Savaşın suçlusu diye bir ifade yok aslında. Zor bir soru da değil. En çok kim faydalanıyor da suçlu onlar. Bugün baktığımızda Rusya saldırıyor suçlu gibi görünmekle birlikte, bunu kışkırtan ABD ve Avrupa ülkeleri bence çok daha suçlu. Onların amacı Rusya'yı yıpratmak. Mevcut durumda Ukrayna yem oldu, Rusya ise av oldu.
Her iki tarafta kendi çıkarları doğrultusunda haklı. Putin kendi çıkarlarını düşünüyor nato ve batı kendi ukrayna da kendi. Bu kadar çıkar kesişince bu sonucun çıkması kaçınılmaz. Rusya natoyu çevremde istemiyorum dedi. Abd ve batı ise bir hamle yaptı. Ukrayna da Rusya tehdidine karşı kendini güvenceye almak istedi. Olaylar bundan ibaret. Güçlünün haklı kabul edildiği dünya böyle olur
Batı jeo-politik dengelerle oynayarak gelecekteki planlarına bir adım daha yaklaşmak için, Rusya bunu görüyor ve erkenden önlem alma çabası içinde, dünya bir pasta ve kim ne kadar o pastadan alabilirim mücadelesi veriyor
Rusya güya 2 günde Kievi ele geçirecekti. Bundan sonra Kiev yönetimini devirseler de hezimete uğradıkları açık. Bu savaştan önce Finlandiya ve İsveç NATO'ya soğuk bakarken şimdi girmek isteyen. Rusya beyin ölümü gerçekleşti denilen NATO'yu bu hamlesiyle yeniden canlandırdı ve tuzağa da düştü bence, savaşın ne kadar süreceği muamma. Özetle yazıya katılmıyorum