Müslüman biri laik olabilir mi? Birbirine tamamen ters çünkü?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAslında zıt değil. Sadece İslam'da Allah'ın yeni adalatini uygulayın emri var ama o emri uygulayacak tek adam Hz. Mehdidir ve o da daha gelmedi. Açık yargılama vs zaten uygulanan şeyler. Bi nevi uyguluyoruz zaten. Bazı suçları idam etmek yerine içerde beslemek ve aldatan kadına 40 sopa vs uygulanmıyor .
08 Yorumla- +1 yıl
Zıt hükmetmek yalnızca Allaha aittir laiklikte insanlar hükmediyor Peygamber efendimiz osmanlı bu şekilde yönetti insan Kurana peygambere bakarsa yönetir tabi şeriat için yıllar lazım eğitim olmadan imkansız konu buda değil
- +1 yıl
Tam şeriatla yönetecek adam varsa söyle de onun ülkesine göç edelim. Yok o yüzden olan düzeni olabildiğince İslami yapmaya çalışmaktan başka çaremiz yok.
- +1 yıl
Şunu anlamıyorsun seriat en son şey bugün insanlar kûçûklûkten eğitilcek sonra bi anda olmaz insanlar haramlara alışmış şu anda devlet müslümsnca yönetmiyor sıkıntı bunlarda değil hem müslümanım hem laiğim demek
- +1 yıl
Bir anda olmaz tabi sen çocuğunu ne kadar şerri hükmlere göre eğitirsen eğit. Türkiye vatandaşı olduğu sürece yargılama olsun eğitim olsun hep batı tarzı. Ben de diyorum ki bu düzeni değiştirecek tek bi adam var o da Mehdi. O da gelmediğine göre debelenmenin alemi yok. Düzeni en azından kendi hayatımızda uygularız. Devlet düzenine müdahale edemiyorsak yapacak bişey yok. Baştakiler madem o kadar dindarlar yılardır niye şeriatı getirmediler . Yıllarca hristiyan birliği AB'nin kapısında köpek oldular. Kime oy verdiğinizi iyi düşünün.
- +1 yıl
Din bozuluyor devlettekilet mûslümanım diyor insanlardan oy alıyor bu sayede müslümanlığa ters her şey yapılıyor insanlarda dini bu sanıyor dinleri bozuluyor
- +1 yıl
Müslüman ûlkede batıyı falan örnek alamazsın
- +1 yıl
Aynen öyle. Ve bu düzeni değiştirecek tek adam da daha dünyaya gelmedi. O yüzden herkes kendi şeriatını kendi uygulamakla mükellef
- +1 yıl
Geldi gelmedi bilemeyiz insanlar bilse laiklik ile müslümanlık ters laik yönetim falan kalmaz ama zannediyorlar veya işlerinede geliyor
En İyi Cevaplar
İbni arabi derki İnsan Allah ın yeryüzüne yaratığı mührüdür. Bak gökyüzüne gece olunca ay ışığı süsler, deryalar beşik gibi sallanır. insan huzur bulsun diye Cenabı Hak yeryüzünü bu kadar muazzam yaratmış.
Ama işte insan nankör ve zalimler den04 Yorumla- +1 yıl
Herkes ne olduğunu desin hem müslümanım diyor hem laiğim sen hükmünü Allahtan mı alıyorsun insandan mı?
- +1 yıl
Zenon prodoksu nedir bilirmisin. Zenon'un paradoksları, Parmenides'in felsefi doktrinini, çoğulluk ve değişimin, algılarımızın tersine, var olmadığını ve özellikle de hareketin sadece bir yanılsamadan ibaret.
Sorun Hüküm İnsanları Yaratan Allah yeryüzün de mühür kılan o
Ve İnsanları bir birine düşman eden de işte bu Zihin ve algı yönetimi
Yecüc mecüc yeryüzün de hiç bir. Şeyden anlamayan aklı idrak edemeyen bir. Topluluk onlar önüne geleni. Yer, içer ve kaynakları. Tüketir. Sonun da gözlerini gökyüzüne çevirir ve oraya diğer. Gezegenlere. Gitmek ister.
