Ekmeği ayaklar altına alan reklam vatandaşların tepkisini çekti-SonDakika

Reklamın anlamsızlığı bi yana tepkiler çok ilginç
Reklam fotoğraflarına bakıp ekmeğimizi ayaklar altına alamazsınız diye tepki verenler ekmeği gerçekten ayaklar altına alanlara hiç tepki vermiyor ya muhtişim bi toplumuz
Sen git o ekmeğin buğdayını bile ithal eder konuma gel tepki verme buna tepki ver
Hani köle olup her türlü pis işe koşulmaya sırtımıza kırbaç yemeye razıyız ama yüzümüze vurulmasına karşıyız gibi bisey bu
Dincileri ve dindarları konsolide etmek için yapılmış yeni bir girişim. Bu sosyal medya organizasyonlarına, trollere para harcanacağına keşke intihar eden öğrencilere psikilojik destek verilse. şu an ülkede intiharlar var ama gündemde olan İspanyol Zara' nın kendi kültürüne göre yaptığı bir reklam. Üniversite ögrencilerinin öğrenci yurtlarındaki intiharları gündeme getirilsin de onlara ücretsiz psikolog ve psikiyatrist tayin edilsin. Öyle sırada 1 ay sonra gelen randevularla degil. Hemen aynı gün olmadı aynı hafta. Göötünde donu olmayan insanlar İspanyol hazır giyim devi Zara' ya tepki gösteriyor. İlk önce göötünüze dön alın.
Geçen günde medyada kuranı tekmeleyen liseli gençler haberi yayınlanmıştı islam bazı manevi değerleri kötü gösterip insanlara empoze etmeye başladılar bu ülkede bu çalışmaları yapanları devletimizin deşifre etmesi gerekiyor. Ekmeğin basilestirildigi gib
Yabancılarda bizim gibi ekmeğe nimet gözü ile bakılmıyor ve kutsallastirilmiyor. Hassas bir konu ve umarım düzeltilir.
Cevap
51Cevap
Saçma bir tepki her şeye duyar kastıkları için neye duyar kasacaklarına şaşırdılar. önce kadınların kıyafeti şimdi ekmek reklamı.
Her dinde ekmek kutsaldır: ''Bir Musevi'nin Tanrıya (Yehova) sunduğu ekmek mayasız olmalıdır. Bir Hıristiyan için ekmek İsa'dır. Bir Müslüman için ekmek kutsal bir yiyecektir, yere düşünce öpüp alna götürülecek kadar kutsal.'' Bunu ekmek neden kutsal ki diyenler için yazıyorum 🤷🏻♀️ çok büyük terbiyesizlik ama tepki yağdı diye kaldırılacağını düşünmüyorum,
Mal insanların her zamanki gibi mal mal tepkileri. Reklamın içeriğini bilmiyorum ama insanların neyi nasıl ifade edeceğini şaşırmış bu garip gureba zihniyetten sıkıldım. her şey, herkes baskılanıyor.
Zara da oturmuş ''Hadi ekmeğe hakaret edelim'' diye reklam tasarlıyor sanki
Ulan bu ülkede, şu an bayağı Menzil Cemaati denen bok oluşumun KYK yurtlarını Akp eliyle ele geçirdiği, yurtlarda intiharların, her türlü sapkınlığın döndüğü ve devletin buna zerre tepki vermediği konuşuluyor. Muhalefet bile bu dincilerden oy alma hevesiyle bunu incelemiyor. Bir tane çocuk kendini öldürüp video yayınladığında bile konuşulmadı, sorsan herkesin küçümsediği Jahrein, Erlik, Burhi gibi Atatürkçü internet yayıncıları dışında bununla ilgilenen yok
Bunların hiçbirini zerre umursayan yok, kimsenin iplediği yok. Ama bir tane firma ekmeği bir prop olarak kullanıp dandik bir reklam yaptı diye herkesin değerleri inciniyor.
Her dinde ekmek kutsaldır: ''Bir Musevi'nin Tanrıya (Yehova) sunduğu ekmek mayasız olmalıdır. Bir Hıristiyan için ekmek İsa'dır. Bir Müslüman için ekmek kutsal bir yiyecektir, yere düşünce öpüp alna götürülecek kadar kutsaldır. Fakat insanlar sırf para kazanmak uğruna linç yemeyi göze alıyor. Çünkü tepki olursa daha çok marka ismi duyulur. İnsanlar ürünü merak ettikleri için mağazaya girer bakarlar. Girmişken gözlerine cezbedici diğer güzel ürünler takılır. Bu sayede satış olur. Kötü reklam ile satış taktiği denir buna pazarlamada.
