https://www.cnnturk.com/turkiye/turkiyeden-uzaya-ilk-kim-gidecek-bakan-varank-150-kisi-basvurusunu-tamamladi

uzaya adam göndermenin maliyetini karşılayabilir miyiz? ülkemizin bu işe ayıracak bütçesi var mı?
bunun için eğitim alt yapımız var mı?
bunun için sistemimiz var mı?
bunun için teknolojimiz var mı?
uzaya adam göndermekle hedeflediğimiz şey nedir?
temel ihtiyaçlarımızı karşıladık mı ülkecek?
geçim derdimiz çözüldü mü?
İstemezük diyorsun 😂
@asiprens2905 gündemi saptırma politikasının bir gereği bu söylemler diyorum. gerçek gündemi saptırmak için.. bir çeşit uyuşturucu gibi... doğalgaz çıktı rezerv var yupppiiii (nerede? hani?) ... araba ürettik heyyoooooo (plan - proje - tasarım - tüm parçaların teknik tasarımı ve üretimi bize mi ait toplama mı?)... algı çalışması bunlar.
@saskinomayra Bu jöntürk kafası yüzünden 200 yıl gelişemedik işte
@asiprens2905 çok geliştik mi şimdi... doğalgaz çıkaracaktık nerede? çıkardık mı?
yerli araba dendi.. ürettik mi yani? motoru Bosch, bataryayı Çin, tasarımı İtalya yaptı. yerli oldu mu?
dolar ile ilgili politikayı hiç söylemiyorum. faizsiz mevduat dendi, dolara endekslendi sonra.. ne oldu... faizsiz mi oldu? adını değiştirince faiz olmuyor mu? yük kime biniyor?
vergilerle yol yapılıyor. yollardan geçişler aşırı pahalı... istanbuldan İzmir'e otobandan gelmek ciddi maliyet. köprüleri saymadım... geçsen para ödüyorsun geçmesen gene para ödüyorsun. nereye gitti vergim?
geliştik mi?
kısacası karnı aç bu milletin. ne uzayından söz ediyorsun?
Savaşlar artık uzayda olacak ve Türkiye onun hazırlığını yapıyor. Amerkida da 18 milyon evsiz var 80 milyon insan gıda yardımı alıyor gidip senin aklına göre NASA yi kapatsınlar git bi söyle de
@asiprens2905 öyle komik bir diyalog ki bu... sen inanıyorsun ciddi ciddi ya da başka bir şey... neyse bakalım. bu muhabbetin de sonuna geldim. ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
Ben inanıyorum devletime milletime. Batı hayranı biz bir şey yapamayız diyen yobaz sekuler guruhtan değilim. 3-5 sene sonra bu ülke içimizde yobazlara rağmen dünyanın yıldızı olacak
@asiprens2905 ben de o dediğin güruhtan değilim.
ülkemi milletimi seviyorum.
devletimin ülkeme hizmet etmek için var olduğuna inanıyorum.
vatanımın topraklarının, limanlarının, ulaşım - iletişim - enerji kaynaklarının başta araplar olmak üzere yabancılara satılmasına karşıyım. ülkeme bu şekilde kaynak yaratılmasına karşıyım. ülkeme mülteci doldurulması ve demografik yapısının değişmesine karşıyım. gün gelir o bahsettiğin savaşlar olursa (ki inşallah olmaz) ülkemin elinde hiçbir şey olmayacak kendini savunmak için. boş beleş muhabbetlere karnım tok.
Uzay'a gitmek için başvuru yapmayı düşünmüyorum..
Ama nato beni çağırırsa illa sen çıkacaksın Uzay'a derse hatırları kırılmasın diye bir uzay'a çıkar gelirim.🤣
Şaka bir yana..
Cumhurbaşkanı kendi çıksın uzay, a niye milleti uzay'a göndermeye çalışıyorlar..
Dünya turu varsa bak o olabilir ama..
Şartları karşılamıyorum :d karşılasam başvururdum. Merak ediyorum o ortamı
Cevap
6Cevap
Gitmek isterdim ama ingilizcem iyi değil
Gerek yok ki başvurmaya
Torpilli biri gidecek işte
Çok zor şartlar altında orada kalıyorlar gitmek istemem. Tuvalet bile geri dönüşüm oluyormuş
İsterim tabi ki. Niye istemiyeyim?
Sanki her sene uzaya gidiyoruz da 😄
bir markete gidip gelince jüpitere gitmiş gibi oluyorum zati. çokda şaapmasınlar
Ona da torpil karıştırır muz cumhuriyeti :) neye göre seçiliyor kimin dayısı varsa ona göre
Misafirliğe beklerim ahaksdbx
Benim yükseklik korkum var 🥺
Trilyarder olanları gönderirler
ben daha ucaga binemiyorum
Hayır ben istemem dbbd
Hayır yükseklik korkum var xndjxm
hayır , çekici gelmiyor bana bu seyahat..
hayır
Hayır
Beni alın beni alın
Şartlar neler?
Hayır niye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?