Etek giyen avukatı konuşturmadılar, mynet haber
Haklı buldum
Haksız buldum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Haklılar. Çünkü sonuçta din adamı bunlar ve din de belli başlı dayatmaları getiriyor. "Biz din adamıyız bize bacak gösterme" de burada haklı bir istek aslında.
Burada asıl sorun 2020'lerde hala 1500 yıl öncesinin Arap çölünde ortaya çıkmış tuhaf doktrinleri bu kadar tepeye çıkarmak, din adamlığı kavramını ciddi ciddi resmi bir ünvan olarak kullanmak, uzaya üst düzey teknolojide yeni teleskopların fırlatıldığı ve diğer gezegenlerde yaşam belirtilerinin gözlemlendiği bir dönemde tüm dünyanın din adamlarına maaş ödemesi, bunları ciddiye alması.
Yani dini yaşatmaya devam edersen kurallarına da uyacaksın mecbur. O avukat kadın da kesin bir yandan modern ve başı açık giyinip bir yandan da sadece Ramazan ayında forma girmek için oruç tutup hala kendini Müslüman kabul ediyordur. "Gerçek İslam bu değil" diye tweet attığına bile eminim. Ülke bunlarla dolu. Gerçek İslam'ı burada uygulamaya çalışan en fazla %25'lik azınlık gerçekte İslam'la alakası olmadığı halde nüfusta Müslüman geçen kesimin yarattığı istatistiğe dayanarak "burası İslam ülkesi" diye sokakta şortlu kızlara saldırma cüretini bulabiliyor. Gerçekte bu ülkenin yarısı bile Müslüman değil.
Soruyu görmedim aynı soruyu sormusuz 😃
Eee din görevlileri hiç dışarı çıkmıyor mu? Dışarıda etek giyen kadınlar masa ile mi dolaşsın
Aklıma şu hikaye geldi :
İki kardeşten biri köyde çobanlık yaparken diğeri şehirde yaşıyordu. Köyde yaşayan “Bu zamanda şehre gitmek, oranın günahlı hayatına karışmak çok kötü. Ben köyün çobanlığını yapayım, günahlardan uzak kalayım” düşüncesi içerisindeydi.
Çoban, dağda koyunları, keçileri otlatıyor, bütün namazlarını vaktinde kılıyor, namahreme nazar etmiyordu. Bütün gün zikirle, fikirle, şükürle yaşıyordu. Bir süre sonra manen bir hayli ilerledi, kerametlere bile mazhar oldu.
Çoban, şehirde yaşayan kardeşini ziyaret etmek istedi. Otlattığı koyunlarından bir miktar süt sağarak bir bez torbaya doldurup ağzını bağladıktan sonra şehrin yolunu tuttu. Ayakkabı tamircisi olan kardeşinin dükkânına varınca torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asıp oturarak sohbet etmeye başladı.
Bu sırada bir bayan gelerek ayakkabısını çıkarıp topuğunu gösterdi. Kardeşi ayakkabıyı tamirle uğraşırken bayan çıplak ayakla beklemeye başladı. Kadın az sonra ayakkabısını giyip giderken ormanda görmediğini gören çobanın zihninde değişik düşünceler oluşmaya başladı. İşte o sırada yukarıdan bir şeyler dökülmeye başladı. Başlarını kaldırıp yukarıya baktıklarında bunun süt damlası olduğunu anladılar. Çobanın zihni bulanıklaşmaya başladığı anda torbadaki süt de damlamaya başlamıştı.
Ayakkabı tamircisi kardeş “İnsanlardan kaçarak dağ başında veli olmak kolay şey. Bütün mesele işte bu insanların içinde veli olabilmekte” dedi. Çoban, “Haklısın kardeşim. Demek senin manen yükselmene mani bu gibi manzaralar” dedi. Ayakkabıcı kardeş, “Nereden çıkardın bende manen yükselme olmadığını?” diye sordu.
Çoban, “Baksana, bir anda düştüm senin yanında. Sen ise her gün bunlarla yüz yüzesin. Yükselmen mümkün mü?” diye cevap verdi.
Ayakkabı tamircisi, “Asıl mesele bunların içinde kendini muhafaza etmektedir. Rabb’ime şükürler olsun ben kendimi şimdiye kadar muhafaza ettim, bundan sonra da muhafaza ederim, inşallah” dedi.
Bundan sonra ayakkabı tamircisi kardeş, şehadet parmağını ağzına götürüp dilinin ucuyla ıslattıktan sonra doğruca torbanın süt akan yerine Bismillah diyerek bastırdı. Şıp şıp diye akan süt anında kesildi. Bir anlık sessizliği çobanın feryadı bozdu. Kucakladığı kardeşine “Sen haklıymışsın kardeşim! Asıl mesele, dağ başına kaçmak değil, insanlar içine girmek, onların arasında durumunu muhafaza etmekmiş” dedi.
Tam denk düştü bu hikaye 👏 Olsun ben de sorarken sorulmuş mu diye bakmadan soruyorum zaten benim ki biraz anket sayılır, oradakilere hak verenlerin oranını görmek istedim :)
Olayı bilmeyenler için Urfa da 18 yaş altındaki kız çocuklarının evlendirilmesi konulu bir konferansta konuşmacı avukata önce 15-16 yaşındaki çocuklar flörtleşiyor onlarda bir problem yok mu şeklinde bir tepki geliyor daha sonrasında seninde eteğinden dolayı bacakların görünüyor kürsünün arkasına geç deniyor.