Bende ekmeğe karşı hassasım ama doğru mu bilmem.
Bizde kutsal ama avrupada önemi yok.
Bir de ekmek nimette domates değil mi? Yoklukla, sadece un ve ekmekle yaşanan dönemler sebebiyle hem israf korkusu hem kıtlık korkusundan diğer nimetlerden fazla kutsallaştırmışız hem de olması gerekenden çok fazla tüketiyoruz.
Reklamı izlemedim ki?
Reklamın linkini atabilirmisiniz mümkünse görüşümün altına?
İzlemediğim veya görmediğim hiç bir konuya ön yargı ile yaklaşıp ahkâm kesmemeye dikkat ederim..
Orijinal linki ben de bulamadım belki kaldırılmıştır ama burada ayrıntılı anlatılmış.
ekonomi.haber7.com/.../3231533-unlu-giyim-markasi-ekmegi-ayaklar-altina-aldi-yildiz-tilbeden-sert-tepki
Ricalar 🍀
Nimet kavramı özellikle dinimizde çok belirgin bir kavram. Yalnız bu kadar büyük global bir firmanın bunu tasarlarken bu detayı atlamaması gerektiğine inanıyorum. Çok üzüntü verici , iç kıyıcı bir görüntü.
Ülkeye göre reklam politikası değiştirilir. Örnegin coca cola Türkiye reklamlarında Ramazan sofralarını mutlu aile tablosunu vs işler. Yabancılar da ekmek bizde ki gibi kutsal görünen bişey değil doğal olarak orada sorun teşkil etmez ama bu reklam Türkiye de işlemez tutmaz tepki çeker. Sonucunda zara bişey kaybeder mi kaybetmez reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla. Belki de bilerek yapılan bir şeydir.
Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Kendilerini gündem etmeyi başarmışlar.
Tepkilerin umurlarında bile olduğunu sanmıyorum.
Ekmeğe bu kadar değer yükleyen millette sorun bence. Ekmek ulan ne bu duyar un lan un hamur ne bu ekmek duygusallığı sanki kutsal bir şey fghjmknjhgfd
Reklamın iyisi kötüsü olmaz.
Güzel Reklam
Kaldıki Paraya ihtiyaçları olmayan bir Aile Şirketi.
Dükkanları Kapatsalar ne yazar onlara.
Hayatları Güvence altında.
Bize küçükken minicik bir ekmek kırıntısı da olsa yerde bulduğumuz da alıp öpüp başımıza koyup kenara koymamız öğretildi. Simdi bu gözler neler görüyor. Yazık çok yazık
Böyle reklam. olmaz bizim milletimiz zara mağazasına dahi ugramasin ama unutur yarın Yıldız Tilbe doğru demis onun kadar tepki gösteren olmadı galiba ekmek yolda bulsak basmayalim diye aliriz
Ya ekmeğin ayak altına alınmasını geçtim ne saçma reklam acaba yeşildeki obez insanlara filan mı atıf yapıyor bilemedim. Bi niyet mesaj varsa da yürek yemişler
Dinimizce evet ayıp bir durum. Fakat onlar için değil. Onlarda öyle bir prensip yok. Olay olduğundan fazla dramatize edilmiş gibi. Evet ayıp bir durum bende görünce rahatsızlık duydum fakat bu markadan bir daha bir şey almazsın olur biter rahatsız olduysan bu kadar basit.
Bugünlerde toplama kamplarına, gaz odalarına ve krematoryumlara çok fazla ihtiyacımız olduğuna dair işaretler bunlar, gelecekte tüm bunların bir karşılığı olarak, gereken gerektiği gibi uygulamaya alınacak ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerini hiçe sayanlar köklü olarak ortadan kaldırılacaklardır.
Aslında özellikle ülkemizde olmakla birlikte buğday/ekmek biraz kutsallaştırılan bir besin ve reklam olarak amacını çözemedim yani nasıl bir mesaj verilmek istenmiş olabilir ki? Çok amaçsız ve saygısızca bir reklam hiç gerek yoktu böyle bir şeye bence kaldırılmazsa millet tepki göstermeye devam eder
Bu Nasıl Saygısızlık Hadsizlik böyle orada olacan ki dükkanı başlarına yikacan Müdahale edenin de ebesini bellicen Ekmek bu be nimet Siz ne hakla Allah'ın verdiği nimeti alaya alırsınız böyleleri aç kalacak ki akılları aç kalınca başlarına gelir yemek mi istedi midesine tekmeyi vur keser sesini
Ekmek Türk milleti için kutsal sayılan bir maneviyat buna zarar gelmesi firmaya da zarar vermeli, bu tarz firmalar modayı biz oluştururuz biz nasıl istersek öyle giyindirir bizim ıstediğimiz gibi akım oluşur kafasındalar ki doğru. En güzel tepki bu maneviyata değer verenlerin firmayla alışverişi kesmeleri.
