https://www.gazeteduvar.com.tr/mhpli-vekilden-anime-iddiasi-dinsizlige-neden-oluyor-haber-1565333

Anime izledi diye dinden uzaklaşıp dinsizleşecek birinin zaten imanı dini sağlam değildir. O kadar kadın cinayetine tacize tecavüze haksızlığa vicdansızlığa zalimliğe merhametsizliğe sesini çıkarmayan insanlar özellikle kadınlar şimdi bakıyorum çocukların gençlerin izlediği bir çizgi dizi film anime artık her neyse bunlara dilini kol kadar çıkarıyor. Ayrıca o kadar dinden imandan bahsediyor sorsan belki besmele çekmeyi bilmiyordur. İşleri güçleri insanları kısıtlamak. Ben de bir gencim ve genç olarak hiçbir aktivite yapmıyorum yapamıyorum. Şurada izlediğimiz bir dizi film var aktivite olarak yaptığımız ona da burunlarını soktular ya helal olsun.
Anime izlemeyi sevmiyorum..
Fakat kesinlikle izlerdim ilgi alanıma girseydi şayet..
Animasyon izlemeyi çok severim..
Evet bazı çizgi flimlerin içinde zararlı ögeler mevcut olabiliyor..
Özellikle bazı çizgi flimler de şiddet suç korku temaları yer alabiliyor..
Bu durum da özellikle çocuklar üzerinde olumsuz rol model olabiliyor..
Seçici olmak lazım..
Eğitici ve öğreti olan çizgi flimleri izlemek ve izletmek gerekli diye düşünüyorum..
Dinsizlik değil de zararlı ögeler içeren çizgi flimler çocuklar üzerinde kaba kuvvet eğilimini arttıyor diyorlar uzmanlar..
Gerçekten dur dememiz gereken şey bu mu? Her geçen gün giderek artan taciz, tecavüz, kadına, coluga çocuğa, hayvana şiddet, mülteci sorunu, hırsızlık, ekonomik kriz, doğanın katledilmesi, ülkemizin kültürel ve tarihi değerlerinin bir bir yıkılması, arapça istilası... Ne bileyim bu sorunlara da sıra gelir mi? Sanki bunlar daha önemli gibi ama yine de siz bilirsiniz... 😡😡😡
İşte bu ya zeki insanın halı başka oluyor cidden.
Ben okula giderken tv de ay savaşcısı adında anime bi dizi vardı. Oğlan peşinde koşar dururdu sarı zilli. İzleyebilmek için okuldan eve koşarak gelirdim. Hep onun yüzünden böyle olduk biz. Skti attı 8 yaşındaki iman aşkımızı.
Cevap
32Cevap
Bir an önce kaçıp kurtulmak lazım bu memleketten.
Ateistim yani dinsizim ve anime seyretmiyorum, deme ki olmuyormuş..
Açık giyinenlere eleştirim yok yanlış anlaşılmasın. Fakat bu kadını eleştiriyorum dindar gibi görünmek istiyorsun madem önce kendi ahlakından sonra da giyiminden başla mesela giyinin dinimize uygun değil mesela!
Yanlış anlaşılma olmasın açık olanlara dinsiz, ahlaksız gibi şeyler demiyorum. Eleştirim dindar gibi görünüp ama aslında kendi yapmayanadır.
Ağzına sağlık ewt bu karı çok açık giyiniyor
Emin olun bilerek konuşmuyor... sallıyor yani... aile yapısını ekonumik olarak bozdular ve dini kullanırken dinsizliği düşünmediler seçim meydanlarında kuran sallıyorlardı... insanlarda kuran sallayanların yalancı dolandırıcı ve düzenbaz olduğunu gördü ve dinden soğudu... ne yaptılarsa bunlar yaptılar , şimdi suçlu arıyorlar...
bence asıl soru şu olmali.. animeler ileri matematiksel algoritmalar ve çok boyutlu pixellemiyi yapabilen uygumalardır.. iyi derece de yazilim ve web teknolojisi gerektirir... mesela Türkiyenin modern..(!) yüzü olan her konuda üstün mükemmel kendilerinden başka herkesin a.. ptal koyun canım canım yobaz diye gören bir matematiksel algoritmalarla bir animasyon yapıyorlar mı? yok yapamıyorlarsa nasıl endustriyel bilim ve teknolojide bir numaralarını henüz görmediğimiz gibi gene bu konuda da bir şeylerinide göremiyoruz... Türkiyenin sorunu din değil modern olduğunu zanneden 100 yıldır var olan hatta tanzimatla var olan cumhuriyetle nirvanaya çıkan seküler yobazlar...
Bu tarz toplumsal ayrışmaya neden olacak ucuz radikal söylemler gündem değiştirme çabasından başka bişey değildir. siyaset psikolojisi bilenler ne demek istediğimi bilir. ekonomi yerlerde mülteci sorunu pik durumda ve konuşulan şey anime izlemenin dinsizliğe etkisi. dalga geçer gibi gündem degistiriyorlar ama svihs modundayim ben ne zamandandir.
Arkadaş bu din ne elden gitmeye meraklı biseymis herseye zam geliyo ama neyden din elden gidiyehmiş çizgi filmden ülkede eğitim sisteminin içine sistemli bi şekilde edilirken dine aile yapısına ülkeye bisey olmuyordu ama
Dinsizlik olayı konuşulabilir bir durum ama insanı yalnızlığa ve aşırı drama sürüklediği kanıtlandı. İçerik olarak çizgi diziler gibi dursalarda animeler çok yoğun psikolojik ögeler barındırıyor. Kesinlikle diyebilirim mi anime çocuklara göre değil genelde. Olanlar çok nadir. Birçoğunda güzel fikirler vermeye çalışırken yanında başka başka fikirleri de empoze etmeye çalışıyorlar.
ya yaş sınırlaması bu yüzden var işte. 10 yaşındaki bir çocuk gidip death note izlerse tabii ki psikolojisi kayar, burada tek suç animelerde değil.
Hanfendi, koskoca insanlar kanunları sakız gibi çiğnerken küçücük çocuklardan kanunlara uymasını en temiz beklemek hangi kafa? Kaldı ki çocuk denen şeyden neyi çok gizlersen iyice üstüne düşüp azıyor ve alabilmek için çabalıyor.
bakın beyefendi, ben burada çocuklar kendilerine çeki düzen versin demiyorum zaten. benim suçladığım kesim, kendilerini rahatsız etmesin diye çocuğunun eline tablet-telefon verip neye giriyor, nelere bakıyor diye kontrol etmeyen ebeveynler.
İşin komik yanı TBMM'de Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesiymiş. Zuhaha. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu milli değerlerimizden ve aile bağlarından falan uzaklaştırmıyor mu sevgili vekilciğim?
Lafa bakarim laf mi diye, söyleyene bakarim hangi partiden diye..
Ülke yanıyor, iç hainler tarafindan talan ediliyor, mhp li vekil Arzu hanımın derdine bak.
Bu ülkeyi dinsizler mi bu hale getirdi Arzu hanim?
Biz asil vekil olarak tayin ediyoruz o ise bunu yanlış anlayarak asillerin yaşam biçimlerine karışma hakkını elde ettiğini zannediyor. Yasaklamak en kolayı sayın vekil, önemli olan çözüm geliştirmek. Böyle vekilliği herkes yapar.
acilen dur dememiz gereken şeyler harbiden bu mu 🤨 burdan mı başlamak gerekir hani daha acil enflasyon, zamlar, ekonomi, pahalılık dururken…
Doğru söylemiş , Japonya dünyanın en dinsiz imansız devletlerinden ve öyle aptal insanlara ev sahipliği yapan beyinsiz yerlerinden biri Estonya ile beraber. Asetonları bilmem de o gözleri gibi kanı çekik tipler çok anime izlemekten öyle oluyor , tespitin alası valla.
milletvekillerinde akıl aramayın. Zaten düzgün mantıklı insanlar olsalar bu ülke böyle mi olur
Milleti din konusunda nasıl kandıracaklarını bilmedikleri için böyle şeyler uyduruyorlar.
Kendisine bir sorsunlar, neden başını örtmemiş.
Ya da surelerden random bir sure sorup okumasını istesinler.