İşin en iğrenç yanı bu tekpileri veren kişiler çocukların evlendirilmesine bu konferans esnasında bir şey demiyor.
Hiçbir kadının, çocuğun lgbtiapq bireyin erkek yargı, baskı ve görüş sebebli temel haklarına ulaşımı engellenmeyene kadar yaşasın feminist mücadele, yaşasın kadınların birliği kahrolsun erkekler.
Neden erkeklere savaş açtınız ki? Bu zihniyete savaş açmanızı anlarım ama erkekler genellemesi mantıksız. Kaldı kı bu denyolar gibi saçma sapan kadını mal gibi gören düşünceleri doğru zanneden kadınlar da var. Bence savaş açılması gereken cinsiyetin kendisi değil zihniyet
Savaş açılan şey erkekler değil erkeklik ve erki yani patriyarka patriyarka sadece kadınlar vs lgbti+ lar için değil erkekler içinde çok zehirli bir olgu olmasına rağmen erkekleri toplumsal üstünlüklerini korumak için patriyarkayı yıkmak yerine feministlere saldırmaya devam ediyor. Transfobiyi, homofobiyi, kadın düşmanlığını hiçbir trans, lgbti+ veya kadınlık tecrübesi olmadan tanımlayan ve kendisine kadınlarca kadın düşmanı denince itiraz eden erkeklere karşı yapılıyor bu. Ayrıca sürekli erkekler şeklinde genelleme yapmamın sebeplerinden biri de erkeklerin belki bu yazılanlars saldırmak yerine kendisini inceleyip feministlerin karşı olduğu davranışları uyguluyorsa kendisini düzeltip bu konularda kendisini bir söz sahibi olarak görmemesini sağlamak için. Yoksa bütün erkeklerin tacizci, tecavüzcü olmadığını bizde biliyoruz. Bu düşünceleri savunan kadınlar içinse Stockholm sendromu gibi düşünüyorum. Genel olarak köy yerleri gibi eğitime ulaşımın zor olduğu veya daha muhafazakar çevrelerde kadınların erkek üstünlüğünü savunması bir noktaya kadar kabul edilebilir çünkü erkek egemenliğinden ve erkeklerin her yerde kadınları aşağı görüp kendi kendine bir şey yapamayacak sürekli korunup kollanması gereken zavallı varlıklar olarak görmesinden kendi değerini anlamamış olması gayet kabul edilebilir. Hayatta kalmak için ömrü boyunca kendisine dayatılan erkeklik olgusuna sırtını yaslamaktan başka bir çaresi yok o kadının. Ama daha ilerici, eğitimli çevrelerden gelip patriyarka ve paternalizm savunan diğer kadınlara bunları tavisye edip öven ama kendi hayatında bu olgulara asla yer vermeyen kadınlar da benim gözümde patriyarkayı savunmaya devam eden kendi egemenliğinden feragat etmemek için elinden geleni yapan orkdan farksız erkeklerden en ufak farkı yok.
yazıklar olsun eteği de normal uzunlukta. buna bile laf edeceklerse hepsini toplayıp hadım etmek lazım ciddiyim:d
Cevap
87Cevap
Kadınların kıyafeti en çok dert olan ülke bu ülke sanırım. zihniyet hep aynı hep geri düşüncelik
Bu saçma kıyafet zihniyeti yüzünden birçok kadın sıkıntı yaşıyor. Halen şu kafayı aşamadık. Çarşaflı da giyer bir insan etek de giyer. İstediğini giyer. Sadece giyilmesi gereken kıyafetleri nerede ne şekilde giyeceğini kişinini bilmesi yeterlidir. Panel konuşmasına bikini ile çıkamazsın çünkü orası güneşlenme yeri değildir ama etek giyebilir bunun bir sakıncası yoktur. Konuşturmamak ve konuşma hakkının dilinden, elinden alınması o kişinin ruhunu ve zihnini etkiler. Ters etkiler yaratacak kafalar yüzünden insanlar birbirine düşman oluyorlar. Ötekileşiyorlar ve sonuç paramparça zihniyetlerin çarpışması ile ortaya çıkacak savaş.
Elbise gayet resmi bir oturum için uygun ve usturuplu. O kadın perdenin arkasında ona hakaret edenlerden her hangi birine numarasını verseydi gece eli zkide peşine giderdi. Yaşı dini imanı türklüğü erkeklik gururu insani değerleri vs mevzu bile olmazdı.
Türk müslümanlar böyle. Bunlar ne türk ne de müslüman. Tamamı beyni tşaklaşmış ahlaksız yobaz yaratıklar. Asla anlık gelişen bir tepki durumu da yok orada hepsi planlı önceden ayarlanmış troll algı çalışmaları. E işe yarıyor ki site de özel mesajlarda zkini gösterip yorum isteyen ahlaksızlar sorularsa namus vurgusu yapabiliyor. İğreniyorum artık ya başka açıklaması yok bunların.
