https://dijitalgaste.com/amp/bakan-varank-uzaya-gidecek-turk-vatandasini-testlerden-gecirecegiz/8664/

Turkiye zaten uzay programini aciklamisti zaten 2023 de sivi yakit itkili roket ile Tubitak, Aselsan ve Roketsan ortak uretimi olacak ve daha once gokturk uydu programi ve Turksat uydulari gibi ithal firtaciyla birlikte hard landing on the moon denilen olayi gerceklestirmeyi hedefliyor onumuzdeki 2030 yilinda da Turkiyenin yapacagi hibrit itki sistemiyle aya insanli gidis planlaniyor simdiden insanli gidis icin anatonik ve antroplojik testlerin yapilmasi normal cunku en yuksek debilerin atmasforun en zorlu kosullarini iceren bir yorunge programi bu.. ayriyetten Turkiyenin icin bu aciklanan uzay programi bir macera degil zorunluluktur cunku 5G den sonra 6G ve web4.0 ile simbiyotik bir siber dunya kurulacak ve IoT urunleri ile dunya ekonomisi ve uretimi gerceklesecek... Turkiye ya endustri 2.0..3.0 ve bugun ki 4.0 i izledigi gibi izleyecek ya da endustri 5.0 da simbiyotik ekosistemin icinde olacak... bunu bugun ki hukumet yapamiyorsa iktidare gelen veya daha iyi yapabilen ya da akp bunu yapamaz diyen varsa cikacak yapacak.. bu bir zorunluluktur ya ithal edip daha onceki endustriyel teknolojilerdeki gibi cari acik verecek ya da dunyadaki yeni kurulacak olan 2030larin dunyasinda yerini alacak... baska secenegi yok..
ya abi, işin kötü yanı da insanlar buna kanacak. "akp bizi uzaya çıkardı" diyecekler. hiçbir teknolojik gelişme olmadan sadece para basarak uzaya zaten gidilebiliyor (uzay turizmi) ama bunu cahil halka öyle bi anlatacaklar ki sanki ilk roketi falan bulup da çıktık sanacak millet. Ve evet gemi ve teknoloji türk yapımı olmadığı için başvururdum.
keşke topluca tüm akplieri gönderseler de gidecek olan mekik infilak etse süper bir hayal. Gerçi bir skime gidecekleri yokta uzaya insan göndereceklermiş o bütçeyle, yersen işte.
İşe gitmeye para yok bayramda seyranda düğünde köyümüze gidemiyoruz ne uzayı
Cevap
13Cevap
Herkes gitmek ister, o ayri. Umarim ki gercekten bu kadar ilerlrmisizdir teknolojide.
Hiç kaçırırmıyım yahu millet memleketine gidemiyor fiyatlardan bunlar uzaya seçmeler yapmış şaka gibi...
Milleti istihdam edemediler ki kaldı bunun uzay versiyonu olsun. 😀
Seçeceğiz demesi trajikomedi.
Yok canım ne işim var uzayda daha buradaki işlerim bitmedi
Bunları göndersek toptan uzaya biraz da orada milletin başına bela olsalar
Siz önce Ülkemizi istila eden Mültecileri gönderin.
Seçim yakındır o zaman. : )
Hikaye anlatmaya devam...
Liste neredeyse biz de adımızı yazalım acilen. Yalnız tek gidiş bileti olursa tercihimdir. 🙋♀️
Dünyada tutunacak bi yer bulamıyoruz uzaya gidecez diyor.
Nolur beni seçin
Söz veriyorum uslu bir çiçek olacagm
Biz şehir içi ulaşım yapamıyoruz pahaliliktan bunlar nelerden bahsediyor işleri güçleri Çaka satmak
Beni göndersinler hatta mümkünse ondan sonra dünyaya hiç göndermesinler uzayda kalayım :D
Kılıçdaroğlu benim adayım. Kılıçdaroğlu'nu yollasınlar🤣🤣🤣
Onların ipiyle kuyuya inilmez :Dd
Harbiden...
Ayranim yok icmeye uzaya mi gidiyim tahtavelliyle
Turkun uzayla imtihani
Benim işim var gelemem..
Artık gülemiyorum gerçekten bıktım..
Gitmeye niyetim yok dünyadan memnunum
Neyle gidicez otobüsle mi
Malum parti üyelerini tamamen gönderelim..
Mavrada uzay yaklaşımı..
Bunların topunu uzaya gönderelim.
Enflasyon grafiğiyle gönderirler belki:)
Kendileri gitsin
Valla gitmek isterim aslında 😂😀
Katılmam
Ne kadar yakın 🤔
Kendileri gitsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?