Din İşleri Yüksek Kurulu, 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 TL olarak belirledi. Bu rakam geçen yıl için 28 TL'ydi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2022 yılı fitre miktarını açıkladı. Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantıda, 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 TL olarak belirledi.
Fitre: Ramazan'da Müslümanların ihtiyaç sahiplerine vermesi gereken sadaka ile o kişilerin bir günlük yiyeceğinin karşılanması anlamına geliyor. Günümüzde fıtır sadakası miktarı, kişinin bir günlük normal gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde belirleniyor.
1 kişinin günlük gıda gideri 40 liradan fazla oluyor artık hayat o kadar pahalanmış ki. 40 lira çok az kalıyor. En düşük olarak hesaplanıyor galiba 40 lira hesapta baz aldıkları şeyler tam olarak neyse artık
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Verilen fitreler kime verilecek
Mahalledeki yoksul yetim durumu olmayan kişiler tespit edilip verilmesi lazım
Daha çok olmalı insanlar iyice kolayına kaçar oldu herşeyin sigara tiryakisi olan ben Elhamdülillah nasıl tutuyorum. Allah herkese nasip etsin.
Allah herkesin orucunu hayrını kabul etsin. Amin.
Amin kralım
Hiç bir zaman diyanete göre hareket etmedim. etmem de.
Diyanet epey düşük tutuyor geçen sene 28 lira idi bu sene 40 lira olmuş
40 tl ile bir öğün bile alamaz.. 150 tl olarak açıklamaları lazım..
Ülkenin rezilliğini makyajlayan bir yapı.
1 kişinin günlük gıda gideri 40 liradan fazla oluyor artık hayat o kadar pahalanmış ki. 40 lira çok az kalıyor. En düşük olarak hesaplanıyor galiba 40 lira hesapta baz aldıkları şeyler tam olarak neyse artık
Sınırsız ekmek, su..
Herkes istediği gibi belirler, diyanet en düşük demiş altı olmasin diye. Duyduğumuz iyi oldu... sağol...
Allah razı olsun verenden.
Ama yetersiz buluyorum.
Çok bile bi insan bir ekmeklede doyar.
Valla ben ekmekle doymuyorum ama kişiden kişiye göre değişir
Ona kaldıysan insana dünyayı ver yine doymaz
Yeterli değil düşük tutulmuş
Bence de geçen sene 28 bu sene 40 olmuş şu koşullara göre epey düşük.
Makul fiyat.
Parasi cok daha cok da verebilir.
Yapilan zamlardan sonra...
Gelen zamlara göre az kalıyor evet. 1 kişinin bir günlük gideri bundan fazladır.
Düşük ya
Bir kişinin günlük giderine düşük aynen
şaka galiba
yeter