Ramazanın 27 gecesi kadir gecesi olduğunu düşünüyorsunuz neden?
Halbuki bu sadece Allahin bileceği bir şey. Yani kanitlanmadi. Hadislere göre bu saydığım günlerden biri.
Kadir gecesi Ramazanın 21,23,25,27ve 29 gecelerinden biri.
Halbuki bu sadece Allahin bileceği bir şey. Yani kanitlanmadi. Hadislere göre bu saydığım günlerden biri.
Kadir gecesi Ramazanın 21,23,25,27ve 29 gecelerinden biri.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Gökte bi kızarıklık bugun tuaf geldi hepsine denk gelebilir ama hocalarda bi güne bağlayıp sıyrılmış
Bugün bizde çok rüzgar var di bilmiyorum. Keşke belirtsiz deselerdi
Ramazanın son on gününe girildiğinde Hz. Peygamber dünyevî işlerden uzaklaşıp i‘tikâfa çekilir, geceleri daha çok ibadet ve tefekkürle geçirdiği gibi ailesini de uyanık tutardı
Evet ♥️
Yani keşke belirtilse diye bir şey yok günah allh böyle istemiş naslki cuma edilen dua kabul ediliyor ama saati yok bazı sırlsr var bizim ince düşünmemiz ve sadecede o gece diy her gece bilincli olmamız için böyle uygun gmrülmüş benim bi tahminim var peygamber efendimizin bi sözü nü araştırdım ama mebale giremem allh bilir.
Hayır keşke belirtsiz deseler di dedim yani keşke hocalar 27 değildi belirtsiz deselerdi demek istedim😄🦋
He insanlarımız bi sembol istiyor işte belirli bi tarih istiyo önemli olan niet din araşturma dini onlar susturmak için derkeme buhari ye baglı yüksek kaynaklar ve benim araştırmamda yakın dogruya
Umarım bu geçe diydi migrenden ibadet edemedim ilkkez🤦♀️
Maalesef öyle 😑
Bende umarım bu gece değildi 🥺
Yaşın genc nice kadir geceleri görürsün inşallh 🙏🙋♀️hsyrlı sabhlar..
İnşallah sende nice kadirleri görürsün inşallah🤲🏼💫
Allh razı olsun amin teşk💖🙏
Amin cümlemizden 🤲🏼💫
Hayır tek haneli geceler 23 25 27 gibi ve o gece havanın berrak yaprağın bile kimildamadigi gecelerde arayın demiştir peygamber efendimiz . sav.
👏🏽evet a. s. v
Teşekkürler
Rica ederim
maalesef diyanet bir çok konuda yanlış yaptığı gibi burada da yanlış yapıyor. .
Maalesef 😑☹
Rabbim Hakkı Hak Olarak Gösterip Ona Tabii Olmayı , Batılı Batıl Bilip Ondan İçtinap Etmeyi Nasip Etsin.
Aminnn🤲🏽💫
Sorularınız Güzel. Sizi Takip Ettim :) .
Teşekkürler 😊
Rica ederim..
Yüksek ihtimalle... Denir... Ortak dua için mecbur gün seçmek gerek
Ortak du derken ne demek istediniz?
Dua dua.. İbadet toplu, aynı gece bütün dünyada
Anladım😅 sadece demek istiyorum ki ya 29 sa ya 23se ya 21bunu bilemeyiz toplu dua etmek için sadece 27 günü etmek yanlış değil mi?
Değil çünkü en yüksek ihtimal o gece...
Yüzdelik düşün
%70 27. Gece
Bakın sizde diyorsunuz en yüksek ihtimal 100% değil. Sadece Türkler ve başka bir kaç ülke 27 gecenin olduğuna 100% eminler. Yani demek istediğim sadece 27 geceye özenmeyin diğer günlerede üzenin kim bilir belki onların içindedir kadir gecesi💫
Bunu yapmak diğerlerini yok saymak değil zaten..
Gücün yetiyorsa son 10 gün itikaf var zaten.
KS de itikafa girmişsin sen 😂😂
KS ye itikafa girmedim girmeden önce ibadetlerimin yerine getirdim elhamdülillah sadece sizler olan Müslüman kardeşlerime hatırlatmak için girdim😊
Şeytan. Sağdan da gelir...
Hem de ameli dğdlü gösterir..
Bir mantığa oturtur ki çok doğru iş yaptım sanırsın.. 😂
Süslü
Daha fazla yazmaya ne gerek var hadi iyi geceler
Sen yazıyon Tschüß
Ja Tschüss
😂✋
İmsakiyede ne yazıyorsa o
Diyanet ne derse odur bu ülkede
Peki diyanet nasıl 27 der?
Diyanete sor bunu bana değil
😅Peki sadece Diyanet 27 dediği için 27 kesin değil bunu diyeyim.
Teşekkürler yorum için:)
Rica ederim
Hadisler nerden biliyormuş o günlerin içinde olduğunu. Madem Allah bilir diyorsun 😅😅
🙂🙂 Hadis nedemek?
İnanmadığım için hadislere
Peygamber efendimize?
İnanıyorum ona
Hm peki Hadis Müslim ve Buharı?
İnanmam
Yani peygamber efendimizin söylediklerini yalanlıyorsun yok diyorsun ve Resullullah s. a. v Allahin elçisi allahin ona vahiy gönderdiğine inanmıyorsun öyle mi?
