Türkiye'nin savunma sanayisiyle ilgili gelişmeleri güncel, tarafsız, doğru ve işin uzmanı olacak şekilde nereden öğrenirim?

Merak ediyorum. Bu konularda hiçbir bilgim yok. Türkiye'nin silah varlığı, ayrılan ödenekler, Türkiye'nin yaptığı çalışmalar falan bilmiyorum. Bunları da paylaşmıyorlar basında belki bu bir çeşit stratejidir. Dikkat çekmek istemiyorlardır. Ama bilmek lazım. Merak ediyorum. Türkiye'nin savunmaya ayırdığı bütçe ne kadar ve bu nasıl hangi konularda değerlendiriliyor ne kadar başarılı dünya çapında falan. Bende doğrusunu kabul etmek gerekirse konuya ideolojik yaklaşıp Tayyib'in yaptığı işten bir hayır gelmez diye düşünüyorum. Yani benim nazarımda pek değerli, güvenilir, sözüne inanılır bir lider değil geçmişte söylediği sözler işine gelince 180 derece ideoloji, söylem değiştirmesi, gömlek değiştirmesi gibi sebeplerden dolayı. Bu adam biz topyekün bir savaşa girsek ülkenin içine zıçtı ilk bu terkeder kaçar ülkeden diye düşünüyorum. Ama mantıken de bu ülkenin bir sürü bürokratı, strateji uzmanları, askeriyesinin, bakanlıklarının bu konularda politika belirleyen masaları var. Onlara güvendiğimden, şu an mevcut durumlar da belli merak ettim işte.
Türkiye'nin savunma sanayisiyle ilgili gelişmeleri güncel, tarafsız, doğru ve işin uzmanı olacak şekilde nereden öğrenirim?