Rusya, Ukrayna’ya neden savaş açtı? Bilmediğim için soruyorum, normal de gündemi pek takip etmem. Detaylıca bahsedebilir misiniz? Kim haklı? Kim güçlü? Sonuçlar ne olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılRusya'nın zayıflamasının ve yöneten oligarşik askeri zihniyetin, ülkenin her konuda geri kalmasının hıncını alma çabasının sonucu bu.
Türkiye'deki Rus neylerse güzel eyler kafasının Ukrayna Nato'ya girmek istedi türü saçmalıklarını kaale almayın. Nato istese Fransa'dan doğru da Rusya'yı vurur. Nato zaten Rusya için tehdit çünkü Nato, Rusya'nın bu saldırganlığına karşı kurulmuş bir ordu.
Ukrayna Abd ile birlik falan olmadı, Ukrayna Turuncu Devrim'den beri Rus diktatörlüğünden bağımsız olma mücadelesi veriyor. Bu meselede Ukrayna'yı suçlayanlar, sanırım Ruslar Türkiye'ye saldırsa ''Abi adamlara karşı Abd ile hizip kuruyoruz, iyi yapıyorlar'' diyecekler. Atatürk zamanında mandacıların tamamını asmadığı için bunlar var hala ülkede.
Ukrayna, Rusya'nın kıskacından kurtulanın abad olabileceğini kanıtlamaktaydı, bütün tantananın sebebi bu. Kör topal da olsa, demokratik dünya bloğuna dahil olunabileceğini, bir Finlandiya olunamasa da gayet mesafe katedilebileceğini, Rusya'nın hükmünde tutulan ülkelerin Rusya tarafından bilinçli olarak geri bırakıldığını kanıtlamaktaydı.
Rusya nereleri vuruyor? Fabrikaları, yolları, altyapıyı, binaları. Niye? Ukrayna'nın bütün kazanımlarını yokedip bir 10 yıl kendilerinin açtığı yaradan toparlanamasınlar istiyorlar.
Düz Rus terörizmi.
Yok Nato'ya karşı Rusya müsaade etmiyor, yok efendim Rusya kendini koruyor, çıkarlarını koruyor falan hepsi palavra, hepsi yalan. Putin denen ihtiyarladıkça kendini Napoleon sanmaya başlamış kasıntı tipin mal mal konuşmalarını kaale almayın.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSSCB nin 1991'de dağılmasından sonra birlikten ayrılan milletler kendi devletlerini kurdu. Batı ve emperyal güçler Rusya'nın 1. ve 2. Dünya savaşları zamanında olduğu gibi Polonya sınırında olup Avrupa'yı tehdit edebileceği mesafe durmaması için ara bölgelerde Belarus, Ukrayna (1991'de) gibi ülkelerin kurulmasın da ön ayak oldu.
Kendi iç çöküşü, mafya ve emperyal sömürgelerle boğuşan Rusya, Putin sayesin de toparlanarak etkin siyasi askeri güç haline geldi tekrar. Avrupa Çin-Rusya ikilisinin gücü kırıp Rusya ya karşın etkin bir güç olabilmesi için Rusya dan ayrılan ülkeleri Nato ya almaya çalışıyor (Gürcistan, Ukrayna). Belarus seçimlerin de çıkan halk tepkisinin Rusya yardımıyla bastırılmasıyla (Rus yanlısı lider görevde kaldı) Belarus Rusya güdümünde kaldı. Ukrayna da ise 2014 de ki gösterilerde mevcut yöneti mi kıramayan Rusya, Ukrayna'nın Nato ya girmesini istemediğini defalarca belirtti. Çünkü Rus milletinin tarih sahnesine çıktığı yer Ukrayna'nın başkenti Kievdir. Hem tarihsel hem kültürel hem de askeri anlam da Ukrayna yı kendi toprağı sayan Rusya batının kışkırtmasına (Ukrayna'yı) karşın harekete geçti.
