https://www.istanbulgercegi.com/akit-tvde-tepki-ceken-sozler-hanimla-oruc-acilabilir_218582.html

Yanlış diyemem, doğru olabilir. Ama garip geldi bana. Hurma veyahut su ile açıp gün boyu çektiğimiz açlığı gidermek adına yemek yesek daha mantıklı bence.
Ben de bazen sigara ile açıyorum, ama genelde su veya yemek yemek mümkün olmadığı zamanlarda sigara ihtiyacından kurtulma amaçlı yapıyorum bunu.
Orucu su veya hurma ile açarım..
Ben her zaman insanda önce niyete bakarım.
Bir insanın neyi ne niyetle yaptığına, neyi ne niyetle söylediğine, hoca'nında niyetine baktım, Adnan Oktar çıktı..
Ayrıca islam dininle ilgili bir çok rivayet, açıklama ve söylem vardır
Ben sadece kulağa ve akla mantıklı gelen ibadetleri yaparım..
Mesela bu hoca'nın söylemi bana pek mantıklı gelmedi..
Günaydın,
Bir de bunlar dükkan dükkan gezip dine çağırıyorlar ya onların yerine utanıyorum gerçekten.. Birçok kişinin İslamdan soğumalarına sebep oldukları için asıl bunlar öbür tarafta cezayı çekecek.
Bazı şeyleri abartmamak lazım.
Şeri olarak kadın kocasıyla, erkek karısıyla oruç açabilir. Buna cevaz verilmiştir fakat ne akla ne maneviyata uygun değil. Milyonda bir ihtimal..
Adam işten gelecek, akşama kadar hem çalışmış hem oruç tutmuş birde üstüne sevişecek mi?
Buna izin olabilir de kimse yapmaz.
Hurma ve su ile açıyorum orucumu.
Cevap
26Cevap
iftarı eşiyle açabilecek kadar düşkün duruma geldiyse orucu sakata gelmiş bile olabilir
Allahım bu bazı hoca takımının sapikligi ne olacak bak abazanlık demiyorum zira onunda bir serefi vardır diye dusunuyorum. Yahu oruç tutuyorsun biraz nefsine hakim ol ya da olunmalı diye biseyler söyle insani dinden imandan sogutuyorlar
İyide hanımından önce bi bardak sudamı bulamıyor yahu bu kadarda abartmamk lazım yani kimin açken aklına böyle bir açılış yapayım diye gelirki ne kadar gereksiz tartışmalar
Bazı hocalar ya kafayı yemiş ya da konuşmayı bilmiyor
Bu soruları özellikle sorduklarını düşünüyorum. Saçma sapan gündem yapıyorlar
Kısmen doğru. Su orucu bozar ve su ile oruç açılır ya da ekmel orucu bozar ekmek ilede açılır. Helal olan her şey ile oruç açılabilir
Ki hanımıda adama helal istese onunlada açar. Oruç dışında hanımıyla ilişkiye girmesi sevap bile olur. Haram yoldan ihtiyacını gidermediği için.
orocu HANIMLA açmak puhahaha kahkaha attım sabah sabah wow
oruç tutmuyorum (:
Niye tutmuyonki çok kolay
@gökyüzüm_16 kolay zaten ama müslüman değilim
Teorik olarak doğru... İstersen rakı ile ale de açabilirsin. Önemli olan insanın inancıdır.. Her günah ve sevap ayrı değerlendirilir.
Her sakallının sözünü dinlememek lazım. Önce Kur'an'a sonra sünnete sonra da aklımıza kulak vermek çok daha mantıklı bir yol.
Akşt TV diyorsa gerçek değildir. Bunu bilmek için normal zeka seviyesinde olmak yeterlidir.
İş üstündeyken Hanım Allah kabul etsin mi diyeceğiz. Ne edepsiz insanlar var ya.
Öyleyse hususen sırf çoban ve onun akitlerine söverek açayım diye oruca başlayacağım.
Ya arkadaş din tüccarları yine bişeyler satmaya başlamış.
herkes kendi kafasına göre bişiler türetiyor bana doğru olma ıhtımalı yok gıbı geldı araştırmak lazım. benım orucum hep su ile açılır
AJDKAMKDKALDMSM dini kisisel fantezilere alet etme = on
Sapık kadın düşkünü müslümanlar orucu bile bunla açmayı düşünüyolar
Bunların zihniyeti sapık.
Hani bizdik marjinal 🤓🤪
Doğru bunda bise yokki
Din bunların eline kaldıysa vay bizim halimize
Saçmalık ne biçim örnek oluyorlar insanlara
zeytin ile açmayı seviyorum..
Utandım ya
Ayip ayip herseyin bi zamani var
bunlar müslümalığın yüz karası
hurma veya su