Hiç etik değil, param olsa da almam
Evet, param olsa bende alırım bu bir fırsat
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Şimdi bu konu çok çetrefilli bir mevzu. Bazı ülkeler var, bazı sebeplerden dolayı çok fazla rağbet görüyor, bazı ülkeler de bu konuda şanssız yaşam standartları bakımından. Ülkemizde böyle devasa bir mülteci sorunu varken bu rakamı 250 bin dolar yapmak akıl karı iş değil. 1 milyon kabul edilebilir olan rakam bizim ülkemiz için. Ondan sonra ipini koparan doluşuyor ülkeye. Geçen metroya bindim. Toplu olarak binen bir Arap grubu gözlemledim. O kadar görgüsüz ki hepsi resmen midem bulandı. Bedel olmalı ve yüksek olmalı..
Evet kesinlikle katılyorum...
"Sadece başlığı okudum içeriği okumadım." Ne için kullanacağına bağlı, benim gibi iş dünyasının içinde olup her ülkeye ayrı ayrı vize almakla uğraşmayı düşünmüyorsan, sadece bir ülkeden (isim paylaşmayacağım) vatandaşlık alarak ($250.000'dı en son) tüm dünyaya açılan kapıyı açmış oluyorsun. Ama gidip oradan vatandaşlık alayım orada yaşayayım gibi bir şey ise sorduğunuz, yol ikiye ayrılıyor, gerçekten zorunda olarak mı ülkenden ayrılıp gitmek zorundasın? Keyfi mi? Ona göre de cevaplar geliyor zaten.
Evet bu konuda haklısınız herkesin bir hedefi ve işi var her açıdan değişen bir durum yani bakış açısına göre...
Cevap
15Cevap
Para ile vatandaşlık doğru değil, vatandaşlık bu kadar basit ve kolay verilmemeli aksi takdirde kendi ülke vatandaşını değersizleştirirsin. Olması gereken şu, bir insanın parası olur senin ülkende insani gelişmişlik açısından iyi bir durumda ve güvenilirdir. O parası olan insan gelip senin ülkende yatırım yapar, mesela ev alır veya bankalarına mevduat koyar faiz kazanır ya da istihdam sağlayacak bir iş yeri açar. Bu meblağalar ise 200 ve 400 bin dolar falan değil çok çok üzerinde bir tutardır. Böylelikle ülkenin refahı artar ve boş beleş elini kolunu sallayarak her insan gelemez olur.
Yalnızca paranın arttırılması yeterli olamaz. Bi şekilde almak isteyeni çıkar hele de bizim ülkemiz için. Semtlerim nüfusuna özel oranlarda sınırlama getirilmeli ki milletimiz bir süre sonra azınlığa düşmesin. Ayrıca dil sınavları ve ülkenin genel tarihiyle genel kültürüyle ilgili sınavlara tabi tutulup yüksek puan alabilme şartları getirilmeli. Her ülkenin kuralı, adeti farklı. Aklı başında olan insan da yabancısı olduğu ülkenin şartlarını kültürünü bilmeden nasıl yaşayacak nasıl topluma katılabilecek ki zaten.
Evet katılıyorum görüşünüze net...
Kanla savaşla alınan topraklarda başkalarına vatandaşlık verilmesini doğru bulmuyorum çalışması için yatırım yapması için fırsat verilir ama onda da ülkenin çıkar ve menfaati ne ise ona göre yapılmalı yapılmıyorsa şayet kimse bu vatanın gerçek sahiplerini savaş çıkınca savaşmaya çağırmasın
Kesinlikle öyle...
Hiç etik değil. Özellikle de tarihi bizim gibi gururlu olan ülkeler adına ekstra utandırıcı. Ne şartlarda kuruldu Türkiye Cumhuriyeti. Bir sürü şehit verildi. Sayısız gazimiz var. Bu kadar kolay olmamalı.
Evet bana da etik gelmiyor bu durum ama ülkeler bunu ticarete bağladılar...
Etik ama her parayı vereni de almamak lazım. Mülakata sokacaksın önce, ülkeye yararı olacak mı, nasıl kişiler olacak vs. diye. Zararlı bir vatandaşı kimse istemez.
Evet katılıyorum buna...
Etik dışı gelmiyor bana. Bir ülkeyi beğenmişsin, saygı duymuşsun yatırım yapmışsın ve bu hakkı kazanmışsın. Doğuştan doğan sonradan gelenden iyi mi ona bakmak lazım. 😂
Hiç öyle düşünmemiştim bunu ama saygı duyarım tabi ki...
Etik değil, öyle yapan ülkelerde siyasilerin o ülkenin gerçek vatandaşlarına saygıları olmadığının göstergesi.
Bence de aynen öyle...
Her parçasını kan dökerek aldığımız topraklar elin yabancısına fersah fersah satılıyor
Maalesef, para bazen her şeyin ötesine geçebiliyor...
Etiklikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta vatandaşlık alınırken yemin ediliyor...
Yani öyle olabilir ama bende bir soru işareti yaratmıyor değil...
Imkanım olsa doğası güzel olan biyerden alırdım yalan yok ama bence vatandaşlık değil de oturma izni verilmeli, bizimkilerin yaptığı sadece müteahhitlerini doyurmak için yapılmış bişey bence
Evet bu konuda hak veriyorum size oturum olması daha etik gibi...
Daire alana vatandaşlık vermek nedir ya, insan gibi gelir ülkene yatırım yapar, katma değer katar ülkene, istihdam oluşturur ona amenna ama daire alana vatandaşlık vermek nedir ya, onlar alıyor bu sefer de biz alamıyoruz ev sahibiyle cekisip duruyoruz
Evet vatandaşlık değilde oturum sağlanabilir sadece...
neden etik olmasın gayet normal ve bu vatan hainligi degildir.. O ülkenin imkanlarindan yararlaniyorsun bu guzel birsey
250-500.000 eyro arasına birçok ab ülkesine vatandaşlık alınabiliyor
param olsa alırım
Böyle giderse bizim ülkemize yabancılar yerleşecek biz de kendi ülkemizde yabancı olacağız ev alana vatandaşlık veriliyor ülkemizin düştüğü hale bak..
Sadece bizde değil bir çok ülkede böyle ama bu kadar ucuz olmamalı...
Kimsenin alacagini zannetmiyorum buyuk iş adamlari alabilir oda baskanlık adaylari icin
Yaparim yurtdisini seviyorum
yurt dışı güzel ya...:)
Etik değil ama ülkeler artık para için herşeyi yapar oldu
param olursa alirdin ama ne kadar dogru bilemedim
Etiklikle alakası yok paran varsa alırsın
Para ile almak ne kadar etik ama sorun o işte...
İmkanım olsa alırdım
Almam diyen az olur sanırım...
Yani...
İmkanım olsa alırdım
Kim almaz ki demek lazım sanırım...
Almam
Değil
Hayır hainlik
Almazdım sanırım
Bence etik değil
Düşünmedim bile.
Alırdım