https://www.mynet.com/kopeklerin-bu-davranislarina-dikkat-saldirip-saldirmayacagina-dair-ipucu-veriyor-110106929446

Hayvancılar köpekçiler havlamaya başlayabilir mensup oldukları canlı türüne uygun olarak !!! Normal istifimi bozmam. Yolumun üstünde ise dik dik bakarım köpeğin çekinmesini isterim..: tedirgin ve ürkek iseniz cesareti artar !!! Eğer köpek tehlikeli ve saldırgan bir tip ise elime taş ya da değnek alabilirim... eğer inatla üstüme gelecekse dövebilirsiniz... olmadı belinde kazma sapı bile kırabilirsiniz!!! Küçük kardeşime saldıran köpeği güzelce dövmüştük öyle böyle değil... sonrasında köpek bizi görünce kaçmaya başlıyordu 😂😂😂 çok küçükken köpeklerden nefret eden bir ineğimiz vardı... köpek görünce hayvan haklarını kullanıp boynuz çakıyordu köpeği... haydi hayvancılar ineğe de saldırın !!! Saldırgan bir kaç köpeği inek ayaklarının altına alıp kemiklerini kırmıştı 😂😂😂 uslu köpek olursa geliriz severiz oynarız... ama aksi saldırgan olursa yapacak bişi yok... bir hayvan bir bebekten çocuktan daha değerli değildir !!! Kuzenimin etlerini kalçasından koparan bir köpek ölür !!! Bu kadar basit
Şimdi bir kaç tane hayvancı mal hayvanın karnı açtır vs deyip saçmalamasın... sahipli köpek karnı tok olduğu halde saldırıyor kuzenime çocuğun poposunu parçalıyor... sonrasında o köpeği sahibinin gözünün önünde karnı tok olan itini benim öldürme hakkım vardır bilin istedim
doğrudan anlatımlardan değil dolaylı, hatta söylenmeyerek bırakılan arasından bir doğru çıkar.. sorunu değil sorunluları denetim altına alıp burdan etkisinin azaltılması hedefi amaçlanıyor da olabilir. bunun ayı ile karşılaşınca olanının şekilli şüküllüsü vardı. (ölü taklidi yapsan yine kurtuluşu yok) şimdi bu eğitim, bireylerin şekillenmesinde etkili olup en son ya normalleşmeye, ya zehirli etle sonunu getirme'ye varan artık nelerle birleşip nelere dönüşeceğini hiç kimse kestiremez duruma da gelebilir. "dua edin", ne oynamaya diye bir riskle, ne saldırganlıkla köpek koşarak size gelmesin.
Doğrudan kaçan insanlar var.. Eğer daha köpek herhangi bir şey yapmadan kaçıyorsanız zaten köpek size odaklanır ve içgüdüsel olarak kovalamaya başlar.. O sebeple olabildiğince sakin kalmaya çalışın ve korkuyor hissi vermeyin.. O zaman bunu bir avcılık oyununa çeviriyor köpekler.. Keyifli günler..
Çok yardımcı olmuşlar sağolsunlar bilmiyorduk gerçekten 😂
Cevap
22Cevap
Yıllarca kopek besledıgım ıcın hareketlerını çok iyi anlıyorum.
1 . Soğukkanlı olmak
2. Gelme gıt gıbı el hareketleri yapmamak. Kopek bunu tehdıt olarak algılar
3 . Uzun göz teması kurmamak
4 . Ayy ne tatlı bu dıye sevmeye çalışmamak. Kopegın ne yaşadığını , psıklojısını bılemeyız. Korkup saldırabılır , alısık degılse el harekatını tehdıt olarak algılayabılır.
5. Elımızde çanta , poşet benzeri bır sey varsa yanından geçerken flama sallar gıbı sallamamak gerekıyor. Kopegın dıkkatını ceker oyun sanabılır ya da tehdıt.
Köpekler normalde yürürken havlıyorsa kaile almam geçer giderim. Amaaaa bisiklet ve motosiklet sürerken sürekli peşimdeler yaaa.
Hemen yavaşlıyorum onlarda yavaşlıyor. Sonra geri dönüyorum kaçmaya başlıyor :)
Bazıları da inatçı oluyor nefesi tükenene kadar deli gibi koşuyor hatta motora yetişiyor onlara da istemsiz bir tekme sallıyorum yapacak bir şey yok :) Ama ben köpekleri çok severim canları sağolsun.
Köpek beden dili anlaşılmayacak kadar belirsiz bir dil değildir. İnternette beden dili ile ilgili videolar ya da yazılar bulmak mümkün. Hayvanın kendini geliştiremeyeceği aşikarken insan biraz bu konuda bilinçli olmalı diye düşünüyorum. Biraz dikkatle olası sorunların önüne geçmek çoğunlukla mümkün.
Çoğunlukla dedim kardeşim, çoğunlukla. Keşke okusan ya.
Daha şu paragrafı okumaya aciz insandan köpekleri anlaması için araştırma yapmasını beklemek zaten hata sen de haklısın.
Yeni doğmuş çocuğun sokakta ne işi var ruh hastası?
Senin gerçeklik algında sıkıntı mı var?
Senin anlama yetinde de bir kıtlık mevcut anladım. Muhalefet olmak istiyorsan bahsettiğim yetileri kazanıp gelmeni öneririm an itibariyle ciddiye almıyorum seni.
Bir şey yapmıyorum saldırmıyorlar ki öylece yanımdan geçip gidiyorlar Türkiye’deki hayvanlar da bir değişik bir saldırgan ilginç gerçekten ülkenin hayvana bile kendinden geçmiş
E zaten millette bunu yapıyor tabanları yağlayıp uzaklaşıyor çok farklı bi öneri değil bu ben olsam yüksek bir yere çıkmaya çalışırım yüksek bi yer yoksa artık ya o beni ya ben onu kim kimi yıkarsa
Ben genelde sakin oluyorum. Sakin olunca genelde hiçbir şey yapmıyorlar. Ondan korktuğunu belli edersen saldırır. Ayrıca, toplu bir köpek grubuna denk gelirsem tabii ki kaçıyorum.
Köpeği inceliyorum, DNA sına bakıyorum kromozom sayısında bir hata var mı diye araştırıyorum , sülalesini ve memleketini öğreniyorum.
Baktım kuyruk sallıyorlar rahat rahat geçiyorum aralarından. Yavrusu falan varsa mesafeli duruyorum. Bi de ayetel kürsi tabii 🤭
Hırlayıp dişi gösterdiğinde saldırmak için geldiğini öğrenmiş olduk. Bende dişleri temiz diye gösteriyor sanıyordum rahatladım valla
Köpeklerle karşılaştığım zaman yoluma devam ediyorum. Aptal gibi hemen kaçmıyorum köpeklerin ilgisini çekmek için.
Zamanında 4 kangalla karşılaşıp, laptop çantamı helikopter gibi döndürüyordum 😂 üstlerine doğru yürüyordum. Yoksa beni yürütürlerdi 😁
Yil olmus 2022 daha köpege nasil davranacagini bilmeyen insanlar var
Bişey yapamıyorum korkuyorum. Yolumdan dönecek kadar 😂
Çözüme bak. Tamda Antep’e yakışır örnek. Aferin size bu çözümü ilk valiniz ve belediyeniz yapsın.
Bir sanatçı zehirli et verin dedi kötü oldu. Gece sokağa çıkamaz hale geldik
Hepsini toplayıp Çine göndersinler
Ölü taklidi yapın
Hayvanı sinirlendirmeyin
Yere çökün
Diyor annem😅
ben kopekler yuzunden bisiklet bile suremiyorum köyde. adamin yol agzinda evi var köpegini baglamiyor. bir gün aricam belediyeyi toplattiracam ne kadar bosta köpek varsa yoksa ben katil olcam.
muhteşem bilgiler gerçekten :)
ben üzerine gidiyorum bana doğru geliyorsa..
patron kim öğrensin diye..
hırsızla
tecavüzcüyle
katille
hak yiyen biriyle falan karşılaşınca ne yapılması gerektiğini de anlattı mı?
Ya kacsan ne yakaliyor zaten saklanacak bir yer yoksa. Neyse ki saldirgan bir kopekle karsilasmafim hic.
Yuh yani köpekleri toplamak bu kadar zor mu dalga geçer gibi ne diyorlar seçimde oyu da köpeklerden istesinler
Çaktırmadan yönümü değiştiriyorum bazı köpekleri tanıyorum onlar da beni tanıyor bir şey olmaz.
Korkuyorsaniz gorunce dik bir sekilde normal hizinizda yuruyun ve goz goze gelmeyin
Köpekle konuşuyorum. "Bak bana doğru gelmeye devam edersen bozuşuruz" falan..
Köpek de bakıyor ne diyor bu deli diye şaşırıyor tabi bir afallıyor. O sırada sıvışıyorum ben.
Ulkede filipinli yok oyizden boyle oluyor 😅😅 her milleti aldiniz onlarida alin bak bakim birdaha sokaga kopek cikiyor mu 😀😀
Bıktık artık o köpeklerin sokakta ne işi var sokağa çıkamıyoruz
Ben direk sabit kalıp kaçmadan yavaşça yürüyorum kaçarsan kovalar ısırırlar
Köpekle karşılaşınca sakin kalıyorum.
Saldırıyorlar ne olursa olsun anlatsa kac yazar
Oyun oynamak istiyor abisiii
Resmi ve konu başlığını gördüm. İçine bile girmedim. Rüyamda köpek ısırıyordu. 😂😂😂😂
Silahımı çekiyorum ve ateş ediyorum.
Ben köpekle karşılaşsam düelloya davet ederim
Kaçan, kovalanir 😏
Seviyorum genelde, kolum kopuyor ama olsun 🥰
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?