Muhtemeldir krizin başlarında iki bölge de anlaşılmıştı Rusya ile (donetsk ve lugansk). Fakat Rusya'nın Kiev e kadar gidip ülke yönetimini değiştirmeye çalışabileceği fikri ortaya çıkınca batı ses çıkarmaya başladı. Batı yaptırım düzeyin de kalacak gibi duruyor. Olan Batı güçleri ile Rusya arasında ezilen Ukrayna coğrafyasında ki halka olmakta.31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim🙏🏻
Kısacası herkes kendince haklı tabi rusyanın asıl amacı ukraynanın natoya üye olup olmaması değil zaten geçmişte sovyet olan ülkelerin nato üyesi olma ihtimali dahi yok rusyanın burdan istediği ukraynayı kendine bağlamak eski sovyeti istiyor yani bir nevi, bakma natunun, abd’ nin rusyayı tehdit etmesine bak ediyordu ne oldu rusya yine saldırdı. Abd ve nato şu an rezil olmuş durumda rusya ile başa çıkamazlar ancak yaptırım yapılabilir. Abd başa çıkamaz dediğim abd güçlü bir devlet tabi sadece rusya gibi bir yere karadan asker indirmesi mümkün değil böyle bir güce sahip değiller ikiside bir birinden çekiniyorda diyebiliriz ama ikisinin savaşması durumu da nükleer ve da felaket demektir. Bu şekilde özet geçtim
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler 🙏🏻
+1 yılçok basit. Ukrayna Nato taraflı ve nato üstü kurmak istiyor. Rusya ise Natoyu bulundugu cografyada istemiyor.. Ukraynaya ya benden ol ya da işgal ederim diyor.. Sovyetler birliği ruhunu taşımak istiyor. Çünkü Natonun Ukrayna'da varlık göstermesi Rusya için tehlike arz ediyor.. İstediği gibi hareket edemez.. Yıllardır Amerikayı kendi kıtasından uzak tutmuş sonra Ukrayna sen tut natoya gir. nato= ABD zaten :)
Ve koalisyon hükümetleri. Gelelim düz mantık anlatıma : Apartmanda komşun var senin istemedigin komşunla her aksam oturup çay içiyor.. ve o düşman oldugun komşun senin samimi oldugun komşundan bilgi sızdırıyor :) sende komşuna savaş açıyosun bu kadar basit :D112 Yorumla- +1 yıl
Zeki cocuk
- +1 yıl
@dengeszhatuns koca cocuk :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
77Cevap
Ukrayna Nato'ya girmek istiyordu Nato da bu duruma sıcak bakıyordu fakat Ukraynanın Nato'ya girmesi demek Natonun nükler füzelerinin Moskova'ya yaklaşık 10 dk da ulaşması demek Rusya buna izin vermek istemiyor bu yüzden Donetsk ve Luhansk da tampon bölge oluşturmak istiyor ayrıca Ukrayna'nın Kırım krizi var ve bunu tek başına çözemez bundan dolayı Nato'ya dahil olursa Natonun 2. Maddesi sayesinde Rusya Ukraynaya saldırırsa bütün Nato ülkeri de Rusyaya saldırmak zorunda, Ukrayna için çok zor bir dönem istekleri gücüne göre çok yüksek.
-The End-22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏🏻
Gizli Üye(30-35)+1 yılUkrayna Natoya girmek istiyordu Rusya istemiyordu bunu bu sebep ama Ukrayna başkanı zelesky Amerika Avrupa arkamda deyip rusyaya gözdağı verdi. Aslında Ukrayna başkanının yaptığı yanlış daha ılımlı olabilirdi rusyaya dayilik yapmayabilirdi müzakereler yapabilirdi.
