https://dijitalgaste.com/amp/ak-partili-cahit-ozkan-dan-aciklama-avrupa-da-1500-euro-ile-bir-ay-kirada-oturabilirken-turkiye-de-125-euro-ile-oturabilirsiniz/10342/

Devleti böyle insanlar yönetirse bugün ki durum kaçınılmaz olur elbette.
Dolarla mı maaş alıyorsunuz diyen adamlar 10 dakika sonra kendisiyle çelişip dolar, euro üzerinden örnek vermeye başlıyorlar ve üstelik o örnekleri de yanlış bir şekilde veriyorlar.
Avrupada 1500 Euroya kirada oturmaktan bahsediyor ama 3000 Euro maaş altı alan kişi sayısı çok az.
Yani asgari seviyeden hesap yapıyor madem bizde kendi para birimimizden hesap yapalım o zaman.
Benim şehrimde ve semtimde en ucuz ev kirası 3000-3500 Tl seviyelerinde peki asgari ücret kaç 4250 Tlydi sanırım.
700 Tl ile 1 ay boyunca geçineceklere başarılar diliyorum çünkü bugün ekmek olmuş 4 lira.
Avrupaya bakmaya gerek dahi yok 1500 Euroya ev buldun mu kalan parayla ucuz hayat koşullarında gayet kaliteli bir hayat yaşanıyor.
Almanya tarzı ülkelerde elektronik vb cihazlar bozulduğunda yenisini alıyorlar, tamir ettirilmiyor dahi bizde 15 20 senelik makineler yama ile vs ile çalıştırılmaya uğraşılıyor.
Ula kardeşim
Avrupa da asgari ücret artı mesailer ek paralar min 3000 euro aylık gelir
Diyelim kiralar faturalar 1500 birim para
Kaldı 1500 birim para 800 birim para da yemeğe gıdaya mutfağa keyfi harcamalara yola gitse sana kalır 700 birim para yani Euro her ay en kötü ihtimal Avrupa da her ay saklarsın
Peki Türkiye'de
Diyelim Elâzığ da
Memur diyelim
Aylık maaşın 9000 TL yani birim para
Kira min 1600 TL birim para
Mutfak masrafı ve temizlik malzemeleri deterjanlar masrafı 1900 tl birim para
Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, apartman aidatları, kapıcı parası 1800 TL
Diyelim iki çocuğu var liseye ve ortaokul a gidiyor lar onların toplam masrafı 1400 TL birim para
Arabası varsa her ay benzin masrafı 900 TL birim para
Her ay eşine ev hanımı ise aylık harçlığı 800 TL birim para
Her ay Pazar harçlıgı 9000 TL bitti
Bu aile hiç mi piknik yapmayacak hiç mi lokantaya gitmeyecek sinemaya , tiyatro ya gitmeyecek
Bu adam hiç mi dışarda yemek yemeyecek kahveye gitmeyecek
Cahit beyin tuzu kuru aylık 30 000 TL maaş alıyor
Bu şahıslar aptal değil o yüzden akılsız veya mantıksız gibi söylemler veya açıklamaya çalışmak gereksiz. Aksine hepimizden daha zekiler çünkü algı yönetimini çok iyi yapıyorlar. Algı yönetimi yapabildikleri kadar ülke yönetimi yapabilselerdi şu an çok farklı bir durumdaydık.
Avrupa'da bir emekli en az3500 Euro alıyor bir şişe şu 2 Euro.. Bizde en düşük emekli maaşı 2500 TL ve bir şişe su 5 TL bir damacana su 21 TL... Utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar..
