İnternet aleminde Burhi diye bilinen Burhanettin Mumcuoğlu isimli genç avukat. Devletle neredeyse 1.5 yıl süren bir hukuk mücadelesinin sonunda kütüğündeki din hanesini ''Tengri'' olarak değiştirmeyi kabul etti.
Ki devletin kurumlarının 8 ay boyunca yargının kararlarını umursamadığı, İç İşleri Bakanlığı'nın yargı kararına rağmen sırf Tengri hanesi yazılmasın diye Diyanet'e danıştığı ve Türklerin İslam öncesi inancı olan Tengrizmin bir din olmadığına dair rapor veren Diyanet İşleri Başkanlığı'na rağmen inat edip bunu kabul ettirdiğini an itibariyle anlatmakta.
Türkiye'de devletin, bayağı bildiğin Türk kültürüne düşman oluşunu geçtim, devletin hiçbir kurumunun kanuna uymuyor oluşu gerçekten rezalet. Sırf bu sebepten işten güçten fırsat bulduğum bir anda aynını yapacağım bunun.
Ki devletin kurumlarının 8 ay boyunca yargının kararlarını umursamadığı, İç İşleri Bakanlığı'nın yargı kararına rağmen sırf Tengri hanesi yazılmasın diye Diyanet'e danıştığı ve Türklerin İslam öncesi inancı olan Tengrizmin bir din olmadığına dair rapor veren Diyanet İşleri Başkanlığı'na rağmen inat edip bunu kabul ettirdiğini an itibariyle anlatmakta.
Türkiye'de devletin, bayağı bildiğin Türk kültürüne düşman oluşunu geçtim, devletin hiçbir kurumunun kanuna uymuyor oluşu gerçekten rezalet. Sırf bu sebepten işten güçten fırsat bulduğum bir anda aynını yapacağım bunun.
Yaparım
Yapmam
Ben zaten Pastafaryanım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kendimi en cok islam dinine yakin hissediyorum yapmam o yuzden
Sen de ateisttin sanki tengrizm nerden cikti
Yahu ateizm bu tip meselelerle alakalı değil. O çocuk da Tengrizm'e inandığından yapmıyor. Neopaganizmin Türkiye'ye geç gelmesinin sonuçları bunlar, adam din hanesine Türk kültürünün imgesini veriyor kendini tanımlayacaksa da Tengrizm üzerinden tanımlamak istiyor
Tengrici tipleri hiç sevmem bana liseli kafa yapısından sıyrılamamış low iq geliyorlar ama hukuki olarak kişi neye inanıyorsa onu yazdırma hakkı olmalı tabi.
adam baya mücadele vermiş eminim övünüyordur ama benim asıl merak ettiğim bi kürdo çıkıp ben de Zerdüşt olduğumun yazılmasını istiyorum dese onu da destekleyip devletin Zerdüştçülük din değil diyişini eleştirir mi acaba
Burhi o tip bir insan evladı değil eleştirmez. Burhi, Jahrein gibi genç arkadaşların Kürtlerle değil Pkk ile derdi var.
bende islam yazmıyo zaten nedense bir artı işareti var baya baya birde hayır haç değil artı asla nedenini bilmiyorum
Kimlikten değil, kütükten bahsediyorum. Standart olarak her vatandaşa basıyorlar onu
anladım kütüğümdeki din bölümüne nerden bakabilirim e devletten falan bakılabiliyor mu
Nüfus Kayıt Örneği'ne bakabilirsin
Yapmam. Modern tesettürlü Müslüman yaparım
Öyle bir din mi var?
Deizm yapabiliyor muyuz?
Yapmam çünkü Müslümanım