Federal İçişleri Bakanı Feaser, "Her an her şey olabilir, stok yapın!" dedi. Sizce dünyada gıda krizi mi yaşanıyor?


Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hanselblatt gazetesine verdiği demeçte muhtemel krizlere karşı "evlerde acil durum stokları oluşturmanın kesinlikle akla uygun" olduğunu ileri sürerek, sivil savunmadaki boşluklar ve Ukrayna savaşı dolayısıyla mülteci kabulünün gerektirdiği yeni yüklere dikkat çekti ve Rusya Büyükelçiliğini dezenformasyon kampanyaları gerçekleştirmekle suçladı.

Hanselblatt'ın kdemli editörü Hans-Jürgen Jakobs, Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçinin herhangi bir genel politika planına yaslanıp yaslanmadığı bilinmeyen demecini, 2 Mayıs'ta gazetenin web sayfasındaki "Sabah Brifngi" podcastında alaya alırken, "bugün süpermarket kasalarındaki kuyruklar biraz daha uzunsa ve tuvalet kağıdı, makarna ve balık konservesi rafları çok daha çabuk boşalmışsa, bu büyük olasılıkla Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in Handelsblatt'a verdiği ve büyük bir hızla haber ajanslarına ulaşan röportajı yüzündendir" diyordu.
Jakobs, Bakanın varsaydığı felaket olasılıklarıyla önerdiği önlemler arasındaki asimetriye dikkat çekmek açısından Feaser'in demecinin kritik cümlesine dikkat çekiyoru: "Elektrik çok uzun bir süre için kesilecek veya günlük yaşam başka bir şekilde kısıtlanacak olursa, o zaman evde bir acil durum stoku bulundurmak kesinlikle mantıklıdır."
Federal İçişleri Bakanı Feaser, Her an her şey olabilir, stok yapın! dedi. Sizce dünyada gıda krizi mi yaşanıyor?
Federal İçişleri Bakanı Feaser, "Her an her şey olabilir, stok yapın!" dedi. Sizce dünyada gıda krizi mi yaşanıyor?
Cevapla