+1 yılAkşam Putin ben tek siz hepiniz dedi TV den
Savaş çıkmaz en azından Rusya saldirmaz adamlar zaten içeriden fethettiler ama Ukrayna ABD ve diğer ülkelerin destekleri ile saldırır Ruslar buna karşılık verebilir bu arada Putin in Ukrayna için dediğinde doğru kendi millet vekilleri ülkeyi terketti zenginleri gitti akşamda zoraki olan üstü hal ilan edildi kendi çabaları ile Rusya ya saldiramazlar zaten AB eve ABD başta olmak üzere 4-5 ülke daha Rusya ya yaptırım kararı uygular Ruslar gazı keseriz diye tehdit eder burada önemli olan Çin in ne tavır alacağı bu konuda çin hiç konuşmadı mesela20 Yorumla
En İyi Cevaplar
UKRAYNA KRİZİ
Gezegenimizde yaşayan herkesin malumu olduğu üzere, bugün Putin bir halka sesleniş konuşması yaptı ve "Donbas tarihsel olarak Rusya'nın bir parçasıdır." dedi ve dünyaya Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onayladığını duyurdu.
Putin’in imzaladığı kararnamede, “Luhansk Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'na ilettiği talep üzerine Rus Silahlı Kuvvetleri, Luhansk Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma misyonları icra edecek” cümlesiyle de Rus silahlı kuvvetlerinin fiilen doğu Ukrayna’ya gireceğini açıklamış oldu.
Büyük güçlerin Reel politik kuramına göre hareket ettiğini bilen benim gibi kişiler için Doğu Ukrayna’nın bu şekilde Rus hegemonyasına girmesi muhtemel iki senaryodan birisiydi ve gerçekleşti.
Türkiye televizyonları ve medyasında maalesef bu konunun nasıl bu hale geldiğini, mekanizmalarını anlamamızı sağlayacak yetkinlikte uzmanlara, bizleri bilgilendirme fırsatı tanınmadığı için ben kendi bakış açımı kısaca açıklama ihtiyacı duydum.
Sovyetler birliği dağıldıktan ve Pax Americana da denilen tek kutuplu süper güç düzenine geçildikten sonra ABD, Avrupa’yı bir barış kıtası haline getirme sevdasına tutuldular. Aşırı güçlenmiş olduklarının da bilinciyle Avrupa’da 3 koldan yayılma stratejisi izlediler. NATO, AB ve Renkli devrimler.
NATO yayılmacı stratejisi 1999 yılında eski Varşova paktı üyesi 3 doğu Avrupa ülkesini Polonya, Macaristan ve Çekoslovakya NATO üyesi olarak almakla başladı. Sonra 2004’de Romanya, Bulgaristan gibi diğer eski Varşova paktı ülkelerini ve baltık devletlerini üye yaparak devam ettiler. Ruslar sessiz kaldılar.
AB yayılması 2004 yılında başladı. NATO üyesi yapılan ülkelerin hepsi birkaç yıl sonra AB üyesi de yapıldı. Ruslar gene sessiz kaldılar.
Sonra iş geldi 2008 yılı, Nisan ayındaki NATO’nun meşhur Bükreş zirvesine. Zirve bildirgesinin son sayfasında bir beyan vardı. Ukrayna ve Gürcistan’ın da NATO üyesi yapılacağını ilan ettiler. Ruslar bu sefer sessiz kalmadılar.
Amerika’nın Avrupa’da yayılma sevdasının sınırları artık Polonya, Macaristan, Romanya, Litvanya gibi tarihi kökler itibariyle Avrupalı sayılan ülkelerle sınırlı kalmayacağı anlaşılmış ve Rusların arka bahçesi olarak adlandırdıkları Ukrayna ve Gürcistan gibi eski Sovyetler Birliğinin parçası iki ülkeye kadar gelmişti. Ruslar hemen ertesi gün açıklama yaptılar Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO üyesi olmasına asla izin vermeyeceklerdi. Asıl cevapları ise 4 ay sonra geldi 1 Ağustos tarihinde Gürcistan’a girdiler. Savaşın sonunda Güney Osetya ve Abhazya Rusya tarafından tanındı ve Tiflis dahil birçok şehir bombalandı ve Gürcistan hala içinden çıkamadığı derin bir karmaşanın içine itilmiş oldu.