İnsan ise cahil ve zalimler zalimliği kendini yecücmecüc yapışın dan kaynaklı - +1 yıl
bu dünyaya geliş amacın ne Allah seni niye yarattı bi düşün Kuran peygamber niye geldi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
laiklik, devlet işlerine dini karıştırmayın der. insanları dine göre yargılamayın der inanç özgürlüğüne saygı duyar. bunun neresi islamiyete zıt düşüyor
08 Yorumla- +1 yıl
islamiyet insanları dine göre ayrım mı yapıyor? neresi mi ters hûkmetmek yalnızca Allaha aittir buna ters insanlar hüküm koyuyor haram helal var buna ters
- +1 yıl
islamiyet insanlara dinine göre muamele edin demez. yahudi cenazesi geçerken saygıdan ayağa kalkan bi peygamberin getirdiği dine iman ediyorsun. ve bu saygı anlayışı laikliğe uyar. hükmetmek Allaha aittir ama Allah hükmedebilme kabiliyetini sınırlı bir şekilde insanlara da vermiştir. vermiştir ki grup işlerinde bi lider olsun grubu düzenlesin, bir devlet adamı ülkeyi yönetsin vs diye. o zaman bi işyerinde patronluk yapmak da mı haram oluyo bu kafa yapısına göre? hazreti hatice kaç kervan dolusu ticaret yapar emrinde çalışan insanları yönetirdi zamanında
- +1 yıl
Kurana göre yönetirsin onun dışında haram müslümansan herkes hükmü Allahtan alcak müslûmanlıkta laiklikte insanlar kanun koyar
- +1 yıl
kanun koyabilme, muhakeme, yargılama yetisini insana veren Allah. ve beyinde sırf bu yetenekler için özel bölüm bile yaratmış. kaldı ki senin ülkende sadece müslüman yaşamıyor. her inançtan insan var. bu yüzden herkese eşit mesafeli olacak, herkesi kapsayacak bir yasanın olması şart. ve insanlar da bunu Allahın verdiği yeteneklerle yapıyor. eğer sen çok meraklıysan gidersin afganistana şeriatla yönetilirsin.
- +1 yıl
Afganistan şeriatla yönetilmiyor ve ben niye gideyim laiklik burada 80 yıldır var müslümanlık ezelden geçmişi buranin müslüman insanlarda müslüman dini bozdular o ayrı diğer konu islamiyet dine göre hûkmedin der Hükmetmek yalnızca Allaha aittir ne demek? Mûslüman ülkede diğer insanlara görede kanun var dinde zorlama falan yok Allah mı iyi bilir insanlar mı laikler insan diyor
- +1 yıl
niye gideceksin. çünkü burada sen ezelden beri yoksun. sen çin topraklarındaydın buraya göç ettin. senden önce burada yaşayan sakinler de mi şeriatla yönetiliyordu bu bir. buraya göçüp yerleşik hayata geçmiş atalarımız da mı burayı şeriatla yönetmiş bu iki. tarih bilgisi max osmanlıdan ibaret olan burada artistlik taslıyor hshshshs
- +1 yıl
Senin dediğin zamanda müslümanlık mı vardıda örnek veriyorsun laikliğin mi geçmişi fazla burada müslümanlığin mı? Sikıntı insanlar ikisi aynı ands olur zannediyor bilseler olmaz ne derler insanlara sorunca müslümanım demiyolar mı
+1 yılArkadaşlar şeriat adı altında milletin canını okuyorlar bu cahiller asla şeriat falan yürütemez Ataturku sevmeyen de tıpkı eskisi givi Ataturke iftiralar atan koyun sürüsünü yalan dinle yonetenlerdkr
05 Yorumla- +1 yıl
Şeriat en son gelecek şey ve yönetir yönetmez Kuranı ve peygamberi esas alırsan yönetılir insan kendi çıkarına göre yaparsa yönetilmez
- +1 yıl
Sence yapılmıyor mu ne kadar geri kaldılar ne kadar iğrenç zihniyetle yönetmiyorlar afganistan vs
- +1 yıl
Onlar Kuranı peygamberi esas mı alıyor? Yönetilmez demek Kurana laf yapmak oluyor Allahın hûkümleri o
- +1 yıl
Iste diyorum almıyorlar ondan bu haldeler
- +1 yıl
Onlar bizi ilgilendirmez herkes kendinden sorumlu günahları boynuna Kuran ve peygamber dışı hićbirsey müslümanlıkta yok
Olamaz bunun tartışmasi çok yapıl dı ibadet kismin da sorun cıkmıyor fakat sünnet ler kisminda ve yaşam biçimi açısından büyük problem yaratıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen sanki din sadece camide tuvalete girişine bile karışıyor din bunlar din sadece camide sanıyo
- Gündem konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBirey degil devlet laik olur. Sen inancini istedigin gibi yasarsin ama bir ulke dine gore yonetilemez. Bireysel bir seydir bu.
