#ZeytinimeDokunma
Bu topraklarda zeytin ağacından daha kadim, daha büyük bir zenginlik yok.
Uyarıyoruz, dokunan yanar! #ZeytinimeDokunma #ZeytinİçinAdalet pic.twitter.com/vWB4ahFImT— Kazdağları İstanbul Dayanışması (@kazdaglariist) March 2, 2022

Bu topraklarda zeytin ağacından daha kadim, daha büyük bir zenginlik yok.
Uyarıyoruz, dokunan yanar! #ZeytinimeDokunma #ZeytinİçinAdalet pic.twitter.com/vWB4ahFImT— Kazdağları İstanbul Dayanışması (@kazdaglariist) March 2, 2022
Talan yağma imparatorluğu kurdular. Bir ülke başka ülkeyi işgal etse doğal güzelliklerini bumların yaptığı gibi yok etmez
Yönetmelikte geçen "madencilik faaliyeti yürütecek kişinin faaliyetlerin bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini taahhüt etmesi şartıyla" ifadesinin uygulanabilirliği ne kadar sağlıklı olacağı tam bir muammadır. ilgili firma gelişi güzel, askerlik zamanı erbaşların çam ağacı dikmesi tarzında birşeyler dikip, hadi bana eyvallah demeyeceğinin garantisi nedir? o toprağın eski haline gelmesi de epey bir süre isteyecektir
Öyle değil o işler.. Fosil yakıt veya değerli maden kaynakları 3-5 ağaçtan kıymetli, çok daha fazla gelir sağlar, zeytin ve yağını satın alırsın gerekirse.. Tamam bende muhalifim ve solcu yapıdayım ama bizimkilerde boş propaganda yapıyor AKP den öğrendiler sanırım bunu😄😄😄
Yooo tabi ki o kadar aptal değiliz daha da aptalız ve şimdi bu karar geri çekilirse yazın belli zeytinliklerde Allahını işi ya kesin yangın çıkar malum şu kıtlığı da var söndüremeyiz mecbur o bölgeler maden alani olur biz bunu da afiyetle yeriz 😉😉
Buğday rüyadan zeytinyağı ve ayçiçeği yağı ithal ülkede tüm tarım gübre İsrail üretim yol organik yasakbirde zeytin kessinler tamam bu güzel topraklarda aç kalabilen ve tarım yapmayacak kadar ne dersen de bir millet olalım
Cevap
85Cevap
Yüzlerce yıl yaşayan, yaşadığı kadar meyvesi ile insanı besleyen, yağı ile ömrüne ömür katan, yapısı ile bir insanın veya makinenin asla yapamayacağı şeyleri yapan bir ağacı sırf rant için kesmek ve kesilmesi için kanun çıkarıp bunu ilan etmek açıkça söylemek istiyorum: SAF KÖTÜLÜKTÜR, ŞEREFSİZLİK VE BU ÜLKEYE, BU DOĞAYA, GENÇLİĞE VE GELECEĞE İHANETTİR!
Ya cidden bu kadar akıl yoksunluğu, bu kadar aptallık olamaz!
Sadece geçen sene 178 bin hektar ormanlık alan yandı! Hepimizin ciğeri yandı. O ormanların tekrar hayata dönüp eskisi gibi olması için en az 50 sene gerekiyor.
Senin ülkende yığınla orman kül olmuş, sen hala ağaç kesme hevesindesin. Yazık gerçekten çok yazık! Paranın kulu, kölesi ve köpeği olan bütün insanlardan tiksiniyorum ve bunun için ağaç kesip doğayı yok edenlerden ise ölesiye nefret ediyorum!
Bunlar okudukça korkuyorum. İnsanoğlunun hayvana, doğaya ve aslında kendine vereceği zararın bir üst limiti asla yok.
Fidan bağışı için toplanan paralar yerine ulaştı haberini göremeden başka bir yıkımın flaş haberleri ile güne merhaba diyoruz bakalım.
Umarım mezarda rahat bırakırlar.
Turkiyedeki maden kömürleri inanılmaz kalitesiz ve kötü kokuyor 🤢
Devletin bedava dağıttığı o kömürü kullanan mahallelerin arasında arabayla bile geçerken leş gibi kokuyor. Gerçekten inanılmaz bisey! O kadar kalitesiz bir kömür için zeytin ağacı mi kesecekler 😡 o kömürler sadece seçim çalışması için kullanılıyor. Başkada bir ise yaramazlar. Dünyadaki en kötü kömür. Rus linyitinin yarısı kadar anca kalitesi var...
Çok mu yağımız varmış niye o zaman %100e yakın zamlandı?
Zeytin her yıl ürün verir, yersin yağını çıkartırsın ve her sene verir bunu.
Kazıp aptal gibi kömür çıkarttığında işi biter. Toprağın hem altını hem de üstünü bitirmiş olursun. 1 kilo zeytin yağı ile 1 kilo kömürün fiyat farkına bakarsan zaten hangisinin mantıklı olduğu da ortada hani illa maddi gözle bakacaksak.