Anlamadığınız şey şu, sırf sizin bu maneviyatçı taife karşı olduğu için ''Aa, bunlarla aynı görüşte değiller'' diye Zara'ya akın edecek milyonlar var bu ülkede.
Bir türlü kafanız almıyor ama siz bu memleketin genelini temsil etmiyorsunuz. Hele Zara'nın hitap ettiği yaşı genç kesimde ağırlığınız gerçekten düşük. Amerikalı cumhuriyetçiler gibi nesiller geçtikçe daha da azınlıklaşan bir zihniyet kendini çoğunluk gibi gösteriyor sadece.
Ne saçmaladığını zerre anlamadım ama cümlelerinden belli ki eğitim seviyen düşük. Kişisel değer ve maneviyatı düşük birisin hiç önemli değil. Asıl kayıp senin gibi 2 tane kişisel gelişim kitabı okuyup kendini objektif açıdan baktığını sanan ham ervah kişiler. Üzülerek söylüyorum ki topluma büyük yüksünüz.
Fallingstars akimi da vardi bir ara, pek "saygideger" unlulerimizde yapmisti, anam bunlar para icin her b. ku yapar, hıı tabi onlar buyuk sahsiyetler oldugu icin laf edemeyiz, canım sacma hareketler, tepkiler, akimlar, heheheheh hepimizde alkisliyoz destekliyoz, standart vatandas yapinca lincc hede ya
Tepki verilse ne olur ki değişen bir şey yok biri kuranı atar diğeri ekmeği ne farketti hiçbir şey. Bursa konuştuklarımızla kalıyoruz
3 ay sonra millet bunu unutup yine burdan bir şeyler almaya devam edecek bunu hepimiz biliyoruz çok kasmaya gerek yok o yüzden.
Bence tepki gosterilmemeli. Amaclari o zaten dikkat cekmek. Tepki gosterdiginizde vazgeciyorlar mi hayir. Demekki umurlarinda degilsiniz.
Bukadar sacma sapan zevksiz kiyafetleri olan bir markaya bukadar cok para verenin beynini incelemek lazim bence
gereksiz tepki onlarda hemen kaldirir bu reklami simdi
Bunlarda gram saygı ve beyin yok orası net. Ekmek nimettir ya şaka gibi yaptıkları resmen.
Ekmeğe zam gelene kadar en fazla ekmek istafı yapan çöpe atan millet buna mı kızdı? Komik../ekmeğin değerini şimdi şimdi yeni öğreniyor herkes.
Görsle hoş değil de tepkiler enteresan.
Ekmek yemiyoruz öyleyse ekmek yediğimiizi sanıyoruz
Duyar kasmak istemem ama amaç neymiş ki? Yani böyle reklamla ne demek istiyorlar?
Evet firma an itibari ile mühürlenmiştir. Ben mühürledim
İnsanlar her şeyi normalleştirmeye çalışıyor, hadi bakalım, Allah sonumuzu hayr etsin.
reklam aşırı saçma olmuş ama halkta saçma sapan tepkiler vermiş
Bir de zara gibi bir marka yani öve öve bitirilemeyen marka gözümden düştü
Bunlar ilgi çekmek için iğrenç reklam anlayışları var
İlginç böyle bir reklam ile neyi amacladilar acaba, henüz reklamı görmedim içeriğini bilmiyorum ama görüntüler cidden hoş değil
Ekmek neden kutsal oldu ben onu anlamadım. Hamur işte neden kuran muamelesi görüyo?
Harbi bunu bende düşünüyorum buğdayda basınca bir şey olmuyor una basınca bir şey olmuyor ama un fırına girip ekmek olunca günah iyi de neden?
Bence buradaki nokta ekmeğin basılması değil mecaz anlamda kullanılmasıdır ama gel gör ki genel olarak anlamıyor bunu sadece ekmekle alakalı olduğunu düşünüp sadece o gözle bakıyoruz. Bence burdaki ekmek alın teriden ve israftan söz edilmektedir, burdaki ekmek daldaki portakal da olabilir yerdeki domatez de neye zaman harcayıp emek veriyorsan o senin ekmeğin oluyor sadece örneği ekmekten vermeleri de herhalde alın terinin en zoru ve en uzun zamanı verildiği içindir, genel olarak ne eker bicersen senin ekmeğin o olur ve neyi israf eder döker atarsan da günahı o olur..
