Dünyanın en güçlü ordularını belirleyen en önemli kıstaslardan biri en iyi hava kuvvetlerine sahip olmaktır. Bu anlamda ABD merkezli internet sitesi Global Firepower, ülkelerin savaş güçleriyle ilgili önemli bilgileri paylaştı. Birçok önemli istatistik üzerinden hazırlanan rapora göre dünyanın en güçlü hava kuvvetleri 2022 listesi açıklandı. Türk Hava Kuvvetleri sıralamaya damga vurdu.https://www.sabah.com.tr/trend/galeri/yasam/dunyanin-en-guclu-hava-kuvvetleri-belli-oldu-iste-turkiyenin-siralamadaki-yeri/2
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye 9. sırada. Nedir yorumun?
Hava kuvvetleri pahalı bir iş. Zaten çoğu ülkenin yok. Öncelikle bu kadar geri bir ülke olmadığımız için evet gurur duyalım. Askeri anlamda Türkiye'nin dünyada her zaman bir yeri ve söz hakkı vardır. Öyle herhangi birinin kolay kolay tehdit edemeyeceği bir ülkedir bu da doğrudur.
Esas marifet donanımımızdan değil tecrübemizden gelir. Yıllardır terörle mücadele eden bir ülke olarak dünyanın en iyi pilotlarına sahip ülkelerden biri olduğumuz bir gerçektir.
Kendi uçaklarımızı üretmeye başladığımız noktad süper güçlü bir hale geleceğimizden şüphem yok.
Aptalca bir listeleme Bizi yemleme olayları bunlar Malzeme ekipman ve bu mevzuları ayrıca özel meşgale edinip bilgisi olanlar aptalca olduğunu yemleme olduğunu anlayacaklardir 7-8-9 a bak Pakistan mısır Türkiye 15 e bak İngiltere sonra İsrail Ya gulmemek için kendimi zor tutuyorum Daha biz f35 tekeri bile alamadık kahrolasica israilin kaç tane f35 i var nükleer füze donatılmış uçakları var Daha kendi uçak motorumuzu yapamadık rolsroyce motorları gibi bir sürü kuruluşu olan ingiltere bizden 6 basamak geride ha :) 30 üncü sırada filan olabiliriz Pilot kalitesi bakımından 5-6 olabilir ama mal bı liste
paran kadar konuş klişe bir sözdür fakat hala geçerliliğini korumaktadır. paran güçlü değil ise havada, karada denizde fark etmez. amerika bayrağını paspas yapar, üstüne basar geçer, boxera, iç çamaşırına, mayoya baskı yapar dahası bayrağından tuvalet yapar bi tarafını temizler ama bayrağı dimdik göklerdedir, hiç yere inmez, sen bende bayrağımızı don yaptılar diye yaygara koparırız bayrağımız sözde gönderdedir ama sadece teoride, fiiliyatta esamesi okunmaz işte güç buna denir..
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
36
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eskiden silah mı vardı ordunun elinde sapan kullanılıyordu, uçak mı vardı uçurtma kullanılıyordu nerden nereye simdi diyesim gelmedi desem yalan olur Ama hava kuvvetleri konusunda en büyük ilerleme dünürün sayesinde bence her ne kadar kendimiz yukseltebilecegimiz uçakları amerika yukseltmiyor diye öyle bıraksak, yapımında rol alıp parasını verdiğimiz uçakları alamasak da buna verilen boeing heron ve iha siparişleri de dahil yine bu seviyede olmamız demek ki birileri gerçekten özveriyle çalışıyor biseyler yapmak için ne diim
İnsan kendi yaşamı, kendi kişiliği, kendi özverisi ile bir örnek oluşturamazsa, bir işin başı olmaya kalkmamalıdır. Hele çevrecilik gibi bir akımın savunuculuğunu yapacaksa bunu kentlerden değil, kırlardan yapmalı. O işin yalnız felsefesi ile yetinmeyip pratiğine de yönelmeli. Kişisel deneyimlerinin ışığında konuşabilmeli. Büyük kentin çılgınca ve tutarsız yaşamından bezmek kolaydır. Doğada kendine kurtuluş olanakları bulmak da çekici gelebilir.
Hava kuvvetleri askeri açıdan mı genel açıdan mı bilemedim ancak Askeri anlamda bir çok ülkeden iyi olduğumuz konular olsa bile pilotlarımız yetenekli olsa da uçaklarımız o kadar yeterli değil diye düşünüyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ordu ve silah sanayi konusunda Türkiye eskiye göre çok çok gelişti bunu kimse inkar edemez sırf muhalefet olmak için kötüleme yapılması çok çok saçma ! Kötülerken dikkat edin sonuçta kötülediğin şey ülken oluyor !
@Konya_Beyefendisi42 herşeyi bir kenara bırakalım , orduların gücü illa teknolojiyle de ölçülmez tarihimizi hatırlayalım 100 yıl önce bütün dünya orduları o günün bütün teknolojisiyle geldi üzerimize ama şanlı ordumuz imanıyla inancıyla Allah-u Azimüşşan'ın inayetiyle dünya ordularını da teknolojisini de püskürttü , bu anketi yapanlar sadece gördükleriyle anket yapmış olmalılar , birde görmedikleri zafer inancımızı hesaba katsalar bizim şanlı kahraman Türk ordumuz her zaman birincidir !!!
Iha lar ile güçlendiğimiz kesin. Ancak asil hava gücü olan f-16 serisinde tüm yazılımsal kumanda üretici olan Abd ye aittir. İsterse havalandırmaz bile.
Fena değil ama daha iyi de olabilirdi. Yüzlerce pilot istifa etti. Birçok uçak atıl halde. Pakistan'ın gerisinde kalmışız ama birçok Avrupa Ülkesinden iyiyiz
Rusyada belşllir bir ücret karşılığı binebiliyorsun, bineceğim. Antonov gibi uçaklar kullandım bana ilgi çekici gelmiyor o şekilde pilotluk. Bir kere de olsa savaş uçağı eğlenceli olur
Geçmiş dönemlere göre gelişme olduğunu düşünüyorum 30 yıl önce Türkiye ilk 10 da olacak deseler o dönemde ki insanlar inanmazdı. Yanlış anlama olmasın ben kesinlikle AKP desteklemem aksine bir çok konuda eleştiririm ama burada başarılı buldum sizin görüşünüze de saygı duyuyorum daha iyi olabilirdi