Yunanistan adaları silanlandırmış olay uzuyor böyle giderse seçim olmadan savaş çıkacak. Cumhurbaşkanı bugün tekrar uyardı adaları silahlandırmaktan vazgeçin, şaka yapmıyorum diyor. Yahu reis başlat savaşı ilk tc kızlarını meriçten ben geçiricem masrafları bana ait.
Türkiye ile Yunanistan arasında adalar krizi sürüyor, sizce savaş çıkar mı?
savaş çıkması söz konusu bile olamaz jeopolitik değişir o zaman.. Türkiye natonun her ne kadar düşmanca davransalarda doğu kanadının tek güçlü devletidir... ortadoğunun kapısı, rusyaya ya da shangay birliğine açılan boğazların egemenidir.. varsa o g.. öt saldırtsınlar ama dünya politik düzeni değişir tamam Türkiyeden vazgeçtik derseler Türk ordusu zaten 48 saat için mevcut ateş gücü, operasyonel yeteneği ve harbe hazırlığı ile yunanistanı haritadan siler..
adalar konusundada Türkiye haklı bizim 12 ada dediğimiz 100 e yakın ada, dacık ve kayalıkta lozan anlaşmasına ve paris barış anlaşmasına aykırı şekilde muharip güçlere ateş destek verecek kalibrede ve ateş gücüne sahip silahlar ve deniz üssü kuruluyor.. bu ada ve adacıklar yunanistana gayriaskeri statüde verilmiştir ve adaların egemenliği evet tartışmalıdır çünkü yunanistan lozan ve paris anlaşmalarını ihlal ediyor.. bir de deniz hukukuna aykırı şekilde hem anakarasından hem de adalardan deniz yetki alanları belirleyerek komik bir şekilde ege de 12 mil gibi akla mantığa uymayacak şekilde hak iddia ediyor.. birde hava sahasınıda 10 il gibi gene kabul edemeyeceğimiz şekilde bize dayatmaya çalışıyor... savaş çıkmaz ama Türkiye bu diplomasiyi sürdürmesi lazım... vakti geldiğinde gene 1922 deki gibi bu sefer içimizdeki yunanlıları da bırakmayacak şekilde deniz döker o denizi de yakar kuruturuz..
Antlaşmalar ortada abd'nin gazına gelen Yunanistan tarihin tekerrür etmesini arzuluyor herhalde zamanında Türk milletinin attığı tokatı tekrar arzuluyor ben bunu anlıyorum savaş hiç bir zaman çözüm değil ama tehdit altında olmak bize zarar verir şu an savaş iki millete'de zarar verecek umarım aklını başına alır çünkü burada kesinlikle biz haklıyız
Bana bu konularda konuşma yasağı geldi gibi. Konuşunca şom ağzını açtın oldu diyor arkadaşlar. 🤣🤣🤣 Seçim öncesi üç ülkeden biri ile fiili sürtüşme olur ancak bu kadar diyorum. Oda şey içindi neydi işte. 😁