https://www.mynet.com/ankara-da-ogrencinin-ogretmene-yaptiklari-sosyal-medyayi-ayaga-kaldirmisti-o-ogretmen-konustu-birden-yuzumde-eller-kollar-hissetme-110106933094
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Affederim. Sonuçta gelip özür dilemiş. Öğretmenlerin insan kazanması gerekiyor, toplumdan insan soyutlamamalı öğretmenler.
Topluma insan kazandırmalı.
Lisede bir öğretmenimiz öğretmen arkadaşına benim için, benim adımı da söyleyerek ''pek saf''dedi.
Küçümseyici bir ifade, vurgu, tonlama vardı ses tonunda. Diğer öğretmenim yorum yapmadı, sessiz kaldı. Benim içime iğne batar gibi oldu o an.
Çok incimdim. Hala o günün pişmanlığını yaşıyorum. Keşke "Hocam saf olabilirim ama kulaklarım sağır değil, burdayım ben, sizi duyuyorum, size yakıştıramadım, sizin bize örnek olmanız gerekiyor, benim yanımda ismimi anarak, benim duymayacağımı düşünürek bu şekilde konuşmanız hiç hoş olmadı, size yakışmadı, çok kırıldım, üzüldüm''deseydim keşke.
O an nasıl üzüldüğümü anlatamam. Bazı öğretmenler maalesef ki böyle.
Bazıları da insan gibi insan. Anne, baba, abi, abla bazı öğretmenlerde.
Nasıl ki öğretmen büyüklük yapıp öğrencisini affetmeliyse (hataya bağlı tabiki), öğretmenin de çirkinlikler yapıp küçülmemesi gerekir.
Öğretmen her haliyle örnek olmalı.
Ben burada örnek bir öğretmen, bir baba, bir abi görüyorum.
Böyle bir öğretmeni olan tüm öğrenciler çok şanslı, kıymetini bilsinler.
Haberi ilk okuyunca cok sinirlendim. Fakat sonra gencligine, toyluguna verdim ve evet, ben de ogretmenin yerinde olsam hos gorulu olurdum.
Ederim herkes yanlış yapabilir
arkadaşlar adamcağız özel okulda çalışıyor bebe zengin bebesi hayvan yüküyle para yıkıyor senelik okula. Müdür demiştir hocam affediverin biliyorsunuz durumlarımızı olmadı sizi de hoş ederiz diye. yoksa devlet okulunda bu olacak çocuğun yedi sülalesini ağlatırlar.
Cevap
20Cevap
Konunun özel okulla pek alakası yok, burada dikkat çeken iki unsur var : Birincisi terbiyeden tamamen yoksun ve gelecekte vatana millete zarar olacak bir öğrenci. İkincisi ise gerçekten nahif ve tam bir eğitimci olup, feyz alınacak karakterde bir profil. Bu iki ayırımı görüp, neden ve sonuçlarıyla değerlendirirsek çoğu problemin sebebini anlamış oluruz. Değerli hocamızın da dediği gibi '' ben suçu kendimde arıyorum, demek ki bu çocuğun anne ve babasını da okutan biri olarak, aslan terbiyeyi bizler verememişiz '' olayın odağı belli...
‘This happens in football’
Öğretmenin davranışını cok olgunca ve yerinde buluyorum. Herkes yapamaz bunu. Öğrencinin yaptigi saygısızlığa ragmen hiç kendini bozmamis, ego yapmamis ve yine de onun hayatına dokunmayı tercih etmis. Ben o an bu kadar saglikli bir karar verebilir miydim bilmiyorum ama affederdim demek istiyorum. Umarim bu olay diger öğrencilere ibret olur, saygiyi ve nasil davranmalarını gerektiğini ogrenirler.
Bu Tik Tok ve İnstagram videoları çıktı çıkalı yeni nesil hepten orta ve eski topraklarda da kısmen bir zeka geriliği başladı. Şöyle uygulamaları direkt yasaklasalar keşke. Tik Tok kullanmanın okuldan atılma gerekliliği falan gelse çok güzel olur.