Ukrayna krizinde ise benzer bir şekilde Doğu Ukrayna koparıldı, Donbas ve Luhansk tanındı. Ne kadar benzer değil mi?
2008 yılında Ruslar bu işleri yaparken ABD kendisini dünyanın rakipsiz süper gücü olarak görüyordu. Tek kutuplu bir dünyada yaşadığını düşünüyordu. Ve hiçbir şey yapamadı. Gürcistan, gerçeklerden kopuk bir Amerikan dış politika fantezisine kurban verildi.
Şimdi aynı hikâye Ukrayna’nın başına geliyor. Ukrayna’nın batısı ve doğusu arasındaki demografik fark (Batı Ukraynalı, Doğu Rus) ABD ve AB’nin sizi AB üyesi yapacağız paraya boğulacaksınız kışkırtma ve tahriklerle malzeme yapıldı.
Ukraynalı ülkenin batısı asla gerçekleşmesine izin verilmeyecek, reel politikadan uzak bir hayal dünyasına girmişti. 2014’te meşhur Turuncu devrim, peşine devlet başkanlarının zehirlenmesinden tutunda her türlü ekonomik ve siyasi karışıklık. Ve tabi Ruslar boş durmadı ne yaptılar dersiniz? Ukrayna toprağı Kırım’ı işgal ettiler.
Ruslar niyetlerini çok açık ifade etmişlerdi halbuki. Ruslar diyorum çünkü bu bizdeki bazı analiz yoksunlarının zannettikleri gibi bir Putin politikası değil tam tersine bir Rus politikasıdır. Biden’ı Rusya devlet başkanı yapsalar ona da bu politikayı uygulatırlardı özetle diyelim ki anlaşılsın konu.
2008’de Rusya’nın Gürcistan operasyonuna ve 2014’te Kırım’ı işgaline ses çıkaramayan ABD, 2022 yılında Ukrayna krizinde mi ses çıkaracak? Amerika için yaşamsal bir alan bile değil hatta hiçbir önemi bile yok Ukrayna veya Gürcistan’ın. Tıpkı Afganistan operasyonunda olduğu gibi 3. Dereceden bir fantezi işi. Buna mukabil Ruslar için hayati bir mesele bu coğrafya ve ne diyorlar ne pahasına olursa olsun engelleriz.
Ekonomik yaptırımlar, siyasi yaptırımlar hava cıvadır Ruslar gibi milletlere. Böylesi milletler dış baskılara karşı daha da bilenir ve kenetlenirler. Stalin, Alman ordusunu Sibirya’ya ölmeleri için gönderdiği subay, mühendis ve askerlerle yendi.
Global tek süper güç iken Irak, Suriye, Libya, Afganistan gibi bir çok fantezide tüketmedi mi zaten ABD dış politikası kredisini? Hele şimdi Çin gibi kendisine Uzak Asya için meydan okuyan bir rakibi varken, Dünyanın tek süper gücü olma vasfını kaybetmişken, Ekonomisi bu kadar kırılgan hale gelmişken ABD’nin yapabileceği ne olacaktır sizce?
Ukrayna krizi, ABD’nin kendisini dünyanın tek süper gücü zannettiği zamanlardan kalma son macerasıdır.
Bu kriz de bitmiştir. Batı Ukrayna politik çalkantılar, yükselen aşırı mikro milliyetçilik ve şiddetlenecek yolsuzluk skandalları içinde varlığını bundan sonra devam ettirecektir. Hayaller dünyasında gezen Amerikalı Neocon, demokrat politikacı karar alıcıların fantezilerine güzelim Ukrayna’yı da kurban ettiler.
Son söz: Rusya eski Sovyetler Birliği topraklarını kendisinin arka bahçesi, mahremi olarak görmektedir. Bu topraklara kimseyi sokmayacağı bellidir. Aynı şekilde eski Sovyetler üyesi, şimdiki Türk devletleri için de bu durum söz konusudur. Gerçeklere dayanmamış, ideolojik, dini, siyasi fantezilere mahkûm edilmiş politikalar eninde sonunda kaos, yıkım ve ölüm getirir.
Hep benim dediğim olacak, hiç uzlaşmayacağım, o kadar güçlüyüm ki ne istersem elde ederim, tarih ve talih benden yana hezeyanlarıyla kurulan politikalar kim olursanız olun eninde sonunda çöker. Bu politikaları ısrarla uygulamaya devam eden ülkeler de yok olur gider.