Cevap
38Cevap
Zaten kimse inanmıyor
Hollanda'da doğdum büyüdüm , Türkiye'ye geldik. Ablamın oradan eski sınıf arkadaşı geldi geçen ay.. Ekonomiyi konuştuk. Sizin orada enflasyon kaça çıktı diye sordum..%11 dedi. E iyi burada %148'i geçti dedim. Şimdi akkafalar, kafası coco olanlar yazacaklar"e ama sıkıntıdalar"diyecekler. Bi kendi ülkenizi başkalarınkiyle karıştırmayın. Kiralarını ve faturalarını ödeyebiliyorlar. Nizim burada ev kiralamak lüks diğer şeyleri geçin. ya da en iyisi kapayın çenenizi sayın akkötler
ev kiramız sene başında 1650 tl oldu, temmuzda 2000 tl olacaktı, ev sahibi 5000 tl yaptı. Annem 80 yaşında 2000tl alıyor ben iş bulamıyorum. Zaten işim olsa bile asgari ücretten fazla alamam. Yeni Türkiye o deliğinize girsin inşallah
Euro ile Türk lirasini karşılaştıracak kadar...
Sanki Türkiye'de Euro olarak maaş alıyor millet 😂
Birim hesaplaması olarak adamlar 3000-4000 euro min maaş alırken 1500 Euro kira veriyor
Türk vatandaşları ise 4500 tl maaş alıp 5000 tl kira veriyor..
Ulan adamlar euro ile maaş alıyor biz euro ile mi alıyoruz kafaya bak nerden buluyolar bunları koyuyorlar meclise. Ona bakılırsa bizim buradaki en düşük asgari ücret 263 euro ediyor. Geriye kalan 140 küsür euro ile napacağımızı da anlatsın bir zahmet.
avrupayla Türkiye arasındaki yaşam formu zaten aynı değil 1500 euro kira veren kişi zaten zengin olmalı genelde 400-500 euroluk 40 m2 ile 50 m2 arasındaki evlerde iki arkadaş veya yanında biriyle birlikte kalarak öder... Türkiye de aileler ev kiralıyor çünkü çekirdek aile yapısı İstanbul da dahil olmak üzerine hala korunuyor.. Türkiye de ev kiralarıda ucuz değil ama avrupada ucuz değil..
İşinize gelince Türk lirası kur üzerinden, enflasyona gelince birim fiyatı üzerinden gerçi senin bu farkı anladığını da düşünmüyorum anlasan zaten böyle açıklama yapmazsın ülkeyi resmen cahiller yönetiyor
Yoruldum.
Gerçekten yoruldum artık.
Kendisi de biliyor bu söylediğinin son derece fiyasko bir açıklama olduğunu.
Nasılsa bunu da yiyecek insanlar var diye söylüyor rahat rahat.
Ben ona kızmıyorum, buna inanan vatandaşa kızıyorum.
Şöyle söylim Avrupalıların kazandığı para fazla bizim kazandığımız para az Avrupa da kiralar insanlarının kazandığı paraya uygun olarak düzenleniyor siz gidip de bu ülkendeki insanların kazandığı parayla avrupada zaten ev alamazsınız
Bu adam AKP nin paralı trolu. Ciddiye almamak lazım. 2023 içine girip saklanmak için laham arayacaksınız
saraydan nemalanıp, sarayın iktidarı için kendisini böyle komik hale sokanlar midemi bulandırıyor.
bir olacağız ve bunları göndereceğiz inşallah
Bunlardan sonra başa geçecek olanın ilk önce tkv yasası çıkarması lazım bu memlekette
Tiz kellesi vurula yasası
Bunları partizanları ersuvan erduvan diye 20 senedir gezenleri reiscileri komple temizlemesi lazım. Hem memleketin nüfusuda 60 m ye düşer
Yabancıların köpekleri oldular Türkiye'yi sattılar Türk vatandaşlarını beter ettiler acaba kendileri kira oduyormu 4250 TL maaşla geçinen onlarca insan kira fatura odiyemiyor gözü aç doymaz ev sahipleri kiraları zaten yabancılara vermek için yükseltiyor iç savas ciksada bari her şey beter olsa yazık Osmanlı'nın ve Atatürk'ün kemikleri sızlıyor yabancılar ülkesi oldu vatan
Seçmenleri inanıyor buna işte. Mantıken ülkemizde birim para euro değil kur zaten yüksek mantığa bakarsak elbette euro bazı bizde daha düşük olur.
