https://www.tamgaturk.com/cavusoglu-gecen-abd-deydik-akaryakita-bir-gunde-18-cent-zam-geldi/49095/

Türkiyenin ekonomisindeki sorun pandemi ve rusya savaşından önce de vardı çünkü cari açığı ve döviz borcu vardı..2009-2015 yılında görmemiş gibi görgüsüzce kredi paralarıyla kanadalılar gibi kişi başı 50 bin dolarlık insan gibi yaşadı.. sonunda piyasa dayanamadı ve 2015 den sonra bu görgüzce tüketimin ilk belirtileri döviz kurlarının yükselmesiye başladı.. pandemi ve rus suriye de olan olaylar olayın tuzu biberidir... aslında Türkiye gerçek normal ekonomisine döndü.. o bol likitide bol kredi dönemleri geride kaldı tüketimle büyüme balon suni dönemler geride kaldı..
Amcam 15 yıldır Amerikada Türkiye'yi unuttu adam ne arar ne sorar bazen anlatır 5 bin dolar maaş alıyorum demişti bu para Amerikaya göre orta düzey gelir demek. 800 dolar kira veriyorum dedi yemesi içmesi gezmesi çok ucuz tek pahalı olan şey hastaneleri demişti bir diş çekimine bin dolar vermiş aklı olan Amerikaya veya Avrupa'ya onlarda kötü demez her şey apaçık ortada çünkü
Birincisi onlar galonla alıyorlar, ikincisi biz benzin almak için öğle yemeğimizden feragat ederken onlar için fiyat artışı sadece sinir bozucu bir durum.
ABD'de değilim ama Almanya'dayım. Dün 1.99 euro idi benzinin litresi. Koşarak kimse tl'ye çevirmesin çok komik. Bu ülkede adamlar 2 birim paraya 1 litre benzin alıyor ona bile sinir oluyorlar ve hükümet, aylık akbil olarak ifade edebileceğim bir toplu taşıma kartını 9 euroya vermeye başladı. Şehirlerarası trenlerde de geçerli, şehir içi otobüs tren zaten geçerli...
Çok komik gerçekten.
Cevap
12Cevap
Joe Biden'dan sonra akaryakıt fiyatları neredeyse iki katı zamlandı. Halk bu durumdan şikayetçi. Bu gerçeği kabul etmek lazım.
Ama alım gücüne bakınca pek de etkilenmiyorlar.
Bu neyin kafasını yaşıyorsa artık. abd 'nin bir eyaleti olan california'nın ekonomisi, rusya' ekonomisine yakın, onlarda 18 cent burada 1 kuruş zam gibi
Bunların işi gücü yalan olmuş! Daha dün shell'den benzin aldım. Benzinin litresi 1,76$ 77 dolarlık benzin aldım inanmayana fişini atabilirim.
Bunlar gerçekten yalanın sınırlarını aştı! Geçen hafta 1,84$ dı indirim geldi diyorlardı. şu an ne kadar bilmiyorum açıkçası ama burada kriz mıriz yok! 1 depo 90$ a fulleniyor!
Başka bir hükümet gelse 20 yıl Akp kötüler yaptıklarını bahane eder anlicanız bu böyle devam eder.😂Hepsi aynı bunların kimse yaptığı yanlışı kabul etmez.
Ooo çok kötü. Biz ne kadar sansliymisiz şimdi anladım. Nasıl süper bir hükümetimiz, cumhurbaşkanımız varmış 🤣🤣🤫
Onların ki enfilasyon bizim ki hiperfilansyon hüperfilasyon bilmem ne filasyon. Enflasyon böyle olmaz ya
hemi la avrupanın bizi kıskanması bitti elin amarikalısı mı kaldı şimdi
Türkiye’den haberi yok millet aç her şeyi geçtim ekmek yiyemiyor millet
Dünya genelinde bir sıkıntı var bu kesin ve görülen o ki sıkıntı bir süre daha devam edecek
Resmen dalga geçiyorlar ve hâlâ bu sahtekârlara oy verenler var! Bende artık oyumu apkye vericem. bunlar insanlıktan anlamıyor. Domates biber bile alamayacak seviyelere gelin de görim sizi. Sırf akpye oy vermek için 160km uzağa Oslo'ya gidip akpye oy vericem. Bu türk halkı insanlıktan anlamıyor...
abd de veya avrupada bir asgari ücretli maaşı ile kaç lt yakıt alıyor tr de kaç lt alıyor bir de onu desin hele
anca edebiyat yersen
Bunlar artık sizinle țaşak geçiyor 😆 Abd'de benzin daha dün aldım 1,77$. Dün depoyu 81$'a fulledim.
kıyamam ya 18cent zamla bunlar nasıl dayanacak
Ali Cengiz bunu beğendi
Büyük bir tezgah ile dünya sanki savaşa zorlanıyor
Yakında imf yine para istemesin 😂
miileti ahmak sanıyor alay ediyorlar
Bana ne amerigadan
Kötü olabilir
* geçiyorlar artık bizle
yardım edelim gfg fd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?