Bunlar bilinçli yapılıyor. Türkiye’de artık bunlara sustukça daha da üstümüze gelecekler. Bu 0Çlara hadlerini bildirmek lazım. O tepkiyi gösterenlerin hepsi kendi dünyalarında en sapkın cinsel fantezileri olan ve bunları bastırdığı için de ortaya çıkmasın diye milletin her yaptığından nem kapan 0Çlar. Şu yaşadıklarımızın onda biri - onda biri diyorum - Avrupa’da olacak o ülkede ne meclis ne bakanlık binası ne de saray bırakırlar taş üstünde taş komazlar. Öyle seçime gitmiyorum vay efendim khk ilan ederim falan yok s1ke s1ke seçime götürürler adamı. İstediğin kadar 🍑nü yırt teröristler falan de kimse s1klemez. Amerika’da Trump, Fransa’da Emanuel Macron onlar da yaptılar aynısını. Halk dinledi mi asla. Bir de onlarda bizim gibi özel hayata giyime müdahale de yok. Bizim gibi paraları da değer kaybetmedi.
Yine sacmalamissin nefes alamıyorum diyen siyahi amerikada polis öldürdü Amerika'da ne yapıldı. Silahı alan Amerika'da bir yeri tarıyor sen hala batıyı yücelten eski kafayla yaşıyorsun
@asiprens2905 hee siyah biri öldü diye yapıldı tabi. Trump yüzünden yükselen fakirliğin, artan zamların, polis şiddetinin bir önemi yoktu zaten
Etek boyunda ne varmış kadının? Abdestleri falan mı kaçacakmış acaba? Yahu birazcık anlayışlı olun ki sizden olmayanlar size saygı duysun. Böyle anca nefreti körüklersiniz. Onu geçtim orasının amacı söylenenleri dinleyip, onları kavramak dimi.. Adamların tek düşündüğü şey "ahaa bacakkk" zaten. Bu adamlara ne anlatsan boş. O yüzden bardağın dolu tarafı olarak zamanından tasarruf etmiş bir avukat kadınımızdır.
Kadına orada anlat burada anlat diyene kadar kendi kafasını başka yere çevirmeyi bile akıl edemeyen şahsiyetlerin var olduğu bir ülke haline geldik.
Kadın etek giydi diye af edersin illa orasına burasına mı bakacaksın bak yüzüne daha kendini kontrol edemiyor çomar
Avcı toplayıcılar daha medeniydi yeminle.
Kıyafetin bu kadar ekstrem Bir şekilde ilgi görmesi, aşırı şekilde şekilci insanlar olduğumuzu gösteriyor. Hizmete veya kafanın içine vereceğimiz önemi görüntüye veriyoruz, bu bizi geriye götürüyor. İlerletmiyor.
Yobazlar kendileri dışında kimseye yaşam hakkı tanımaz. Bunların düşüncesi kendi gibi düşünmeyen herkesi öldürmek, tecavüz etmek, onlardan yaşamlarını bağışlama karşılığında haraç almaktır. Türkiye' deki Yobazlar İsidle aynı düşüncedeler. İşid Ezidi vb. kimseye yaşam hakkı tanımadı, öldürdü, sattı ve tecavüz etti. Türkiye' deki yobazlarda keşke İşid döneminde onların hakim olduğu topraklarda yaşandı da başlarına düşen bombayla ölselerdi. Bunlar başları derde girince 54 İslam ülkesine değil Avrupaya sığınırlar. Maraş Dondurmacısı kılıklı fesli Kadir' den diğer Jet Fadılla kadar bu böyledir. Haç paralarını alıp kaçarlar, gıdada tağşiş ve taklit yaparlar, Avrupada Müslüman Halkı kandırıp 10 milyar Euro cukkalarlar bu hep böyledir. Milli Görüş ve Yeşil Sermaye Avrupada 10 milyar Euro dolandırdı, insanlara vaad ettikleri hiçbir şeyi yapmadılar. İhlaszedeler paralarını alabildi mi? Yimpaş, Kombassan ne oldu?
Bi zahmet konuşmasın Ahlaksız Utanmaz Böylelerini Çoğunluğu Arttı Maalesef Herkes de bi özgürlük Çağdaşlık kafası Hiç mi? Allah'tan korkunuz yok ahlaka önem vermeyenler Dünya da özgürsünüz ama ölünce ne olacak peki Allah Merhametli nasılsa affeder diye mi düşünüyorsunuz Tamam Allah sonsuz merhamet Rahmet sahibidir Ki zaten insanlık bu yüzden var Siz Allah'ı umursamaz Karsi gelirseniz Tövbe ederim yine yaparım bu dalga geçmek Oluyor bunun sonu da cehennem Azap Kimin ne olacağını allah bilir tabiki de ama her yapılanın ne olacağı açıktır
Yanlış Şanlıurfa gibi Doğu bölgesinde böyle şeylerin olması yadırganmaması gerekiyor yani bazı bölgelerin kültürüne uygun giyinmek gerekiyor öncelikli onu söyleyeyim Tamam kimsenin giyimine kuşamına kimse karışamaz yaşam şekline kimse karışamaz ama arkadaşlar şu gerçeği de bir kenara koyalım yani bir insan özellikle bulunduğu ortamın kültürüne uygun bir şekilde kıyafet giymesi gerekiyor.