@1DiyarbakirEfendisi Gördüğünüz gibi arkadaşlar, bir anlamı falan yok bu ekmek metaforunun bunun gibi hayatı romantizm üzerine kurulu bazı muhafazakarlar her konuda olduğu gibi bu konuda da millete karışmaya uğraşıyor ekmek de bunun bahanesi
@Ragnar_Lodbrok aynen bro dediğinden 👍
ekmeğe değer verildiği kadar ayakkabı kutusundaki paraların hakkına önem vermediler harika persformans
AA deme öyle onlar masum, kandıdıldılar 😂😂
Bu insanlar iyice tozuttu. Ekmek bizim için kustaldır, ekmek en temel gidadır. O kadar açlık varken bu büyük bir saygısizlık.
Şaşırdım tepkilere. Neden derseniz, Günlük binlerce adet ekmek yenmediği ve israf edildigi için çöpe gidiyor. Buna tepkiyi neden vermiyoruz?
Şu Zara’yı bi ben mi sevememiştim
yani işte fahiş fiyata ne satabilirsem politikası uyguluyorlar
sevmiyorum sevmeyeceğim alışveriş de etmeyeceğim param var ama ekmeğe hakaret edene ekmek kazandıramam
Kibirli giyim markasi zaten alisveris yapmiyorum ordan
gercekten cok kotu. ne alaka ekmek ve onu yiyoruz ben üzüldüm
Tamam iste reklamlari amacina ulaşti. Belki de gundeme gelmekti maksadlari. Bu gibi insanlsr cok zeki ve bi seyker pahasina g. Tlrrini bike satarlar işte örnegi.
Amaç reklam işte, bak buraya kadar geldi ve haberi olmayanlarda artık zara'yı biliyor. Ekmek bu işin ekmeği. Yaradana saygının olmadığı bir dünyada yarattığına saygı beklemek, çelişkiye düşürür.
Ekmeği kutsallaştıran zihniyet ne kadar aptalsa, gıda ürünüyle terliği üst üstte koyan zihniyet o kadar aptaldır benim için. Tek kazançlı var, en çok "konuşulan"
Vallahi şaka gibi. Düşünememişler mi tepki alacaklarını, beyinsiz insanlara beyin nakli şart. Saygısızlar.
Ekmek ayaklar altına alınmaz ama milletin ağzındaki ekmek ağzından çalınır. Standart türkiyem
Umrumda değil beğenmediyseniz almayın burada işlenen nefret suçu nitelediği taşıyan hiçbir şey yok.
Şimdi savcıların derhal iddianame hazırlayarak bu reklamı yapanı mahkemeye vermeli.. Ama nerede onlar gazeteci ve asker tutuklatirlar.
İstedikleri ilgi çekmek. Bunu kötü bir yönde ve bile bile isteyerek yapmışlar ama istediklerine ulaşmışlar zateen.
alışveriş yapanlar görsün diyeceğim ama bizim insanımız marka düşkünü olduğu için iki gün sonra unutulur
Rezillik.. Müslümanları kışkırtmak İçin yapıldığını düşünüyorum. Şu görüntüden rahatsız olmayan insan içini sorgulamalı.
Zarardan bedava verseler giyinmem. Mağazasına bile gitmişliğim yok. Utanmadan böyle bir reklam yapmaları kalitesizliğinin göstergesi..
Hoş bir görüntü de değil, ürküttüğü kurbağaya değmez.
Saçma sapan insanlar sırf marka diye buralara gitmeye devam etsin
Saçma sapan bir tepki olmuş ekmek yerde olsa ne olacak ezilse ne olacak
Zarada calisiyorum bence ordan kimse giyinmesin zaten
Yine gider o markadan alırsınız hiç burada duyar kasmayın
Daha almam
Umarım almazsın
Yok zaten beğensem de alsam dediğim bir markaydı. Artık bunu gördükten sonra hiç almam
Zaten çöp gibi ürünleri 10 katıba satıyor bunlara vereceğime üstüne ekler diordan alırım
Valla hiç bir zaman marka takıntım olmadı markaya da para vermem hem reklamını üstümde taşıyacam hemde para mı verecem ben kumaşının kalitesine bakarım kumaşı iyise tamamdır benim için şu veya bu marka veya hiç marka olmamış umrumda değil az önce dediğin markayı hiç bilmiyorum bile
İnsanların zorla sinir uçlarına dokunuyorlar son zamanlarda ya, sonumuz hayrolsun bakalım.
bunlari bir lokma ekmege muhtac birakmadan laf anlatamazsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?