https://www.sondakika.com/haber/haber-istedikleri-kadar-bahsis-alamayinca-18-evin-14916580/

Çok gereksiz ve saçma bir hareket. Yani zaten sen belediyeden maaş alıyorsun. Ve ekstradan birde kaç haneden topluyorsun. Herkes sana davulcusun diye para vermek zorunda değil. Ülkede durumu olmayanlarda var. Bu sadece para gözlükten başka bişey değil.
İnsanlar mecburmu vermeye gönül işi bu ister verir ister vermez, bu iş iyice saçma olmaya başladı sanki davulla uyanıyor insanlar artık, saat diye bir şey var... Vermedim vermeyeceğim ki zaten milletde para mı var, karnını zor doyuruyor insanlar davulcu eksik olsun...
Eli çok açık bir insanım..
Hiç bir davulcu bu evin kapısına gittim de bana bahşiş vermeden gönderdiler diyemez 😂😂
Daha davulcu kapıya gelmeden camdan sesini duyar..
Bahşişi gönderirim..
Davulcuları kapılara işaret bırakacak kadar üzmeyin lütfen.😂
Günaydın 🌺
Rica ederim :)
Rezilliğin son kertesi bir kanunla buna son verilmeli.. Artık her türlü dijital alet mevcut..
Cevap
14Cevap
Zaten belediye bir aylık emeklerinin karşılığını veriyor. Bahsis kısıma gelince, insanın içinden gelirse verir, gelmezse vermez. Adi ustunde"bahsis"
Açıkçası kimsenin davulun sesiyle uyandığını düşünmüyorum. Biraz para koparmak adına bahane gibi geldi. Ki ayrıca bunun ödemesini yapması gereken biz değiliz, devlet. Bana kapıya gelmeleri falan da pek mantıklı gelmiyor açıkcası.
davlcular kaldırılmalı cidden ya saçma sapan gecenin 1'inde gelip boş gürültü yapıyorlar kimseyi uyandırdıkları bile yok herkes şilayetci bide böyle terbiyesizlikleri var üstüne
İşi ticarete dökmüşler bunlar, sanki çok yerine getiriyorlar ya görevlerini, kolay yoldan bulmuşlar para kazanmanın yolunu şerefsizler.
Bunu zaten taa ben doğmadan ancak bile yapıyorlarmış benim babam anlatıyor babam fark etmiş o işareti girmiş yani yeni bir şey değil o zaman da tebeşir kapıya bir carpi koyuyorlarmış
Sıkıntı orada işte 😬 davulcular bir değil 5 değil
Eskiden mahallede ya da köyde davulcu seçilir herkes onu tanır bilirdi ve çorap bahşiş mendil verilirdi yani kimin gönlünden ne koparsa
Hayır vermedim. Davulu kim caldiriyirsa o versin parayi. Mahalle cami cemaati olur, kaymakamlık olur, diyanet olur. Huzur bozmaya kimsenin haklı yok.
Gereksiz bir adet alarm kurar uyanırım niye para vereyim ayrıca davul sesine sadece 2 kez uyandım niye para vereyim
Her sene veririz
Bir kaç lirayla zengin olacak ya da batacak değiliz
Güzel bir gelenek. Verilmeli diye düşünüyorum.
Yani bence oruç tutan kişiler vermeli ayıbb ediyolar. Bu ayın geleneği sonuçta bilemiyorum iyi yapmışlar dldnxlsn
İşaret koymak ne yahu tehdit eder gibi. Hoş olmamış
Yarattıkları gürültünün üzerine para mı vereceğiz bir de, vermedik.
Hitler'in Yahudilere yaptığı gibi evlerini işaretleyip hedef göstermişlerdi
işaret koysalar ne olur ateş olsalar..
bahşiş verdim ama böyle tipleri görünce keşke vermeseydim diyorum..
Bahşişi almak için kapıyı kırmadıkları kaldı açtırana kadar çalıyorlar 😂
Ben olsam tokmağı bir yerine sokardım at hırsızları banamı sordular
Eve davulcu gelmez bizim, ilçede öyle bir gelenek yok
Benim bi ark var davul calıyor ramazanda 2 kere bayramda 1 kere toplama halkları var bayramın sonunda konustugumda gecen sene yani net ellerine gecenin 124 k oldugunu soyluyor ve belediye maas vermiyor
Mandal sıkıştırıp attık biz. Emeğe saygı yahu.
davullari ellerinde patlasin
Çalmasınlar davul mu lazım?
Alarm var artık
Saçma bir adet artık yasaklanmalı.
Davulcu calmadiki para vereyim
Verdim ve biraz çalıp oynariz
İşaret koymak nedir tehdit eder gibi.
yav telefon diye bişi var neyin geriliği artık bu
Ben verdim vermeyenler düşünsün
Ramazan'da 2, bayramda 1 kez para verdik.
Vermedik vermicez
Davulcumuz yok 😅
Gelmedi davulcu
burada yok davulcu
Verdim ben.
Yok öyle bir şey. Sallamayın...
Vermek zorunda mıyım?
Para verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?