Mesela turistik bölgesinde af edersiniz insanların altında külot bile olmuyor o zaman neden böyle tepki göstermiyor insanlar Ben bunu anlamıyorum yani illaki kısa etek giymesine karşı çıkan insanlara tepki gösteriliyor da açık saçık giyinen insanlara niye insanlar bir şey demiyor teşrificilik yapanlara niye ses çıkarılmıyor ben buna kızıyorum Evet haklı buldum kimsenin giyimine kuşamına karışmaydı Ama şimdiki insanların da giyimine kuşamına bir bakıyorsunuz yani hiç giyinmiyorlar ki
Eğer kısa etek giyilmesi yanlış, saygısızca ve hakaretvâri bir şey değilse, o zaman toplumun anlayışı öyle diye herkes ona göre hareket etmek zorunda değildir. O toplumun içindeki insanlar dikkat eder; ben Şanlıurfa'da yaşıyorum ve dikkat ediyorum. Çünkü toplumu biliyorum. Ama dışardan gelen birinin özellikle buna dikkat etmek için çaba göstermesi bana göre abes. Evet çok fazla açık seçik giyinilmesini de doğru bulmuyorum toplumdan ötürü. Ki kadın zaten çok açık giyinmemiş.
Toplum böyle diye buna aşırı çaba harcanması bizi bir adım ilerletmez.
Ya zaten bir şey söyleyeyim mi sana herkes kendisine göre anasını satayım dört dörtlük herkes kendisine göre namus bekçisi ama oturup da kendi ailesine kendi çevresine baktığı zaman 10 katı yanlışını 10 katı fazlasını çıkarırsın sana şöyle bir şey söyleyeyim şimdi benim abim evlendi internet üzerinden tanıştı yengem elinde telefonla biraz fazla oynayan bir insan babam ikide bir de işte bu kiminle konuşuyor ne konuşuyor ne yapıyor tabii bu arada yengem de olur falan ondan sonra ama Kendi yeğenine evlenmedi nikahı olmadı herhangi bir şeyi olmadı çıktı sevgilisi ile tatile geldi ona sesi çıkmadı ama yani toplum kendine geldiği zaman anasını satayım namuslu namus bekçisi başkasına geldiği zaman onun yapması normal
Aynen öyle ya var ya adamın Sabah sabah nasıl sinir oldum evden nasıl çıktım yazlıkta kalıyoruz tamam mı burası da Park resmen sandaletleri giydiğim gibi kendimi dışarı attım adam sinir etti beni ya
Yok ya babam değil amcamın oğlu bak evlenmedi yani herhangi bir nikahı yok nişanlı değil Bir şey değil adam sevgilisiyle tatile geldi geçen hafta babam ona ses etmedi neymiş efendim abimle yengen Instagram'da paylaşım yapıyormuş Yok efendim kızın elinden telefon düşmüyormuş gece saatlerine kadar WhatsApp'ta geziyormuş kiminle konuşuyormuş zaten benim abimle yengem buradan tanıştı Yok efendim bir hatlar yiyormuş arkadaş adam kendi ailesine bakmıyor millete iftira atıyor
Benim yengem Urfa birecik'te
Ben de dedim zaten e dedim O da tutup da dedim E senin yeğenin de nikahsız tatile geliyor derse ne olacak dedim o erkek diyor yani bu zihniyetten ne bekliyorsun ki yani
Ben de lafını verdim O tutturdum artık dedim herkes öyle dedim o kalmadı dedim
Şimdi bu avukatlar mı insanların yanında olacak, onların hakkını savunacak? Kime ne kadının ne giydiğinden veya etek boyundan! Onların içinde bir şeyler var ki kadının konuşmasından ziyade etek boyuna bakmışlar.
Berbat bir toplumda yaşıyoruz, ne giyersek suç ne yaparsak suç. İnsanın kıyafetiyle onu yorumlamak, ona karışmak kimin haddine ya?
Böyle şeyleri gördükçe deliriyorum. Yobazlıktan, geri kafalılıktan, aptallıktan başka hiçbir şey değil bunlarınki. Hakkımızı savunacak insanlar bile böyle rezillikler yapıyorsa sonumuz hayır olsun gerçekten..
İnsan yanında olmak? Kendi kanunlarını bilmeyen yobaz sürülerinden bekletin çok fazla 😂
Bunlar cahil değil, cahil sorun değildir eğitirsin, yarı cahil takımı bunlar ciddi sorundur.. Yobazlar mesela
Kadının ne dediğinden çok ne giydiği dünyanın her yerinde daha önemli olmuştur. Şimdi gidin en iyi araba firmaları güzel kadın koyar arabanın yanına. Neyse bu başka bir konu.
İkinci konu bizim kadınlarımız özgürlük olarak. İstediğim şeyi istediğim yerde giyerim olarak görüyor. Akıllı zeki bir kadın nerde ne giyeceğini bilir. Şu kıyafeti sahilde giy kimse dönüp bakmaz. Ama sen Urfada bir panelde bunu giyince sorun olur. Çünkü kurumsal işlerde ona göre giyinilir. Oraya şortla bir erkekte çıksa benzer tepki görür. Bakın geçenlerde uluslararası kadın tenis turnuvasında bir kadın hakem, kadın tenisçiye etek boyu nedeniyle uyarıda bulundu. Nerdeyse maçı başlatmayacaktı.