013 Yorumla- +1 yıl
Kuranda öyle demiyor ama ayetlerin bazısı insana bazısı devlete göre
- +1 yıl
Kuran'a uysan su an yasadigindan cok farklı bir hayat yasaman gerek. Senin din diye yasadigin aslinda hadisler ve ulema gorusudur bilesin.
- +1 yıl
Kurana uysan ne demek müslüman neye uycak? Kuran o dönem için mi geldi diyorsun bu dönem için olmaz mı diyorsun
- +1 yıl
Yoo ondan bahsetmiyorum. Su an dini hayatin buyuk ölçüde hadis ve ulema goruslerinden geliyor diyorum. Dini bir konu hakkinda bir soru sor mesela Kuran'dan göstermezler kaynagini, ekseri hadislerdir.
- +1 yıl
Kurandaki ayetleri hafislerle anlıyoz kafadan hadis diyemez
- +1 yıl
Yoo Kuran'da bircok seyin cevabi yok.
- +1 yıl
Neyin yok söle mesela
- +1 yıl
Nasil namaz kilindigi mesela en onemli sey.
- +1 yıl
Kuran hükmetmek için geldi ve bunla ilgili bilgilr verir ibadetleri yapın der nasıl yapılacağını peygamber efendimizden öğreniyoruz
- +1 yıl
Her sey oyle onu diyoruz. Emirler de değil kissa cok fazla var Kuran'da.
- +1 yıl
Neyden bahsediyorsun konuş ne demek istiyorsun? Kuran ile ilgili şûphelerin mi var ne şüphesi mesela?
- +1 yıl
Yav ne şüphesi? Ben ateistim. Sana bir seyi anlatiyorum sen ne anlatıyorsun.
- +1 yıl
Ateistsen söle şüphe etceksen kendinden et teknoloji bu kadar gelişti bi canlı yapabiliyor mu bu kendi kendine olabilir mu bu evren bu canlılar bu yeryüzü bunlara suphe et din sana hüküm koyuyor sende nefsine uyuyorsun zor geliyor diye kaçmak için ateistim. demiş olmayasın bunları sorgula
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir müslümanın şeriatle yönetilmesi gerek laik müslümanlar neyin kafasını yaşıyor😂 ben Agnostiğim laiklik bana uygun.
04 Yorumla- +1 yıl
Hem müslümanım hem laiğim diyor hükmetmek yalnızca Allaha ait müslümanlıkta laiklikte kim hükmediyor
Cevap sahibi+1 yılİşte bunlar tam sQlaklar daha neye inandıklarını bilmiyorlar
- +1 yıl
Bilmiyorlar mı ya da biliyorlarda işlerine gelmiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılBilmiyom kanka SQlak olduklarını biliyom
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet canım olunur, hadi sağdan devam et bekleme yapma
01 Yorumla- +1 yıl
Olunur demekle olmuyor açıkla bakalım bizde bilelim nasıl oluyormuş
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence Kuran a göre olunmaz. Çünkü İslamiyetin derinlerine inecek olursak dinde cihat ve şeriyat anlayışı vardır.
Laiklik devletin dini olmamasıdır09 Yorumla- +1 yıl
Bencede ama anlamıyorlar hükmetmek yalnızca Allaha aittir laiklikde kim hükmediyor
Cevap sahibi+1 yılLaiklikte çağdaş günümüz şartlarına uygun yasalar ile yönetilirken laiklik olmadığı zaman ise görüyoruz müslümanlıkla yönetilen ülkelerin halini...
