Bir ilçe halkına lakab olmaya sebeb olan kalabalık... sebebini anlatayım; Bir gün anadolunun güzel bir ilinden ilçesine gitmekte olan şahış otomobili ile bir ayıya çarpmış. Olayın akabinde ayı ölmüş hemen meraklı kalabalık toplanmış bu esnada oradan geçmekte olan malum ilçeli vatandaş kalabalığı merak etmiş. Olay yerinde intikal etmiş, en arkada olduğu için ne olduğunu meraklı kalabalığın niçin toplanıp neye baktığını anlamayınca, aklına zekice bir şey gelmiş ve başlamış; Oy babam sana nasıl kıydılar babam babam.. Diye ağlamaya, kalabalık adamın ağlamasına hemen yol açmışlar adam ağlayarak ayının yanına gelmiş ve ne olduğunu görünce susmuş. O adamın yüzünden o ilçeye ayı lakabı takılmış..
Bu haberde geçen olay, tıpkı bu hikayede geçen olayla örtüşüyor bence..
okudum ben de. tiksindim tek kelimeyle yurdum insanından tiksindim.ölü üzerinden canlı yayın yapıyor. ha bu ilk de değil. kaza oluyor ölü yaralı var ordaki insanın gizlilik hakkını utanmadan ihlal ediyor hmn foto çekip paylaşıyor. bunlar var ya bunlar doğmaması olmaması geren tipler. bu tipler ürememeli gen aktarımı yapmamalı
Merhamet vicdan empati kalmadı o yüzdendir. O değilde görevliler neredeymis o adam neden o kadar uzun süre o şekilde orada bırakılmış o daha büyük bir soru. Normali üzerini kapatıp insanları ordan uzaklaştırmak sonrada kişiyi nakil etmek olması gerekmiyor mu..
Canlı yayın açan herkesi tespit edip, ceza vermeliler.Ölen kişi kendi akrabası olsa da, o yayını acar miydi?
Cevap
10Cevap
Her önüne gelen çocuk yapıp dışarıya salarsa böyle olur. az geliştikleri için
Millet açlıktan kablo çalmaya kadar düşüyor. Biz de koyun sürüsü olduğumuz için seneye seçimlerde de akıllanmayız hazin sonla bitcek sonumuz öyle gözüküyor
onun ölüsü de çok kötü görünüyordur bunu neden çekip telefonunda saklamak ister ki birisi... valla kendimi kötü sanıyodum ama bunlar bilemiyorum sağlıklı olmadıkları kesin.
Bir olay olduysa komsularin destek amacli gitmesi normal ancak tutup video veya fotograf cekmek insanlik disi. Aytmatov'un dedigi gibi 'insan kabugu" kaldi.
neyini bu kadar merak ediyorlar acaba, ne olacak çarpılan kişiyi gördüklerinde ya da yayın açıp başkalarına gösterdiklerinde
Tuhaf... hırsız hırsızlık yaparken gitmis. Millet de izlemek için orada..
Merak işte, adam ölmüş ölürken de nasıl ölüyor diye çekim yapıyorlar. Trajikomik 😃
jose saramagonun körlük kitabı nda yazanlar yaşanıyor galiba
Görmek mi? Yardım etme diye düşünmüştüm de değilmiş. Valla sonumuz hiç hayırlı değil bence.
Adana yani çok da şapmamak lazım.
Kendilerinin de akıma kapılası gelmiş
Sosyal medyada paylaşma hevesi yüzünden insanlığımızı sonuna kadar kaybettik
Çünkü bu ülkede kimse hayatı ile ilgilenmiyor. Gözler akıllar sürekli bir başkasının hayatında.
Keçi can vermiş bütün koyun sürüsü başına toplanmış gibi.
Nasıl bakabiliyorlar anlamıyorum... keşke birini kurtarmak için olsaydı bu seferberlik
Ne yazık ki her feci olayı seyretmek bizim insanimizda bir eğlence durumu..
Bu olay eski çalıştığım yerde de olmustu. Güvenlik görevlisi anlatmıştı. İş kazası olmuş.
ülkenin ruh hali ve psikolojisi iyice saçma sapan bir hale geldi.
Allah'ın beyinsizleri. cahil cuhela takımı
meftahıı görsen ne olur görmesen ne olur
o telefonn bilmem nerene girsin
Birisine bir şey olsa insanların gidip bakması normal bence.
Ne desinler? Aman olabilir, oturun çayımızı içelim, gibisinden sözler ile umursamasınlar mı?
Bazıları olur; yayın için takipçi toplar, bu yanlış tabii ki.
Merak, bu insanların başına ne gelirse meraktan gelir. Boş iş, yaralı parmağa merhem olmazlar.
Dünya, insanlık nereye gidiyor arkadaş bune vurdum duymazlık bune vicdansızlık arkadaş ölü beden üstünden fenomen olma derdine girmişler yazık gerçekten yazık vay bizim halimize
Halimize bak ölen kişiden daha acınası
Allah akıl fikir versin ne diyim
Milletçe delirdik tertemiz hic zor olmadı...🤷♀️
İnsanlık ne hale geldi yazık
Merak kötüdür merak 😉
İzleyenlerin örgün eğitim hakkını iptal etsinler
Yazık ya orada can gitmiş millet kaos derdinde..
Aadnalılar kızar bu yoruma ama hep mi tuhaflık sizde olur
Yaniyürüz abih
Sosyal medya faciası
Cehaletin sebebi..
Çekirdek eksik olmuş
olay adanadaymış normal
İnsanlar ölü
İyi olmuş
Normal degil mi
Gebersin p*******
Tiplere bak birde kirolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?