Zafer partisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Zafer Partisi hakkında olumlu düşünüyorum. Günden güne Suriyeli sayısı oldukça artmaktadır. Doğurganlık hızları oldukça yüksek. 1 milyona yakın Suriyeli çocuk Türkiye'de dünyaya geldi. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin gibi illerimizde Suriyeli nüfusu gittikçe artmaktadır ve ileride buralarda demografik üstünlüğü tamamen elde ettikten sonra buraları biz yönetelim deyip özerklik talep edecekler. Suriyeliler siyasi parti kurup meclise milletvekili sokabilirler, Arapça'nın ikinci resmi dil olmasını isteyebilirler. Hatta Hatay'da Suriye'ye bağlanmak isteyen Arap milliyetçisi bir terör örgütü de kurulabilir. Nitekim geçtiğimiz aylarda Suriye devleti Hatay'ı almak için elimizden geleni yapacağız dedi. Bunun gerekçesini ise demografik Arap üstünlüğü olarak ileri sürecekler. Zafer Partisi'nin programını, tüzüğünü ve manifestosunu okudum. Ümit Özdağ'ın Stratejik Göç Mühendisliği adlı kitabını da okudum. Hatta Zafer Partisi'ne de üye oldum. Muhalefetin mültecileri geri göndermeye dair bir politikası yok. CHP'nin mülteci raporunda onları entegre etmeyi öne sürüyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise benim oğlum Suriyelilere girişimcilik dersleri veriyor diyor. AKP ise malum olduğu üzere Suriyelileri bu ülkenin sahipleri gibi görüyor.
O zaman Zafer Partisi'ne oy vermemek için bir nedeniniz yok gibi. Ben ailemi ikna ettim.
Ailene bu videoyu izlet. Bu video ikna edici: https://www.youtube.com/watch?v=xz99nNVlano&t=114s
Suriyelilerin konusu gerçekten sıkıntı ama dediğiniz gibi siyasi üstünlük özerklik gibi durumlar olması bana biraz felaket tellallığı gibi geliyor. Almanya ya da vaktinde birsürü Türk yerleşti hatta Türk mahalleri Türk marketleri var. Ama özerklik gibi bir durum olmadı. Bakın anadolu insanlarına herbiri farklı millettir ve birbirlerini tutarlar. Ama üstünlük isteyemez. Bu Suriye konusunda sadece mültecileri belli noktalarda barınma sağlayıp ülkeye yerleşmesine izin verilmemelidi. Doğum izmi bile verilmemesi gerekliydi. Mülteci hakları konusunda Uluslar arası bir prasüdürü var. 1915 ermeni soykırımı konusu da aynı bugünki Suriyelilerin konusuyla aynıdır. Bugün göçe zorlanılması yarın yine bu ülkeyi zor duruma sokabilir. Bu yüzden yapılması gerekenler gitmeleri konusunda güvenlik sorununu çözüm getirmek ve tüm kapıları açıp Avrupaya da gitmelerini teşvik etmek olmalı
@Aydamira Bu durum felaket tellallığı gibi olsa bile devletler her zaman ulusal çıkarları gereği en kötü ihtimalleri öncelikli olarak değerlendirmelidir. Almanya'daki Türklerin sosyolojik yapısıyla Türkiye'deki Suriyelilerin sosyolojik yapısı birbirlerinden farklı. Türkiye'deki Suriyelilerin yoğun yaşadıkları yerin Suriye sınıra yakın yerler ve bu da ileride irredantist bir tepki haline dönüşebilir. Buna dair dünyanın birçok yerinden uluslarlararası ilişkiler bağlamından örnekler verebilirim. Buna kolonizasyon politikası denir. Yani bile bile başımıza bela alıyoruz. Suriyeliler içerisinde Türkiye'yi sevenler var onlara eyvallah ama içlerinde Arap milliyetçisi olanları da var, Hatay'ı Suriye toprağı olarak görüyorlar.
Kesinlikle bu mülteci konusu kanıyan yaramız. Yıllar sonra bu ülkede doğan her bir suriyeli kişisel ayrışmaya baş kaldıracak taşkınlık yapacak bu konuda araştırmalar var. Irkcı söylemler kışkırtmalara çok yanlış diye düşünüyorum. Devletin mültecileri göndermesi konusunda ciddi ciddi çalışması lazım ama faşizm söylerler etmeden yapılması lazım. Bu yüzden siyasi söylemleri yanlış buluyorum. Amerikadaki mülteci araştırmalarında insanların mültecilere karşı düşman tavırları mültecileri asabileştirip, suçlu kişiliklere teşvik ettiği konusunda bir araştırma okumuştum. Hiç birimiz mülteci istemiyoruz ama çözümler konusunda dikkatli olmak gerekiyor
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Oy orani %1 civari olacak bir parti bence fena bir calismasi yok gibi ama tek calismasida multeci gondermek baska bir calismasi yok iyi sert bir muhalefet yapıyor ama insanlar guvenmez daha esitlik adalet gerek bu ulkeye
Suriyeleler konusunda halkın istediği şeyleri söylüyor olması popülerliğini arttırdı. Diğer muhalif partilerinden daha başarılı buluyorum
Millet ittifakından oy bölmek bu ülkeye ihanettir.
Uyanık olmamız lazım.
Bunlar hep bir planın parçası.
Vaktiyle bunun lideri olan bahçelide neler diyordu, sonra ne oldu?
Kendini bir halt sanan parti boşu boşuna futbol takımı kurarmış gibi kurmuşlar
İyi gibi duruyor ama sanki birilerinin oy bölünmesi için yapmış olduğu bir tuzak gibi
Diğerlerinin aynısının tıpkısı
Her parti güzel doğru çalıştığı sürece.
MHP kırıntısı
diğerleri gibi boş bir parti...
Irkçı parti işte
bilmedigi daha iyi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş