Ben daha önce de beş vakit namaz kılan bir insandım inşallah en kısa zamanda devam edeceğim, benim dinî konularda güvendiğim TGRT FM Osman Ünlü hoca var birde Osman ünlü hocanın Türkiye Gazetesi ve dinimiz İslam web sitesi var, fakat aynı zamanda E devlet sistemi üzerinden de Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu başkanlığına da soru gönderiyorum, ama bazı zamanlar da öyle farklı fetvalar oluyor ki kime inanacağım konusunda kararsız kalıyorum. Mesela Osman ünlü hoca Kaza namazı borcu olanın nafile namazları kabul olmaz kaza borcu bitene kadar nafileden hiçbir namaz kılması uygun değildir, hafta ahmaklık diyor.
Ama diyanet işleri başkanlığı sünnet de kılabilir Hanefi mezhebine göre diyor, kaza namazı da kılar diyor, sonra Osman ünlü hoca nakil yapıyor, Hanefi mezhebine göre diş dolgusu ve kaplaması olanın üzeri kapalı olduğu için ağzında kuru yer kalır ve Gusül abdesti olmaz maliki ve şafi mezhebini taklit etmesi gerekiyor diyor.
Ben taklit ediyorum ama çoğu insan bilmez ki o zaman herkes gusülsüz mü geziyor 🙄
Mesela oruç vakitleri temkinli takvime göre değil diyanet'in takvimine göre boşa aç kalıyorlar Türkiye takvimine göre hareket edin diyor. Bunun gibi bir çok diyanet işleri başkanlığından farklı fetvaları var kime inanacağım şaşırıyorum birinin olur dediğine öbürü olmaz diyor.Kime güvenmem daha doğru olur?
Hanefi mezhebinde Kazanın yanında sünnetleri de kılmamız lazım diyor fatih kalender hoca borcu ödemek için özür mahiyetinde hani birine özür dilersin hediye verirsin ya onun gibi kazalar zaten kılınmak zorunda ama yanında özür için sünnetleri de kılmak lazım diyor. Handsomeshell abi taktik verdi bana :D tek bir vakti seç dedi mesela sabah önce bunu bitir mesela her vakit sünnet+farz+sabah kazası yap dedi çabucak bitirirsin böyle yapmak daha çabuk bitirmeye yol açabilr ama bu caiz mi bilmiyorum. Sen sor detaylıca öğren bu dediğimi de sor
öyle de olabilir ama sabah ve akşamın sünnetini kıl 2 rekat zaten. Önce Sabah namazının kazasını bitir her vakit namazından sonra 6 rekat kılabilyorsan kıl olmazsa 4 kıl ona göre hesapla ve bitir sonra öğleni de öyle yap
aynen önce sabah kazasını bitir kendi borcun ne kadarsa 12 yaşından hesap et kıldıklarını ekleme kılmadıklarını ekle bir günde 30 rekat kaza kıl sabahın kazasını yani vitir son vakit bu arada vitirden sonra namaz kılamazsın o gün için
En İyi Cevaplar