Bu konu üstüne doktora tezi bile yazılır32 Yorumla- +1 yıl
Benim içinde Best ever yazılardan.. Bir zamanlar GrahamBell nickli arkadaşın yorumlarını andırdı.. Böyle kaliteli analiz bırak KS yi.. Türk sözde Haber kanallarında bile bulamazsınız..
Rusya, yüzde 90nı Türk özerk cumhuriyetlerinden oluşan bir ülkedir. Yani Rusya snadığınız ülke aslında sömğrü altında olan Türk cumhuriyetleridir. Bunun yanında eski sovyetlerdne ayrılıp sözde özgür olan ülkelerin de başında eli var. Yani özgürlük, bağımsızlık gibi kelimelerden bahsedecek son millet bile değil ruslar çünkü çevresindeki herkesi kendine bağımlı yapıp sömürüyor. Kısacası o bölgeleri de sömürecek. Ve şiştikçe devam edecek. Güçlendikçe başka yerlere de saldıracak ki konuşmasjndna bu yönde çıkarım yapanlar var. Şimdilik Amerika inın da işine geliyor gibi bir ortam var ama Avrupa tepki koymazsa da kötü koyarsa da ortalık karışacak. Yine de bu nalet ruslara birilerinin karşı durması lazım
10 Yorumla
- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılUkrayna kendi başına Ruslara saldırmaz. Rusya Donetsk'te Priednestrovia türü bir uydu devlet kuracaktı güya. Hatta ilk planları Luhansk ve Donbass oblastlarını yarı bağımsız ülkeler ilan edip, Ukrayna parlementosunda hususi yetkilerle donatılmasını sağlamak idi.
2014'te hakikaten eli zayıfken imzaladığı Minsk anlaşmasını Ukrayna uygulamaya falan koymadı. Zaten ayrılıkçılar da silah bırakmamıştı çatışmalar devam ediyor, bu sümsük Rus teröristleri kendi başlarına var olacak da değiller, Rusya ilkin gerçekleşmeyen planlarını mecbur ilhak ile el yükselterek kazanıma dönüştürme peşinde.
Ama sanılanın aksine Rusya çok büyük risk alıyor şu an.15 Yorumla- +1 yıl
Ne tarz bir risk? Ambargo lar mı
- +1 yıl
@Tutank_hamun Yahu bitmeyen bir ekonomik buhran içindeler, öyle vay efendim 600 milyar dolar rezerv yok anam askeri güç hikaye.
Rusya mafyatik bir kliğin kıskacındaki otokrat bir ülke. Zaten mevcut yönetimin genç nesilleri yakalama konusunda sıkıntısı var. Rusya'daki yönetimi ayakta tutan oligarklar uluslarası ticaret ve piyasaları elde tutmak zorunda Britanya şimdiden Rus şirketlerinin commonwealthdeki mal varlıklarını dondurmaya falan başladı
Putin'in o ''bize yaptırımlar dokunmaz'' tavrını falan kaale almayın bizim Erdoğan'dan farksız tamamen poz kesme üzerine bir politik şov yapıyor. - +1 yıl
Yok ciddi sordum.. Düşüncen için... Dampingler vb etkili olur tabiki ama Çinle de olan ticari hacmi göz önüne alınca o kadarda kritik olmayabilir... Fakat orta ve alt sınıfı vurması kaçınılmaz... Ben size sorudaki diğer arkadaşlar gibi NATO nun müdahale edeceğine ve büyük çapta savaşa mı inanıyorsunuz diye sordum... Çünkü bu dünyada artık öyle bir savaş her ülkeyi yıkar... Hatta son döneminde kullanılacak KİS ler ile hepimiz boylarız eşşek
Cennetini ben bunu bu sitede anlatamıyorum... Senarist çok savaş çıkacak diye... - +1 yıl
@Tutank_hamun Rusya'nın Ukrayna'yı topyekün ilhak falan edebileceğini de düşünmüyorum ben. Pazarlığı çok yukarıdan açıyorlar. Dün Putin denen hasta herif Odessa'dan falan bahsediyordu, bahsettiği şehir gayet Ukrayna milliyetçiliğinin güçlü olduğu bir yer, ne yapacak halkı oradan kovacak mı yani? Akıl alır gibi değil yaptığı.
