Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere önemli açıklamalar yaptı, sanırım kurtuluyoruz maskelerden. Gelecek hafta açıklanacakmış sanırım, sevindik mi millet?
Bakan Koca: Maskelerin ne zaman çıkarılacağını gelecek hafta açıklayacağım! Maskeleri çıkartma zamanı geldi mi?
Bir kaç yerde açıklamasını okuduğum kadarıyla sadece vaka saptanmış kişiler maske taksın deniyor. Ama bazı yerlerde test yaptırmayan korkanlarda var test yaptırmayanlar var şimdi virüs olupta test yaptırmayanda maskeyi çıkarabilir buna nasıl önlem alacaklar acaba
Bu kovid-19 belası ülkemize girdikten 3 ay sonra daha mutasyona uğramaya başlamadan önce yakalandım. Doktorun verdiği ilaçları kullandım. Haricen aynı saatlere denk getirmemekle birlikte kekik çayı - zeytin yaprağı çayı da tükettim. Ve iyileştim. Hiç aşı olmadım. Kalabalık ortam ve toplu taşıma hariç neredeyse hiç maske kullanmıyorum. Hayat ve ölüm Allah'ın elinde. Kimi kanserden kimi trafik kazasından kimi kalp krizinden ölüyor. Bu hastalıktan ölecek olanlar da bellidir zaten. He dersen ki hiç tebdir almıyormusun? Alıyorum tabiki. Boşvercilerden değilim. Öyle umursamaz davrananlara bende karşıyım.
Artık ne yaptıklarını kendileride bilmiyorlar sanırım bir vakalarda artış var aşı olun diyorlar bir yandan o kadarda korkucak bir şey yok diyorlar karantina sürelerini düşürüyorlar temaslı olanlar bile artık karantina da kalmıyor ortalıkta zaten maskesiz insanlar kaynıyor ne olduğu belli değil bari herşeyi kaldırsinlar yaşayan yaşar desinler en güzeli
Yalancı bunlar lan ilk zamanlar aşı yaptırmazsan pcr testi ayda 4 kez zorunluluktu o bile kalktı Şimdi her şey bitti de maske çıkarılacak öylemi vaka sayısı günlük 100.000 e dayanmış ne halt ettikleri belli bunların hükümet politikası bunlar.
Maske yasağının kalkması için tamamen virüsün bitmiş olması gerekir ki bu mümkün değil artık. Maske yasağının kalkması demek vakaların artması, bulaşın daha hızlı olması ve ölümlerinde artması demektir. Gündeme gelmemesi gereken bir konu nasıl olurda normalleşmiş gibi yasakların kalkabileceği ihtimali yönünde açıklama yapılır ve beklenir? Covid olup sırf karantinadan kaçmak adına test yaptırmayıp gezen onca insan varken maskesiz gezmek söz konusu dahi olmamalı.
Covid bitmeden maskeyi çıkarmam takarım daha iyi süreklide kullanıyorum zaten maskesiz bir yere gitmem gitmemde anca hastalık bittince maskesiz giderim
Capulcu takimi ve elebasi reyiz; avrupa ulkelerini ornek alip, maskeyi cikarttiracaklar.
Avrupayla aramizda ucurum var, onlara bakip maske cikarma karari, bizim toplum icin bugun uygun degil. Yine yanlis yapiyorlar, hos ne zaman duzgun bisey yaptilarki..
Ne alaka acaba. Ortada bu kadar vaka varken maske çıkarma aşamasına ne ara geldik. Ne yani her şey ortadayken , onlar çıkarın maskeleri dedi diye maske mi çıkacaz?
Bu kadar vaka varken nasıl maske bırakayım ki ya takmaniza gerek yok deseler de takarım ben valla bunca zaman korudum kendimi olmadım covid bu saatten sonra da olmak istemiyorum dikkatsizligim yüzünden
Ben çıkarmam maskeyi. Korona ülkeye geleli kaç sene oldu, yolda biri yoksa bile ağustosun ortasında maskeyle gezmeye devam ettim. Kendimi güvende hissetmediğim sürece bi tarih verseler de çıkarmayacağım.
Ben maske kuralı kalksa da bir süre dışarıda yine takmaya devam edeceğim. Ne zaman Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs artık bir pandemi değil; endemi diye açıklama yapar, o zaman çıkarmayı düşünürüm..
Herkes arka arkaya hasta olurken, her gün 300'den fazla insan ölürken, ortalık bu kadar karışmışken ve zaten aşılama ile test gevşekliği de gelmişken bu da olsun iyice beter olalım!
Bu kadar canım ve ahmakca bir yönetimin sonucunda günlük 300 lere varan ölüm oranları yaşıyoruz hep zaten. Ekonomide, bilimde, sanatta, eğitimde, güvenlikte, sağlıkta pisletmedikleri yer kalmadı.
Ulan 2 senedır covid olmadım tam maskeler cıkınca oluyorum, ben yıne takarım bence yanlıs karar takılması sart yoksa bı daha tekrar takılacak dese kımse tınalamaz