Ancak kadının kurumsal alan dışında ne giyeceğine karışmak kişilik haklarına saygısızlıktır. Hoşuna gitmeyebilir. Sanan. Bakmazsın. Yoluna bakarsın. Kimsenin bekçisi değilsin. Bu noktada özgürlük kısıtlanamaz.
Bir şey olmaz diye diye kadınlarımız yatak odasında giydiği kıyafet ile sokakta gezer hale geldi erkekler desen sırf kadınlara yaklaşmak için kadın gibi olmaya başladılar
Her şeyin bir adabı var demek ki oturanları rahatsız edecek bir durum var ki insanlar uyarıyor
Biz sağa sola bakmak zorundamıyız yüyüyen merdivende donunuzu bacaklarınızı görmemek için
Soyunmak çağdaşlık uygarlık olsaydı hayvanlar sokakta yapamazdı edep edep edep bu ülkede yaşayan insanlar Londra'd paris de doğmadı kendi örf adet ve kimliğimiz var
Olayı bilmiyorum. Varsayım olarak yorum yapıyorum. Belirli kurumların kiyafet adabı vardır. Bir çok iş yerinin kiyafet adabı vardır. Sokağa çıktığınız kiyafetleriniz ile oraya gidemezsiniz. Ben bunu yeri gelince açık giyinen biri olarak yazıyorum. Bu kadının eğer sırf keyfen böyle giyindiyse, etek boyuma laf ettiler diye ağlamaya hakkı olmaz. Eğer sen çalıştığın kurumun kiyafet adabına saygı gösteremiyorsan, senin profesyonelliğin şüphelidir gözümde. Bazı yerler gösteriş yeri değildir.
Avukat hanım ozsaygisina yakışır hareket sergilemiş bravo çok bile kalmış değerli donanimini hâlâ kılık kiyafete hatta cinsiyetçi beyinlere sunmamakta haklı anlindan öpüyorum
Biz ne zaman normal, medeni bir toplum olacağız? Açık giyinene kötü ithamlar, imalar, dışlamalar, tesettürlülere yobaz, Arap demeler. Ne zaman birbirimize saygı duyacağız? Ya bunlar bilerek mi yapıyor? Eteğinden size ne? Günahsa onun günahı. İllaki dinimize nefret toplayacaksınız. Sanki kadın bikiniyle çıktı ya. Normal bir kıyafet. Böyle insanlar yüzünden İslamafobikler kendini haklı çıkarıyor.
Bu dine göre normal bir kıyafet mi?
@1DiyarbakirEfendisi Herkes Müslüman değil. Elhamdülillah Müslümanım ve kapalıyım. Nasıl ki kimsenin benim kapalı oluşuma karışmaya hakkı yoksa benim de açıklara karısmaya hakkım yok. Rahatsız edici bir görüntü yok ortada. Günahda sevap da kendine. Biz kimiz ki kendimizi mükemmel sanip başkasına bekçilik yapalım?
Konumuz herkes değil ve benim sorduğum ile anlattıkların da aynı şey değil kapalıyim demen sana ve inancına kalmış bir şey bı önceki yorumda dediğin şey İslam'a uygunmuş gibi konuşmani sadece merak ettim o şekil giyinmek İslam'a uygun mudur gerçekten? acik giyinmesi müslüman değil anlamına gelmiyor veya kapalı olması çok iyi bir muslumandir ya da muslandir anlamına da gelmiyor rahibeler de baştan adagi kapalı kadınlardır ama inanç ötürü farklıyız, müslümanız diye cehenneme gitmeyeceğiz diye bir şey yok aynı şekilde kâfir olan da hiç cennete girmeyecek diye bir şey yok bu yüzden kim ne yaparsa kendine yapar ne senin amelin beni kurtarır nede benim amelim seni birbirimiz için belki doğru yol için tafsiyelerde bulunursak belki sevap kazanmış oluruz onun haricinde herkes kendi amelinden sorumludur
@1DiyarbakirEfendisi Ben İslam'a uygunmuş gibi giyindiğini mi söyledim? Normal bir kıyafet dedim. Bikiniyle sunum yapmıyor yani ortama uygun dedim. Kimsenin ahlak timsali gibi aynaya bakmadan başkasını eleştirmesini eleştirdim. Böyle insanlar yüzünden dinimizi yanlış anlıyorlar dedim.