En sonunda kendisini vuracak gibime geliyor bunlar.
Ayrıca Çin'e yaptırım gelmeyeceğinin, Rusya ile ticarete ket vurmasının istenmeyeceğinin garantisi var mı? Çin çok daha güçlü durumda, ama hala ithalata bağımlı, büyük Amerikalı şirketlerin parasına muhtaç bir memleket. Abartıldığı kadar güçlü değil henüz ilerde çok güçlenme potansiyeli var sadece.
Bu Doğu'ya hakim olmak isteyen diktatörlükler şimdilerde çok güçlendiler, evet.
Ve liberal dünya iyice mala bağlamışken biraz silkelenmelerine neden olabilirler o da doğru
Ama hala öyle kendi diskurlarını dayatacak çapta değiller. Biraz da çapsız batılı liderlerin art arda gelmesinden güç aldılar.
Ona rağmen medyada yansıtıldığı kadar başarısız değil Ab ve Abd bu konuda. Putin bu pandemide kaybettiği itibarı halkının nezdinde kazanmaya uğraşıyor - +1 yıl
Putin ve Rus medyasını çok iyi biliyorum 5 senedir bu ülkedeyim... putin dediğin adam tayyibin daha güçlüsü sadece... He daha vasıflı orası kesin...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılRusyanın amacı bence ufak ufak tanıyıp sonra ufak ufak sömürecek. Ukraynaya karşı örgütlendirecek o bölgeleri.
30 Yorumla Erdoğan, Putin ve Trump haricinde, ülkelerinde 'lider' vasfı olan bir siyasetçi göremedim. Trump devre dışı kalınca, meydan Putin'e kalması gâyet normal. Avrupalı insan korkaktır, tehditlere boyun eğer. Umarım Putin, Türkiye'ye bulaşmak gibi bir hata'ya düşmez.
10 YorumlaSavaş çıksın diye herşeyi yapacaklardır.
Bu işten karlı çıkacak tek taraf vardır, o da bellidir.
Bir de 21. Yüzyıl savaşları öyle eksi savaşlara benzemez. Bu kadar yüksek teklinoloji ürünü makine, bu kadar donanımlı ordular, geniş coğrafyalara ulaşabilen savaş alanları vs vs... Büyük katliam olur. Bu net19 Yorumla- +1 yıl
1. Dünya savaşı bir Sırp Avusturya prensini öldürdü diye çıktı. Sırplar Rusların himayesindeydi. Rusya olaya müdahil olunca Fransa ve İngiltere'de oldu. 2. Dünya Savaşı Almanya Çekya ve Polonya'ya girdi diye çıktı. Yine Fransa ve İngiltere müdahil oldu ve en son da Rusya.. Savaşlar böyle çıkar. Ukrayna Nota'ya üye olmasa da ABD ve İngiltere Fransa himayesindedir. Rusya'nın oraya girmesi savaş çıkarır mı? Bal gibi de çıkarır. Sivil öldürmez demeyin, Ukrayna ve Rusya'nın tarihi düşmanlığı mevcuttur.
- +1 yıl
3. dünya savaşının çıkma ihtimali uzaylı istilasına uğramamızdan düşüktür... Bir çok taraf ülkesi nükleer ve kİS sahibi iken böyle bir savaşın kaybedeni insan ırkı our dünya olur... Çıkarsa yaşayacak gezegeninimiz olmaz
- +1 yıl
Ayrıca Ukrayna NATO himayesinde olsa bile ki değil... ABD sıcak çatışmaya soğuk bakıyor... ABD yi çıkardığında NATO nun kalan gücü çerez gibi bir şey
- +1 yıl
Sana bişey söylim mi? Ne Çin, ne Amerika, ne Japonya vs. milyarlarca dolarlık silah yatırımı yapıyorlar. Kimse kendine saklamak için yapmıyor. Büyük ülkelerin, bizim gibi günü kurtarma planları yoktur. 100 yıl sonraki dünyayı ve kendilerini hesaplarlar, hepsinin egemen güç olma hedefi vardır. Bu duygu dünyada 2 büyük savaş çıkardı bile. Neden 3. sü çıkmasın. Bana göre 5 de olur
- +1 yıl
Hayır bakış açın yanlış... Zaten uzun vadeli düşündükleri için çıkarmazlar.. Şöyle söyleyim mesela Natonun Rusya ya girmesi ve moskova ya ilerlemesi... Tüm Avrupa ve ABD in kafasına termonuke yemesi ile sonuçlanır akabinde Rusya ve müttefikleri de aynı silahla vurulur... Zaten o kadar hidro ve termonuke dünyayı yaşanmaz radyasyon cehennemi yapar...
- +1 yıl
Öyle zaten... Ukrayna Belarus u geçtim... Bugün kazak Özbek Türkmenlere federasyona geçim diye teklif yap havada atlarlar.. Slavları saymıyorum bile
+1 yılBence 3. Dunya savaşı çıkacak simdi ne alaka diyeceksiniz ; hatırlatırım ki 1. Ve 2. Dunya savaşı dis ülkelerin sorunlariydi ama isin icine Türkiye de girdi simdi de olduğu gibi ekonomik buhranlar bas gösterdi ve Şu an isin içinde NATO var yani bizi de cok etkileyecek ve toprak savaşları yeniden başladı
19 Yorumla- +1 yıl
Doğru aslında dediklerin ama üçüncü dünya savaşı burjuva kesimi yani günümüz zenginlerinin problem yaratmaya başladığı anda çıkacak. Zenginlerin keyfi yerinde şu an. Dolar babaları gücüne güç katıyor. Biraz gerilir durulur ortalık. Ne zaman ki zenginler huzursuz olur işte o zaman savaş çanları çalar
- +1 yıl
@t_giovanni yani desene kaderimiz zenginlerin elinde
- +1 yıl
Aynen öyle dostum
- +1 yıl
@t_giovanni sonumuz hayrolsun öyleyse 🤍
- +1 yıl
Hayrolsun ❤️
- +1 yıl
2. dünya savaşında türkiye yoktu
- +1 yıl
Kağıt üstünde savaşa katıldık biz katıldık direkt bitti zaten bir etkimiz olmadı. Fakat ekonomik olarak çok etkilendik İkinci Dünya Savaşı'ndan. Arkadaş onu anlatmak istemiş
- +1 yıl
@t_giovanni tesekkur ederim evet ben bunu anlatmak istedim
- +1 yıl
Böyle bir savaş imkansız... Dünyanın sonunu getirir bu sebeple de asla çıkmaz...
+1 yılUkrayna yönetimi kendisi kaşınıyor. Batıya topraklarımdan çekilmesini söylerim sen de ayrılıkcılara destek vermeyi bırakacakmısın dese Rusya'ya bunların hiçbiri olmazdı. Ben istersem NATO yu çağırırım, NATO isterse onlara katılırım, kimse onlara gitsin diyemez v. s. dibindeki koca Rusya da armut toplardı. Hata Ukrayna'nın toy yönetiminde.
10 Yorumla
+1 yılçıkmaz bana göre savaş öyle kolay olmaz. ukrayna başkanı popilist yaklaşımlardan uzak durmalı halkını tedirgin ediyor yaptığı yanlış. putin ılımlı yaklaşıyor yoksa girerdi şimdiye kadar. masaya oturup konuşmalılar şimdi bu iş uzamadan
30 Yorumla- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılPutin son konuşmasında açık açık SSCB lafını defalarca söyledi. Ukrayna'yı alsa bile durmayacak çünkü, SSCB sonrası kurulan her devlete göz dikmiş. Adamın resmen hayali eski Sovyet Rusya'yı tekrar bir araya getirmek.
Dünya kadar askeri yığınak yapıp, sonra uslu uslu çekilirse de hem Rusya'daki hem de Rusya'ya destek veren ülkelerde imajı zedelenecek.
Hiç istemiyorum ancak, kayış bir yerde fena kopacak ve yine bizi kötü günler bekliyor.00 Yorumla
+1 yılRusya fazla haddini aşmaya başladı.
Fazla saldırgan tutumları var.
Rusyadan alınan tüm ithalat ürünlerinin tüm Nato ülkelerinin mümkün olduğu kadar kesmesi lazım.
1 doların 80 ruble değil en az 300 ruble yapılması lazım ki Amerika istese bunu yapar.
Ki Rusya'nın anasi zikilsin ekonomisi dağılsın.00 YorumlaKesinlikle savaş çıkacak. Savaş başladı bile rusya Artık imparatorluk yolunda adım atıyor. Aynı bizim suriyede yaptıgımız gibi barış koridoru adı altında. sınırlarının çevresinde ukraynadan bi kaç şehre girer orada güvenli kolidor oluşturur. Buda altın fiyatlarını etkiler bu aralar altın yatırımı yapabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılRusya nin aslında azınlık olduğunu çoğunun sömürü altında olan soydaşlarımızdan oluştuğunu biliyorsanız Rusya nin demokrasi naralarini ciddiye almazsınız.
22 Yorumla- +1 yıl
Ruslar azınlık değil... Ha doğru çok ciddi Soydaş nüfüsumuz var... Ancak yinede bunların çok büyük kısmı gönüllü olarak ruslara bağlıdır...
- +1 yıl
Ha Sscb den bahsediyorsan doğru bir yerde
İstediği kadar tanısın, BM tarafından tanınmadığı sürece o topraklar Ukrayna'ya ait. Bölgede savaş çıkacağını zannetmiyorum müzakere yoluyla çözecekler.
20 YorumlaÇıkmaz daha. Sırtını Batı emperyalizme dayamaya kalkan saçma sapan ülkelerin hazin sonu budur. Ukrayna Rusya'dır. Nokta
30 YorumlaRusya ile İngiltere anlaştı
Bakmayın siz özelde İngiltere'nin...
Genelde batının ve Amerika'nın köpek gibi havladığına...
Rusya'nın istediğini verecekler...
Gözüken bu10 Yorumla
+1 yılRusyanın tek amacı ukraynayı natoya sokmamak başarıyorda.. Adamlar sınırlarını gözü kara şekilde korurken bizim sınırlar 40 yıllık genelev çalışanı gibi oldu giren çıkan belli değil...
10 Yorumla
+1 yılMesela size pek bilinmeyen ikinci dünya savaşı sonundaki olayı anlatayım... Japonya son mihveriken zaten teslim olmuştu imparatora dokunulmaması dışında teslimiyet sundu... Öte yandan abd ve müttefikleri Stalin in berlinden sonra durmayacağını düşünüyordu.. Doğruyduda sscb bütün Avrupayı istiyordu... Amerikalılar nükleer bombalarını japonya üzerinde patlattıpında amaç japonyanın teslimiyeti değil Stalin e göz dağı idi
10 YorumlaBu sabah Rus birlikleri iki bölgeye 'barış gücü' şeklinde girdi. Kırım gibi oldu bittiye getirecek yine. Yukarıda Polonya tarafına asker yığıp aşağıda Karadeniz ayağını kesti amerikanın..
10 YorumlaBu şuna benziyor, şimdi İran'ın kuzeyinde türkler var biz yeni devlet kuruyoruz dese ve Türkiye tanıyorum dese aynı şey. Adam bildiğin toprağa göz dikiyor.
10 Yorumla
+1 yılAvrupa devletleri ve ABD Rusya'yı sıkıştırarak savaşa çekmek istiyorlar şuana kadar Rusya girmemek için direndi ama sonrası muamma
20 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇatışmalar olur ama büyük bir savaş çıkmaz, çünkü kimse Rusya'yı tam olarak karşısına almak istemez. Avrupa enerji olarak Rusya'ya bağımlı.
20 Yorumla
+1 yılAmerika'dan ve avrupadan yaptırımlar geldi bile , savaşın çıkacağını düşünmüyorum eğer çıkarsa dünya savaşı olur gibime geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Abart abart
ben Ukraynada yaşıyorum.. " o bölgede " çatışmalar olabilir.. ama Rusyanın bu bölgeler hariç Ukrayna topraklarına gireceğini düşünmüyorum..
11 Yorumla- +1 yıl
Ukrayna ilhaka karşılık verirse girer
+1 yılÇıkar mı bilmem ama bize bulaşmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kimsenin Rusyayla savaşmaya gtü yemez. Helal olsun rusya..
10 Yorumla
+1 yılSağ gösterip, sol vurmazlar inşallah, heded Türkiye de olabilir bunların işi belli olmaz
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben hala şoktayım yani 21. Yüzyılda ne savaşı bu ya 🙄
10 Yorumla
+1 yılSonra referandum ile bu iki ülke rusya ile birleşecek yani Putin özgürlük ayağına Ukrayna’yı eziyor
10 Yorumla
+1 yılYarın ukranya ordusu ayrılıkçı bölgelere girerse savaş çıkar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşverin rusya ukraynayı türkiye nereye gidiyor onu tartışalım. Ayrıca ukraynalılar bile kendini rus görürken bu ayrım biraz sov geliyor bana.