- +1 yıl
O ülkeler müslümanlıkla yönetilmiyor lafda öyle ama dini kullsnıyorlar birini örnek alcaksan peygamber efendimizi alcan
Cevap sahibi+1 yılSen o tarihte mi yaşadın da bana örnek veriyorsun. O zamanın şartlarında eski zamanda hukuk sistemi günümüz şartlarına göre çok farklıydı insanlık geliştikçe özellikle Fransız ihtilalinden sonrası dünya değişime uğradı. Sen ne din sisteminden bahsediyorsun. Belki torunlarımız daha değişik zamanın şartlarına göre uyarlanmış din görecekler
- +1 yıl
Kuran o dönem için mi gelmişde sen diyorsun o dönem içindi artık olmaz son peygamber değil peygamberimiz? Allah geleceği bilmiyormu diyorsun hükûmleri o dönemler için
Cevap sahibi+1 yılKardeşim sen kuran a inanıyorsun ama ben inanmıyorum bu kadar basit ben sana bildiğim düşündüğüm kadarıyla yorum yaptım. Sen neye inanıyorsan ona inan
- +1 yıl
Başda sole o zmn inanmıyorsan neyi tartışıyoruz ben burada Allah peygamber diyorum başda de bilelim herkesin dini kendine zaten
Cevap sahibi+1 yılSen soruyu öyle mi sordun ki bende öyle cevap vereyim... hadi daha yazma.
- +1 yıl
Olunmaz dedin sonra olunur gibi cevaplar yazdın
Birbirine ters değil , tabiki olabilir
03 Yorumla- +1 yıl
Hükmetmek yalnızca Allaha aittir laiklikte kim hükmediyor
- +1 yıl
her şey Kurana ters hiç bir şey yapamazsın
Hayır ! Çünkü bu Küfür.
02 Yorumla- +1 yıl
Bencede ama anlayan yok hükmetmek yalnızca Allaha ait laiklikde insan hükmediyor
Müslümanlıkla laiklik zıt şeyler değil.
03 Yorumla- +1 yıl
Değil mi? Hükmetmek yalnızca Allaha aittir Laiklikte hükümleri insan koyuyor haram helal bakılmıyo bile
- +1 yıl
Ney yanlış
Gizli Üye(25-29)+1 yıllaik ne demek sen biliyor musun
015 Yorumla- +1 yıl
Din ve devlet işlerinin ayrılması ama müslümanlıkta öyle bi ayrım yok hüküm yalnızca Allahın ayetlerin bazısı bireye bazısı devlete
Cevap sahibi+1 yılbence laiklik doğru bir kavram ben siyaset konuşmayı çok sevmem fakat din ile karıştırılmasından hoşlanmıyorum bence müslüman birisi laik olabilir
- +1 yıl
Olabilir demekle olmuyor mantığa ters
Cevap sahibi+1 yıloff bilmiyorum ben ben bana göre olan fikirlerimi söyledim senin hayatına da karışamam
- +1 yıl
Biraz düsünûn sorgulayın işinize geliyor salmayın hesap var sonra
Cevap sahibi+1 yılbak kardeşim ben laik bir insan değilim açıkçası sadece savunuyorum ve siyaset konuşmuyorum genelde sevmiyorum konuşmayı ve günah bile olsa günah benim günahım seni ırgalamaz
- +1 yıl
Yani yanlış olsada beni ilgilendirmez diyorsun birgün bi haksızlıga uğrarsan insanlar susup beni ilgilendirnez desin
Cevap sahibi+1 yıloff senide ilgilendirmiyor yeter
- +1 yıl
İlgilendiriyor müslümansam
Cevap sahibi+1 yılsanane sanane sanane benim dinim benim müslümanlığım benim haramım benim günahım benim sevabım
- +1 yıl
Laikle müslümanlık olmaz ben kanıtlıyorum sen kanıtla olacağını ben sana şunu yap bunu yap demedim neyden sanane bi fikir diyorsan altını doldurcan sadece
Cevap sahibi+1 yılya sen kanıtla ne halt yiyorsan beni karıştırma sal beni seni ırgalamaz sanane sanane
- +1 yıl
İşine gelmeyince ırgalamaz tabi
Cevap sahibi+1 yılkudur yobaz
- +1 yıl
Yobaz mı bu laf bana değil Kurana onların hükümlerini sölemek yobazlık öyle mi?