Rica ederim ilk yorumunu okuyup anlamaya çalış hocam.. Biz normal ne zaman medeni bir toplum olacağız demek ne anlama geliyor? Yani bedenini açan normal giyinmek medeni mi oluyor şimdi? Medeni giyinme ile mi oluyor? Ki orada neler konuşuldu neler denildi hiç bilmiyoruz birinin paylaşımı diye şu an yorum yapıyoruz belkide orada dine hakaret bile edilmiş ve ordakiler karşı çıkmıştır ve şu an bu konu sarpitilip böyle kıyafet üzeri dagitiliyor ve İslami tekrardan insan gözünde küçük düşürülüyor. yani nereden biliyorsunuz? Da o şekle karşı medeni diyebiliyorsunuz? İslam'ın kapanma konusunda neler buyurdugunu biliyor olsan gerek yani umarım biliyorsundur gerçi bilmek ve bu şekilde görmekte ne bileyim pek biliyora alamet değilde neyse. Neden Goya okumuş bir şey olmuş o avukat oradaki halkın yasama şeklini medeniyetleri bilmeden o şekilde gitmişte medeniyetsiz olmuyorda onlar öyle dedi diye medeniyetsizlik oluyor? Birde böyle insanlar yüzünden İslam böyle oluyor demek yerine keşke o avukat ta o insanların yaşadığı yerin inancına örfüne adetine gelenek ve göreneklerine göre hazırlık yapmış olsa ve o şekilde sunumunu yapmış olsaydı da bu hadise yasanmasaydi demek varken koca halk birine kurban etmek size göre medeniyet...
@1DiyarbakirEfendisi Eğer senin medeniyet denilince aklına gelen açılıp saçılmak ve bunu savunmaksa haklısın. Fakat benim medeniyet anlayışıma göre kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece istediği hayatı yaşaması, istediğini giymesidir yerine göre. Dinini, düşüncelerini özgürce yaşamasıdır. Ki medeni kişiler çarşaf giyene de mini etek giyene de saygı duyar. Çünkü her ne kadar inananlar için farzsa örtünmek inanmayanlarda var ve bu bir tercih meselesi. Kimseyi zorlama hakkımız yok, doğru düşündüğümüzü söyleyip geçeriz. Dediğin gibi arka planda ne yaşandığın bilemeyiz ama biz de bildiğimize göre yorum yapıyoruz. Hanımefendinin giydiğine değil anlatacağına odaklanmak gerekir. Tam da bu yüzden gelişemiyoruz. Avukatın bulunduğu yere göre şekil alamsını istiyorsun peki sen erkeksin anlamazsın pek ama tesettürlü biri olarak yurtdışına gitsen ve o ülkede tesettür yanlış görülse, o ülkenin örf adetlerine uymasa o ülkeye göre mi şekil alacaksın? Yani tesettürü terk mi edeceksin? Saygı istiyorsan saygı göstereceksin bu kadar.
Allah'ım ya Rabbi ben ne diyorum o ne diyor 🤷
Bu son yorumu bana mı demeye çalıştın?
Bı alimin sözü var diyor bir cahille tartışacağıma bin alimle tartışırim daha iyi, varsın söylediğin adres ben olayım dediğin yobaz da.. gören de duyan da işitende birdir o yüzden böyle şeylere takilmam ben rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi medeniyet dediğin acmaksa bedeni desene hayvanlar bizden de medeni, medeniyet dediğin oysa varsın ben medeniyetsizim..
Bunu yapan kişilerden biriysen üstüne alinabilirsin demek isteyen birinden doğruyu ahlaki edebi öğrenmeyi beklemek bı başka olur olur herhalde. Ama o başka gerçekten haktan mi pek sanmam... Da neyse..
@1DiyarbakirEfendisi Evet, çok haklısın. Medeniyet kavramının bendeki karşılığını açıklamama rağmen hala ezbere konuşuyorsun. Kimse sana yobaz demedi. Sen kendi üstüne alınıyorsun. Ama olsun herkes aynı fikirde olmak zorunda değil, fikrini paylaştığın için sağ ol, iyi geceler.
Ezbere konuşmak boş konuşmaktan kat kat daha iyidir 👍 umarım bunu anlar ve susarsın onuda hiç sanmam
@1DiyarbakirEfendisi Hahaha gerçekten edepten bahsedip pratikte uygulamıyorsun. Sana insan gibi uzatmaman için nazikçe iyi geceler diyorum. Lütfen nezakten aynısını deyip konuyu kapatabilir misin? Ya da hiç zahmet etme. Lütfen ellerini de yorma, uzatmayalım.
Susmak nedir bilmeyen birinin başkasından susmasını istemesi anbdjsnxnejd belki sen çok uyguluyorsun o edebi de 😂😂😂
Yaw he he !
O kadin iclerinden herhangi birine goz kirpsin, salyalarini akitarak pesinde it olurlar. Ama ne hikmetse tepki gosterirken en namuslu onlar. Birakin artik su namus bekciligini...
ulkenin anasını s... ken zihniyetin son gunleri :)
o avukati kursuden kovan güruh 1 sene sonra kopru olalım ustumuze bas diyecek :)
tarih boyle bir iktidar daha yaratamaz.
öyle bir ülkeyiz ki..
kimse kimseden hoşnut değil..
herkes kendisi gibi olmayan yaşamayan insanı eleştiriyor
bu şekilde gittikçe kutuplaşıyoruz
Haklı bulan 3 bayan ve 23 erkek kişilerin düşüncesini merak ettim. Sizin ne işiniz var buradan da çıkın gidin 😡
Kadın haklı. O etek boyu da kısa değil. Altını görmeye çalışanlar utansın. Bu beyin ne böyle anlamıyorum. Beyin fakirliği bu olsa gerek.
Aşağılamak istemiyorum lakin urfa insanlığa ne zaman geçecek merak ettim. Etek boyunda neeee var. Nasıl mikrop bie zihniyetleri varsa.