Dine bağlı kalmak gibi bi zorunluluk mu var size ne
Anime seyreder oyun oynarsınız ha bre dinsizler savulun..😂😂 Komedi budur
Bir zamanlar şunu da duymuştum ketçap şehvete yol açar diye ne diyeyim hiç şaşırmadım
Beğenmeyen gidebilir. Çok doğru söylemiş milletvekilim. Zinayı konu alan filmler islamı zedeler.
Sizin gibi insanlar bizim başımızdayken animenin lafımı olur diyesi geliyor insanın
Hentai izlemiş olsa gerek 🤣 aile yapısını bozan şey 2. tmk ve 6284 sayılı kanunlardır
Peki kendi giyimininde İslam'a göre olmadığını da biliyormu peki
anime çizgilerini pek sevmedğim için izlemiyorum ama ben bu milletvekillerinin kendi işleri olmayan her şeye burun sokmalarından usandım. senin orada olmanın sebebi ahlak bekçiliği mi? sana ne bunun için mi 30 k maaş alıyosun ya sen
Japon çizgi filminin dine ne gibi bit zararı olucak 28 yaşındayım böyle şey görmedim normal dizi film gibi seyrediyorum yıllardır inancımdan da kopmadım saçma sapan konuşmamalı bu insanlar
evet anime izlemeyi çok seviyorum ve dinsizlikle alakası yok ki onun düşünce tarzını az çok anlayabildiğim kadarına göre konuşmam gerekirse yabancı diziler vs de dinsizliğe sebep oluyor?
Ay Savaşçısı' nı görünce soruya cevap vermemek olmaz dedim. :D
Severek seyrediyorum ki çocukluğumdan beri de izliyorum, daha minicikken belliymiş zevkli bir insan evladı olacağım diyorum.😌
Bunların kafasının içinde soğan cücüğü var artık eminim. Dinsiz biri olaraktan bu beyni tırnağından küçük olanlardan bin kat iyiyim. Ayrıca dinsiz olunca ne oluyormuş kuş beyinli kadın😒
Anime izleyen, manga ve yaoi okumayı seven biri olarak dinle arada hiç bağlantı kuramadım :)
bakalım yarın da nelere laf edecekler
anime izlemeyi çok seviyorum ve dinsizliğe neden olduğunu düşünmüyorum çok saçma
Evet izliyorum ve öyle olduğunu düşünmüyorum saçmalamış.
Anime ne oluyor ki anlamadım hiç seyretmedim nasıl bir çizgi film
Seyretmiyorum ama haksızda sayılmaz bazen bilip bilmeden izlediğimiz şeyler dini açından uygun değil
hentai ile karistirmistir umarim. milliyetciligi savunana bak
Güldüm buna) Seyretmedim ama dinsizliğin dr ne ilgisi var anlayamadım.
Lswpmlşslsm yok artık xd anime arada izlerim. d
Dünya hayatının eğlencesi animeler. Bu eğlencelere kapılıp ahireti unutuyoruz bence millet vekili haklı.
Herkes işine baksın sen milletvekilliği yap verdiğimiz görevi icra et fikrini sormadık yani bunlar çok saçma konular ve gereksiz sanane anime muhabbetinden her şey düzgün de bir bu mu problem ayrıca insan din konusunda kendini bilir ne var yani
oha ağır dinsizmişim vay be
Saçmalamakta Nirvana.
Güzel ülkem sen kimleri başına başkan ettin be
Ne alakası var jsndhhd
Yapay gündem yaratmış
İçimden geçenleri yazarsam ban yerim 😡
Gençlik animeyle yetişiyor
Bunlara neyse bir şey demek istemiyorum
Yagami Light bunu beğenmedi
Ben azla izlemem sacma
Şu mallar bi bitmedi.
izlemiyorum ama saçma bir söylem olmuş..
Yorum yok. Mahkemeye çıkmak istemiyorum.
Kendisi niye başını örtmüyor
İşte zeka işte feraset
Boş yapmış
Bak sen şu işe yav
Sonra kızıyorlar bu kadında beyin yok mesela
Dalga mı geçiyor bu bizimle?
tek narutoyu izledim
Dogru diyor bir cogu cok sakincali
Oha cidden öyleyse ben animeye başlıyorum.
Herkes çıldırmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?