Arkadaşlar soru ciddi (!) burdan biri ismi lazım değil kendisi 23 yıllık otaqu bana anime izlemenin büyük bir günah olduğunu söylediğinde ben cappucinomu yudumluyordum. Oylese sen neden izliyorsun diye sorduğumda ise bana tek bir kelime söyledi "ATEİSTİM" Arkadaşlar şimdi napayim ben. Shippuuden izliyordum en son o andan beri izleyemiyorum ama ben animesiz yapamam kii ateist mi olsam?
saçmalama ya animeyi dinle nasıl bağdaştırıyorsun dine göre değerlendirisen yapılan pek çok davranış günah sayılır sonuçta heerkoyun kendi bacağından diye bir laf var animeden vazgeçince seni mutlu eden pek bişey kalmamış olucak ayrıca animede izle git ibadetinide yap sana engel olan ne ki
Öncelikle Din Herşeydir Ve Alanın Her Bölgesine Müdahele Eder Allah Azze Ve Celle Mümin Erkeklere Gözlerini Haramdan Çekmeklerini Emretmiştir Ve Allah Rasulu Erkek 1 Kere Bakabilir 2. Çevirip Bakamaz 1. Bakmak Hakkıdır Kim Olduğunu Falan Tanır 2. Haramdır (Tevhid)
Tabi orada animenin popon bakmaktan zevk alıyorsun ve bunu içten içe saklıyorsun oysaki biz biliyoruz animenin popon çizen götcüler var animenin memesini çizen memeci var tabi sana göre (animedeki pompake, den ben gelecekte nasıl pompake yapıcam diyorsan) o farklı işte Doğruyu söyle bir kere sansürlü olsada anime memesi gördün ve bu yüzden ailenden gizli izliyorsun ama kavga animesi izliyorsan susarım 🤐
Saçma sapan şeylere inanma. Kuran'ı Kerimi aç bak. Etraftan duyduklarına inancağına oku. İnsanlar dini yalan yanlış öğrendikleri için böyle şeyler oluyo
Ateist mi olsam derken? Şakaysa bile komik gelmedi. Cidden dini ne sanıyorsunuz güzel kardeşlerim? Atesit olunca sorumluluktan kurtul müslüman olunca her şeyi kısıtla olarak mı görüyorsunuz cidden? O zaman size ufak bir bilgilendirme yapayım, eğer günahkâr müslüman olursanız önce cehenneme girer cezanızı hak ettiğiniz ölçüde çeker, sonrasında eğer gerçekten inançlıysanız cenette girersiniz. Ateist olup sırf dünya içi geçici zevkler için Allah'ı reddederseniz (ki çok saçma) direkt sonsuza kadar cehenneme gidersiniz. Hayatı güzelce sorgularsanız dinin rastgele bir şey değil de bir yaşam biçimi olduğunu anlarsınız. Cenette istediğiniz her şeyi de sonsuza kadar yapabilecekken bu sınav âleminde nefsinize yenik düşmeyin. Ha bu arada sakın ateistler gelip de "Yok öyle cennet falan dünyanın tadını çıkar işte" derseler onlara diyecek tek şeyim, yine de bu geçici zevkleri yaşayıp yine sonunda hiçbi kazancım olmadan ölüp yok olacağımı bilerek yaşayıp kafayı yemektense direkt kendi canıma kıyarım daha iyi. İyi günler :)
Eğer koe no katachi veya kimi no na wa. gibi animeleri izliyorsan hiçbir sıkıntı yoktur ama araya ecchi veya çıplaklık gibi kategoriler giriyorsa tabikide günahtır İslam'da tahrik edici herşeye (isteyerek) bakmak haramdır ve günahtır. Yani kısacası nasıl normal bir film izlemek günah olmuyorsa ama araya çıplaklık gibi şeyler girince günah oluyorsa buda onun gibi bir şeydir. izlediğin animelere dikkat edersen sıkıntı yok
İslamda Haramdır Kadına Bakmak 1. Defa Baktığında Hakkındır 2. Defa Baktığında İse Haramdır Allah Rasulu Söylüyor Allah Azze Ve Cellede Ayet İndirdi Mümin Erkekler Gözlerini Kıssınlar Diye (Tevhid)☝🏼
zaman israfı şeyler günah değil mübahtır. her an faydalı işlerle uğraşamazsın ya. neden günah olsun? bazı haramlar özel bir zararından ötürü günahtır. öyle zamanını boşa harcayacak şeyler günah değildir
En İyi Cevaplar