Watsons’ın, Nisan ayı kataloğunun 44 ve 45. sayfalarını Arapça olarak hazırlaması sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe'dir diyerek bu tag altında watson'ı boykot çağrısı yapıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Güzel olmuş güzel. Umarım ülkede arapça yazıları daha çok görürüz. Din düşmanları babama sevgi beslese babamı bile sevmem. Burdaki düşmanlık tamamen ama tamamen arapça'nın islam dili olmasından kaynaklanmaktadır. Kuran'ın arapça olmasındandır. Ayağını öptüğüm muhammed mustafa sallalahu aleyhi vesellem'in arap olup arapça konuşmasındandır. Bu tepkileri verenlerin tepkilerinin altında bu korku yatar. Zaten 100 sene önce "kuran harflerini" kaldırıp "kafir harflerin" getirmeleri de bu korkuları sebebiyleydi.
Türk kızı. Geçen de tengrici türk kızı diye biri vardı. Ne zaman tükeneceksiniz. Dur hemen sana da engel atayım, psikolojik olarak rahatsızım günde 30 kişi engellemezsem tribe giriyorum. İyi akşamlar.
Doğru buluyorum Türkiye'de ciddi bir müşteri kitlesi var ona göre hazırlamışlar. Arapça resmi dil değil demişler bu katalogda zaten resmi bir belge değil ticari satış listesi müşterilere hitap ediyor.
Irkçılık sevmem. Ülkemizde her ne kadar biz istemesek de Araplar var mı , var. O yüzden hazırlanmıştır Bu ingilizce yazılıp ülkedeki İngiliz ya da başka yabancı turistler vatandaşlara sunulsaydı bu kadar sözünü etmezdiniz.
Türkiye Cumhuriyeti burası. Dilini savunmak ırkçılık değil. Soya takık olduğuna göre senin Türklerle bir sorunun var sanırım. Kincilik de var tabi biraz. Asıl sen ırkçısın dikkat et. :)
Hayır canım benim. Ben milletimi seviyorum sen rahat ol. Ama katologda arapça yazıyor diye ırkçılık söylemi yapacak kadar cahil ve boş biri değilim. O katologa başka ülkenin insanları da bakabilir. Tabi sen şimdi uluslararası ticaret bilmiyorsundur. Belli ki elinde telefon sadece sosyal medyada evinde oturarak bilmedigin şeyler hakkında konuşup polemik çıkarmaya çalışan vasıfsız birisin. O yüzden ırkçılığa gerek yok.