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUkrayana natoya üye olmak istiyor Ruslar pek hoslanmadi bundan bide Ukrayna petrol doğalgaz falan var krim meselesi falan var Ruslar bırakmaz Ukrayna'nın peşini demisin Türkiye ile savaşsaydi böyle bir şey olmazdı bize savaş acamazlar kolay kolay olduki açtı bunun bedeli öder çünkü Türkiye'nin savaşı giremesi demek NATO'nun da dahil olması demek çünkü NATO üyesiyiz hadi güzel kardeşim avrupularda gelmedi ozaman Azerbaycan ve diğer bir kaç türk ulke savaşa dahil olurdu Türkiye'nin askeri olsun savunma saniye olsun hiç hafife alınacak bir ordu değil yani saglamiz
11 Yorumla
+1 yılRusya etrafındaki ülkelerin Nato üyesiyle dolmasını istemiyor. Türkiye Natoya üye. Ukrayna da Natoya üye olursa bu kez Rusya zor durumda kalacağı için savaş açtı
33 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden istemiyor, Nato üyesi olursa Rusya ya zararı ne
- +1 yıl
Nato ülkeleri bir araya gelip Rusyaya savaş açarlarsa Rusyaya yardım edebilecek kimse olmayacak çünkü etrafı çevrili olacak. Sen komşularının birlik olup sana düşman olmasını ister miydin?
- +1 yıl
Rusyaya zaten komşu NATO ülkeleri var bu sadece bahane
Gündem konusunda 328 cevap paylaştı. ukrayna eksi sovyet rusya toprağıydı sonradan ayrıldı ve anayasa maddelerine avrupa birliğine katılmayı onaylayınca Rusya da savaş açtı ve avrupa birliğini eski sovyet rusya topraklarında istemiyor putin de eski sobyet rusya kgb ajanı olduğu için istememekte
10 YorumlaGündem konusunda 342 cevap paylaştı. Etki alanını büyütmek için savaş açtı. Bunu yaparken elbette saçma sapan birkaç bahane sundu ama hepsi hikaye.
Rus ordusu ukraynayı 3 günde yrele bir edecek güçte.19 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi bahaneler?
Soran+1 yılBence Rusya kazanırdı yine, çok güçlü bir devlet.
- +1 yıl
bahaneleri donbass ve birkaç küçük kasabadaki rus kökenli ukrayna vatandaşları ukrayna ya değil, rusya ya bağlı yaşamak istiyorlarmış gibi isyan edip minik ülkeler kurdular ve rusya bunları tanıdı. sonra da bize ukrayna saldırıyor diye ağlayıp rusları yardıma çağırdılar ki ukrayna adamlara saldırı falan yapmadı.
Soran+1 yılAslında burada haklı ve suçsuz olan Ukrayna yani?
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏🏻 Ayrıca da yorumlaman çok güzeldi.
+1 yılRusya, Ukrayna natoya katılmasın diye karışıklık çıkarıyor ülkesinin menfaatini düşünerek sınırlarını koruyor.. Sınırı tehlike de olan hiç bir ülke natoya katılamaz putin bu yüz yılın lideri olabilir..
Savaş falan olacağını da sanmıyorum Rusya da o kadar para yok..20 Yorumla
+1 yılRusya ile Ukrayna amca çocukları ☝️ Güney Kore ile kuzey Kore gibi , İskender ile ayran gibi , çay da şeker gibi , gelin ile kaynana gibi düşün..
22 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yorumladın 😁
- +1 yıl
😇
+1 yıl
Rusya, Ukrayna natoya katılmasın diye karışıklık çıkarıyor ülkesinin menfaatini düşünerek sınırlarını koruyor.. Sınırı tehlike de olan hiç bir ülke natoya katılamaz putin bu yüz yılın lideri olabilir..
Savaş falan olacağını da sanmıyorum Rusya da o kadar para yok..
Bundan 20 30 yıl sonra ardahanı karsı artvini isterse rusya şaşırmayın00 Yorumla
+1 yılUkrayna NATO üyesi olmak istedi.
Rusya buna müsade etmiyor sen benim himayem altımda sınırımda olan ülkesin olamazsın diyor.