olabilir :? d
037 Yorumla- +1 yıl
Nasıl olabilir
- +1 yıl
Açikla en basit haram helal var mı laiklikde
- +1 yıl
Müslümanlıkta hûküm yalnızca Allahın devlette onun dışına çikamaz
- +1 yıl
en son hukum tabii ki allahin ama belirli bir ulke eger icinde sadece musluman kesimi barindirmiyosa o ulke, bak tekrarliyorum yine ULKE, dinsiz olmali ki esit yonetilsin.. 1928de anayasaya yapilan duzenlemeyle zaten Türk devletinin dini yoktur olmustur. zaten en dogrusu da budur ama zaten yanlis hatırlamıyorsam o da degistirildi
- +1 yıl
Allah suçlulari sal mı diyor seriat yok mu? Hiç bi ülke tamamen aynı dinde olamaz eğer müslüman değilsr kendi dinine göre kanunlar koyulur müslüman ülkede peygamber efendimiz zamanında öyleydi dinde zorlama yok zaten ben o gelsin bu gitsin de demiyorum bu ülkenin yüzde 90 küsûrü müslüman lafda öyle diyolar en azından devlettekilerde müslüman ama laiklik benimseniyor müslümansan hûkmetmek yalnızca Allaha ait kendin hüküm koyamazsın ve tamamen Kurana ters
- +1 yıl
İnsanlar hangi dindeyse yönetim öyle olmalı şimdi mesela devlettekiler müslümanım diyor müslümanca yönetiyor mu insanlarda bunu örnek alıyor din bozuluyor
- +1 yıl
Müslümanlık öyle demiyor ama ayetlerin bazısı insana bazısı devlete o zmn desinler ben müslümsn değilim bilelim insanlar oy bile vermez müslümsn ülkelerde diğer dine görede kanun var
- +1 yıl
Bu ûlkenin geçmişi müslüman insanlarıda hala müslüman bilseler laiklik müslümanlıkla ters ne derler? İnsanlar zannediyor ikisi aynı anda oluyo ondan laikliği benimsiyo
- +1 yıl
Dine ters bi kavram laiklik yani Allahın hûkûmlerini yok sayıyor
- +1 yıl
Kuran Allahın hûkümleri değil mi laiklikte Kurana bakılıyor mu en basitinden
- +1 yıl
sen neden anlamamakta diretiyosun? din bireysel biseydir... mahser gununde "ahmet sunlari sunlari yapmis hmm" diye mi yargilanacak yoksa "Türkiye sunlari sunlsri yapmis, laiklikle yonetilmis hmm" diye mi.. kimsenin dinine karisamayacagin gibi bisey bu. sahisla yaratici arasindadir din.. dini herhangi bir topluma mal edemezsin yani.
- +1 yıl
sen anlamıyorsun Kuranda bireyede devletede ayetlet var neresi bireysel devlettekiler insan değil mi onlarda birey onların dini yok mu sorsan müslümanım demeyecekler mi din herseye karışır devlette dahil
- +1 yıl
O zmn Kuranı reddediyorsun ayetler var diyorum mantığada ters devlet dinsiz olcak insanlar dinli şeriat bireye mi geldi devlete mi?
- +1 yıl
Ben bi suç işledim beni kim cezalandırcak kendim. mi? Bunu yapar mıyım sence sen dalga geçiyon ikna edemedin sakaya vuruyon dinin şakası olmaz
- +1 yıl
Ben Kurana göre konuşuyorum sen keyfine göre sen diyorsun bu dünysds Allah falan dinlemem ondan korkmam insandan korkarım
- +1 yıl
Kuranda ne yazıyo kula kulluk mu Allaha kulluk mu? Hükmetmek yalnızca Alahın mı insanın mı? Sen ne yapîyorsun peki
- +1 yıl
İnsanlara yapıyon
- +1 yıl
Kendin demiyor musun bu dünyada devlet öteki dünyada Allah devlettekiler kim insan değil mi? Devlet Laik bu yüzden olamaz sen devlete uycaksın devlet Allaha
- +1 yıl
Devlet kime uyuyor?
- +1 yıl
Soruma cevap ver bu dunyada devlet öteki dunyada Allah cezalandırcak diyorsun ceza yememek için devlete uymuyor musun? Sıkıntı devletin Allaha uymaması devlet Allaha uymuyor sen Allaha uymayana uyuyorsun işte laik bu yüzden olamaz devlet bu yûzden
+1 yılolamaz
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt