Bir adamın köye tayini çıkınca eşi köye taşınmak istemiyor. Kadın boşanmak için mahkemeye başvuruyor ancak yerel mahkeme kadını kusurlu bularak, köye eşinin yanına gitmek zorunda olduğunu söylüyor. Bu defa dava Yargıtay’a taşınıyor. Yargıtay ise “Erkek kadını köye taşınmaya zorlayamaz” diyor. Yerel mahkemenin kararını bozuyor.Siz eşiniz istedi diye köye taşınır mıydınız?
Güncellemeler
+1 yıl
Süper soru 🔥
29 yıllık evlilik, köye çıkan tayin ile bitti. Eşiniz istedi diye köye taşınır mıydınız?
Alt tarafı bir köye taşınmak yüzünden 29 yıllık evlilik mi bitirmek... Ev dediğin sevdiğinin yanında olmak değil midir? Adamın tayini çıkmış mecburen gitmek zorunda her şey kadın için bukadar kolay mı yani? 29 yıllık hayat arkadaşını mecbur olduğu bir taşınma sebebi ile bırakmak veya mahkemeye vermek insanlık mı? Siz de utanmadan kadını savunuyorsunuz birde helal olsun... Kadın o adamı boşasın böyle ufak sorunlarda bile böyle muamele edecekse adamın onunla hayat denilen yola çıkmaso bile hata olmuş sözde hastalıkta sağlıkta darda karanlıkta birbirlerine söz vermişlerdi hani nerde o söz?
Karşıt cins demek ki nikah masası yerine rakı masasına oturmuş. 🤣🤣🤣 İyi günde ve kötü günde kelimesini masada dinleyip hayatta yanlış uygulayan türüz zaten. Türümüz iyice türkü oldu. Türlü bile hiç olmazsa yerken tat veriyor. 😀 Bu hizmet görev yani. Vatanın o ekmeğini şehirde yerken iyi maaşı eşi alınca longur longur yemeyi bilirler. Marketten yiyecek alırlar yerler veya içecek alıp içerler ama bilmezler veya sorgulamazlar bunu çiftçi o alın terini nerede döküyor diye. Karşıt cins millet işte konuşturmayın beni. 😀
Şartlar önemli şimdi köy var, köy var. Mesela bizim köye giderim çünkü konfor bakımından İstanbul'u aratmıyor.
Ama bu yaştan sonra soba yak, elde çamaşır yıka, bulaşık yıka gibi cidden standartlarımın altında bir yere bende gitmek istemezdim. Fakat bunun içinde boşanmazdım. Eşimle konuşur orta yolu bulmaya çalışırdım.
Eşim istedi diye taşınmam ayrıca tayin için tercih edeceği illeri bana söylemeden kendi kafasına göre belirleyip tercihlerini yapması en büyük hata zaten o tercihleri yazarken beni yok sayması daha kırıcı..
İşte bu yüzden bu devrin insanı ile evlenilmez mesele köye gitmek değil o kadının ya da erkeğin eşini yarı yolda bırakması evlenmeden önce ileride herşeyin olma ihtimali var bu ihtimallerin varlığını bile bile ne diye evleniyor insan evlenme tek başına yaşa madem ki yarı yolda bırakacaksan !!!
Tayin durumu mesleklerde evlilik işte bu yüzden çok önemli. Pardon evlendiğiniz kişi çok önemli. O imzayı attıysam eşim nereye, ben oraya. Ben nereye, eşim oraya.
Kadın haklı bence. Ben de olsam gitmezdim. Köy hayatı millete kolay geliyor ama çok zordur. Özellikle de büyük bir yerde doğup büyüyenler için ekstra zor.
yaw tabiiki zorlayamaz bu hukuki bir durum degilki :))) ben giderim ya da gitmem :) bunun hukuk ile alakasi ne hukuk bosanma davasinda bu durumu goz onune alarak nafaka velayet konularinda mal paylasiminda bir kanaat olusturur sadece :)
Ben köy hayatına alışkın olduğum için benim için sorun olmazdı giderdim çok eskilerden köyde yaşamıştık ama insan zorlanıyor alışana kadar buda zaman alıyor
Tutsunlar işte gerçek hayat arkadaşı burada belli oluyor işi olmasa evine ekmek götürmese neler neler derlerdi oysa ki öyle kocaya gidecek binlercesi varken bence bazıları hak etmiyor öyle işi gücü olan kocalari
evlenirken boyle bir sey olacagini bilerek evlenmiyor mu? ne kadar basit ve duygusuz evlilikler yapılıyor günümüzde gerçekten şaşırıyorum. umarım boyle bir evlilik yaşamam.