Sandikta görecegiz sizi.. Kaybedeceginizi anlayinca Fenerlilerden dayak yiyen ts taraftarından beter olacaksiniz.
Bunlar da bir yere geliyor bununla aynı oksijeni tüketmekten utanıyorum, Allah'ım sen bizim başımızdan eksik et bunları kurtar bizi bu zulümden
o euroya bebekte yali varsa kiralayalim yalovadaki 1+1 apartman dairesiyle paris banliyolerini karsilastirmak kolay
Cahille tartisma cahil sanmasinlar demis buyukler bunlar okumus cahil sen ne dersen de bunlar bildigi yalani soyler alayi cahil alayi yalanci cunku
2023 seçimler de Almanya da aday olsun Türkiye de kazanma şansı yok bunların demek istiyorum ama koyunlar varken kazanma ihtimali hep var
Anlamıyor değiller, yalan söylediklerinin farkındalar, yalan söylediklerinin farkındayız, yaşan söylediklerinin farkında olmamızında farkındalar.
Silivriye gitmek istemiyorum ama beyni erimiş bu kişi türkiyedeki maaşın 250 euro olduğunun farkında mı? :D
ya euro ile ne alaka şimdi neresi ucuzmuş cidden sinir bozucular
5 yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi anlatmak gerekiyor.
İstediğin türden anlatmaya çalış yine de anlamazlar işlerine gelmiyor
125 Euro'ya nerede kiralık ev var acaba. Ya da öyle bir evde kendi oturabilir mi 😊
Avrupa'da da ve özellikle büyük kentlerde kiralar son zamanlarda bayağı pahalı olmaya başladı, ancak Türkiye ile de kıyaslamak son derece mantıksız.
Eğer Türkiye'deki asgari ücret Lüksemburg gibi 2202 $ (34.097₺) olursa haklı tabiki...
Anlamayan insana ne kadar anlatmaya çalışırsanız çalışın anlamaz
Teknolojiyi kullanmalıyız, kaldırıp kafasına bilgisayar vurun
Herkesi aptal yerine koyuyorlar ve kimse de çıkıp aga sen ne anlatıyorsun demiyor
Ya bunların kafası çamur olmaya başlamış. Ulan Euro ile Türk lirasını bir tutan ahmaklar konuştuğu sürece ciddiye alınacak adam kalmayacak.
Bence hiç bişey anlatmamak gerekiyor
Secimde herkes bişeyleri anlatmalı
Evet gurbetçiler için muhteşem ucuz bir ülke burası.
euroyla para kazananlar için TRde ev almak mesela
Arpaları fazla geldi milletle dalga geçiyorlar artık
2 ay sonra yalnız başıma 3.000 tl kira ödicem, kazancıma göre fazla.. bu adam benimle aynı kazanıp ödesin de görelim..
Katıksız malll bu herif... Avrupa standartlarında değil bizim ülkemiz kıyaslamak tamamen milletin aklıyla alay etmek.
Ekmek yoksa pasta dağıtın mantığı binlerce yıldır sürüyor işte. Neyse ki ömürleri az kaldı.
Avrupada kiralar pahalı evet 1000 euro bir oda büyük başkentlerde özellikle, bizim millette fakir ama karşılaştırmak mantıksız
her şey pahalı dünyada artık
Ağam benimle eğleniiirr
Bunlar bizle * geçiyor
Çünkü biz Euro ile maaş alıyoruz
Bunlarda vallahi beyin yok
İsmimden utandım isim değiştiricem
125 euroya ev kaldi mi acaba..
Boş boş konuşuyorlar işte.
At yalanı... İnananı
S*ktir yarrrr******ğım derdim ben orada olsaydım
Bence pahalıı
Ulan biyiginin telini skym m k