Güzel olan her şeye düşmanlar sanki, bütün güzellikleri yok etmek istiyorlar.
Bu karar bozulmamalı. Gelişmiş ağaçlar taşınıp başka yere dikilebiliyor, teknolojisi var bunun, daha verimli tutunsun beslensin diye de yeni yerinde her türlü bakımı yapılıyor. Bir dönem maden yataklarını ormanlaştıranlara sormak lazım neden öyle bir sey yaptıklarını, bilimsel olarak o bölgedeki ağaçların meyvelerindeki yapraklarındaki ağır metal oranına bakılırsa zaten kullanılmamaları da gerekiyordu.
1950 lerde amerikanin misir yagini satin alalim diye zeytin yagini yasaklayip hektarlarca zeytin agaclari talan edildi. Zeytinyagli yiyemem aman diyede sarki yapildi. Yalova armutlu gemlikten sonra zeytin agacinin en bol oldugu bolge ve zeytin bahceleri sokulup yerine yazlik evler yapiliyor. Bu ulkede hic bir seye sasirmam
zeytin agaci maden mevzuatinin en buyuk ve guzel engeliydi
bir ulkede tarim ve toprak ancak bu kadar yok sayilir
zeytin ki yilda bir kere toplama ve ara yapilmasi gereken bir agacken ve meyvesi cok kiymetli degerliyken bunu kendimize yapmamiz vatan hainligidir.
keşke gerçek olmasa dediğim bir haber daha..
Atatürk, Yalova’da kaldığı evi raylar yardımıyla kaydırarak evin yanındaki ağacın kesilmesini engellemişti..
taa burdan nereye gelmişiz..
cidden kötü bir durum..
Tünel madenciliği pahallıı diye bunu yapıyorlar 😎 zeytin ağaçları zamanındada amerikanın isteğiyle sökülmüştü, mısır itelemişlerdi
Ne İstiyorsun Mütahhit abilerim para mı kaybetsin , tekneleri mi uçaklarımı küçülsün ne olacak alt tarafı 100 yıllık zeytin ağacı hem kesildikten sonra iş bitince geri yenisi dikecekler alt tarafı 100 yıl sonra tekrar olurlar
Doğruluğu kesin değil ama Antalya'da yanan yerlerin yerine 8 tane otel dikiliyormus. Doğruysa bunun yapılması garip değil devlet beyinsiz olursa bunak bunak insanlarca paranın hırsından gözü dönen insanlarca yonetirse olacağı o.
ülkede kömür kalmadı zeytin altlıklarına sıra geldi bu hükümete söve söve ağzımda küfür kalmadı her günüm küfür ile geçiyor
Ege ve Marmara'daki zeytinlikler talan edildi zaten bir kaç yıl oldu. Zeytini, zeytinyağını Yunanistan'a alıyoruz. Dıjgüjler 😂
maalesef ülkedeki umutlarımız tükeniyor ve bir kesimin umrunda değil. Bu tür şeylere karşı durmak için yarısı yetmez tam olmak lazım.
Kıyametin koptuğu günü görsen bile elindeki fidanı dik diyen bir Peygamberimiz var iken neden insanlar onun yolunda değil de onuna yoluna ters şeyler yapar anlamış değilim.
% 100 vatan hainleri. ülkeye zarar vermek için her şeyi deniyorlar.
Benimde zeytinlik arazim var ben kesilmesini isterim maddi konuda bana yardımı olacaksa kesilsin bu zamana kadar bu ülke de herkes çoğu şeye sustu şimdi zeytin ağacına karsimi konuşuyor ben bursa da oturuyorum bir Marmara depremi olsa sağlam cikamicam bilmiyorum onun için zeytinlige istediklerini yapsınlar bana para versinler ki bende apartman yerine kendime müstakil ev alabileyim.
Bunun gibi lezzetli bir doğa harikasını kesen kişi insanlıktan yoksun kestiği ağaçın çekirdeği kadar beyni olan birisidir bunlar
Evet aptalız yaparız bunu rant için, para için ülkedeki tüm ağaçları bile keser bunlar
Asıl aptallık, maden işi bitince, eski tabiatına döndürme şartını koyabilmek.. Tabiat böyle işlemiyor, zeytinlik gibi doğa kaynağı topraklar 50,60 senede ancak iyileşmeye başlar..
Bu resmen ihanet bu ülkeye..
Kendi sonlarını kendileri hazırlıyor geldiği gibi gidecekler
Umarım.
Bir onlar kaldı elimizde onları da kesip kurtulalım. Zaten çoğu ormanı yakmıştık. Demekki güzellikleri haketmeyen bir toplumuz.
Biz dipsiz golu kurutmusuz sen agac diyorsun ne yapsin zavalli agaclar dilleri yok ki bagirsinlar elleri yok ki durdursunlar.
Zeytinlikleri zeytin ağaçlarını özellikle istemeyen bir millet var kutsal kitapda da geçiyor bu bilerek yapıyorlar hepsi birer bahane.
