Birden fazla yere dini soru göndermek doğru olur mu?

Merhaba

Ben daha önce de beş vakit namaz kılan bir insandım inşallah en kısa zamanda devam edeceğim, benim dinî konularda güvendiğim TGRT FM Osman Ünlü hoca var birde Osman ünlü hocanın Türkiye Gazetesi ve dinimiz İslam web sitesi var, fakat aynı zamanda E devlet sistemi üzerinden de Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu başkanlığına da soru gönderiyorum, ama bazı zamanlar da öyle farklı fetvalar oluyor ki kime inanacağım konusunda kararsız kalıyorum. Mesela Osman ünlü hoca Kaza namazı borcu olanın nafile namazları kabul olmaz kaza borcu bitene kadar nafileden hiçbir namaz kılması uygun değildir, hafta ahmaklık diyor.

Ama diyanet işleri başkanlığı sünnet de kılabilir Hanefi mezhebine göre diyor, kaza namazı da kılar diyor, sonra Osman ünlü hoca nakil yapıyor, Hanefi mezhebine göre diş dolgusu ve kaplaması olanın üzeri kapalı olduğu için ağzında kuru yer kalır ve Gusül abdesti olmaz maliki ve şafi mezhebini taklit etmesi gerekiyor diyor.

Ben taklit ediyorum ama çoğu insan bilmez ki o zaman herkes gusülsüz mü geziyor 🙄

Mesela oruç vakitleri temkinli takvime göre değil diyanet'in takvimine göre boşa aç kalıyorlar Türkiye takvimine göre hareket edin diyor.
Bunun gibi bir çok diyanet işleri başkanlığından farklı fetvaları var kime inanacağım şaşırıyorum birinin olur dediğine öbürü olmaz diyor.
Kime güvenmem daha doğru olur?

#KurtBeyazı

DiniKonular

11 Mart 2022 Cuma Saat 02:17
Din işleri yüksek kurulu başkanlığına
TGRT FM Osman Ünlü hocaya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl