
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Enerji Bakanı Adana'daki da petrol keşfettik dediyse hazır olun petrole zam gelecek demektir. Diğer kehanetim yakın zamanda seçim var. Adnan Menderes' in 67 yıl önce Trakya' da keşfettik dediği petrolleri hala çıkmadı. Türk Siyasetçisi böyledir. Zam yaptıkça, seçime yaklaştıkça sağından solundan gaz çıkartır.
Seçime kadar insanlara umut pompalalayip, hükümet lehine algı oluşturmak için bu tarz haberleri çok duyarız.
Gerçek şu ki; Ülkeden dünyanın ben büyük, enn kaliteli , en kolay ulaşılır petrolü dahi bulunsa, kazmayı vurduğun her yerden petrol fışkırsa , halka düşen pay yine koca bir kol saati olur. Hiç bir zaman bir alman, ingiliz, fransız gibi insani şartlarda yasayacak maddi ve manevi özgürlüğe sahip olamayiz. Yedirmezler. Çünkü bu ahlaksız, hırsızlık sisteminin ruhuna ters olur.
Adana öyle bir yer ki... Herkes Adanayı " Kekolar diyarı "olarak biliyor ama adam eksen kök salacak bir potansiyele sahip bir bölge kendisi. Şahsen ordan petrolde çıkar altında 😄
Petrol bulunsa bile kısa vadede hıc bir getirisi yok. Uzun vadede kâr getirir ve dışa bağımlılıktan bir nebze de olsa kurtarır memleketi. Bu tarz haberlerin ülkem için gerçek olmasını umuyorum ama, inancım çok az maalesef
@Altinbasakk bugüne kadar bulduklarından ne fayda gördük. Söyledikleri gerçekten doğru olsa idi dolar ve akaryakıt fiyatları bu seviyelerde olabilirmiydi. Ayrıca geçmediği hatta görmediği köprüler için para ödeyen bir milletiz. Hayali petrol içinde kesin zam yapılır.
Cevap
17Cevap
Sanmıyorum
her seçim zamanı yaklaştığında çıkar öyle bir yerlerden petrol olur doğalgaz olur, çıkar yani bunlar doğaldır
demek ki benzine yine zam gelecek, doğal gaz buldular gaza dünya kadar zam geldi bulmasınlar daha iyi
Her petrol ya da gaz kesfedildiginde folqrin yukselecegini anliyorum. yukselisi yumusatmak icin caresizce biseyler bulduklarini idda ediyorlar.
Her seçim öncesi aynı terane. Gaz bulduk petrol bulduk. Gaz buluyorsun, petrol buluyorsun ne hikmetse ardından %500 zam geliyor.
Normalde olsa harika süper diye mutlu olurum ama bir kaç yıl önce gaz bulduk dediler gaz fiyatları uçtu umarım petrol de aynı durum olmaz
Doğalgaz gemisi de bulunmuştu, millet rahatlayacaktı, birden nasıl da umutlandırıp unutturdular ama!!
Yalan dolan, daha çok üstümüze bindiler...
Adana da çiftçi tarlada petrol buldu yazın bakın yılına. petrol fışkırıyor çıkaranda olsa keşke
Bunlar harbiden geriden zekalı. Yahu Suriye ve civarını neden boşalttırdılar sanıyorsunuz. Oralarda olan petrol Adana'da mı olmayacak? Doğu Anadolu'da komple var. O Abd üsleri niçin var? Aptal aptal seçime malzeme sunuyorlar.
Her sene farklı farklı yerlerde keşfediyorlar lâkin bir bøka yaramıyor.
Ben artık arabamda görmek istiyorum o petrolü
Seçim yaklaşıyor ya normaldir 😂
Edilse bile yine aynı fiyata alırız
petrol getirisi illaki olur ekonomiye ama uzun süreli mi onu bilememe. karadenizde doğalgaz demişlerdi o na ne oldu haberi olan var mı?
Pek inandırıcı gelmedi
Bakanıma güvenim sonsuz
Hep bos kaç yerde bulundu sonuç
Ya yalan iyi misin ya 2019dada demişlerdi yalan hepsi inanamayın milelti kandırmaya çalışıyorlar
Abo Amerika gelmesin bizim şehire.
Ülkeye demen daha doğru olurdu😊
Benim ülkem Adana bayan.
Şehir adana ülke türkiye😉
Bagan benim gözümde adana ülke. Bilmem anlatabildim mi?
Oki oki bayım
Keşfedilse bile bize faydası olmaz
2023 e kadar mars da koloni de buluruz
Bilmiyorum
gaz çıkarmamışmı
Akaryakıta zam yolda demekki
osuruk gazı olabilir
Halkı keklemece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?