Ben ona inanmıyorum demiyorum ki, hadislere inanmıyorum sadece. Imam Buhariymiş bilmem neymiş.
Yoksa peygamberimiz yeryüzüne inmiş son peygamberdir kendisi. Kuranı Kerim kendisine indirilmiştir.
Tamam haklısınız ama vahiy? Yani sünne buhari ve Müslim hadisleri peygamber efendimizin söylediği şeyler yani şüphesiz.
Vahiy, Kuran’ın inmesi işte😅
Evet pardon. Hadis hz Muhammed s. a. v söyledikleri ve yaptıkları demek buhari hadisleri ve Müslim hadisleri şüphesizdir. Yani onları inanmak hz Muhammed s. a. v söyledikleri şeyleri inanmaktır değil mi
Bence yılın her günü Kadir gecesi olabilir. Belli bir aya sıkıştırmak mantıklı değil. Sonuçta Kuranda’ da yazmıyor Ramazan ayında Kadir gecesini arayın diye.
Hadislere gelince, kendini bilmez insanlar peygamberin sözlerini kendinlerine göre çevirmiş olabilirler. Bu yüzden kesinliği olmayan şeylere inanmam ben.
Hadis buhari ve Müslim sahihtir yani hiç bir kelime eğlenmemiştir. Ve peygamberimiz s. a. v sahih olan hadislerinde bize ramazanın son 10 gününde 21 23 25 27 ve 29 günlerinde olacağını belirtmiş. Peygamber efendimiz kuran ona nasıl vahiyle indiyse sünnet te aynı şekilde vahiyle indi. necm 3_4 süresinde Kişisel arzularına göre de konuşmamaktadır. O (size okuduğu), kendisine indirilmiş vahiyden başka bir şey değildir. demiş Rabbımiz. Dikkat et Hadissi reddetme hükmüne bak. Yine Rabbım buyurdu ki Nisa süresinde 65:Hayır, rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın onu kabullenmedikçe ve boyun eğip teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar.
Sadece hadise inanmamanin reddetmenin hükmüne arastir💫
Çoğunluk o gece olduğuna inanıyor. Yani goruslerin büyük kısmı o yöne. Ama tabii ki son o gecede aranması gerektiği söyleniyor, ayrı mesele. Son on geceyi Kadir gecesi gibi geçirebilmek lazım.
Evet çoğu öyle düşünüyor ki yanlış çünkü bu hiç bir hadiste yazmıyor bida olmuş olmuyor mu?
Çoğu niye öyle düşünüyor o zaman? Kanıtların güçlü kısmı o yönde diye olabilir. Hiçbir kanıt yoksa neden çoğu o gece olduğuna inansın. Yanlışın var bence.
Ben şey okudum bir yerde kadir süresine nasıl hesaplamişlar bilmiyorum ama 27 olduğunu kanıtına edinip ramazanın 27 gecesini kadir gecesi belirlemişler ama bu Kuranda yazmıyorsa ve hadislerde yazmıyorsa yanlış olmaz mı?
Ümmetin çoğunluğu sırf Kur'an hesaplamasına göre yapmaz böyle bir şeyi yahu. Ben bunu bir sorarım. Hadislerde olmadığını pek sanmıyorum. Bakarız ona.
Tamam rica ediyorum benide bilgilendirin 💫
Olur, inşallah.
Öğrendiğime göre sahabe dönemi yahut tabiin döneminde (tam hatırlamıyorum) genel eğilim Ramazan'ın 27 gecesindeymiş. Ama şimdilerde niçin 27 olduğunun net bir tespini yapmak zor olmakla birlikte önemli bir detay duydum ki katılıyorum; ümmetin çoğunluğu kadir gecesini 27 olarak kabul ediyor ama normalde o gece değilse bile Allah'ın nezdinde kadir gecesi 27. gece olur. Çünkü sonuçta bu ümmet de en sevgilinin ümmeti ki o da Yüce Allah'ın katında kabul gören dinin tebliğ edicisi olan son peygamber oluyor (sav). O yüzden gönlün ferah olsun. Ha, içine hiç sinmiyorsa son on geceyi Kadir gecesi gibi eda et, sonuçta birinden biri olduğu kesin. 🌷
Tam son 10 gün değil 21 23 25 27 ve 29 gecelerinden beri kadir gecesi. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için💫😊 Allah razı olsun sizden
Sen beni anladın işte. 😁 Ben teşekkür ederim. Cümlemizden inşallah. Amin.
Amin💫
Arkadaşlarımız cevapları vermişler zaten hayırlı gecelerin olsun sizin gibi birisi gelmemişti çok sevindim hayran kaldım sorularınıza iyi geceler 🙏
Teşekkür ederim☺ İyi geceler 💫
Kesin değil ki zaten.
Evet💫
Ufff sen ne zaman istersen o zaman kutla
Ne o rahatsiz mi oldun? Soruyu beğenmezsin okur geçersin yani canın sıkkın olduğundan daha fazla sıkmayayım
Uff daha sen bulamamıştım gelip bunu buraya yazmanın anla. i var mi
Relax ve git işine
Asıl sen git işine milleti bir rahat birak
Vallahi billahi beni güldürüyorsun🤦🏽♀️
İyi o zaman ekle
Ya ben seni neden ekleyeyim🤦🏽♀️
Yuvarlak
Pardon?
Pardon
Her geceyi Kadir, her gördüğünü Hızır bil
Hayır
Kimse emin değil