20 Yorumla
+1 yılUkraynaya yazık olcak ama avrupa umarım yok olur dünyaya bütün fesatlıklar ordan yayılıyo karıştırmadıkları yer kalmadı dünyada rusya dümdüz etsin orayı...
00 YorumlaABD RUSYA anlaşır yine dünyayı karıştırırlar. olan masum insanlara olur. umarım bize kadar gelmez bu sıkıntı..
10 Yorumla
+1 yılsvaş çıkacak orası kesin hemde 3. dünya svaşı peki ne yapmalı hiç bişey bu teknolojiden ktedbirle kurtulmak neredeyse imkansız
00 YorumlaRuslar ne zaman rahat durmuş bir millettir ki biz bu buştlardan huzur bekleyelim adamlar işi gücü ifnelik. Çıkarırlar eminim.
00 Yorumla
+1 yılputin kafasıyım aga bişey olmaz natoya amarigaya ayar veriliyor sadece
10 Yorumlahiç anlamadım olayı biri bana anlatabilirmi kısaca özetleyerek
11 Yorumla- +1 yıl
Donetsk ve Luhansk ukraynada rus yanlısı bir bölgede. rusya onları bağımsız olarak tanıdı ve onayladı. muhtemelen rusyayı davet edecekler oraya ve ukrayna oraya giremeyecek. bu karara bm ve ab karşı çıkıyor. ukraynanın haklarına tecavüz ediliyor diyorlar. putin bm ve ab'nin bu olaya karışmasını istemiyor ukraynanın natoya girmesinede karşı
Gizli Üye(30-35)+1 yılUkraynalı mülteci kardeşlerimizi dört gözle bekliyoruz
00 Yorumla
+1 yılya bunlarin derdi ne ya bir durun abi yerinizde ya
22 Yorumla- +1 yıl
ukranya neyine guveniyom otur oturduğun yerde
- +1 yıl
Ukrayna:tm abla
Savas cikacagini sanmiyorum
20 YorumlaKriz giderek büyüyor :/
10 Yorumlayine dönüp dolaşıp bizim gö. tümüze girecek
10 Yorumla
+1 yılPutin bi yerlerin kaşınıyor senin he
16 Yorumla- +1 yıl
Rusya Ukraynayı çiğ çiğ yer.. Ne kaşınması
- +1 yıl
Ukrayna'yı yer ama NATO biraz sıkar
- +1 yıl
NATO böyle bir savaşa dahil olamaz... Kitle İmha silahları bu kadar güçlü iken... Büyük çapta kimse kimseye dalaşamaz
- +1 yıl
NATO ve müttefiklerinin yapacağı en baba şey... Ambargolar dampingler vb olur
- +1 yıl
Ve yine Rusynın paktındada Çin Halk Cumhuriyrti olduğunu unutma... Böyle bir müttefik ile damping ve ambargo sana koymaz
- +1 yıl
Evet dedikleriniz düşününce doğru.
+1 yılonlar kim ben tanımıyorum
10 Yorumla
+1 yılYine en çok biz zarar göreceğiz
10 Yorumla
+1 yılDunya savasi 99 loading
10 Yorumla
+1 yılÇıkarsa bu kimsenin yararına olmaz
20 Yorumla
+1 yılBölgede savaş çıkarsa 3. Dünya savaşı demektir
10 Yorumla
+1 yılsavaş çıkarmı mı? Zaten başlamadı mı?
10 Yorumla
+1 yılçıkmayacak..
iki üç güne unutulur..20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇıkmaz. Kirimida aldı sonuç hicbirsey olmadı
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşlatın şu savaşı ge berip gidelim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizde ekonomi nereye gider?
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kırım politikası izliyor.
10 YorumlaKansız bir başarı meydana geldi resmen.
10 Yorumla
+1 yılBen tanımıyorum hadi bakiyim
10 YorumlaSanmam
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkmaz artık
20 Yorumla - Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılÇıkıyor sanırım
10 Yorumla
+1 yılFiili bir savaş olacağını düşünmüyorum.
10 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkabilir
10 Yorumla - Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSavaş başladı
10 Yorumla
+1 yılCikmaZ
10 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım