Hoca dedi ki birazdan namaza duracağız. Allah'ın huzuruna çıkacağız. Dua okurken ne dediğinizi biliyor musunuz? Kaç kişi biliyor? Siz daha kendi dininizi adam akıllı öğrenmeden çocuklarınıza nasıl öğretmeyi düşünüyorsunuz? Ondan sonra da haberlerde Kur'an'a tekme atıldı diye sinirleniyorsunuz. Bazıları geliyor ağlıyor. Hocam çocuğum daha 15 yaşında Allah yok demeye başladı. Ne yapacağım diye göz yaşı döküyor. Sen küçük yaşta Kur'an kursuna getirdin mi yok, getirmekle de iş bitmiyor. Adam yazdırıyor , çocuk camiye gidecem diyor gelmiyor. Gidip top oynuyor. Bu çocuk eve gelince. Anlat bakalım çocuğum bugün ne öğrendin diye bile takip etmiyor millet çocuğunu. Ondan sonra da çocuğum Ateist oldu. Deist oldu , agnostik oldu vb. Ateistler sırf sizin dininizi karalamak için sizden daha dikkatli okuyor Kur'an'ı. Ama onlar sadece ayetleri kendi işlerine geldiği gibi yorumlayıp , müslüman çocuğuna diyor ki, bak sen Kur'an'a inanıyorsun ama Kur'an'da böyle yazıyor. Bizim çocuklarda da ilim eğitimi olmayınca Kur'an'ın orada gerçek de ne dediğini savunamıyor. Sonra da böyle sapık zihniyetlere inanıp dinden çıkıyorlar.
Cuma namazı öncesi girdiğiniz camide hocalar dikkat çekici vaaz verdi mi?
Din yerine bilgisini Ahlak yerine kültürünü verirse milli eğitim böyle nesiller normal. Mesela bizim zamanımızda din dersi hocası dinle ilgili hiç bir şey anlatmıyordu. Aydat yatırdın mı oğlum yatırdım hocam aferim 5 yatırmadiysan eğer sıfır alırsın. Böyle din dersi gördüm ben lisede
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Cuma hutbesinde gençlerin yaşam tarzı olarak git gide dinden uzaklaşmaya falan başladığından bahsetti.
Gelişim önce kendinden başlar insanın sonra nesillere aktarılır. O yüzden biz önce kendimizi geliştirmek zorundayız ilerde ki nesillerimiz için
Doğru 👍
Din dersinin içine İlim ve Ahlak katmaları lazım
Din yerine bilgisini Ahlak yerine kültürünü verirse milli eğitim böyle nesiller normal. Mesela bizim zamanımızda din dersi hocası dinle ilgili hiç bir şey anlatmıyordu. Aydat yatırdın mı oğlum yatırdım hocam aferim 5 yatırmadiysan eğer sıfır alırsın. Böyle din dersi gördüm ben lisede
https://youtu.be/6u8BiSiKK4Y
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!