NATO Rusya’yla karşı karşıya gelmek için oluşturulan bir birlik.
Binevi Rusya’nın düşmanı.
Yani şimdi Ukrayna NATO birliğine girmek isteyince Rusya müsade etmiyor. Konu bundan ibaret00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRusya yerden göğe kadar haklı davasında. Zelenski amerikancı bir faşist darbe ile başa getirildi ve pek çok masum insanı öldürüp, ülkenin %60 oy ile seçilmiş başkanını görevden zorla almışlardı. Tüm bu olanların sebebi abd ve onların desteklediği ukrayna neonazileridir.
https://medyagunlugu.com/haber/putinin-konusmasinin-tam-metni-5107110 YorumlaRusya eski egemenliğindeki sscbyi yeniden kurmak istiyor. ABD Ukrayna natoya girecek diye kışkırtıyor. Rusya da Ukrayna'nın natoya girmesini ve güçlenmesini istemiyor. Al sana #worldwar3
11 Yorumla- +1 yıl
Armegedon, kıyamet öncesi savaş çıkacak bence
+1 yılMuhterem kardeşim
Biz de aynı mantıkla suriye'ye girdik
rusya da kuşatılıyordu.
buna karşı koymaya çalışıyor.
Heee kuşatılmasaydı yine girerdi bir yerlere
orası ayrı10 Yorumla
+1 yılUkrayna Avrupa Birliğine katılmak istedi. Rusya bu duruma karşı çıktı. Ana sebep bu dostum. Ama her halükar da AB'ye girecek...
10 Yorumla
+1 yılRuslar oraları kendi toprakları olarak görüyor her zaman ve şimdi Ukrayna'nın NATO üyesi olma hedefleri başlayınca işleri eline almak istedi
10 Yorumla
+1 yılSebebi.. Ukranya’nın NATO’ya alınması.. Rusya’da benim burnunun sinimde ki ülkeyi natıya alırsanız bu bana açık bit tehdittir diyor.. ve bende o ülkeyi işgal ederim diyor.. NATO ülkesi benim sınırımda olamaz diyor..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRusya orta asyayı kafkasyayı filan sömürmeye doymuyor çünkü. Sırada eski sovyetler hayaliyle batı bölgesini sömürmek var..
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrusya gibi bir ülkenin güçlenmesi Çin hariç herkese zarar. Bugün ukraynaya saldıran yarın bize neler yapmaz
- +1 yıl
Tarih biliyorsun etkilendim lan 😟
Gündem konusunda 392 cevap paylaştı. savaş rusya ile ukrayna arasında değil savaş küresel güçler arasında olur hep kalan piyondur. ukrayna yönetimi avrupa etkisinde kaldı rusya bunu tehdit olarak gördü kendi istediği yönetimi başa getirip çekilecek
01 Yorumla- +1 yıl
Getirip de sanki o yönetimi orada tutabilecek. Ukrayna 2 kere Rus kuklası yalama cumhurbaşkanlarını devirdi. Halkı da hiç olmadığı kadar Rus düşmanı. İki senedir söylüyorum burada. Bu mal Putin'in politikaları yüzünden, bugün Rusya yanlısı bir insanın Ukrayna'yı yönetebilmesi mümkün değil.
+1 yılRusya yeniden çarlık dönemindeki gücüne erişmek için ve tamamlamak için sovyetler birliği ülkelerini ya teklif ile ya da savaş ile geri alması gerekiyor. Bu daha başlangıç. Sırada diğerleri var. Fakat önünde BM AB NATO gibi zorlu engeller var.
00 Yorumlacnn ürk anlatıyor bak.. . az haber kanalı aç tavsiyem kardeşim
10 YorumlaGündemi takip etmem fakat medya çalkalanıyor bu haberlerle , uykumu getirdi resmen 🥱
10 Yorumla
+1 yılRusya'nın karpuz tarlasına Ukrayna'nın öküzü girmiş
40 YorumlaYularını elinde tutamadığı için. Öyle dinletemedi, şimdi savaşla dinletmeye çalışıyor.
10 YorumlaSiz ne yapıyorsunuz gündelik hayatta la hiç haber okumak yok dinlemek yok ot gibi sosyal medayada takıl ye iç sic yat
01 Yorumla
Soran+1 yılSanane
+1 yılukrayna yı natoya almaya çalıştılar, ukrayna abd ile dost oldu..
rusya da benim çevremi daraltamazsınız diye girdi işte..10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRusya nin da kendine göre haklı yani var. Sınırında NATO tehdidini istemiyor. Savaş olmasa iyi olur dünya icin
10 Yorumla
+1 yılRusya alır bu savaşı rusya topraklarını genişletmek istiyor ukraynadan sonra bize gelebilir sıra ama bu da 3. Dünya savaşı olmasını tetikler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski emperyalist gücüne kavuştuğunu düşünüp yılların ezilmisligini gövde gösterisi yaparak atmaya çalışıyor.
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılUkrayna Natoya katılmasın diye onları tehtid olarak görüyor. Eğer katılırsa Nato Rusya nın burnunun dibin de olacak bu da onların istemediği bir şey bir de Rusya hala Ukraynanın topraklarını kendisinin sanıyor.
00 Yorumla
+1 yılPutin “bizi kızdırırsanız sonunuz böyle olur!” demiş
20 Yorumla
+1 yılBize ne mkkkk surıyede savaş olur ceremesinş biz cekerız Ukrayna da olur yıne ucu bıze dokunur gunah kecısıyız resmen ülkeye bak kendı gundemını bile bu kadar takıp etmezler turkıye daha beter durumda Ukrayna dan bana ne mkkkkk
21 Yorumla
Soran+1 yılSende haklısın be
+1 yılYönetimi beğenmiyor lar batıya yakın diye, kendilerinden biri olmasını istiyor, mesela Belarusu aldı çeçenistanı aldı Kazakistan falan sıra Ukrayna da
00 Yorumlaukraynaya bağlı iki adet özerk devlet var bunlar rusyadan yardim istedi oda asker gonderme kararını onayladı tipki suriyeye gönderdiği gibi yani
00 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Her ülkenin sınır ötesi harekatı kendine göre sınırlarını koruma operasyonu, diğer ilgisi olmayan ülkelere göre ise savaştır. Kan doğudan yükselir.
00 YorumlaPutin bir deyişinde sçzde özgürlük diyor madem özgürlük söz konusu her şey savaş, ölüm, şiddet değildir uzlaşmanın yolu illaki vardır
00 YorumlaDerin konular bunlar. Sadece şunu söylebilirm savaşı başlatan USA oldu.
10 YorumlaSenin zeka seviyen yetmez, kör cahil. Seda Sayan izlemeye devam et
10 YorumlaZulmu onlemek icin diyor ama bu savas icin sadece bir bahane natodan uzaklasmak icin kendini koruma amacli
10 Yorumla
+1 yılRusya kendi güvenliğini sağlamak için bunu yapmak zorunda.
10 YorumlaPutin'e karşı abd ile bir olup oyun oynamaya kalkarsalar sonu bu olur.
00 YorumlaNatoya girmek istiyordu. Rusyada giremezsin dedi. Sınır güvenliği meselesi
00 Yorumla
+1 yılUkrayna ABD ile müttefik olunca ABD üs kurabilir Rus ABD komşu olmak istemez
03 Yorumla- +1 yıl
E Finlandiya da Nato'ya üye olmayı tartışıyor, İrlanda bile gündemine aldı.
Nato istese Rusya'yı vuramaz mı? Kim niye Rusya ile savaşmak istesin? Hakikaten kafa olarak 1970'lerde kalmış bu ülke - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bro Rusya insanı ve psikolojisini bilemeyiz. Türkiye halkı için ne diyebiliriz vatan bayrak din kitap
- +1 yıl
Rusya insanıyla falan alakası yok. Rusya çöküşte, tamamen ona reaksiyon vermeye uğraşıyor.
