Son zamanlarda sık sık sokak köpeği saldırısı haberlerini görüyoruz. Ciddi yaralananlar hatta ölenler dahi oldu. Sizce sokak köpekleri sorunu var mı? Varsa çözümü nasıl olmalı?
Örnek 👇
Örnek 👇
Sokak tehlikesi kesinlikle, sokakta köpeğin ne işi var ya, hadi kediler neyse zarar veremezler ama köpekler gerçekten tehlikeli sürü halinde geziyorlar bide
özellikle çocuklara yaptıklarını görünce
Insanlar hayvana eziyet ediyor, sonra hayvan kendine ettiği eziyeti dışarı vurunca hayvan suçlu oluyor. Yok ya? Çocuga üzüldüm o ayrı ama hayvanın suçu yok. Hangi hayvan olursa olsun, ona gösterince pamuk gibi oluyorlar. Zararsız oluyorlar. Bugün bir file de sevgi göster, bir kaplana da göster, pamuk gibi olup zarar vermiyorlar. Köpekte, kedide de bu geçerli. Hayvanlara düzgün davranmayı öğrendikleri zaman bu sorunlar ortadan kalkacak zaten. Suç insanın.
17 köpeği barınak harici hayatımda görmedim. Savunmuyorum ama sık sık görme sebebiniz pek masum değil. Eskiden de oluyordu bunlar ama yansıtılmıyordu bu kadar. Bana pek masum gelmiyor
elbette bilinçli bi dezenformasyon da yürütülüyo olabilir. ama gerçekten ölen, yaralanan çocukları da görmezden gelemeyiz
Benim besledigim sokak köpekleri kedilerle bile uyum içinde yaşıyor. Sokak köpeği sorunu yoktur, bencil zalim merhametsiz insan sorunu vardır
Cevap
3Cevap
insan kadar vahşisi yok hem yerlerini işgal et hem eziyet et öldür sonra köpek saldırgan yok yaaa
Ne alakası var.
çok alakası var insanın insana bile tahammülü kalmamış hayvan mı size merhamet göstericek
Bunlar ayrı tartışma konuları. Sonuçta o evler yapılmış; ama doğru ama yanlış. Köpekler bir çocuğu öldürse haklı mı diyeceğiz?
hayvan olduğu ve insanların hepsinin kötü olduğunu düşünürsek gayet de haklılar bende olsam bende yapardım
bu bi hayvanı ömrü boyunca ufak bi yere tıkma hakkını vermiyor kimseye
Ben hayvanseverim. Sen hayvantaparsın. Tüm insanlar kötü lafı saçma.
o zaman insanların doğaya olan tek bi faydasını söyle
suları kirletiyorsunuz, ağaçları kesiyorsunuz, gölleri kurutuyorsunuz, denizleri doldurup bina yapıyorsunuz, hayvanları sırf insanlar görsün diye uygun olmayan habitatlara tıkıyorsunuz, hayvanların neslinin tükenmesine neden oluyorsunuz, canlı canlı deney yapıp acı içinde ölmelerine göz yumuyorsunuz, toprağı fakirleştiriyorsunuz, doğaya geri dönüşü olmayan bir sürü atık bırakıyorsunuz, EN BÜYÜK istilacı türsünüz
:D farklı bi bakış açısı
Büyük sorun hem de. Vahşi canlılarla beraber yaşıyoruz onlar da çocuklarımıza saldırıyor. Gereği acilen yapılmalı
evet özellikle küçük çocuklar büyük tehlike altında, değil mi
belediyeye şikayet ediyoruz insanlara saldırıyorlar toplayın diye, kısırlaştırdık diyorlar. sanki köpekler bizi zikiyo dedik pustlara
ahaha doğru diyosun
En iyisi barınakların çoğalması
barınaklar ve imkanlar çoğaltılmalı. hem insanlar hem de köpekler rahat etmiş olur böylece
Köpektaparları alıp bunların arasına atmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?