Bir zeytin ağacını Bin ton komure değişmem bu saçma ve provakatif bir bilgi gerceklik payı yok kimse böyle bir şey yapmaz.
Zaten yazın çıkan yangınlarda çogu yandı zeytin kalmadı daha ne istiyorlar acaba kimse zeytin yetiştirmesin onuda mı dısardan alalım
Ağaçlarımiza sahip çıkmalıyız, zeytin değerli bir ağaç üstelik , milletimiz inşallah biraz aklını kullanır
İnsan oğlu ne qarip dimi ağaclari keser sonra ondan kağıt yapar uzerinede ağaçları koruyalim yazar😏
Umarım karar bozulur. Bu hem aptallık hem de cahillik bence.
Bu millete margarin yedirmek için zeytinyaginin zararli oldugunu anlatan ahmaklar herseyi yapar.
Ürün veren ağacı kesmek zaten aptallık,
bekle ağıcın kesmek için zamanı gelsin zaten sen ölürsün ağıç daha dimdik durur onun için ürün veren ağıç kesilmemeli
Evet cùnkù suryedeki zeytinler artik tùrkiyenin ondan yapiyorlar
O zaman zeytin ağaçlarına destek olmak için bol bol zeytin yiyin.
define aramak için göl boşlatan bir ülkeyiz sorduğun soru mantıksız :D
üzülüyorum ya nesillere doğayı koruduk diyemiceğiz. gerçekten
Muhtemelen aklardan birinin maden ocağına zeytin bahçesi denk geldi
Buna izin vermeyecem daha önce imza atmıştım kampanyaya bu sefer başka türlü davranırım ağaçlara dokunan olursa.
aptallikta bi şeydir ama kömür için zeytin ağaçlarını kesmek bunu anliyamiyorum böyle bir şey olamaz
Maalesef öyleyiz. 300 liraya yağ alıyoruz ona rağmen kesiyoruz :D
aptallığımızın ne zaman bi sınırı oldu ki bundan çok daha aptalız hem de
Zeytin ağaçlarının altında kömür var diye mi siyahmış 😅😅
Bozulmaz
Muhtemelen bir maden buldular ama üstü zeytinlik onun yolunu yapıyorlat
Bu aptallık deyip geçilecek bir konu değil. Bu canımsın. Bu vatana ihanettir
Yazık değil mi o ağaçlara hemde günah onlarında canı var 😓
Zeytinyağının kilosu kömürden kat ve kat pahalı ya bu doğru mu? :) nasıl bir ticari zeka o
Başka yere aynı adette zeytin ağacı eksinler nedne olmasın
bir deliye sorsan kesme der zeytin ağacı kesilirmi hiç.
Adamlar aydınlığımızı kesti, zeytin ağacınımı düşünüyosun
Zeytin ağaçlarının kesilmesine karşıyım. Edremit ve civarında yazlık site yapımı için zeytin ağaçları kesiliyor. Yazıktır. Bu gidişle zeytini Yunanistan dan mı alacağız. Zeytinime dokunma!
Artık sabah uyandığında ekmeğini kömüre banar, termik santrali içine çekersin. Yunanistandan gelecek zeytinleri beklersin! Tıkır tıkır parasını da ödersin. Utanmadan Türkiye büyüyor dersin!
Hesap da bilmiyorlar. Bir ton zeytinyağı 3.200 dolar… Bir ton mermer 500 dolar… Bir ton kömür 200 dolar… Zeytin her yıl ürün veriyor, maden bitiyor. Nihayetinde boş çukur kalıyor! Zeytin evladiyelik, maden günü kurtarıyor.
Sen baya hesap biliyorsun anlaşılan ekonomist falansın herhalde. Bir ton zeytinyağının elde etme süresi ile 1 ton mermer elde etme süresini karşılaştırmayı düşündün mü hiç? Türkiye toplam 5,2 milyar m³ (13,9 milyar ton) muhtemel mermer rezervine sahiptir. Daha çok para getirisi olmasa neden talan etsinler ağaçları. Biraz düşünün araştırın.
Aptal mıyız diye bide soruyor musun. Aptal olmasak ülke bu halde olmazdı
Para için her şey ağacı falan düşünen mi var kimbilir kimin cepleri dolacak yine
başaramadık selam siteye yeni üye oldum da bişey sorcaktım xper de yetmedi mesaj atamıyorum. rica etsem ulaşarak yardımcı olur musun. teşekkür şimdiden
Bu ülkede zeytin kanunu var diyorduk ne güzel diyoduk kanun değişti şaka gibi
Zamanında da zeytini zehir diye yedirmediler bu ülkeye milli şef tarafından
Bı yürüyün gidin ya uyduruktan yalanları bulmuşlar yine nekadar safalozsunuz siz ya
geçenlerde de herkes zeytin dikiyor diye tepki veriyordu Manisa da :)
Haberin kaynagini keske koysan burya o haber dediğin gibi değil
hergün peçete kullanıyorsunuz ama iş boğaza gelince böyle bir tepki belirtiyorsunuz. komik misiniz siz?
Akp zihniyetinin para için harcamayacağı şey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?