Ukrayna da kendilerine düşman, yenip ele geçirseler bile ilk fırsatta isyan edip gerilla savaşları çıkaracak bir ülke. Başlarına iş alıyorlar.
Bütün dünyayı da kendilerine düşman etmekteler.
+1 yılBen de bilmiyorum hem ikisi aynı devlet sayılır onların
00 YorumlaSözde tehdit olarak gördüğü için kendini savunma amaçlı işgal
Amerika'nın yaptığı gibi her zaman00 Yorumla
+1 yılSovyetler birliği sınırlarına ulaşmak istiyor Putin
00 Yorumla
+1 yılSavaş işte mekana konmak için gücü de oraya yetiyormuş demek.
00 YorumlaBaşkanalr tepişiyor olan halka oluyor biz içinde degiliz bize de oluyor hay ben türkiyenin
00 Yorumla
+1 yılUKrayna Rusyanın kapatmasıydı; Ukrayna evden avrupaya kaçtı. Baba da kızdı
00 YorumlaÇünkü Ruslar Ukraynalılar dan daha güzel bu bence güzellik savaşı 🧐
01 YorumlaNedeni Rusya sınırında nato üyesi bir ülke istemiyor natoda doğuya doğru kaydığı için rusya buna engel olmak istedi ve Ukrayna da burada yanan oldu adeta natoya ben burdayım diyor
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhala bu soruyu soruyorsan hiçbir şey okumuyorsun hatta izlemiyorsun da. ot gibi yaşama biraz oku.
12 Yorumla
Soran+1 yılSanane
Cevap sahibi+1 yıl:D:D:D
+1 yılRusya Ukrayna tarihe geçsin diye 😂😂😂
12 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı 😁
- +1 yıl
Başka açıklaması olamaz 😂😂
+1 yılNeden Ukrayna'nın kadınları bizim kadınlarımız dan güzel olabilir bizim hem kadınımız hem vodkamız sünyanın en iyisidir diyen putine bir ukraynalı vatandaş ha sktr ordan yapram dedi diye polemikler falan bla blaa işte SENCE NEDEN OLABİLİR?
00 YorumlaSovyet rus çarını yeniden kurmak için
Avrupayı gözüne kestirdi
Ukrayna garibim bu hikayede yanan o oldu10 YorumlaBiraz tarih okuman gerekir. Yeni bir olay değil bu konu.
10 Yorumla
+1 yılRusya Ukrayna sınırına askeri depo yaptı o yüzden başladı ilk etabı
10 YorumlaEski çarlık rusya topraklarını tekrar istedıgı için
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMenfaatleri için kendine tehdit unsuru gördüğü için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUkraynada yaşayan Rus halkını özgürlüğe kavuşturmak için
00 Yorumla
+1 yılToprak istediği için. Adam yayılmacı zihniyete sahip. Nerde yaşıyorsunuz siz ya? Su instagramda hikaye paylaşmaktan çıkıp biraz dünya ile ilgilenin.
02 Yorumla- +1 yıl
@Selilsmh özerk devlet mi onlar? Ukrayna toprağı orası. Herkes kafasına göre özerklik mi ilan edecek başkasının toprağında? Rus çoğunluğu var diye özerklik mi ilan edecek? O zaman senin güneydoğunda da Kürt nüfus çoğunlukta, onlar da özerklik ilan etsin ve Ruslar 'dan yardım istesin. Öyle mi? Ülkelerin toprak bütünlüğü diye bir şey var. Hiç mi duymadın? Ayrıca, Putin oraya niye girdi sanıyorsun? Oraları rusya ya katacak. Yayılmacı zihniyet yani.
Ulan ne kadar çok rus hayranı kardeşim varmış içimizde be. Ulan çok seviyorsan s. git rusya ya. Şerefsiz.
- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem