https://www.okubak.com/kadikoydeki-kokoreccide-tebligciler-hangi-cemaatten-tebligciler-hangi-cemaatten.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kadikoydeki-kokoreccide-tebligciler-hangi-cemaatten-tebligciler-hangi-cemaatten

Es-selamu aleyküm.
Hayırlı Ramazanlar dilerim.
Haberlerin gerçeklikle ilgisi olmadığı için kesilmiş videonun bir kısmına yansıyan ve dinimizce de haram olduğu şeylerden bahsedilmiyor ne yazık ki.
İnsanları kışkırtmanın ve yeryüzünde fesadı yaymanın en bariz örneklerinden birini görüyorum.
Tebliğ her müslümana düşen vazifedir.
Dışarıda trafik kurallarına aykırı davrananları uyardığımız gibi, bir müslümanın da din kardeşini uyarması ve amelini düzeltmeye çalışması kadar doğal bir şey yoktur. Bunu dinlemekse karşı tarafın tercihine bağlıdır.
Kokoreç haram değildir.
Eti yenen hayvanların işkembe, karaciğer, dalak gibi sakatatlarının yenmesi caizdir. Bunlardan ve diğer helal olan yiyeceklerden yapılan kokoreç de helaldir, yenilebilir.
Ancak dikkat edilmeyip de kokoreçin içine yiyilmesi haram olan malzemelerden koyan işletmeler de mevcuttur. Her yiyecekte olduğu gibi kokoreç de usulüne göre yapılmak durumundadır.
Ayrıca masada sadece kokoreç de yoktur. Haberin aslından çarpıtılarak Ramazanın arefesinde dinimize böyle saldırılması da hoş değildir.
Dinimizce helal olduğu halde içine şüphelilerden koyulan birçok gıda vardır. Bu yüzden elimizden geldiğince evde yemek yemeli, dışarıda yiyecek olursak da seçici davranmalıyız.
"Her insan yediğidir" deyiminde olduğu gibi, bu mübarek Ramazanda yediklerimize daha çok dikkat etmeli, sağlıklı ve helal yiyeceklerden tüketmeliyiz.
#Selâmetle 🙂
Yaptıkları halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçuna giriyor. Oradaki insanların sanki bir inancı yokmuş gibi başka semtlerden gelip Kadıköy' de çeşitli yiyecek - içecek mekanlarında oturan insanların çevresini çevirip yüksek sesle bir şey anlatmak istiyorlar. Tamam biz biliyoruz deyince de gitmiyorlar. Oysaki iletişimde olmak istemeyen biri "Görüşmek istemiyorum, şu an yemeğimi yiyorum." dediğinde mekandaki rahatsızlığa son vermeliler. Yolun ortasında durmuyorlar, insanların yanlarına gidip dinin tek hakimi kendileriymiş gibi üstten bir bakışla insanlara "yanlışsınız" diyorlar. Oysaki bir stand kursalar, merak eden insanlar yanlarına gelse böyle olmayacak. Bu düşünce özgürlüğü değil. Bu birebir tacizdir.
Sosyal demet gibi bir şey oluyor bu. Buna benzer şeyler izledim ama abileri kovan böyle aptal insanlar hiç görmedim. Seni zorlamıyor. Zaten sarhoş bir pisliksin yani belki kalbine dokunurum mantığı ile konuşuyor. Sanki suçlayıp zorluyor. Her şey ortada abi. Ben saygı görmüyorum millette. Baksana etrafına konu islam olunca durduk yere bile ben hakaret işittim başkaları da öyle. Bize saygı duy diyenler oluyor ama kendileri saygısızlık yapıyor. Siz şöyle yobazdınız böylesiniz böyle uyumsuz davranırsınız yok şıklık gizliden yapıyorsundur falan. Bizim ağzımızdan size böyle şeyler bile çıkmıyor. Buna isyan ediyorm şu anda. Gerçekten kim saygı respect diye geziyorsa en saygısızlığı da kendi yapıyor gördüm. Hocanın da bokunu yesin o bağıran sarhoş pislik.
Benim bildiğim kadarıyla islam dininde domuz eti yemek haram..
Sakatat yemenin haram olduğunu sanmıyorum..
Kokoreç severim..
Cevap
18Cevap
Bunlar da boyle elini kolunu sallaya sallaya bagnazliklarini insana kabul ettirmeye calisiyor ya, pes!
İnançlıyım, müslğmanım, üstelik gönlüm Nakşibendi kapısında.
Ama bu tür olayları doğru, içten bulmuyorum.
Ülkede din adı altında haksızlıklar, yolsuzluklar, ihalelere fesat karıştırmalar, Kuran Kursalarında erkek çocuklarına tecavüzler saymakla bitmeyecek ahlaksızlıklar varken ve dini gruplardan hiç bu olaylara karşı ses, tepki çıkmazken sözde insanları dine ya da imana davet etmek bence iki yüzlülüktür.