Şöyle hareketi yapan öz evladım olsa hemen affetmem.
Öğretmeni küçümseyen, değerini bilmeyen bu toplumda öğrencinin çıkardığı en küçük pürüzde öğrenciyi sakat bırakıp veliye teslim edeceksin ki belki kıymet bilirler o zaman;ama Allah öyle bir vicdan veriyor ki öğrenciyi evladın gibi benimseyip eline diken batsa yine üzülen sen oluyorsun, ayağına taş değmesin diye dua ediyorsun, iyi bir yere gelemezse canın sıkılıyor...
Gençlik bazı şeyleri bilinçsiz yapıyor affederim bende
Affetmem ne dese de hocanın affettiğinden şüpheliyim sonuçta özel okulmuş işinden olabilirdi okullarda disiplin eski nesillere göre hafifletildiğinden beri bunun gibiler türedi demek ki önceden bir bildikleri varmışta cesaret edemiyormuş kimse.
2005 yılında lise bitti... Ben lise okurken sivri bazı hocalar öğrencileri 2 3 kere dövdükten sonra okul çıkışında bi kalabalık olurdu... Çok öğretmen harcandı... Adam yılların deneyimini yaşamış tecrübe sahibi olmuş. İllaki affediyorum diyecek. Başına genç ergenler yüzünden iş geleveğine affediyorum deyip işi okul yönetimine milli eğitime attı. En iyisinide yaptı...
Özel okul olunca veli nimet oluyor , affeder tabi. Devlet okulu olsaydı affetmezdi.
Ben olsam affetmezdim özel okulda olsam bile.
Affetmezse ne olacak.öğretmeni işten atarlar.özel okul orası.çocuğun babası zengindir, okula bi telefon tamam her şey.
İlk yorumumda da belirttiğim gibi öğretmenlerimiz bazen sınır çizmiyor karşılıklı böyle şakalaşmalar olabiliyor medya abarttı 🤷♀️
Tabi adamın emekliliği gelmiş. Kurum da baskı yapıyor. Napsın adamcağız onurunu yerle yekzan etmek zorunda. Türkiyede dik durabilmek çok zor
özel okulmuş affedecekler tabi, müşteri pardon öğrenci kaybedemezler.
Öğretmen yine büyüklük yapmış bu sıpalar haketmiyor
affetmezdim ne kadar sabırlı bir öğretmenmiş helal olsun gerçek eğitimci
Mesleğin?
Öğretmen affetesin de aile de mesajı almış olsun herkes alacağı mesajı alsın
Bu haberi gördüm çok sinirlendim ama hocamız tebrik etmek gerek. Birde okul özelmiş
Öğretmen gibi öğretmen bee! Yapılır mıydı bu kral hocaya?
Affetmezdim. Bugün o saygısızlığı yapan yarın yine yapar o öğretmen olmazsa başka öğretmen olur
Ben olsam affedersin çocuğun suçu değil yetiştirenler de bence
En önemlisi de bu zaten öğrencileri hatalarıyla bir başına bırakmamak , şans vermek gerekir. O öğrencinin mahcubiyeti ona yeterli oluyor çoğu zaman.. Ancak bu durumu anlatamadığım nice meslektaşımız var. Üzücü...
Kesinlikle affetmezdim, düzelmez bu yaştan sonra öyle bir insan. İnsan 7sinde neyse 70inde de odur.
Affedersen bir dahaki sefere daha kötüsünü yapar. Türkiye'de affetmek pek olmaz.
Affederek çok iyi yapmiş o cocuğün hayat dersi bu.. kötülüğe iyilik ile karşılık vermek gerekli
Adam ne yapsın ekmek parası
Bir defalık affederim
Affetmezdim
Affederim
Hayır
Paranın yüzü sıcaktır, şereften ağır basmış.
Affetmezdim
Doğru bir karar
Affetmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?