Yurdumuzu emperyalizmden kurtardı. Düşmanı ülkeden attı. Türklere giydirilmek istenen "Ateşten Gömleği" yırtıp attı. Emperyalizmin geleneksel uşağı olan tarikatları, Kürtçüleri, Ermenistan hayalcilerini, Pontus artıklarını sonuna kadar tepeledi.
Ekonomide güçlü, dış siyasette dik ve onurlu, herkesin saygı duyduğu bir ülke yarattı.
Halk Ondan bunları istememişti.
Halka rağmen, halk için, halka hizmet düsturuyla hizmet etti. Cumhuriyeti kurdu. Eğitim, adalet, sağlık, bayındırlık, ulaştırma, laiklik, kadın haklarında öyle sağlam adımlar attı ki hala yıkamadık.
Ama sulandırdık. Kavramların içini boşalttık. yapılanları yokettik. Sattık. Azımsadık. Kişisel çıkar ve amaçlarımıza göre yonttuk. Ülkeyi uçurumun eşiğine getirdik. Şimdi yeniden diyoruz: Bir daha gelsen Samsundan, sarı saçlım mavi gözlüm...
Yahu ayıptır, günahtır! Adam bin kat zorluğu aşıp neler yapmış. Biz ne emanete sahip çıkmışız; ne de üstüne çivi çakmışız. Valla kalkıp gelse ben utanırım. Yüzüne bile bakamam.
Ekonomide güçlü, dış siyasette dik ve onurlu, herkesin saygı duyduğu bir ülke yarattı.
Halk Ondan bunları istememişti.
Halka rağmen, halk için, halka hizmet düsturuyla hizmet etti. Cumhuriyeti kurdu. Eğitim, adalet, sağlık, bayındırlık, ulaştırma, laiklik, kadın haklarında öyle sağlam adımlar attı ki hala yıkamadık.
Ama sulandırdık. Kavramların içini boşalttık. yapılanları yokettik. Sattık. Azımsadık. Kişisel çıkar ve amaçlarımıza göre yonttuk. Ülkeyi uçurumun eşiğine getirdik. Şimdi yeniden diyoruz: Bir daha gelsen Samsundan, sarı saçlım mavi gözlüm...
Yahu ayıptır, günahtır! Adam bin kat zorluğu aşıp neler yapmış. Biz ne emanete sahip çıkmışız; ne de üstüne çivi çakmışız. Valla kalkıp gelse ben utanırım. Yüzüne bile bakamam.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Arkadasim yanindamiydin bukadar eminsin yahu? Ataturkun ustu yokmuydu ona bu emirleti veren kimdi? Sadece tek kelime ataturk demek dogrumu, ulke ozaman da parcalanmis hala parcalanmakta , osmanli yikildigindan bellidir hic iyi gitmemekte.
Atatürkün üstü yoktu. Eminim. Elbette başka isimler de sayarsın, ama onun adını çıkartırsan kalanlar iskambil kağıdı gibi yere düşer.
Rutbe olarak ataturk 100 basi gibi biseydi , yani dusun butun emri 100 basi mi verdi? Bunun bin basisi generali bilmem birsuru ustu var onlar ne oldu?
“100 basi gibi biseydi” ne demek? Daha konuya hakim değilsin, bi penis bildiğin yok zikrin yok fikrin var.
Ne dediğin bile anlaşılmıyor capcahil kalmışsın.
@Oguz036 guzel kardesim niye sovuyorsun😅 bir konu uzerinden sovmeden birbirimizle konusamiyacaksak yazmayin lutfen 😄. Yok ben yanlis bildigim birsey varsa onuda guzelce (hayir kardesim 😄rutbesi atiyorum binbasiydi) demen gerekiyordu, ve yeterdi anlamama o zaman arastirirdim bende bakar gercegi ogrenirdim. Bu tavrin beni veya bir baskasinj gercekten uzaklastiriyor, bilmeye biliriz fakat insanin basina vurarak bise ogretilmez😅
Ilk rutbesi kurmay mis , demek istedigim de kurmayken , ataturkten ustun rutbeli kisiler vardi ona emiri verenler vardi onlar nerede? Ama adam akilli muhwbbet edemiyeceksek boş ver konusmayalim dwha iyi 😊
5 Mayıs 1915: albaylığa terfi etti.
1 Nisan 1916: tuğgeneralliğe terfi etti.
6 Mart 1917: tümgeneralliğe yükseldi.
19 eylül 1921: tbmm tarafından mustafa kemal’e mareşal ve gazi unvanı verildi.
100başı denmez; yüzbaşı yazılır. şimdi doğrularını öğrenmiş oldun.
Kardes sen baya bilgilisin helal olsun sana , hadi gurur duy.
www.turkishnews.com/.../ eğitime devam...
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!