Tebliğcilik, İslam'a Hristiyan misyonerlerden geçmiş bir gelenektir. Neyi nasıl konuşacaklarını ve davranışlarını önceden planlar ve yasal olarak suç işlememeye dikkat ederler. Acak videoda duyulan "defolun" ifadesi hukuken hakarettir.
Dünyanın birçok yerinde Hristiyan misyonerler benzer davranışlarda bulunur ancak kimse tepki göstermez. Beğenmeyen muhatap olmaz. Sorun ülkemizde kendini aydın, lâik zanneden yobaz sürüsünün görgüsüzlüğünden kaynaklanıyor.
Yukarıdaki yazımda cevabımda yanlış anlaşılacağını düşündüğüm bir düzeltmeye ihtiyaç duydum. Tebliğcilik Hz. Muhammed döneminden bu yana vardır. Ancak, önceden tebliğler siyasi ve ya o toplumun ileri gelenleri ile Müslüman din alimlerinin görüşmeleri, toplantılar ile yapılırdı. Yukarıda, "Hristiyan misyonerlerden geçmiştir" şeklinde ifade ettiğim, bireysel ve soruda belirtilen format için geçerlidir.
İnsanları imana davet etmek yanlış bir şey değil.
Aslında tebliğ etmek hepimizin görevi.
Amaç, güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar Allah ve Resulünü anlatıp Müslümanlığa davet etmek.
Kokoreç konusuna gelince hiç yemedim yiyeceğimi de sanmıyorum.
Kızlar Bir Adım Öne ne alaka ya kokoreç harammışta bizimmi haberimiz yokmuş

Kokoreç, ciğer gibi sakatatlar caizdir. Yenmesinde mahsur yok. Seven yer. Bu grubun tebliğinde yemek yenilen yer ile doğrudan bir ilgileri yok bence. Sıradan esnaf ziyareti. Gruba saldırmak, sataşmak yanlış olur. Kamu düzeni görevlisi değiliz.
o mekanlar genelde alkollü mekanlar... saçma sapan bir algı yaratılmış... herkes kendince yanlış gördüğü şeyi yapan insanlara aksini telkin edebilir... zorlama olmadıkça sorun yok
Biri şunları tek yumrukla yere yığsa baya sevinecem.. En son lisede yemiştim öokta aramıyorum kokoreç
Bu tam anlamıyla bağnazlık, cahillik ve zorbalık. Sanane ya. Sen Müslümansan tut orucunu bana ne? Her ramazan aynı sallaklığı yapan bir sürü insan çıkıyor ortaya
bunlar kafayı yemis ruh sagligi bozuk insanlar :)
dini imanı gectim bunlar ağır uyusturucu altinda :)
kokorece bayılırım ama kokorec sadece tuz kimyon ile yenir oyle biberli domatesli asla :)
İyi ki ben yokmuşum yoksa dergahta pinekleyen sarıklı şeytanın bokunuyemek İslam'a uygun mu diye sorardım... Sonrada o deyyusun sarigina sakalına s***rdim...
Benim anlamadığım kokoreç yedikleri için mi yoksa sadece tebliğ için mi davet ettiler? Açılmayı yanlış yapmışsınız sanırm?
Benim başıma gelseydi keşke aşırı samimi karşılardım ben de sjlfkde aw hadsizleri. O kokoreççi nasıl kovmamış bildiğin provoke edilmiş dükkanı
Kokoreçin şarkısı 😂
Hani barlarda alkol var günah var diye gidiyorlardı. Yoksa kokoreç de haram mıydı vay annesini babasını
Dinden imandan çıktığımı biliyordum lfjgjdh kokoreç yerim😍 Kokoreç dükkanına denk gelmiştir propagandaları diye düşünüyorum.
yiyemiyorum tadi guzel ama ne oldugunu bilmek kotu 😂
Şunların bir tanesi bana denk gelmez ki… kokoreç severim daha bugğn yedim
Biraz seviyorum; ama fiyatlarının pahalı olmasından dolayı, yılda 1 veya 2 kez yiyebiliyorum.
esnafı ziyaret ediyolar işte ne dine daveti anjdkwkdmfms kongo cumhuriyeti mi burası
Her yerde yemem ama severim tabiki. İmanimda sedelendigini sanmıyorum
seviyorum ama böylesine hadsiz insanları sevmiyorum..
ordaki insanların imanını nerden biliyorlarmışta daet edip tebliğde bulunuyorlar. bir müslüman onlar var zaten memlekette
Bu sarıklı maymunları tenhada yakalasam ya bi gün
Haram değil ki saçma olmuş
Midye bile yemedim desem?
Herkesin imanı kendine
Severim 🙃bol kimyonlu
kokoreç ne hiç yemedim
Kokoreç haram mı? Ne alakası var!
? *
Ha şimdi anladım. Açıklama kısmını okumamış idim
Güzel yerde yenildiğinde tadından yenmez
Neden kokoreç yiyen insanlar seçilmiş acaba
Yine çıktılar piyasaya