Urfa Türkiye'de kadına şiddetin ve kadın intiharlarının en fazla olduğu illerden.
Masanın perdenin arkasına geç diyenlere siz de orama burama bakmak yerine buraya yapmaya geldiğiniz şeyi yapsanız hala isterseniz panelden sonra ben sizi mektebe gönderirim diyeymiş fena olurmuş
kadının eteği kısa değil kısa olsa bile sana ne de tepki gösteriyorsun. kul hakkı, alkol zina vs her boku yerler sonra kadınların etek boyuna laf ederler.
canım beyinler bunlar birde Türk vatandaşı ülkeye ne katkınız var billime ne katkınız insanlığa ne katkınız var baş örtülü bir bayan aynısını yaşasa ne tepki verirlerdi acaba?
Zihniyet budur ağır şeyler yazmayacağım canım kültür mantarı yetiştiriciliği yapsınlar nerede yetişir belli zaten ülkem güzel ülkem sen bunlara laik değilsin laik oluyorsun 😪
Haklı buldum diyenlerin çoğunluğunun erkek olması? Bir kadının giyinmesine yine erkekler karışıyor, cidden bu ülkede şaşırılacak bir durum olmaktan çıktı.
İnsanların bulundukları ortamda tepki gosterebilecekleri şeyler elbette olabilir. Panelde, konuşmacının ses tonunu, bilgisini, anlatım tarzını, yorumlarını beğenmeyip tepki gosterebilirsin, ancak kıyafetine tepki göstermek, etek boyunu, pantolonunu ya da dekoltesini neden göstererek onu eleştirmek, tepki göstermek geri kafalılıktir. Tepki gösteren kişilerin yanlış yerde olduğunun net göstergesidir
Ayıp edilmiş. Rahatsız olunmasını anlasam da, bir kere o konuşmacı avukat hanımın konuşmasını bitirmesine izin verilmeliydi. Daha sonrasında da o kişiyi bir daha çağırmazlardı ve olur biterdi. Veyahut bir daha ki sefere konuşmacı kişiye bu durumda daha uzun etek giyinilmesi önerilirdi. Lâkin orada misafir olan ve bulunan kişiye yapılması yanlış.
Ben haklı buldum.
İnsan nereye gittiğini bilmiyor mu sanki?
Sen düğüne gitmiyorsun sonuçta ya da pikniğe?
Az daha ciddi giyinip gidemez misin?
Ben bunun tam tersini düşünüyorum..
Mesela o kişi erkek olsaydı ve diz üstü şort giyseydi ne kadar ciddiye alınırdı?
Abla, ciddiye alarak gitmediği yerden ciddiye alınmamış buna bozulmuş.
Söyleyeceklerim bu kadar..
#Vesselam
İkinci fotoğrafta kadın konuşmacı olarak değilde resmen podyum mankeni olarak duruyor..
Tepki giyim tarzına mi yoksa takındığı tavra mi gösterilmiş iyi bilmek lazım olayın ayrıntılarını. Ayrıca organizasyonu yapan kişi veya kişiler bu yaşanan olaydan direkt sorumlu bence
yani bence sorun etek giymesi değil ciddi giyinmemesi yani bir avukat panelde konuşma yapacaksa ortama uygun giyinmeli ağır ve ciddi olmalı düğüne gider gibi giyinmemeli ben bu yüzden olduğunu düşünüyorum, düşünmek istiyorum yani etek giydi bacakları gözüküyor açık saçık diyeyse gerçekten çok yazık.
Bir türlü hak adalet sağlanmayor bu ülkede, bir zamanlar Merve Kavakçıyı milet meclisinden kovdular başı örtülü diye şimdi de kadın elbise giymiş etek kısa diye panelde konuşturmamak...
Sadece insan olmayı bile başaramıyoruz henüz, öyle bir geri kalmışız ki tarifsiz.
Naçizane uyarmışlar. kadının yaptığı büyük görgüsüzlük bence öndekiler kafalarını kaldırdıklarında direk iç çamaşırını görürler o mesafeden hani platform olmasa sorun olmayacak ama pltform var. bazı şeylerde akıllı davranmak lazım ya orada dinlemeye gelen erkeklerin bir tanesi şort askılı penye giymiş mi ya herşeyi kadın diye hak görmeyin yerin işin görevin adabı var ya önce adaba uyun sonra bir tepki gelirse önünde duralım
Bir etek boyu gayet normal ki normal olmasa bile bu kadar mı kendinizi bilmez oldunuz saygısızlık o panelde olmaları bile terbiyesizlik ve hadsizlik.
Kara çarşafta giysen sırf kadınsın diye laf söyleyen ucube topluluk bunlar
Orası Şanlıurfa normal değil mi? İstanbul'da bile bazı kesimlerde tuhaf tuhaf bakışlara maruz kalıyoruz zihniyet her yerde kötü
Böyle okuyunca avukat hanım haklı ama platform yüksek eğer altı gözüküyorsa ve tepki buna ise oturan avukatlar haklı.
O platformdan altını görebilmen için başının, kadının diz kapağından daha aşağıda olması gerekiyor.
Cahil olan sensin. Oradan o açıdan bir insanın altını göremezsin. Görebilmek için sırt üstü kadının altına doğru yatman gerekir.
Bu cahil milletten bı halt olmaz. Sanane kim ne giyerse gysin sananeeee
Elbise çok sıradan biraz daha ciddi giyinmesi lazımdı. Ozaman ciddiye alırlardı onu. Böyle meslekler için kıyafet dış görünüş çok önemlidir
Artik bu ulkede fikir beyan etmek bile zor, hicbise demiyorum, her olaydan sonra bise diyoruz isler b. ka sariyor
Urfa dedigin yer zaten kula, kulluk eden insanların bol olduğu gerici, yobaz bir yer. Oranın okumuşu da aynı, zır cahili de.
Cahillik güçtür. Bizim ülkenin seviyesi bu çokta şaşırmamak lazım. E ne de olsa, nerde bir ahlak bekçisi varsa, en büyük ahlaksız o dur.
O kadın kot pantolon da giyse aynı tepki olurdu yobaz bir kafa kalabalıkta sanalda kahramanlık yapar ama araştırsan kadınlara da okuz gibi bakarlar
Dünden beri bu olay çok tepki çekti sevgili arkadaşlar herkesin kendi görüşü saygı duymak zorundayız empati ve sempati ile yaklaşmak zorundayız bu yüzden sizden ricam din görevlisi olan insanları da anlamak ben kadın'a da saygı duyuyorum oradaki erkek hocalara da ortama uygun giyinmek gerekiyor ben sorun etmem ama insanlar rahatsız olmuş bakılırsa kadın da rahatsız olmuş ama yapacak bir şey yok sadece empati
Ne var ki eteğinde gayet normal of insanlar ne saçma
Yobazlık , başla hiç bir şey değil. Çıplak değil, gayet düzgün bir elbise..
Ne zaman değişecek bu durum neden Murat gilin damındayız hala o kadar anlamsız ve haksızlar ki.
Buna gösterdikleri tepkiyi yükselen enflasyona karşı göstermelerinide bekliyoruz kodumun dingilleri
Eteğe benzemiyor elbise gibi.
Cok aşırı kısa da değl. yanlış yapılmış
Kadınların kıyafetlerinin kimseye dert olmadığı bir dünya olsun..
Senelerce insanların baş örtülerşne karışan zihniyet nasıl da kendilerine dokunulunca birlik oluyor helal olsun size. Keşke bizimkiler de size karşı zamanında böyle birlik olsaydı. Ülke 50 yıl daha kazanırdı
Tabiki yobazlık. Fotoğraf gerçek olaydansa, kesinlikle sapıklık ve büyük saçmalık olmuş. Toplum önünde yapılacak konuşmalarda kıyafetimize dikkat etmeliyiz. Dikkat dağıtacak kıyafetler seçilmemelidir. Ancak bu kıyafet gayet normal.
Asıl bir din görevlisi nefsine hakim olabilmeyi başarmalıdır başkalarına nazaran. Zihinleri o kadar iğrenç o kadar gerici ki insan hayret ediyor gerçekten yazıklar olsun bu insanlara
Haklı buldum derken avukatı haklı buldum, soru başlığını tam anlamadım.. Eşşekler işte o da deseydi başınızı aşağı eğin bakmayın anlatırken.. şerefsiz , beyinsiz , eşşekler
hepsine tek tek bi kurşun lazım ki etraf temizlensin
Biz de tüm açık giyinenlere kurşun sıkalım
Mesela senin gibi foto koyanlara ne dersin? Gayet adil bir teklif dimi?
daha ne dediğimi anlamamışsın ªq aptalı
senin gibi yobaz ºrp çocuklarını öldürmek lazım başta
İslamcı gericilik böyle bir şey. İrtica bu ğlkeden temizlenmesikçe, insanlara rahat yaşam hakkı tanımazlar. O günler de gelecek.
Kadının giyiniş şekline ne olmuş ki nasıl mutluysa öyle giyinsin niye insanların hevesi oynuyorlar zaten sonumuz da iyisi kötüsü ile mezar olmayacak mı
Gebzede perşembe günü bi avukat gördüm bu bişey değil. demek gördüğüm orada olsa nolurdu ALLAH bilir valla bende baktım gözümü alamadım ne yalan söyliyim
Katılırsınız katılmazsınız ama bunların sebebi son zamanlarda yaptıklarıyla ne yazık ki Gülşen isimli şarkıcı hanımefendi. Kadın şarkıcıların konserleri iptal edildi onun yüzünden. Onun aykırı davranışları ve giydikleri yuzunden kadinlarin kiyafetlerine daha çok bakıyor toplum. Kutuplasma var ve her iki kutup da eskiden sakladığı görüşlerini artık daha açık dile getiriyor. Bu olay da az önce söylediklerimden bağımsız değil.
Haklı Buldum yerine Avukatı Haklı buldum ya da haksız buldum olarak güncellersen kimin haklı ya da haksız bulunduğu görüşü daha açık olacaktır. Avukatı haklı buluyorum. kıyafet absürt değil. Burası Taliban ülkesi de değil. herkes hürdür. burada dur konuş gibi yönergeler yanlıştır. Avukat aslında çocuklara haklarını savunmayı. bu şekilde bir duurmda nasıl tepki gösterilmesi gerektiğini anlatmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?