Guzel dini kitablar onerirmisiniz lutfen?
Hangi internet sitteden alacagimida soylerseniz cok seviyorum
Tessekuler ;)
Hangi internet sitteden alacagimida soylerseniz cok seviyorum
Tessekuler ;)
Bilgi edinmek için Kimyayı Saadet, kalplerin keşfi, marifetname, açıklamalı Kuran meali, efendimizin (sav) hayatı gibi şeyleri tavsiye edebilirim. Hikayeleştirilmiş tarzda dini konuları anlatan güzel kitaplar da var mesela sahabelerin ve İslamı iyi yaşayan insanların hayatları
Bana Theorie dinn kitablari. Degil hikaye olanlari tavsiye Edin kurani Kerim Hz Muhammed sav. Hayati vs bunlari bnde biliorum
O zaman özellikle sahabelerin ve eski/yeni dini mücadelesi olan şahısların hayatlarını anlatan kitaplar olabilir. Son yıllarda çok satanlar listesinde başka kitaplar da var ama onları biraz soğuk buluyorum. Hayata geçirebilmek için yaşayan örnekleri okumak daha anlamlı bana göre. Mesela salih suruç un hz Ebubekir kitabı
Ondan başka; Minyeli Abdullah güzel bir roman. Halit Ertuğrul ve Hekimoğlu İsmail yazarlarını tavsiye ederim. Bir oturuşta alıp bitirebilirsin
https://www.ihsaneliacik.com/kitaplar/ burdan bakabilirsin dostum yaşayan islam güzel diye biliyorum ki ihsan eliaçık ı takipte edebilirsin :)
öyle demiyor demek dinlememişsin bir daha dinle kimi dinliyon ya duşta çıplak durmayın 13 yaşındaki kıza elinizi öptürmeyin diyen sapkınlarımı. putperestlikle dini karıştırmayın. birde gelmiş burda yorum yapıyon dostum. o dedigi cümlenin felsefesini anlamamışsın demek anlamaya çalış
valla ne diyeyim dostum ben diyecegimi dedim iyiki ortadogu ülkelerinde dogmamışsın. o adamın anlattıklarını anlamamışsın dinleyipte anlayamamışsan durumun vahim diye düşünüyrum
keşke demeseydin ama çünkü dini kitapları ilk kes birinden mantıklı bir şekilde dinlemiştim :)
etmiyor işte güzel kardeşim o senin inandıgın bir yorum buda başka bir yorum ya sen yanılıyorsan biraz böylede düşün :)
"5 vakit namazın farz oluşuna dair bir fikir ayrılığı yok" k. bakma ama bunu diyorsan sen dini ya okumamış ya da yanlış okumuşsundur. kitabın hiç bir yerinde beş vakit namaz kılın demez. salad kelimesi geçer sadece ve bu kelimeyle birlikte güneşin gökyüzündeki hareketleriyle birlikte insanların yapması gereken bazı hareketler tarif edilir. burdanda din hocaları manalar çıkarıp bunun namaz kılmak şeklinde oldugu görüşüne varırlar. ama gel görki namaz dinin diregidir namaz kılmayan biri şöyledir böyledir diye tek kelime yok. bunlar hadis i şeriflerle desteklenir ama onlarda muamma. ve kimi müslüman ülkelerde namaz 3 kiminde 4 kiminde 6 7 vakit kılınır yani fikir ayrılıgı var :) çok emin olmak çok kötüdür dostum daima acaba denmelidir :)
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2780 Bak buradaki kaynaklara baktım :) Sağlam kaynaklarla desteklenmiş :) Buradan bakabilirsiniz, kavga etmeyin dsaghdshbfv snfhbsnd
güzel dostum canım arkadaşım hoşgeldin öncelikle :) ama şöyleki hani sen kaynaklar okuyorsun ya ve onlardanda mantıklı çıkarımlar yapıyorsun çünkü gerçektende mantıklı anlatılmış gayet :) ama gel görki mesela namazın 3 vakit veya 7 vakit kılındıgı bir ülkedede aynı şekilde ilahiyat profları ayetleri yorumluyor ve 7 vakit oldugun yine mantıklı bir şekilde kanıtlıyor. bence şu konuda hem fikir olmamız gerekiyor dini kitaplar yoruma açıktır mesela ihsan eliaçık bunuda çok güzel ve felsefik açıklıyor idi :) hatta kendisini her dinledigimde din bu şekilde ise yorumu böyleyse ben gayet müslümanım diyorum ve belli aralıklarla dinle alakalı araştırmalarımda kendisini mutlaka dinlemeye çalışırım :)
5in farz olduğuna dair görüş ayrılığı yok evet.
Uydurmacıların da bir sınırı yok. Uydurma din istersen evet 3 kılan da var, salat dua anlamına gelir dua et yeter diyen de. Amel imandan bir parça değildir. Hayatında hiç namaz kılmayan, camiler yıkıp her günahı işleyen biri Müslüman kalabilir, Allah'ın bildirdiği bazı şeyleri kabul edip bazılarını reddeden dinden çıkar.
Ben iyi bildiğimi iddia etmiyorum. İyi bilenler 14yy dır herbir ağızdan aynı şeyi söylüyor diyorum. Sapık fikirlerin çoğu yeni türemiş şeyler. Tartışmaya açık konuları da ehli olanlar aralarında konuşur görüş belirtir. Misal vitr namazının vacip mi sünnet mi olduğu gibi..
Açıkçası sana hiç katılamayacağım :)
Dinde ek olarak nafile namazlar vardır tabiiki, istersen arttırabiliyorsun ama farz 5tir, en sağlam alimler de bunu desteklemiştir :)
Bizim ülkemizde ilahiyat profesörü dediğimiz insanların hepsi doğruları anlatmıyor, anlamıyor, bilmiyor ne yazıkki :)
bu konuda görüş birligine varamayacagımız gayet aşikar bence kutsal kabul edilen düşünce ve fikirler üzerinde tartışma yürütmemeliyiz :) ama bu seni sevdigimi degiştirmez dostum :D
Aynen tartışmakla bir yere varılmıyor :D
Teşekkür ederim :)
ben teşekkür ederim asıl :) :D
@muratic Aynen o siteden bakıyorum fetvalara. Sağlam müçtehitlere dayanarak yazmışlar dini hükümleri
Kardeşim özetle şunu söylüyorum; senin benim gibi insanların ve ilahiyat (İslam değil!) diploması aldı diye yenilik uyduran adamların... "görüş birliğine varma, görüş belirtme, tartışma.." Gibi fiillerin muhatabı ve öznesi olması sağlıklı değil. Kendi adıma bu işleri hayat boyu yanaşmadım, yakıştırmazsan sevinirim
O fakülteler kurulurken çok yanlış fikirler sokuldu, bikaç tanesini saysam ya gülersin ya ağlarsın. Ben uyarımı yaptım. Allah kendine inanmayana da söz hakkı tanıyor, bu hakkı biz alamayız. Artık herkesin tercihi kendine
@Avokadondurma mesela bazilari derki mezhepde neymis efendim Peygamber zamaninda mezhepmi vardi evet onun zamaninda yoktu cunku vahiy geliyordu Peygamberimiz vefat edince vahy kesildi eshabi kiramin hepsi ayri bir muctehitti ilk dort adirda bircok muctehit vardi bunlardan sadece dordu kaldi digerleti unutuldu bu 4 mezhebin inanci itikadi hep aynidir amelde ufak tefek farkliliklat vardir bu dort mezhep birbirini kardes bilir bazilari safii ile siiyi karistiriyorlar bazilarida diyorki efendim sadece Kuran yeter o zaman Peygamberimiz niye geldi Allahü Teala Bunlari aciklayasin diye sana indirdik buyuruyor Kurani Kerimin muhatabi Peygamber Efendimizdir zaten 72 sapik firkada kendi kafasina gire hukum cikardigi icin mahvoldu sapitti Allahu Teala Kuranda herseyi acikca bildirmedi Peygamber Efendimiz bize Kurani Kerimi yasayarak açıkladı
@muratic Evet de ben bunları biliyorum ve inanıyorum zaten :D
@muratic Haklısınız, öyle
@muratic Abi sen bana mı anlatıyorsun? :)
@muratic Anladım
@MeriçB Teşekkür ederim
Güzel bir dini kitab okumadan önce git Türk dili falan oku.
İlle de sitte öner dersen onu da yaparız.
ben tessekuler.
:@
Bence sen Turk dili okumalisin.. ayrica soruda dini diye belirtmis ne istedigine kendi karar verir
Ben yurtdisinda yasiyorum o yuzden guzel degil turkcem sayin cirkin Turk kizi
Cirkinler kralicesi sensin...☺
Yedimkizbasima# sana demedim bn yukarfaki kiza yazdim ;)
Pardon bu saatte kafam gitti karistirdim🐣
@yendimkızbaşıma sen de git Türkçe oku biraz :)
Fethi Yekenin davet serisi 14 tane sanırım muhteşem bişey her müslümanın okuması herek
Cevap
12Cevap
Ehli sünnet itikadı olan eserleri tercih edin. Hayatüs sahabe tavsiyemdir. Cübbelli Ahmet hocamızında çok güzel eserleri vardır. Özelikle bayanlar için yazdığı ilmihallerden temin edin ilminiz bilginiz genişlesin.
dinimizislam. com sitesinda hakikat kitapevinin 14 adet kitabi var hepsi 50 TL. istersen o siteden de okuyabilirsin tamamiyla gecmis alimlerin kitaplarindan nakildir hepsi ehli sunnet alimleri. Bir incele derim
Bunlarin icinde sapiklara yani din dusmani ve bidat sahiplarine delilleriyle cevaplar, muslimanligi neden sectiler gibi bircik kisim var eshabi kiram ve evliyalarin hayat hikayeleri ve menkibeler, karsilastirmali din mukayeseleri, mezhep nedir ve mezhepler neden irtaya cikmistir, osmanli hepsi var
Ölümle başlayan yolculuk aralarında en iyisi bide aliya izzetbegoviçin islami manifesto birde necip fazılın çile diye bir şiir kitabı var bunlar heryerde bulabilirsin
muhiddin. net var orda sol kısımda dowland var ordan indirebilirsin furkan vakfındanda akaid ve hadis fıkıh kitapları indirebilirsin pc ye
MARİFETNAME al evlilik bölümlerini okuyunuz sonra sizden sonra teşkkul edecek nesil sapık salak olmasın
Risalei Nur oku. Böyle merak ederek isteyerek okursan Anlamasan bile tesirini gösteriyor. Şöyle düşün sarhoşsun ayılıyorsun.
turan dursun - din bu
" - kulleteyn
The God Delusion
Dini kitaplar yerine Sahih-i Buhar- Kütüb-ü sitte kitaplarını öneririm
risale var aşkın gözyaşları var
Richard Dawkins-Tanrı Yanılgısı :D
Darul meft olum kapisi al oku cok guzel
the satanic bible - lavey.
Varidat.. Al sana dini kitap..
Timaş yayınlarından bakın
Peygamberler tarihi m asim koksal
incil :D
sonsuzluga yolculuk cok acayıp bır kıtap dunya uzerındekı hadıs kuran destan masallardan derleme yapmıs mantıklı sekılde cennete cehennemde ne var bu din nedir. insan nedir. allahın aslanı mıdır? neyidir insan allahın. cinler neyidir melekler neyidir. neden geldık nereye gıdıyoruz hersey var. ınan cok eglencelı olacak senın ıcın. ruhsal zekayla bırlıkte oku..
Kuranı Kerim :)
Roman türü mü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar